Değiştim ve bu iyi yönde mi bilmiyorum

Temiznevresimkokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2018
1.394
1.355
53
Merhaba ,
Bu dert midir bilemiyorum ama kendimde son 1 ay içerisinde büyük bir değişim gördüm. Ve eski halim gibi değilim.
Eskiden karşımdaki insandan beklentim gerçekleşmediği zaman sitem ederdim şimdi ise o kişiden uzaklaşmaya başlıyorum. Bunun en çok örneğini sevgilimle yaşadığım için ondan örnekler vereyim.
3.5 senelik bir ilişki ve sevgilim hala mühendislik öğrencisi. 27 yaşında ve son 3 dersi var. Çok çok çok iyi biri. Saygılı efendi düzgün.. Arasam onun gibi bi insan bulamam.
Sevgilim sözde evliliğe çok hevesli ve bi an önce olsun istiyor. Ama icraatte bunları göremiyorum. Önüme hep okulu ve dili halledeyim iyi bir iş bulayım hemen öyle diye bahane sundu. Bundan 1 sene önce de aynı sözleri duymuştum. Bu sene 3 dersi kaldığı için okula haftada 2 gün gidiyor ve başka hiç bir sorumluluğu yok. 2 ay önce ingilizce kursuna başladı. Ve geçen hafta there is,there are işledik dedi. 2 ayda alınan yol bu kadar.. Ve o kursa 5 bin tl ödeme yapıldı. Kurs belli bir periyotta değil sizin durumunuza göre ayarlanıyor. Yanı şuan bu aşamada olmak kursun gidişatı değil
Ve bu adamın tüm günü boş. 27 yaşında bi adam sabahtan akşama kadar boş ve önünde gördüğü en büyük engel için sadece haftada 2-3 saat kursa gitmekle yetiniyor.
Sitem etmedim,hayatına böyle bi haksızlık yaptığı için tartışmadım da ama farkettim ki bunları görmek beni ondan uzaklaştırıyor. Eskiden böyle değildim. Ve eskiden en büyük hayalim onunla genç evlenip gezmek iken artık bunu dusunemedigimi bunu planlamadığını farkettim.
Heveslerim azaldı. Beklentim kalmadı.
Sizce ben abartıyor muyum ?

Son düzenleme:
Merhaba ,
Bu dert midir bilemiyorum ama kendimde son 1 ay içerisinde büyük bir değişim gördüm. Ve eski halim gibi değilim.
Eskiden karşımdaki insandan beklentim gerçekleşmediği zaman sitem ederdim şimdi ise o kişiden uzaklaşmaya başlıyorum. Bunun en çok örneğini sevgililer yaşadığım için ondan örnekler vereyim.
3.5 senelik bir ilişki ve sevgilim hala mühendislik öğrencisi. 27 yaşında ve son 3 dersi var. Çok çok çok iyi biri. Saygılı efendi düzgün.. Arasam onun gibi bi insan bulamam.
Sevgilim sözde evliliğe çok hevesli ve bi an önce olsun istiyor. Ama icraatte bunları göremiyorum. Önüme hep okulu ve dili halledeyim iyi bir iş bulayım hemen dedi. Bundan 1 sene önce de aynı sözleri duymuştum. Bu sene 3 dersi kaldığı için okula haftada 2 gün gidiyor ve başka hiç bir sorumluluğu yok. 2 ay önce ingilizce kursuna başladı. Ve geçen hafta there is,there are işledik dedi. 2 ayda alınan yol bu kadar.. Ve o kursa 5 bin tl ödeme yapıldı. Kurs belli bir periyotta değil sizin durumunuza göre ayarlanıyor. Yanı şuan bu aşamada olmak kursun gidişatı değil
Ve bu adamın tüm günü boş. 27 yaşında bi adam sabahtan akşama kadar boş ve önünde gördüğü en büyük engel için sadece haftada 2-3 saat kursa gitmekle yetiniyor.
Sitem etmedim,hayatına böyle bi haksızlık yaptığı için tartışmadım da ama farkettim ki bunları görmek beni ondan uzaklaştırıyor. Eskiden böyle değildim. Ve eskiden en büyük hayalim onunla genç evlenip gezmek iken artık bunu dusunemedigimi bunu planlamadığını farkettim.
Öyle bir erkek arkadaşım vardı hem evlenmek istiyordu hem özgür olmak seyahatlere gitmek, dünyayı gezmek, dil öğrenmek için kurslar derken...her şey lafta kalıyordu.
En sonunda küfredip bıraktım çünkü egosunu daha fazla tatmin ettiremezdim.

