• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Değişik bir babaanne!

Çok şükür doğum yapalı 38 gün oldu :KK37:
Bu dünyada ki en güzel duyguymuş..
bu zamana kadar etrafımda olan bütün olumsuz konuşmalara rağmen kimseyi kafama takmadım lohusalık dönemim de gayet sakin geçti. Tek sıkıntım kızıma adapte olana kadar panik halindeydim,bazen ne yapacağımı şaşırdım.zorlandığım günler de oldu ama üstesinden gelebildim herşeyin çok şükür..
ilk hafta annem yanımdaydı,kv de geldi iki gün ama sağolsun ortalığı karıştırmaktan,saçma sapan tavır yapmaktan başka birşey yapmadı.
Bebeğime lohusa şerbeti mı verelim demedi,annemi kenara çekip su versin söyle diye tutturdu,ama herşeye rağmen tepkimi saygısızlık etmeden koydum.
Ama gelin görün ki bu kadın doğum yapalı torununu görmeye sadece 2 kez geldi. Yaklaşık 30 gündür ne arıyor ne soruyor ne görmeye geliyor bebeği. Haliyle eşim bu duruma üzülüyor.
Ben onu kırıcak hiç birşey söylemedim sadece “anne çok sigara kokusu geliyor senden dedim” ve bunu bahane ederek bir daha gelmedi. Halbuki ellerini yıkasa yeterdi :)
Neyse çok detaya girmek istemiyorum yaptıklarına karşılık sessiz kalmadım diye gelmediği besbelli. Ben evde bayıldım o zaman bile iyi misin diye aramadı. Bu insanların neden bu şekilde davrandıklarını anlamıyorum o kadar sıkıldım ki tripten,tavırdan. Yani herkes haddini bilse durması gerektiği yerde dursa sorun kalmayacak. Kimseden de bir çorba bile beklediğim yok,neyin tavrı neyin tepkisi anlamıyorum. Tek üzüldüğüm konu eşim. Eşim üzülüyor diye muhakkak görüşmek zorunda kalıcam. Neyse az biraz içimi dökeyim dedim :))
Boşverin takmayın sütünüz kesilmesin aman

Gelse bir dert gelmese ayrı bir dert:) Bir de şöyle düşünün gelse zırt pırt herşeye karışsa sürekli çocuğu sizden almaya çalışsa ver ben tutayım ver ben altını alayım dese daha mı iyi olur.Boşverin gelmesin.Oğluda üzülmesin ne var ki bunda üzülecek.Bebekle ilgili çok çatışma çıkıyor kv gelin arasında.O zaman eşiniz daha çok üzülecek emin olun.Böyle şeyleri takmayın bol bol koklayın yavrunuzu sağlıkla büyüsün

Bu durumların türevleri herkeste var malesef insan evlenince eşinin ailesiyle de aile olduğunu düşünerek onlardan bekleyiş içine giriyor elinde olmadan. Sonrasında karşı taraftan sıcaklık yakınlık görmeyince böyle her şey batmaya başlıyor. En guzeli sıfır beklenti sonsuz mutluluk :KK45: ama eşler de arada olduğu için bazı durumları da sineye çekmek zorundayiz

Yahu şu bdv de bir tane kayınvalide (yeni babaanne) de duymadımki yeni doğum yapmış gelininin lohusalığında ortalık karıştırmasın!
Bir tavırlar bir suratlar neden acaba,incelemek lazım,ne oluyor bu kadınlara.

Benim valide hiç gelmemişti ondan vukuatımız yok ama burda hep aynı,çok enteresaan.

Sizinki de sigara kokusu şeysine alındı zahir.
Arayın sorun bari,'gelsene bebek 40 oldu hani yoksun' deyin şakaya vurun.
Çok istiyorsanız tabii..
Yoksa dert değil,alınan alındığıyla kalsın valla naz niyaz çekecek halim yok şuan benim
:KK70:
Benim yok yani,sizi bilemem :rolleyes:

Eşiniz için bir defaya mahsus arayın gitsin:KK25:
Güle güle büyüsün minnoş,hayırlı olsun.

