dekolman plasenta nedeniyle bebeğini kaybedenler

Merhaba bende dekolman plasenta sebebiyle iki bebegimi kaybettim.Ilk cocugum saglikla dogdu.Ikinci gebeligimde 2013 17 aralikta dogum gunumde kanamam oldu hastaneye gittik kanamayi durduramadilar sezeryanla aldilar 25.5 haftalikti.
13 ay sonra hamile kaldim 26.5 haftalik ilk oglumun dogum gününde keskin agrilarla yari baygin hastaneye kaldirildim plasenta tam ayrilmisdi ice kanama oluyordu sezeryanla alindi.doktor 5 yil hamile kalmasin demis aileme.Iki kere dekolman plasenta yasayan varmi tekrar bebeginiz oldumu ya da doktor ne önerdi?

Basin sagolsun cok gecmis olsun. 2 defa ayni seyleri yaşamissin ve ayni haftalarda. Dr senden test istedi mi? 2 defa sebepsiz dekolman olacağını sanmiyorum canim. Bence baska dr a git iyice arastir. Tansiyon seker pihtilasma vs vardir belki

Basin sagolsun cok gecmis olsun. 2 defa ayni seyleri yaşamissin ve ayni haftalarda. Dr senden test istedi mi? 2 defa sebepsiz dekolman olacağını sanmiyorum canim. Bence baska dr a git iyice arastir. Tansiyon seker pihtilasma vs vardir belki
Onceki gebeligimde dekolman plasenta oldugunu bildigi halde kan testi bile istemedi doktor 26 haftaya gelmisim hic bir test istemedi ultrasona giriyordum vitamin yazip yolluyordu.Şimdi bebek düşunmeye bile korkuyorum

Onceki gebeligimde dekolman plasenta oldugunu bildigi halde kan testi bile istemedi doktor 26 haftaya gelmisim hic bir test istemedi ultrasona giriyordum vitamin yazip yolluyordu.Şimdi bebek düşunmeye bile korkuyorum

Bencede gerekli testleri yapmadan düşünme. Bende mesela tansiyon vardi 38 haftm bitmisti dekolman oldum. Universite arastirma hastanesine git eminim gerekli arastirmalari yaparlar

Merhaba çok canım sıkkın 12. Haftamdayım ve 10. Haftadan beri önce şiddetli sonradan kahverengiye dönem kanamam var. Ayrıca arada şiddetli kasık ağrısı yaşıyorum. Plasenta arkasında kanama alanı var ve hafif ayrılma varmış. 3 günde bir iğne oluyor ve yatıyorum. Bu plasenta dekolman yaşayanlar genelde son aylarda yaşamış ve kaybetmişler
Benim erken başıma geldi. Acaba hiç mi yok sağlıkla bebeğini kucağına alan??

Herkese merhaba. Bundan bir yıl önce dekolman plasenta sebebiyle bebeğimi 40 haftalıkken kaybetmiştim ve acımı bu forumu okuyarak, benimle benzer durumu yaşayan diğer annelerle konuşarak azaltmaya çalışmıştım. En çok da yeniden hamile kalıp çocuğunu kucağına alanların yazdıklarını okumak beni rahatlatıyordu. O yüzden ben de şimdi yazıp sizlere biraz olsun umut olmak istedim.
Şubat 2014'te yaşadığım bu talihsiz olaydan sonra tek dayanağım öncellikle Allah'a olan inancımdı. İçim parçalansa da isyan etmedim hiç ve daha da beteri olmaması için hep dua ettim. Bir yandan da neden böyle bir olay yaşadığımı araştırdım ve yaptırdığım genetik tahlillere göre kan pıhtılaşmasına yatkınlık çıktı. Sezaryen olduğum için yeniden bebek düşünmem için o dönemdeki doktorum en az 1 yıl geçmesi gerektiğini söyledi ancak ben çok daha kısa süre sonra hamile kalıp sorun yaşamayanların hikayelerini okudukça doktorumu dinlemedim ve Allah'tan hayırlısını isteyip 3 ay sonra korunmayı bıraktım. Bu arada Meryem suresini 40 gün boyunca okudum, çeşitli tespihler çektim ve çok dua ettim. 4. ayda yeniden hamile kaldım ve takibimi riskli gebelik uzmanına yaptırdım. Her gün göbeğimden kan sulandırıcı iğne oldum ve her gün dua etmeye devam ettim. Allah'ıma sonsuz şükürler olsun ki 3 hafta önce bebeğimi sağlıkla kucağıma aldım. Burada yazan yazmayan, bebeğini kaybeden tüm annelere çok dua ettim ve etmeye de devam edeceğim. Allah hepimizin hakkına hayırlısını versin ve bizleri daha büyük acılardan, dertlerden korusun.

