Dehşet içindeyim,boğuluyorum

Sonuclar elimde değil vermediler
Yarın özele gotursem mi diye dusunuyorum?

sonuçlar olsaydı ben babama sorayım diyecektim. bilmiyorum bir anda böyle her şeyi unutması garip yani tomografide filan da çıkmadıysa acilde de bir şey yapamazlar. kullandığı ilaçlar filan var mı, mesela onları alıp almadığını hatırlıyor mu?

benim dedemde alzheimer-demans var. kendisi türkçeyi unuttu mesela rusça konuşabiliyor sadece, ilaçlarını alıp almadığını unutuyor, saat akşam 5 te arıyorum "sabahın köründe aranır mı daha kahvaltı yapmadık" diyor. ama bunlar hep bir süreç içinde oldu. bir sabah uyanıp bu hale gelmedi. anneniz henüz çok genç, iyi bir nörolog bulun gerekirse özele götürün çünkü ben kendi adıma bu doktorların tanısından tatmin olmadım. alzheimer olabilir demek hiçbir şeyi ifade etmiyor.

Anneminde 2 dili var...hep yabancı olanla cevap verdi bugun doktorlara
Dedigim gibi alkol da vardı annemde...sacmaladiysa bile fark etmemisimdir

Alkolde sebep olabilir, sonuçta uzun süreli ve çok tüketim vücudu etkiliyor, tabii en sağlıklı bilgi doktorundan gelecektir, biz burada ne desek boş, ne olursa olsun kolay değil elbet gülüm, sonuçta anne kız bağı kopukta olsa, insan anne babasına hep farklı gözle bakıyor, o hep bir yerlerde var ve sağlıklı güçlü diye düşünüyoruz, böyle birşey yaşanınca da ne yapacağımızı bilemiyoruz.

S sassyassyy de yazmış, alzheimer öncesi olan bir hastalık, pat diye çıkmıyor, doktorlar daha iyi bilir tabii ama ailemde alzheimer olanlar vardı onlarda gözlemledim, unutmaları mümkün olmayan önemli anları unutmaya başlamışlardı, annenin birden unutması, alzheimer hastaları bir gecede unutmaz çocuklarını, eşlerini, hastalığın ilk evreler annenin yaşadığı gibi değil, kademe kademe gelişiyor, uzun aralıklarla bile görüşsen mutlaka fark ederdin bence, şu 2 gün geçse de hemen teşhis konsa, sende bilsen ne olduğunu.

Tıp fakültesine gidemezsiniz ama başka ruh sağlık devlet hastanesine randevusuz
Tedavi olabilir anneniz

Tıp fakültesine gidemezsiniz ama başka ruh sağlık devlet hastanesine randevusuz
Tedavi olabilir anneniz
Evet yarın artık insallah
Sonuçları netten çıkarabilirsin canım annenin tcsi ve hastaneden bir barkot varsa ordaki hasta no veya protokol nodan
Hastanenin sitesinden canım
Sağolasın bibim ya ama elimde herhangi bir no yok su an

gittiniz hastanenin Radyoloji ve laboratuar bölümünden sonuçları alabilirsiniz. Tomografi ve mr sonuçlarının hem raporunu(yani yazılı yorumlanmış halini) hem de görüntülerini alın (cd ye kaydedip veriyorlar). Diğer doktora giderken bu sonuçlar mutlaka elinizde olsun. Hem hastanıza boşuna tekrardan tetkik yapılmamış olur hem de vakit kazanırsınız bidaha boşu boşuna aynı şeyleri yaptırarak vakit kaybetmezsiniz.
siz yarın sabah çok erkenden sıra almaya gidin başka biri de sonuçları almaya gitsin ve mutlaka size ulaştırsın. Elinizde o tetkiklerin sonucu olursa yarın size ve doktorunuza çok çok faydası olur. Çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda eskisinden daha sağlıklı olur..

Hangi hastane bilmiyorm ama bazılarında sonuca sadece kimlik no ve doğum yılıyla bakiliyor. Elinizde herhangi bir kağıt varsa orada numara yazabilir aslinda

Konuyu sonuna kadar okuyamadım, sadece bi anda olduğunu ve mr tomografi sonuçlarının temiz olduğunu gördüm sanırım.

Dikkatimi çekti, yoğun alkol kullanımı demişsiniz.
Bir gastroentrolog ya da genel cerrahi ye gitmenizi öneririm. Karaciğerle ilgili bir durum olabilir, ne alaka diyeceksiniz muhtemelen, amonyak birikimi diye bir olay var karaciğer sağlıklı çalışmadığı zaman amonyak birikerek sinir sistemini etkiliyor ve böyle semptomlar çıkıyor ortaya, kısacası bilinç bulanıklığı ve anlattığınız gibi yer zaman karmaşası, tanımama vs vs..

Adı hepatik ensefalopati.

Vaktiniz olursa bi bakın ben semptomları benzettim. Dediğim gibi alkol dediğiniz için aklıma geldi çünkü bu da karaciğer hasarında sık görülen bir durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…