Dehşet içindeyim,boğuluyorum

Çok geçmiş olsun, gerçekten çok üzüldüm.
Allah annenize şifa, sizlere de sabır versin inşallah.
Psikolojikte olabilir, beyninde birşeyde olabilir.
Yakın zamanda buna benzer bir durumu kiracımız yaşadı. Hiç bir şeyi algılayamıyor hatırlayamıyordu. Agresif davranışlar felan. Kimseside yoktu garibimin acile kaldırdılar. Beyninde tümör olduğu ve hafızasını ve davranışlarını etkilediği ortaya çıktı. Ameliyat oldu.

Hangisi daha kötü bilmiyorum tabi.
İnşallah en kısa sürede düzelir.

Sizoferini bi yakinim var. Genetik bisey babaannesinde ve amcasnda vsr ve 30 yaşına kadsr cikan biseymis o zamana kadr oldu oldu. Şizofreni olduğunu sanmıyorum. Mr sonucunu gösterdiniz mi ? Dunku hastaneden olani
Bu bilgiler kesin mi...derin bir nefes alıcam...acikcasi ben annemden umitsizim o alkolu son nefesinde nefesim diye icer
Sanmiyorum tedaviyi devam ettireceğini
Mr göstermedim...elimde yok

Çok geçmiş olsun çok gencmis anneniz bnim annemde 48 yaşında birçok hastalığı var en risklisi böbrek yetmezliği sonu diyaliz ona belli etmiyorum ama coknuzuluyorum ve ona bişey olacak diye korkuyorum allahım tüm hastalara şifa versin acaba gençken çok üzücü şeyler mi yaşadı şimdi cikiyo acısı biyerde okumuştum depresyona giren kişiler ileride alzheimer olma olasılığı yüksekmiş gamsız olucan aslında bu dünyada onu tak bunu tak çuvaldaki unu tak ömür geciyo gece gece üzüldüm uzun oldu

Bu bilgiler kesin mi...derin bir nefes alıcam...acikcasi ben annemden umitsizim o alkolu son nefesinde nefesim diye icer

Geçmiş olsun. Bulunduğunuz yerde araştırma hastanesi varsa oraya gidin. Ben kafasını çarpmayla ilgili olduğunu düşünüyorum. Bir tanıdığımız düşüp kafasını çarpmıştı. Ne şikayeti olduğunu hatırlamıyorum, bir kaç hafta sonra doktora götürdüler. Meğer ur varmış, kafayı çarpınca yerinden oynamış. Annenizde böyle bir şey olsa emarda görünürdü fakat doktorların gözden kaçırdığı başka bir şey olabilir. Önce fiziksel bir rahatsızlık olmadığına emin olun sonra psikiyatriste gidersiniz.

Teşhis konup, tedavi başlasın, düzelir inşallah. En zorlu olasılığı eledik. Şizofren bile olsa ilaçlarla düzelme gösterir. Zor bir gün geçirmişsin gerçekten. Çok üzüldüm.

Ben kesin diye biliyorum. Zaten sizofrenin ortaya cikmasi 12 yaşında filan diye okumuştum. Cok yakin bir tanidgim hatta baba ( anne ve erkek kardeşinden dolayi) kendinde de var mi diye cok huzursuzdu 30 yaşı (belki bu 25 olabilir) geçince rahatladı ayni sekilde erkek kardeşide. 48 yaşında yazmıştınız ve inanin kesin kesin bilirdiniz bu anlamayacak bit durm degil. Isterseniz netten bakabilirsiniz.
Burda bir arkadaş yazmisti alkol sorunu varsa karaciğer biseyine baktirin sanrilar görebilir diye. Insallah atlatirsiniz en kisa zamanda

Anladım...yani cok normal bir annem olmadı hic bir zaman ama alkol hep vardı Vucudunda mineral degerleri sınırda...sanrılar ondanmış dediler
Birde depresyon da mevcut

Vücutta aşırı alkol kullanımına bağlı bilinç değişiklikleri ve farklı durumlar olabiliyor. Şizofreni seçeneği nereden aklınıza geldi bilmiyorum nasıl belirtiler var? Ayrıca bir insan 48 yaşında da şizofren olabilir sadece genç yaşlarda risk daha yüksek.

allah şifa versin anneciğine..çok genç daha..niye böyle oldu ki bi anda .inşallah önemli bir durum yoktur..geçmiş olsun..