Merhaba,
Ilk baslarda kanama olmasina ragmen sonrasinda problemsiz diyebilecegim bir gebelik surecim vardi.
Olaydan Bir hafta oncesinde el ayak sismesiyle acile gittik tansiyonum biraz yuksek cikti,vucutta protein kacagi var mi diye tahlil yapildi herhangi bir sorun cikmadi. Sagolsun dr um cok ilgisizdi birsey oldugu zaman kendisine ulasabilecegimiz bir cep telini bile paylasmadi. Asistanindan gecip kendisine ulasimiyorduk o yuzden son haftalarda izne ciktigimda dr arayisina basladik. Bir arkadasim dogum yaptigi dru tavsiye ettik ona gittik tum tahlilleri tetkikleri herseyi yapti hicbir problemimiz yoktu sadece tek en buyuk problemimiz gebelik sekeri cikmisti. Bu kontrolden 2 gun sonra 19 subat aksami 33+4 haftalikken regl olurmuscasina bir agri hissettim sonra kasiklarimda baski seklinde agrilar olusmaya basladi ben yalanci dogum sancisi diye dusundum. Evde gezinirek hafifletmeye calistim esim en sonunda bu sekilde olmaz gidelim dedi ve yeni dr ve hastaneye gittik nstye bagladilar kalp atislari vardi iki defa dusus oldu cigerleri icin igne yapildi. Sonra nstyi cikardilar bana serum verdiler. Tekrar 10 dk sonra geldiklerinde bebegimin kalp atislari bulunamadi dru cagirdilar 10 dk da dr geldi ve ultrasonla baktiginda bebegin esi kotu durumda dedi tabi esim gormus melegimin kalbi atmiyormus hemen sezeryana aldilar. Uzunca bir sure kizimin melek oldugunu soyleyemediler. Olu dogmus melegim uzun sure oksijensiz kaldigi icin yasasaymis bile %95 beyin hasari olurdu dediler Dr ablasyo plasenta dedi sebepsiz ani gelisen plasenta ayrilmasiymis. Daha sonrasindaki surecimde skntili oldu kan yikimi gerceklestigi icin rahmini de kaybedebiliriz dedi. HELLP sendromu olarak yazilmis epikriz raporuna. Konusunda uzman bir profa gittigimde Hellp sendromunu bu sekilde koyamayacagini soyledi, ablasyo plasentanin tedavisi olmadigini soyledikafam cok karisik. Kizimi kaybedeli 3,5 ay oldu cok aci Rabbim kimseyi bu acilarla sinamasin. Burdaki yazilari okuyarak umut isigi aradim kendime simdi ayni seyleri yasamaktan cok korkuyorum. Hepimize Allah sabir ve kucagimiza saglikli sihhatli evlatlar nasip etsin..

