Merhaba,
Ilk baslarda kanama olmasina ragmen sonrasinda problemsiz diyebilecegim bir gebelik surecim vardi.
Olaydan Bir hafta oncesinde el ayak sismesiyle acile gittik tansiyonum biraz yuksek cikti,vucutta protein kacagi var mi diye tahlil yapildi herhangi bir sorun cikmadi. Sagolsun dr um cok ilgisizdi birsey oldugu zaman kendisine ulasabilecegimiz bir cep telini bile paylasmadi. Asistanindan gecip kendisine ulasimiyorduk o yuzden son haftalarda izne ciktigimda dr arayisina basladik. Bir arkadasim dogum yaptigi dru tavsiye ettik ona gittik tum tahlilleri tetkikleri herseyi yapti hicbir problemimiz yoktu sadece tek en buyuk problemimiz gebelik sekeri cikmisti. Bu kontrolden 2 gun sonra 19 subat aksami 33+4 haftalikken regl olurmuscasina bir agri hissettim sonra kasiklarimda baski seklinde agrilar olusmaya basladi ben yalanci dogum sancisi diye dusundum. Evde gezinirek hafifletmeye calistim esim en sonunda bu sekilde olmaz gidelim dedi ve yeni dr ve hastaneye gittik nstye bagladilar kalp atislari vardi iki defa dusus oldu cigerleri icin igne yapildi. Sonra nstyi cikardilar bana serum verdiler. Tekrar 10 dk sonra geldiklerinde bebegimin kalp atislari bulunamadi dru cagirdilar 10 dk da dr geldi ve ultrasonla baktiginda bebegin esi kotu durumda dedi tabi esim gormus melegimin kalbi atmiyormus hemen sezeryana aldilar. Uzunca bir sure kizimin melek oldugunu soyleyemediler. Olu dogmus melegim uzun sure oksijensiz kaldigi icin yasasaymis bile %95 beyin hasari olurdu dediler Dr ablasyo plasenta dedi sebepsiz ani gelisen plasenta ayrilmasiymis. Daha sonrasindaki surecimde skntili oldu kan yikimi gerceklestigi icin rahmini de kaybedebiliriz dedi. HELLP sendromu olarak yazilmis epikriz raporuna. Konusunda uzman bir profa gittigimde Hellp sendromunu bu sekilde koyamayacagini soyledi, ablasyo plasentanin tedavisi olmadigini soyledikafam cok karisik. Kizimi kaybedeli 3,5 ay oldu cok aci Rabbim kimseyi bu acilarla sinamasin. Burdaki yazilari okuyarak umut isigi aradim kendime simdi ayni seyleri yasamaktan cok korkuyorum. Hepimize Allah sabir ve kucagimiza saglikli sihhatli evlatlar nasip etsin..