Değişik bir babaanne!

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.300
13.970
298
Çok şükür doğum yapalı 38 gün oldu
Bu dünyada ki en güzel duyguymuş..
bu zamana kadar etrafımda olan bütün olumsuz konuşmalara rağmen kimseyi kafama takmadım lohusalık dönemim de gayet sakin geçti. Tek sıkıntım kızıma adapte olana kadar panik halindeydim,bazen ne yapacağımı şaşırdım.zorlandığım günler de oldu ama üstesinden gelebildim herşeyin çok şükür..
ilk hafta annem yanımdaydı,kv de geldi iki gün ama sağolsun ortalığı karıştırmaktan,saçma sapan tavır yapmaktan başka birşey yapmadı.
Bebeğime lohusa şerbeti mı verelim demedi,annemi kenara çekip su versin söyle diye tutturdu,ama herşeye rağmen tepkimi saygısızlık etmeden koydum.
Ama gelin görün ki bu kadın doğum yapalı torununu görmeye sadece 2 kez geldi. Yaklaşık 30 gündür ne arıyor ne soruyor ne görmeye geliyor bebeği. Haliyle eşim bu duruma üzülüyor.
Ben onu kırıcak hiç birşey söylemedim sadece “anne çok sigara kokusu geliyor senden dedim” ve bunu bahane ederek bir daha gelmedi. Halbuki ellerini yıkasa yeterdi :)
Neyse çok detaya girmek istemiyorum yaptıklarına karşılık sessiz kalmadım diye gelmediği besbelli. Ben evde bayıldım o zaman bile iyi misin diye aramadı. Bu insanların neden bu şekilde davrandıklarını anlamıyorum o kadar sıkıldım ki tripten,tavırdan. Yani herkes haddini bilse durması gerektiği yerde dursa sorun kalmayacak. Kimseden de bir çorba bile beklediğim yok,neyin tavrı neyin tepkisi anlamıyorum. Tek üzüldüğüm konu eşim. Eşim üzülüyor diye muhakkak görüşmek zorunda kalıcam. Neyse az biraz içimi dökeyim dedim :))

Suç sende kaynanaya hiç denilirmis sigara korkuyosun diye koka koka çocuğumda kokutacakti rahatlayacakti hiç takma kafana bosgeec

Zaten kadın kendini bilse yeni doğmuş 1 aylık bebeğe lohusa şerbeti verin diye diretmez , sigara içtikten hemen sonra bebekle temasa geçmez.

Bazıları sırf huzursuzluk çıksın diye bilinçli yapıyorlar böyle hareketleri.

Afedersin “maksat domuzluk olsun diye “ derler ya hani aynen öyle işte.

Ara bence
Oglun uzuluyor
Babaanne olarak sence kac gunde bir gelmelisin diye sor ..
Saglikla buyusun kuzucuk

Ay kafanızı dinleyin işte gelmesin ne güzel

Geçen gün de ben bayıldım kötü de düştüm yaralandım ki kaynana da vardı ortamda. Sadece aaaaa dedi. Bu kadar hepsi. Hiiççç takmıyorum. Sizde bebeğinizin tadını çıkarın sigara kokusuyla rahatsızlık vereceğine uzak olsun daha iyi.

Suç sende kaynanaya hiç denilirmis sigara korkuyosun diye koka koka çocuğumda kokutacakti rahatlayacakti hiç takma kafana bosgeec

Ama leş gibi kokuyordu yahu ta kapıdan geldi koku. Yenidoğan bebek daha 1 haftalıktı o zaman o kokudan ben rahatsız oldum düşün yani.

Çok geçmiş olsun
Bişey olmamasına sevindim.
Ben mutluyum tabi bebişimle bolca vakit geçiriyorum ama insan on dk mesafeden gelip görmek istemez mı eşim her akşam üzüldüğünü dile getiriyor. Yoksa ben zaten yalnızken vakit geçiren biri değilim.

Oho ne cahilliğim kaldı neler neler ama yine de eşime üzülüyorum.
Ben zaten yalnızken onunla vakit geçirmem ama her akşam eşim anne arıyor mu diye soruyor ona üzülüyorum :)

teşekkür ederim..

aman bu kocaların da yeni doğan çocuklarını ailelerine sevdirme hevesleri de beni benden alıyor. Üzülür üzülür geçer boşverin.

teşekkür ederim..

aman bu kocaların da yeni doğan çocuklarını ailelerine sevdirme hevesleri de beni benden alıyor. Üzülür üzülür geçer boşverin.

Sorma ya bende aynı şekilde diyorum. Kadın istemiyor işte zorla mı sevdireceksin dedim ama erkek işte :) anneye düşkün oluyorlar.

Ama leş gibi kokuyordu yahu ta kapıdan geldi koku. Yenidoğan bebek daha 1 haftalıktı o zaman o kokudan ben rahatsız oldum düşün yani.
Kokar bilirim eskiden iciciydim insan icmeyince anlıyor onun kes kokusunu boşver gelmediği iyi olmuş hasta eder Allah korusun

Takmayin siz. Insanlar düsüncesiz oluyor iste. Sonuc olarak esiniz de anlamali. Kiyafetin üstüne sinen sigara dumani bile bebege zarar. Arastirmalar var bu konuda. Esim sükür cocuk doktoru. O yüzden bize fazla bulasan olmadi. Kendi kasiklatinizla yemek yedirmeyin dedigim icin alinanlar oldu,ama bana ne...saglik en önemlisi. Hasta cpcukla sen ugrasirsin sonunda. Hayirli olsun bebeginiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…