Merhaba,
Ilk baslarda kanama olmasina ragmen sonrasinda problemsiz diyebilecegim bir gebelik surecim vardi.
Olaydan Bir hafta oncesinde el ayak sismesiyle acile gittik tansiyonum biraz yuksek cikti,vucutta protein kacagi var mi diye tahlil yapildi herhangi bir sorun cikmadi. Sagolsun dr um cok ilgisizdi birsey oldugu zaman kendisine ulasabilecegimiz bir cep telini bile paylasmadi. Asistanindan gecip kendisine ulasimiyorduk o yuzden son haftalarda izne ciktigimda dr arayisina basladik. Bir arkadasim dogum yaptigi dru tavsiye ettik ona gittik tum tahlilleri tetkikleri herseyi yapti hicbir problemimiz yoktu sadece tek en buyuk problemimiz gebelik sekeri cikmisti. Bu kontrolden 2 gun sonra 19 subat aksami 33+4 haftalikken regl olurmuscasina bir agri hissettim sonra kasiklarimda baski seklinde agrilar olusmaya basladi ben yalanci dogum sancisi diye dusundum. Evde gezinirek hafifletmeye calistim esim en sonunda bu sekilde olmaz gidelim dedi ve yeni dr ve hastaneye gittik nstye bagladilar kalp atislari vardi iki defa dusus oldu cigerleri icin igne yapildi. Sonra nstyi cikardilar bana serum verdiler. Tekrar 10 dk sonra geldiklerinde bebegimin kalp atislari bulunamadi dru cagirdilar 10 dk da dr geldi ve ultrasonla baktiginda bebegin esi kotu durumda dedi tabi esim gormus melegimin kalbi atmiyormus hemen sezeryana aldilar. Uzunca bir sure kizimin melek oldugunu soyleyemediler. Olu dogmus melegim uzun sure oksijensiz kaldigi icin yasasaymis bile %95 beyin hasari olurdu dediler Dr ablasyo plasenta dedi sebepsiz ani gelisen plasenta ayrilmasiymis. Daha sonrasindaki surecimde skntili oldu kan yikimi gerceklestigi icin rahmini de kaybedebiliriz dedi. HELLP sendromu olarak yazilmis epikriz raporuna. Konusunda uzman bir profa gittigimde Hellp sendromunu bu sekilde koyamayacagini soyledi, ablasyo plasentanin tedavisi olmadigini soyledikafam cok karisik. Kizimi kaybedeli 3,5 ay oldu cok aci Rabbim kimseyi bu acilarla sinamasin. Burdaki yazilari okuyarak umut isigi aradim kendime simdi ayni seyleri yasamaktan cok korkuyorum. Hepimize Allah sabir ve kucagimiza saglikli sihhatli evlatlar nasip etsin..
Allah yardımcın olsun. Tedavisi yok deyip moralini bozma. Bir dahaki gebeliğinde yeniden olcak diye bir kaide yok. Çok şükür bende yeniden olmadı. Pıhtılaşmaya yatkınlık çıktı bende, kan sulandırıcı iğne oldum her gün ve Allah'ın yardımıyla da sağlıkla dünyaya geldi bebeğim. İnşallah sen de hayırlısıyla yeniden hamile kalır ve sorunsuz şekilde alırsın yavrunu kucağına.

Merhaba çok canım sıkkın 12. Haftamdayım ve 10. Haftadan beri önce şiddetli sonradan kahverengiye dönem kanamam var. Ayrıca arada şiddetli kasık ağrısı yaşıyorum. Plasenta arkasında kanama alanı var ve hafif ayrılma varmış. 3 günde bir iğne oluyor ve yatıyorum. Bu plasenta dekolman yaşayanlar genelde son aylarda yaşamış ve kaybetmişler
Benim erken başıma geldi. Acaba hiç mi yok sağlıkla bebeğini kucağına alan??

Canım bende yaşadım ve dogum anında kalbi durdu kızımın çoj zor geri döndü sonrasında beyin kanaması geçirdi ve hidrosefali oldu. Fiziksek olarak yaşıtlarının çok gerisinde ama gülüşü herşeye değer..korkma dua et en ufak sancıda hastaneye koş

Eklentiler

• IMG_20160617_002133.webp
    IMG_20160617_002133.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 158
Canım bende yaşadım ve dogum anında kalbi durdu kızımın çoj zor geri döndü sonrasında beyin kanaması geçirdi ve hidrosefali oldu. Fiziksek olarak yaşıtlarının çok gerisinde ama gülüşü herşeye değer..korkma dua et en ufak sancıda hastaneye koş
Kirk bin kere masallah:nazar:. Keske foto koymasaydiniz Allah korusun nazardan

