- 8 Aralık 2007
- 8.110
- 2.248
- 698
Ben hasta gelinine sahip çıkmayan kv diye konu acmistim elestri yağmuruna tutmuslardi aynisini sizede yaparlar
siz hala lohusasınız bu arada :)
hayırlı olsun.
telefon edip, ya anne sen bana mı kırıldın aşkolsun lohusa kadına alınır mı insan, e bebek küçük titizlenmek lazım seni kırdıysam kusura bakma ama sigara konusunda hassasım işte deyip tatlıya bağlanabilir konu.
bence..
e gelince sıkıntı yaratıyor diyorsunuz. gelmeyince de neden gelmedi... bırakın gelmesin.
Aynen ben de zaten bişey beklemiyorum artık. Eşime bile manevi desteği yok kendi oğlu iken bana ne faydası olucak :)Bir süre geçtikten sonra insan artık manevi olarak da bir şeyler beklememeye başlıyor. Eşimin ailesi benim ailemden daha yakinimda mesafe olarak ama aylarca gormedigim olur. Ama ne kadar az gorussen o kadar iyiymiş tecrübe ile sabit
HahahahahahaKiz jami birak bosver uzulme. Sana bendeki kaciklari anlatsam su saatten sonra olmayan lohusa sendromuna tutulursun
Saglikli mutlu beraber buyuyun civcivinle. Kiz sen daha cocuktun,ne ara cocugun oldu anlamadim benHahahahahaha
Daha beni lohusa sendromu paklamaz çok şükür sorunsuz sıkıntısız atlattım :))
Aynı şekilde benim annem de içiyor ben ona da söylerim. Ama annem her içtiğinde ellerini yıkadı.Yani diyelim sana tavırlı diye gelmiyor da torununu da mi özlemiyor bu kadın. İnsan sadece torununun yüzünü görmeye bile bir saatliğine uğrar gider, ki sigara konusunda çok haklısınız. Benim annem içiyor gerçi çocuklarım büyüdü ama hâlâ hep balkonda içer elini yıkar gelir ama o da yıkmayı unutsa ben onu da uyarırdım. Kayınvalide olunca susma kanunu mu geliyor ki o uyarilmasin. Büyük dediğin anlaşma yoluna gider küçüğü idare eder ama maşallah biz çekiyoruz dünyanın tribini bide üstüne kabahatli oluyoruz
Saglikli mutlu beraber buyuyun civcivinle. Kiz sen daha cocuktun,ne ara cocugun oldu anlamadim ben
Bir tanesin bir tane
Bebeğiniz hayırlı olsun inşallah, bebeğinizle güzel bir ömür yaşayın.Çok şükür doğum yapalı 38 gün oldu
Bu dünyada ki en güzel duyguymuş..
bu zamana kadar etrafımda olan bütün olumsuz konuşmalara rağmen kimseyi kafama takmadım lohusalık dönemim de gayet sakin geçti. Tek sıkıntım kızıma adapte olana kadar panik halindeydim,bazen ne yapacağımı şaşırdım.zorlandığım günler de oldu ama üstesinden gelebildim herşeyin çok şükür..
ilk hafta annem yanımdaydı,kv de geldi iki gün ama sağolsun ortalığı karıştırmaktan,saçma sapan tavır yapmaktan başka birşey yapmadı.
Bebeğime lohusa şerbeti mı verelim demedi,annemi kenara çekip su versin söyle diye tutturdu,ama herşeye rağmen tepkimi saygısızlık etmeden koydum.
Ama gelin görün ki bu kadın doğum yapalı torununu görmeye sadece 2 kez geldi. Yaklaşık 30 gündür ne arıyor ne soruyor ne görmeye geliyor bebeği. Haliyle eşim bu duruma üzülüyor.
Ben onu kırıcak hiç birşey söylemedim sadece “anne çok sigara kokusu geliyor senden dedim” ve bunu bahane ederek bir daha gelmedi. Halbuki ellerini yıkasa yeterdi :)
Neyse çok detaya girmek istemiyorum yaptıklarına karşılık sessiz kalmadım diye gelmediği besbelli. Ben evde bayıldım o zaman bile iyi misin diye aramadı. Bu insanların neden bu şekilde davrandıklarını anlamıyorum o kadar sıkıldım ki tripten,tavırdan. Yani herkes haddini bilse durması gerektiği yerde dursa sorun kalmayacak. Kimseden de bir çorba bile beklediğim yok,neyin tavrı neyin tepkisi anlamıyorum. Tek üzüldüğüm konu eşim. Eşim üzülüyor diye muhakkak görüşmek zorunda kalıcam. Neyse az biraz içimi dökeyim dedim :))
Gelip te huzursuzluk cikartacaksa hiç gelmesin daha iyi 3 dogumumda kv kaldı yanimda gündüz annemde geliyordu gece olunca giderdi kv kalırdı
Ama kalmasa iyiydi karsikli yatardık güya gece bebeğe bakacak inanın aglarlardi hiç duymazdi sabahta kalkınca kız bu galiba sessiz olacak baksana gece hiç sesini duymadım derdi
Bebeğiniz hayırlı olsun inşallah, bebeğinizle güzel bir ömür yaşayın.
