Deli olmama az kaldı !

eşinizin ailesi tutucuysa ortada abes birşey olsa önce kaynınız ve kayınvalideniz olaya müdahele ederdi heralde.belki siz abartıyorsunuzdur.........

kaynım malesef müdahale edemez biraz eşinden çekinio ama kaynanam zaten ters baktı ama sonrasında uyarırmı eltimi bilmem

karşınızdaki insan öpülmekten rahatsız ve bunu size daha önceden söylediyse hala devam edermisiniz öpmeye veya sarılmaya ?

karşınızdaki insan öpülmekten rahatsız ve bunu size daha önceden söylediyse hala devam edermisiniz öpmeye veya sarılmaya ?

Kaynımı öptüğüm için eşi tarafıldan uyarılsaydım, bir daha asla ama asla görüşmezdim öyle içi kararmış aklı fikri bel altında olan insanlarla !!! Aynı ortamda nefes bile almak istemem o zihniyette biriyle..

Eşim uyardı anlamadı bende uyardım daha bundan sonra kusura bakmasın ister görüşsün ister görüşmesin iyi niyet beklemesin benden.Siz o iyi zihniyetinizle kaynınızı öpebilir sevebilirsiniz iki taraf memnunsa problem yoktur !

Ben senin eltini tanımıyorum. Ben kendi iyi niyetimi her daim karşimdaki insana belli ederim.. Bugüne dek tek bir allahın kulu beni eşinden sevgilisinden kıskanmadi.. o duyguyu asla bi hemcinsime hissettirmem.. Peki sadece bu mu bunu merak ediyorum.. yani sarıldı ve elini dizine koyud diye mi böyle bi duygu kapladı içini. yok mu bunun öncesi. başka bişey mi var öncesinde. ne bileyim eşine yakın davranırken sana karşi soğuk ve mesafeli mi ? bu kadar kötü bi elektrik almanın başka sebepleri de olmali.. bişeyler sende birikmiş gibi.. yani bi öptü diye gayriihtiyari elini dizine koydu diye eşi eltiden kıskanmak bana normal gelmiyor.. kaldı ki ben de çooook kıskanç biriyim. ben de nişanlıyım 4 senedir beraberim, nişanlımın kuzeninin sevgilisi eşimin yanaklarını sıkar, canım benım der, çok yakışıklı olduğunu söyler sık sık, hiç kıskançlık hissetmedim, kızın iyi niyetini biliyorum, bana karşi da çok iyi. yani sen daha öncesinden başka şeyler mi yaşadın eltinle ilgili. yoksa başka şeyler günahını alma derim, iyi düşün hayra yor, canını böyle şeylerle sıkma, aklına kötü fikirlerin tohumlarını ekme, insanlar hep ahlaksız hep art niyetli diye düşünme, zararı kimseye olmaz yalnız sana olur.. kötü olumsuz düşünceler başka kötü düşünceleri çeker.. açık açık hatasını görene kadar herkesi masum olarak bil, bu senin içini güzelleştirir, kalbini tertemiz yapar.. bak yarın bigün eşin de der benim karım çok kötü niyetli düşünüyor herşeyi kötüye yoruyor diye..

Evet bana o kadar yakın değil neden ben onun hemcinsi değilmiyim benimle daha rahat olması gerekmez mi ? Evim soyuldu bikere aramadı gelmedi hastanelik oldum aynı öyle evine gittik bayramda eşime canımmm cicim bana hoşgeldiniz yemeğe gittik eşime aynı şekil hoşgeldin hayatım banada hoşgeldin gamze ee bende eşime dedim uyar diye bi kerede tanışmaya gitmiştim ilk kez o zaman hadi neyse tanımıyodu ukala ukala konuştu eşime şaçını okşayarak konuştu filan ama yani insanında bi sabrı var eşim sonuçta tabi kıskanıcam edicem bırakimde gözümün önünde bana soğuk ona yakın davranırsa iyi niyetli olamam ona karşı

yani gerçekten böyle durumlardan da hoşlanmıyorum.. tamam kaynını seviyorsun anladık da kaynının koluna taktığı kadına da yakın davranacaksın, yoksa işte böyle göze batarsın.. Halbuki seni kazanmaya çalişsa, sana bi abla olsa, sen asla kıskanmaz asla kötü bişey düşünmezsin.. benim de kaynım değil ama kaynım gibi gördüğüm nişanlımın kuzeni nişanlandı, çocuğu 4 senedir tanırım kızı daha 1 senedir tanıyoruz. çok ama çok severim kaynımı, şakalaşiriz gülüşürüz falan, bu kız ortamımıza ilk girdiğinde aramızdaki samimiyeti yadirgadiğini hissettim, hak da verdim, sonra kıza yakınlaştım, hep yanında oldum, aileden arkasından konuşanlar oldu, kızı kabullenemediler, hep diklendim laf söyletmedim, kız bütün bunlari gördü, şimdi o kadar yakınız ki akşam iki elti konsere gidecez, şimdi ben bu kıza soğuk mesafeli dursaydım, kazanmaya çalişmasaydım ama nişanlısıyla yağlı ballı olsaydım kız da surat assaydı ben mi haklı olacaktım.. ha yok ben iyi niyetimi gösterip kıza daha yakın davrandiğim halde kıskansaydı o zaman var ya, değil konuşmak aynı ortamda nefes almak istemezdim öyle içi kararmiş insanlarla.. bu durumda sen de az görüşmeye özen göster, ama eşine bişey söyleme, eşine ve kendine güven, eltinin de düşüncesizliğine ver, gene yüzyüze bakacaksınız kötü olma.