Ahh canım okudum okudum derdine inanamadım..
Boşver gelmesin daha ne istiyorsun. Eşinde alışır, üzülür geçer.
Benim ki 40 gün bende kalmak istiyor, sonra da beni evine götürüp 2-3 ay bebeğe bakmak istiyor. Ben nasıl vazgeçirebilirim derdindeyim sen nasıl getirebilirim derdinde :)

Yahu şu bdv de bir tane kayınvalide (yeni babaanne) de duymadımki yeni doğum yapmış gelininin lohusalığında ortalık karıştırmasın!
Bir tavırlar bir suratlar neden acaba,incelemek lazım,ne oluyor bu kadınlara.

Benim valide hiç gelmemişti ondan vukuatımız yok ama burda hep aynı,çok enteresaan.

Sizinki de sigara kokusu şeysine alındı zahir.
Arayın sorun bari,'gelsene bebek 40 oldu hani yoksun' deyin şakaya vurun.
Çok istiyorsanız tabii..
Yoksa dert değil,alınan alındığıyla kalsın valla naz niyaz çekecek halim yok şuan benim
:KK70:
Benim yok yani,sizi bilemem :rolleyes:

Eşiniz için bir defaya mahsus arayın gitsin:KK25:
Güle güle büyüsün minnoş,hayırlı olsun.
Benim de yok naz niyaz çekecek halim de eşim işte :) mecbur arada kalıyorum annesi sonuçta. Eşim bana çok destek olduğu için vicdan yapıyorum ama baktığın zaman pek de gerek yok :) bAna görehava hoş ne yalan söyliyim.

Ahh canım okudum okudum derdine inanamadım..
Boşver gelmesin daha ne istiyorsun. Eşinde alışır, üzülür geçer.
Benim ki 40 gün bende kalmak istiyor, sonra da beni evine götürüp 2-3 ay bebeğe bakmak istiyor. Ben nasıl vazgeçirebilirim derdindeyim sen nasıl getirebilirim derdinde :)
Bende eşim için arada kalıyorum yoksa gelmesin daha iyi saçma sapan batıl inançla yedi başımın etini. Kabul etme bence :))

Bu durumların türevleri herkeste var malesef insan evlenince eşinin ailesiyle de aile olduğunu düşünerek onlardan bekleyiş içine giriyor elinde olmadan. Sonrasında karşı taraftan sıcaklık yakınlık görmeyince böyle her şey batmaya başlıyor. En guzeli sıfır beklenti sonsuz mutluluk :KK45: ama eşler de arada olduğu için bazı durumları da sineye çekmek zorundayiz

Açıkçası bu şehirde bitek o olduğu için beklenti içine girdim ilk evlendiğim sene. Yani mnevi beklenti içine girdim bi annelik yapsın gibi. Yoksa yemek vs bunlar değil. Dediğin gibi eşim için arada kalıp ona üzülüyorum. Her zaman onun hatrı için görüştüm yoksa kesinlikle yüzüne bakılıcak cinsten değil.