Düşüncelerinizi naçizane çok beğendim. Bakın siz sevgiye ve huzura değer veren iyi kalpli bir kadınsınız. Yeterince iltimas ve sabır göstermişsiniz zaten. Fakat isterdim ki böyle bir hanıma ; daha atik, bılunduğu yaşın hayatına ayak uyduran ( iş vs) daha olgun bir beyefendi uygun olsun...
Kendinizden şüphe etmeyin. Dilerim gönlünüze ve yüksek duygusal zekanıza uygun biri ile devam edersiniz.
Hayat akıyor... böyle boş geçmek dayanılası değil. ( bizzat yaşadım benzer bir profille )

Vazgeçmişsiniz. Insanlar çabalarının emeklerinin ve sabirlarinin boşa gittiğini anladıklarında böyle olurlar. Haklısınız siz nasıl ki onu yadırgamayıp kabullenmişsiniz o veya hayatınızdaki diğer insanlarda sizin bu ve bundan sonraki konulara da tavrınızı kabullenecek.

Merhaba ,
Eskiden karşımdaki insandan beklentim gerçekleşmediği zaman sitem ederdim şimdi ise o kişiden uzaklaşmaya başlıyorum. Bunun en çok örneğini sevgilimle yaşadığım için ondan örnekler vereyim.
Sevgilim sözde evliliğe çok hevesli ve bi an önce olsun istiyor. Ama icraatte bunları göremiyorum. Önüme hep okulu ve dili halledeyim iyi bir iş bulayım hemen öyle diye bahane sundu. Bundan 1 sene önce de aynı sözleri duymuştum. Bu sene 3 dersi kaldığı için okula haftada 2 gün gidiyor ve başka hiç bir sorumluluğu yok. 2 ay önce ingilizce kursuna başladı. Ve geçen hafta there is,there are işledik dedi. 2 ayda alınan yol bu kadar.. Ve o kursa 5 bin tl ödeme yapıldı. Kurs belli bir periyotta değil sizin durumunuza göre ayarlanıyor. Yanı şuan bu aşamada olmak kursun gidişatı değil
değişmedin, gerçekleri görmeye başladın...

bütün gün boşken ne yapıyor peki?

tüm gün yatıp oyun oynayan dizi izleyen tiplerdense evet bu adamdan bi halt olmaz.

yok ne bileyim ders çalışıyor, tanıdıkların şirketine uğrayıp iş öğreniyor vs kendini geliştirmeye çalışıyorsa belki late bloomer dır benim gibi.

bütün gün boşken ne yapıyor peki?

tüm gün yatıp oyun oynayan dizi izleyen tiplerdense evet bu adamdan bi halt olmaz.

yok ne bileyim ders çalışıyor, tanıdıkların şirketine uğrayıp iş öğreniyor vs kendini geliştirmeye çalışıyorsa belki late bloomer dır benim gibi.
Hiç birşey. Spora gidiyor dizi izliyor. Bi lise öğrencisinin yaz sezonu yaptığı şeyleri yapıyor sadece.
Çevresi var gidip iş öğrenebilir staj yapabilir. Ya şu dilden başka bir şey yapmasına bile gerek yok ama adam onu da yapmıyor. Ve yazın yurt dışında dil eğitimi görme planı vardı. Burda iken hiç birşey yapmayan adamın aylarca orda birsry öğrenmesini mi bekleyeceğim diye kendime kızıyorum bende