öncelikle çok geçmiş olsun.
konunuza cevap yazmayı çok istedim ama banlıydım
neyse ben 8 yaşlarında falanım kardeşlerim 4 yaşlarında. rahmetli babam çok ciddi alkol kullanıyordu. dr ölürsün ciğerlerin yağlanmış deyince bıraktı. ilaç tedavisine başladı. ilaç tedavisi devam ederken tekrar içmiş. eve geldi. salonda bir sürü kelle var dedi. poşetleri insan sanıyordu. basma oraya çocukları öldürdün falan diyordu bana.
anneme evi su basmış görmüyor musun diyordu. hemen hastaneye götürdük.. kimsemiz de yok 2 kardeşim annem ben.
orda hastanede kadınlara abuk subuk konuşuyordu. doğumun ne zaman falan diye hamile kadına. kadının eşi üzerimize yürüyecekti ki annem arkadan deli işareti yaptı adam geçmiş olsun dedi gitti. çok kötü travmatikti.
yoldaki briketleri aaa bunlar hindi diye kovalıyordu. yani laçla alkol birleşince böyle bir durum çıkmış ortaya. bir gün yattı hastanede. serum tedavisi yaptılar geçti.
dediğim gibi annendeki gibi biran da oldu durum.

Okuyunca cok komedi gibi durabiliyor ama birebir yasayınca,icinde olunca tam bir dram...sizlere de gecmis olsun su an ne durumda? Tamamen bıtmistir alkol insallah
Ama benim annem alkolu zor birakir...dile kolay 20 yili vardir...ve birakacak zihniyette degil
Annem de derdi hep burası göl olmuş görmuyormusun diye...veya niye tavanlarda bu ipler sarkıyor...
Anladigim kadariyla burda sizlerden gelen yorumlardan,alkolun yaratiği zarardan bu yasadıkları....vucut artık bitmiş sinyal veriyor

babama şizofreni teşhisi kondu.
neyse gel zaman git zaman yine içti. en son davul gibi şişti. bir komşumuz vardı doçent Allah ondan razı olsun bin kere. babamı hastaneye zorla yatırttı. bağladılar. kanını temizlediler. çünkü artık siroz olmuştu. ölür diye amcamlar mezarını kazmaya gidiyorlardı. annem ve doktorun çabasıyla bıraktı alkolü. uzun zaman aldı tabi.
velhasıl 15 yıl içmedi ama artık ciğer de son noktaya geldiğinden 54 yaşında vefat etti.
annen bilinçli değil. o yüzden elinden geleni yap. bu arada babamın şizofrenisi içkiden dolayıydı annenin de öyledir. hani alkolü bırakırsa geçecektir.

bir de babam bıraktıktan sonra dedi ki yazık etmişim sağlığıma da size de. çok pişmandı. Allah rahmet eylesin. annen de şifa versin inş.

Annem genel olarak kendi uydurduğu biseye inanabiliyor cunku ...
Allah rahmet eylesin babacığına

Dehşetle okudum yazdıklarını .
Bir evlat için bundan ağır sınav olmazdı
E ne olacak şimdi ,kim bakacak kim sahip çıkacak annene .?
Senle olmaz artık ,çocuklarının da psikolojisi bozulur korkarlar.
Başka aile ferdi yok mu ?

Malesef yok...arkadası var bi tane iste onun her halini ceken...ama o da ne kadar dayanir bilmiyorum...

Geçmiş olsun.
Annenizin son durumu nedir? Kova hatunu
Muhtemelen psikotik bir atak geçiriyor, polis eşliğinde ruh ve sinir hastalıklarına götürlebilir, muhtemelen yatış verirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…