Böyle bir konu görünce yazmadan edemedim. Sizin kayınvalideniz en azından bebeği görmeye gelmiş, benimkisi bebeği ilk defa 3 aylıkken gördü o da bayramda ayağına gittik de öyle. Yoksa daha görmeyecekti. Bu benim açımdan sorun mu, hayır. Eşim üzüldü, belli etmesede, bende bunu azıcık kullanarak, başına kalmadan güzellikle konuşarak kendime çevirdim çok da iyi oldu. Sizde eşinizin başına kakmadan rahatlatın tavsiyem budur. Bu olaylar zaman zaman çok işe yarıyor unutmayın
valla sigaradan neret etmeyen bunu anlaman ben koca kızken nefret ediyorum esime her seferind eellerini yıka dislerini fırcala diyorum yoksa aynı ortamda durmak bile cok zor felaket kokuyo cunkuÇok şükür doğum yapalı 38 gün oldu
bu zamana kadar etrafımda olan bütün olumsuz konuşmalara rağmen kimseyi kafama takmadım lohusalık dönemim de gayet sakin geçti. Tek sıkıntım kızıma adapte olana kadar panik halindeydim,bazen ne yapacağımı şaşırdım.zorlandığım günler de oldu ama üstesinden gelebildim herşeyin çok şükür..
ilk hafta annem yanımdaydı,kv de geldi iki gün ama sağolsun ortalığı karıştırmaktan,saçma sapan tavır yapmaktan başka birşey yapmadı.
Bebeğime lohusa şerbeti mı verelim demedi,annemi kenara çekip su versin söyle diye tutturdu,ama herşeye rağmen tepkimi saygısızlık etmeden koydum.
Ama gelin görün ki bu kadın doğum yapalı torununu görmeye sadece 2 kez geldi. Yaklaşık 30 gündür ne arıyor ne soruyor ne görmeye geliyor bebeği. Haliyle eşim bu duruma üzülüyor.
Ben onu kırıcak hiç birşey söylemedim sadece “anne çok sigara kokusu geliyor senden dedim” ve bunu bahane ederek bir daha gelmedi. Halbuki ellerini yıkasa yeterdi :)
Neyse çok detaya girmek istemiyorum yaptıklarına karşılık sessiz kalmadım diye gelmediği besbelli. Ben evde bayıldım o zaman bile iyi misin diye aramadı. Bu insanların neden bu şekilde davrandıklarını anlamıyorum o kadar sıkıldım ki tripten,tavırdan. Yani herkes haddini bilse durması gerektiği yerde dursa sorun kalmayacak. Kimseden de bir çorba bile beklediğim yok,neyin tavrı neyin tepkisi anlamıyorum. Tek üzüldüğüm konu eşim. Eşim üzülüyor diye muhakkak görüşmek zorunda kalıcam. Neyse az biraz içimi dökeyim dedim :))
valla sigaradan neret etmeyen bunu anlaman ben koca kızken nefret ediyorum esime her seferind eellerini yıka dislerini fırcala diyorum yoksa aynı ortamda durmak bile cok zor felaket kokuyo cunku
heleki tazecik bi bebek teni valla odaya degil eve sokmam ne hali varsa görsün sende hic pismanlık duyma üzülme yetime olayına dönmesin bosver sen üzülcegine esin üzülsün
Sen bosver esinde alisir elbet. Zaten senlil bi sikinti yok. Benmkide direk bana degl anneme soyleyerk yaptrtmaya calisti. Yapmasam da onlar ilk firsatta kendi bildklerini okuyolar.Çok şükür doğum yapalı 38 gün oldu
Çok şükür doğum yapalı 38 gün oldu
Bebişiniz hayırlı uğurlu olsun.. Lohusalık döneminde anne ve kayınvalide biraz olgun olmalı daha çok alttan almalı diye düşünüyorum, geçmişteki durumunuzu bilmiyorum iletişiminiz nasıl kayınvalidenizin davranışları ve tutumları çok önemli sizin adım atmanız konusunda .Gerçekten iyi biri olduğunu düşünüyorsanız ben sizin yerinizde olsam arar hal hatır sorar ve birşey mi oldu gelmiyorsunuz bilmeyerek kırdım mı sizi torununuz çok büyüdü gelip görmek istemez misiniz vs alttan alabilirdim. Şerbet ve su konusunda da maalesef annelerimiz büyüklerimiz biraz bizim düşüncelerimize önem vermeyebiliyor özellikle ilk çocuk ise, biz böyle büyüttük hiçbirşey olmadı gibi cümleler beni de rahatsız eder açıkçası.. Ek gıdaya geçtiğinde beslenme yönteminize karışılmaz umarım, izin vermeyin lütfen
Ben kimseye istemediğim bişeyi yaptırmadım açıkçası bebeğimi de ben yokken kimseye bırakmadım. Mama verelim doymuyor diyip durdular aç bu doymuyor dediler psikolojimi bozuyorlardı. Bende tek başıma kimseyi dinlemeden emzirmeye devam ettim şimdi de sütüm gayet fazla bile. Kimseyi dinlememek gerek tamamen ne istiyorsan onu yapmalısın.Sen bosver esinde alisir elbet. Zaten senlil bi sikinti yok. Benmkide direk bana degl anneme soyleyerk yaptrtmaya calisti. Yapmasam da onlar ilk firsatta kendi bildklerini okuyolar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?