Hiç birşey. Spora gidiyor dizi izliyor. Bi lise öğrencisinin yaz sezonu yaptığı şeyleri yapıyor sadece.
Çevresi var gidip iş öğrenebilir staj yapabilir. Ya şu dilden başka bir şey yapmasına bile gerek yok ama adam onu da yapmıyor. Ve yazın yurt dışında dil eğitimi görme planı vardı. Burda iken hiç birşey yapmayan adamın aylarca orda birsry öğrenmesini mi bekleyeceğim diye kendime kızıyorum bende

anladım ben derdini. benzer bir şey yaşayan arkadaşım vardı 1-2 sene sabretti o da ama adam daha dürüsttü ben çalışmak istemiyorum falan demişti. ayrıldılar. sonra daha iyi biriyle tanıştı arkadaşım o da hayatını tam kuramamıştı ama arkadaşımın da yardımıyla hayatını kurdu ve evliler şu an.

demek istediğim bu kadar ilgilisin artık annesi gibi olmuşsun. bu adamın yapısı böyle değişmez. kaç yaşındasın? bi rest çek istersen düzelme değişme olmazsa yoluna bak.

bu devirde yabancı dil bilmeyen mühendis nerede nasıl iş bulabilir ben anlamadım. ingilizcesi yoksa okulu da çok iyi değildir herhalde, iş bulması uzun sürer. hadi buldu diyelim iş çok iyi olacak mı?

bence de siz vazgeçmişsiniz ve bana kalırsa haklısınız da.

bu devirde yabancı dil bilmeyen mühendis nerede nasıl iş bulabilir ben anlamadım. ingilizcesi yoksa okulu da çok iyi değildir herhalde, iş bulması uzun sürer. hadi buldu diyelim iş çok iyi olacak mı?

bence de siz vazgeçmişsiniz ve bana kalırsa haklısınız da.
Babası iyi bir mühendis ve çevresi var. Ona güveniyor .
Vazgeçtim mi onu da bilmiyorum. Ama evlilik konusunu kapattım sanırım. Biz genelde çok iyi anlaşan güzel vakit geçirebilen insanlarız. Bu yüzden başladığımız zamandan bi süre sonra birbirimizin evlenmek için iyi insanlar olduğunu anladık. Bu 3.5 sene içerisinde ben okulu bitirdim, dil kursuna gittim ve bu ayın 2. Haftası 1. Yılını dolduruyorum iş yerinde.
Bu 3.5 senedir hala son sınıf öğrencisi ve hala başlangıçtaki gibi ingilizcesi. Beni düşündüren şeyler bunlar.

anladım ben derdini. benzer bir şey yaşayan arkadaşım vardı 1-2 sene sabretti o da ama adam daha dürüsttü ben çalışmak istemiyorum falan demişti. ayrıldılar. sonra daha iyi biriyle tanıştı arkadaşım o da hayatını tam kuramamıştı ama arkadaşımın da yardımıyla hayatını kurdu ve evliler şu an.

demek istediğim bu kadar ilgilisin artık annesi gibi olmuşsun. bu adamın yapısı böyle değişmez. kaç yaşındasın? bi rest çek istersen düzelme değişme olmazsa yoluna bak.
26 yaşındayım. Inanın rest bile çekmek istemiyorum. Artık umrumda değil. O kadar hevesliydim ki evlilik için. Ya genç evlenelim gezelim hayatın tadını çıkaralım çocuk için 3 4 sene bekleyelim diye. Ama farkettim ki benim bu heveslerim bitiyor.
Geçen gün biz çocuğumuzu koleje yollar miyiz dedi. Bilmem nasip dedim. Ya düşünmek bile istemedim 10 sene sonrasını. Çünkü ben önümdeki 2 seneyi göremiyorum onunla. Bi icraat bi atak göremiyorum.
Geçenlerde bana yüzük ölçün ne diye sordu. Öğrenir misin ileride teklif ederken lazım olacak dedi. Inanın gidip bi kuyumcuya sormak bile istemedim. Çünkü o günleri göremiyorum ben önümde.
Sevmek birlikte güzel vakit geçirmek çok güzel ama lise öğrencisi değilim ki sorumluluklarını yerine getirmeyişini tolere edeyim.
Gerçekten yıldım bunu hissediyorum.