bu zamana kadar etrafımda olan bütün olumsuz konuşmalara rağmen kimseyi kafama takmadım lohusalık dönemim de gayet sakin geçti. Tek sıkıntım kızıma adapte olana kadar panik halindeydim,bazen ne yapacağımı şaşırdım.zorlandığım günler de oldu ama üstesinden gelebildim herşeyin çok şükür..
ilk hafta annem yanımdaydı,kv de geldi iki gün ama sağolsun ortalığı karıştırmaktan,saçma sapan tavır yapmaktan başka birşey yapmadı.
Bebeğime lohusa şerbeti mı verelim demedi,annemi kenara çekip su versin söyle diye tutturdu,ama herşeye rağmen tepkimi saygısızlık etmeden koydum.
Ama gelin görün ki bu kadın doğum yapalı torununu görmeye sadece 2 kez geldi. Yaklaşık 30 gündür ne arıyor ne soruyor ne görmeye geliyor bebeği. Haliyle eşim bu duruma üzülüyor.
Ben onu kırıcak hiç birşey söylemedim sadece “anne çok sigara kokusu geliyor senden dedim” ve bunu bahane ederek bir daha gelmedi. Halbuki ellerini yıkasa yeterdi :)
Neyse çok detaya girmek istemiyorum yaptıklarına karşılık sessiz kalmadım diye gelmediği besbelli. Ben evde bayıldım o zaman bile iyi misin diye aramadı. Bu insanların neden bu şekilde davrandıklarını anlamıyorum o kadar sıkıldım ki tripten,tavırdan. Yani herkes haddini bilse durması gerektiği yerde dursa sorun kalmayacak. Kimseden de bir çorba bile beklediğim yok,neyin tavrı neyin tepkisi anlamıyorum. Tek üzüldüğüm konu eşim. Eşim üzülüyor diye muhakkak görüşmek zorunda kalıcam. Neyse az biraz içimi dökeyim dedim :))
öncelikle bebeğiniz hayirli olsun, bence siz bebeğe odaklanin. gelmek isteyen gelir, gelmeyeni de beklemem şahsen. hele herseye karisani hiç beklemem. zaten biri gelip sinir edecekse hiç gelmese daha iyi degil mi? keyfinize bakin, yavrunuzla keyifli günler..

Yani diyelim sana tavırlı diye gelmiyor da torununu da mi özlemiyor bu kadın. İnsan sadece torununun yüzünü görmeye bile bir saatliğine uğrar gider, ki sigara konusunda çok haklısınız. Benim annem içiyor gerçi çocuklarım büyüdü ama hâlâ hep balkonda içer elini yıkar gelir ama o da yıkmayı unutsa ben onu da uyarırdım. Kayınvalide olunca susma kanunu mu geliyor ki o uyarilmasin. Büyük dediğin anlaşma yoluna gider küçüğü idare eder ama maşallah biz çekiyoruz dünyanın tribini bide üstüne kabahatli oluyoruz

Ben hasta gelinine sahip çıkmayan kv diye konu acmistim elestri yağmuruna tutmuslardi aynisini sizede yaparlar

alınırsa alınsın. benimde kuralarım vardı kesinlikle sigara içen birine bebeğimi vermedim, öptürmedim, fotoğraf paylaştırmadım. bunun aksini yapanı da tersledim. bu yüzden konuşmayacaksa tavır yapacaksa yapsın umrumda değil

Kiz jami birak bosver uzulme. Sana bendeki kaciklari anlatsam su saatten sonra olmayan lohusa sendromuna tutulursun ;)

siz hala lohusasınız bu arada :)
hayırlı olsun.
telefon edip, ya anne sen bana mı kırıldın aşkolsun lohusa kadına alınır mı insan, e bebek küçük titizlenmek lazım seni kırdıysam kusura bakma ama sigara konusunda hassasım işte deyip tatlıya bağlanabilir konu.
bence..

Açıkçası bu şehirde bitek o olduğu için beklenti içine girdim ilk evlendiğim sene. Yani mnevi beklenti içine girdim bi annelik yapsın gibi. Yoksa yemek vs bunlar değil. Dediğin gibi eşim için arada kalıp ona üzülüyorum. Her zaman onun hatrı için görüştüm yoksa kesinlikle yüzüne bakılıcak cinsten değil.
Bir süre geçtikten sonra insan artık manevi olarak da bir şeyler beklememeye başlıyor. Eşimin ailesi benim ailemden daha yakinimda mesafe olarak ama aylarca gormedigim olur. Ama ne kadar az gorussen o kadar iyiymiş tecrübe ile sabit

e gelince sıkıntı yaratıyor diyorsunuz. gelmeyince de neden gelmedi... bırakın gelmesin.

Back
X