Selam kızlar.ben de 3 ay once dekolman pleantayla bebegimi kaybettim.39.haftamda hastanedeyken kanamam ve sancm başladı sezaryana alındm ama kurtulamadi bebegim.icim acıyor yüreğim yanıyo.ins hayırlısıyla baska evlatlarm olur.bu korkuyla nasıl gebelik yasayacam bilmiyorum.ins bebegim olursa buraya yazacam baskalarina umut olsun diye.su anda burda yazılanları gördükçe umudum artıyo çünkü

merhanba arkadaşlar ben de uzun zamandır buraya yazamamıştım ama aklım ve dualarım hep buradaki kader arkadaşlarımlaydı. Bebeğimi canım oğlumu geçen yıl 24 nisan günü kaybetmiştim çok kötü günlerdi benim için zaten büyük bir mücadele sonucu tüp bebek tedavisiyle hamile kalmıştım ama bütün üzüntüme hayal kırıklığıma rağmen inanmaktan vazgeçmedim dua ve psikolojik tedavilerle iki ay içinde kendiliğinden hamile kalmışım ve öyle bir nimet ki bir yıl sonra aynı ayda 5 nisan günü ikinci oğlumu bu kez kucağıma aldım .İnanın yaşanılan acı unutulmuyor fakat öyle bir teselli ki evlat içinizdeki ateşe su oluyo. benim tavsiyem bol dua inanmaktan vazgeçmeyin rabbine sığınmak ve cennettte bizi bekleyen büyük bir mükafat olduğunu unutmadan yaşamaya devam etmek. rabbimin nimetleri sonsuzdur isteyin ısrarcı olun.

merhanba arkadaşlar ben de uzun zamandır buraya yazamamıştım ama aklım ve dualarım hep buradaki kader arkadaşlarımlaydı. Bebeğimi canım oğlumu geçen yıl 24 nisan günü kaybetmiştim çok kötü günlerdi benim için zaten büyük bir mücadele sonucu tüp bebek tedavisiyle hamile kalmıştım ama bütün üzüntüme hayal kırıklığıma rağmen inanmaktan vazgeçmedim dua ve psikolojik tedavilerle iki ay içinde kendiliğinden hamile kalmışım ve öyle bir nimet ki bir yıl sonra aynı ayda 5 nisan günü ikinci oğlumu bu kez kucağıma aldım .İnanın yaşanılan acı unutulmuyor fakat öyle bir teselli ki evlat içinizdeki ateşe su oluyo. benim tavsiyem bol dua inanmaktan vazgeçmeyin rabbine sığınmak ve cennettte bizi bekleyen büyük bir mükafat olduğunu unutmadan yaşamaya devam etmek. rabbimin nimetleri sonsuzdur isteyin ısrarcı olun.

Rabbim bu bebeğine uzun ömür versin canım:) dekolman sebebiyle mi kaybetmiştim önceki bebeğini? Bu bebekte ne gibi önlemler aldınız normal mi D ogurdun?

evet canım plesantanın erken ayrılmasıyla kaybettim 37+5 günlüktü ve 3 gün sonra sexeryanla alınacaktı hiç bir sıkıntım yoktu o güne kadar ve o haftaya kadar da çalıştım gayet rahattım hamile gibi hissetmiyordum kendimi o gün öğlen cuma saati karnımda ağrı oluştu zaten eşimle sezeryan saati için hastaneye gidecektik aklıma bile gelmedi kötü bir şey olduğu ama nasip derler ya onun yeri cennetmiş ikinci bebeğimi sezeryanla aldılar ilk hamile olduğumu öğrendikten sonra rahim kuvvetlendirici ve kan sulandırıcı iğne kullandım diğer bebeğimde de benzer iğneler kullanmıştım bunun dışında özel bir şey yapılmadı ilk zaman progestan aldım düşük önleyıcı bu da tedbir amaçlıydı kontrollerimde ayda bir oldu doktorumla diyologum iyi olduğu için aklıma takılan herşeyde arıyordum bu da hamileliğimi daha rahat geçirmemi sağladı. gebelikte doktor seçimi önemli sizi anlayan birini bulun mutlaka bebeğimi 36+4 haftada aldı doktorum ama beslenmmeme ve uykuma dikkat ettim 2,970 kg 49 cm boyunda doğdu sağlıkı bir şekilde dünyaya geldi şükür.rabbim herkese evlat sevgisini yaşatsın inşallah