Öyle bir erkek arkadaşım vardı hem evlenmek istiyordu hem özgür olmak seyahatlere gitmek, dünyayı gezmek, dil öğrenmek için kurslar derken...her şey lafta kalıyordu.
En sonunda küfredip bıraktım çünkü egosunu daha fazla tatmin ettiremezdim.
Kalbinde bi art niyet veya beni oyalama isteği sezsem anında bitiririm.
Bu çocukta ego yok. Sürekli alttan alır, gün içinde onlarca kez seni çok seviyorum der. Bi ihtiyacım olduğunda koşa koşa gelir.

T Temiznevresimkokusu uzun süreli ilişkilerde bu yaşadıkların çok normal.

insanlar değişiyor, kendini geliştirenle geliştirmeyen arasında fark oluyor haliyle. üniversite arkadaşlarınla bile bambaşka noktalarda oluyorsun atıyorum evlenip çocuk yapıyorlar ee iletişim bi konuda tıkanıyor. bunlar çok doğal bence kendini suçlama.

aslında adamı da suçlama o da onun yapısı. ama zorlama da. insanlar kendi istekleriyle değişirler dışarıdan zorlamayla değil. o yüzden elindekiyle devam etmek istemiyorsun ki bence haklısın da.

abartmıyorsun. madem istiyor o zaman uğraşmalı ve bunu sana göstermeli. gerçekten hayatının devamında bu kadar miskin bir adamla ne yapmayı düşünüyrsun :)

abartmiyosun
bellimi tembel genis bi tip
yarin bigun evlendiginizde senin calisip ona bakmana bile gurur yapmaz
bu tipler zaten genis olduklarindan sakin ve vurdumduymaz olduklarindan kolay kolay öfkelenmezler. bunlar sakinligiyle insani zivanadan cikarirlar
ve ne yaparsan yap bu huylarini asla degistiremezsin
yolunu ona gore ciz derim

Merhaba ,
Valla arkadaşım ben böyle birinin benzer icraatsizliklerini tam 8 yıl izledim. 8 yılın sonunda planlarının çok çok azını başarabilmiş (sadece okul bitirmek, askere gitmek ve önüne çıkan ilk sıradan işe girmek) şekilde benim birikimlerim, ailemin desteği ve bi dünya borç altına imza atarak evlendim. Aynı yıl boşandım. Pişman mıyım? Hem de çok! Çünkü ondan çok çok önce (4 yıl) okulumu bitirdim, iyi-kötü bi kariyer yaptım.. Herşeyi tek başıma hallettim. Adam resmen ruhumu çürüttü hem tembellikten, hem beklemekten, hem aynı yerde saymasını izlemekten yoruldum. Keşke en güzel yıllarımı bu insana vermeseydim.

Valla arkadaşım ben böyle birinin benzer icraatsizliklerini tam 8 yıl izledim. 8 yılın sonunda planlarının çok çok azını başarabilmiş (sadece okul bitirmek, askere gitmek ve önüne çıkan ilk sıradan işe girmek) şekilde benim birikimlerim, ailemin desteği ve bi dünya borç altına imza atarak evlendim. Aynı yıl boşandım. Pişman mıyım? Hem de çok! Çünkü ondan çok çok önce (4 yıl) okulumu bitirdim, iyi-kötü bi kariyer yaptım.. Herşeyi tek başıma hallettim. Adam resmen ruhumu çürüttü hem tembellikten, hem beklemekten, hem aynı yerde saymasını izlemekten yoruldum. Keşke en güzel yıllarımı bu insana vermeseydim.
Ben ne yapacağımı bilemiyorum ki. Gerçekten zoruma gidiyor bu hali görmek.

Back
X