evet canım plesantanın erken ayrılmasıyla kaybettim 37+5 günlüktü ve 3 gün sonra sexeryanla alınacaktı hiç bir sıkıntım yoktu o güne kadar ve o haftaya kadar da çalıştım gayet rahattım hamile gibi hissetmiyordum kendimi o gün öğlen cuma saati karnımda ağrı oluştu zaten eşimle sezeryan saati için hastaneye gidecektik aklıma bile gelmedi kötü bir şey olduğu ama nasip derler ya onun yeri cennetmiş ikinci bebeğimi sezeryanla aldılar ilk hamile olduğumu öğrendikten sonra rahim kuvvetlendirici ve kan sulandırıcı iğne kullandım diğer bebeğimde de benzer iğneler kullanmıştım bunun dışında özel bir şey yapılmadı ilk zaman progestan aldım düşük önleyıcı bu da tedbir amaçlıydı kontrollerimde ayda bir oldu doktorumla diyologum iyi olduğu için aklıma takılan herşeyde arıyordum bu da hamileliğimi daha rahat geçirmemi sağladı. gebelikte doktor seçimi önemli sizi anlayan birini bulun mutlaka bebeğimi 36+4 haftada aldı doktorum ama beslenmmeme ve uykuma dikkat ettim 2,970 kg 49 cm boyunda doğdu sağlıkı bir şekilde dünyaya geldi şükür.rabbim herkese evlat sevgisini yaşatsın inşallah

Maşallah haftasına göre boyu kilosu falan çok iyi doğmuş bebis :) benim için öp kokla. . Ilk bebeği kaybettigin haftayı beklemek istemedi sanırım doktorun çünkü benimki de 38 de almak istiyo 39+3 te kaybetmiştim ilk bebegimi :( bebeğin kilo alması için özel birşeyler yedin mi canım?

sağol canım öperim koklarım tabi senin içinde, inşallah sende sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın bebeğini. Ben çok zayıf bir bayanım önceki hamileliğimde 40 kiloyla hamile kalmıştım 9 kilo aldım o bebeğim 3,200 kg doğdu 52 cm di. bu bebeğimde de 42 kiloydum hamile kaldığımda 51 kiloda doğurdum ve 4 aylık bebeğim şuan 43 kiloyum.ben kendime almıyorum kiloyu canım ne istediyse yedim ama özellikle hurma balık ve ceviz fındık badem yoğun bir şekilde tükettim son aylar hurma yedim günde üç tane yiyordum bebeğe faydalı olduğu biliniyor hurmanın ama benim canım istediği için yedim

canım benim sanıyorum seni en iyi ben anlayabilirim.bende 2 martta 38 haftalık kızımı kaybettim.bende de ani gelişti.öncesinde hiçbir risk yoktu.ben doğuruyorum ani oldu.kızımın resmi olmayacak diye üzülürken başıma neler geldi.ilk günler korkunç geçiyor.ümitsizlik,şaşkınlık,şok.neden ben diye soruyorsun.eve kucağın boş gelmek tarif edilemeyecek bir duygu.sezaryen oldun değil mi?başka çocuğun var mı?benimde şuan genetik testlerim yapılıyor.emin ol yalnız olmadığını bilmek birazcık olsun içini ferahlatıyor.rabbim düşmanıma bile böyle bir acı yaşatmasın.dekolman zaten ani gelişen bir olaymış.ben kendimi suçluyordum.benmi farkedemedim,biraz daha erken gitsem kızım yaşarmıydı diye.benim doktorumda aynı şeyi söylemişti.bu sefer bebek oksijensiz kaldığı için sorun olurdu diye.burada kadere inanmak yaradana teslim olmaktan başka çare yok.nice insanlar istemeden hamile kalıyor,düşşün diye neler yapıyorlar birşey olmuyor.tamamen yazı.rabbim evlatlarımızı inş.ahirette bize şefaatçi eyler.inan tek tesellim bu.
Tamamen durumumuz aynı sadece yıllarımiz farklı insallah şimdi bebekleriniz yanınızda açınızda içinizde kaybolup gitmiştir bugün 12. Gün 38 haftalik oğlumu dekolman yüzünden bir gece de kaybedeli

canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki suçluluk duygusu, umutsuzluk, hayal kırıklığı ,yaşamak istememek konuşmak bile ağır geliyordur şu an sana ama inannç ve tevekkül çok önemli kendini sakın bırakma sebepsiz yere rabbim hiç bir sıkıntıyı yaşatmaz kuluna sana cennet kapılarını araladı bunu düşün bebeğinin ne güzel bir alemde hayata başladığını hayal et insanın acısıda merhemi de kendi içindedir . Sen istersen rabbimden vermeyeceği hiç bir şey yoktur zaman ve inşallah tekrar anne alabilme umudu iyileştitecektir seni.İnan ben doğduğundan beri oğlumla bile hep abisini konuşuyorum bizi bekliyor cennettte ordan seni yolladı bize bir gün hepimiz orda buluşucaz diye anlatıyorum unutulmuyor tabi yokluğu ben hep burayı takip ediyorum iyi geliyor ihtiyacın olduka yazışalım kendine iyi bak

canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki suçluluk duygusu, umutsuzluk, hayal kırıklığı ,yaşamak istememek konuşmak bile ağır geliyordur şu an sana ama inannç ve tevekkül çok önemli kendini sakın bırakma sebepsiz yere rabbim hiç bir sıkıntıyı yaşatmaz kuluna sana cennet kapılarını araladı bunu düşün bebeğinin ne güzel bir alemde hayata başladığını hayal et insanın acısıda merhemi de kendi içindedir . Sen istersen rabbimden vermeyeceği hiç bir şey yoktur zaman ve inşallah tekrar anne alabilme umudu iyileştitecektir seni.İnan ben doğduğundan beri oğlumla bile hep abisini konuşuyorum bizi bekliyor cennettte ordan seni yolladı bize bir gün hepimiz orda buluşucaz diye anlatıyorum unutulmuyor tabi yokluğu ben hep burayı takip ediyorum iyi geliyor ihtiyacın olduka yazışalım kendine iyi bak
canm hayırlı olsun bebğin.yalnız 1.bebğinde de mi sezaryan oldun anlayamadm tam.

Tamamen durumumuz aynı sadece yıllarımiz farklı insallah şimdi bebekleriniz yanınızda açınızda içinizde kaybolup gitmiştir bugün 12. Gün 38 haftalik oğlumu dekolman yüzünden bir gece de kaybedeli
canm Rabbim sabır versin .seni çok iyi nalıyorum.ilk günler insan hep sebep arıyo.kendini hiç suçlu hissetme.Allah verdi Allah aldı.ciğer yangını en zor acı.insann doğum yapıp eve dönmesi boş beşik .cok acı ama güçlü ol ve hep dua et.kendi sağlığına dikkat et yeniden bebğin olur inş.ben de 5 ay önce 39 haftalık kızımı dekolman pleasntadan kaybettim hala içim acıyo ama ilk günler gibi olmuyo yeni bebeği düşünmek bile insanı biraz rahatlatyr.ben kızıma ancak 2 yıl sonra hamile kaldm.geç kavustum erken kaybettim. ama yokmuş nasibi.bi arkadaşmn yaklaşk 18 yıl önce ilk bebeğinde 6.5 aylıkken yaşamş aynı durumu şu anda 3 cocuğu var.inş bizlerin tekrar olur.dua edip sabretmek gerkiyo

Maşallah haftasına göre boyu kilosu falan çok iyi doğmuş bebis :) benim için öp kokla. . Ilk bebeği kaybettigin haftayı beklemek istemedi sanırım doktorun çünkü benimki de 38 de almak istiyo 39+3 te kaybetmiştim ilk bebegimi :KK43: bebeğin kilo alması için özel birşeyler yedin mi canım?
canm çok kaldı mı doğuma.bir de sen tahlil flan yaptrdn mı.şu anda iğne kullanıyor msn

Back
X