bir arkadaş ben de kaynımla sarılırım,öperim düğünde dans falan ederim
konuşurken elimi dizine koyarım demiş!!!!
bana bunlar çok ters...
herhangi biri eğer evlilik kurumuna giriyorsa kendine çeki düzen vermeli
evlilik farklıdır mutlaka sınırların olması gerekir
karşı tarafın hakkınızda kötü düşünmesine bile mahal vermemek bizim için daha hayırlıdır
ben kuzenlerimle kardeş gibi büyümeme rağmen evlendikten sonra
bırakın sarılıp öpmeyi telefonda bile arayıp sormam
bir ortamda bir araya gelirsek de çok seviyeli laubali olmadan sohbet ederiz
peygamber efendimiz boş yere söylememiş
(bir kadın ve bir erkek başbaşa yalnız kalırsa onların üçüncüsü de şeytan olur) buyurmuştur...
herkes bu söze uyarak yaşasa zaten böyle düşünceler olmaz

peki bir şey sorabilirmiyim?
sizinle mesafeli olmasının sebebinin ikinizin gerçekten de birbirinizden hoşlanmadığınız biliyor olması olabilir mi?
ya da bir yerlerden sizinle ve ona hissettiklerinizle ilgili bir şeyler duymuş olabilir mi?
aslında bunlara da gerek yok siz açık açık söylemişsiniz onun davranışlarının hoşuna gitmediğini, acaba siz çok yakınlık sevmiyorsunuz diye size çok yakın davranmıyor ancak eşinizi kardeşi olarak gördüğü, arada da yaşanmışlıklar olduğu için art niyetsiz davranıyor olabilir mi?

biraz dışarıdan bakmaya çalışınız olaya.
benim de eltilerim var, kayınbiraderlerim var.
kimisinde eltiyi severim, kayınbiraderle mesafeliyimdir; kimisinde de eltiyle sadece merhaba-merhaba derken, kayınbiraderle canım cicimimdir.

herkes herkesle eşit olmak zorunda mı?

kıskançlık meselesine gelince.
eşini dişi sinekten kıskanan benim aklıma hiç eltimden ya da kuzenimden kıskanmak gelmedi.
iki tarafın ailesinde de o kadar tiniyetsiz ve haysiyetsiz insanlar olduğuna inanmıyorum çünkü.

bunu söyleyen benim.
ÇEKİ DÜZEN VERMEK? derken????
35 yaşında bir çocuk annesi olarak kime nasıl davranacağımı herhalde başkalarından öğrenecek değilim.
Çok şükür aldığım eğitimden de aile terbiyesinden de kime nasıl davranacağımı öğrendim!

karşı tarafın kötü düşünmesi ne demek?
her kadını bir cinsel obje olarak görerek en büyük hakareti sizler yapıyorsunuz kendinize farkında mısınız?
ne demek evlendikten sonra kuzeni aramamak?
eğer akrabalık evlilikleri sizlerde normal ise bunu anlarım ancak bizim ailemizde kuzenler kardeştir, öyle büyütülmüşlerdir, asla da başka gözle bakılmamıştır.

kırmızı ile işaretlediğim yerleri kesinlikle kabul etmiyorum
lütfen herkes kendi hayatını sorgulasın, başkalarının hayatını yargılamasın, yaftalamasın....

İşte banada yakın olsa ablalık yapsa yanımda olsa evide çok yakın yani 10 dk yürüme mesafesinde eşime sarılıp öpse sesim çıkmaz ama kadın bana yakın değil ben onun için kızıyorum zaten
ses edersem o zaman haksız ben olurum ama bana yakın değil eşime yakın tabiki susmicam eşime neden yakın olsun ki ne hakla

herkesin yaşam tarzı,hayata bakış açısı elbetteki farklı
dikkat ederseniz zaten bunlar bana çok ters yazmıştım
benim bakışım da böyle

Son düzenleme:

Ben ona hiçbirzaman uzak yada soğuk davranmadım 5 sene önce filan ilk defa tanışmaya gittim o zamanlar kayınvalidemlerle bir yaşıyorlardı neyse gittim benle eşim yanyana oturuyoduk kayınvalidem içerdeydi oda merhaba hoşgeldin dedi içeri gitti dahada gidene kadar yanıma gelmedi neyse 10 dk sonra filan eltim geldi merhaba dedi eşimin yanına koltuğun başına oturdu şaçını okşayıp konuşuyo daha ilk dakkadan ee ben ordayım yeni tanışıyoruz benimle konuşsana ama konuşmadı napıosun filan dışında ben bozuldum kalktım ondan sonra nişanım oldu nişanımda suratı vardı ama görmeliydiniz gerçekten herkez dediki neden böyle suratı asıktı bir kere gülmedi bana sanki ben ona bişey yapmışım gibi kaynanam bile dedi suratı neydi diye ! ve ben onun hakkında kimseye ne bişey dedim nede söyledim kendsi bana hep soğuktu artık bende öyleyim ben yapı olarak yakın biri değilim ama sırf bneni yabancı olarak görmesinler diye o kadar candan davrandım anlamadı ama eşime gelince yüzünde güller açıyo sebebini bilmiyorum ya beni kızdırmaya çalışıo galiba ben bu yüzden kızgınım ona yoksa başka bi sorunum yok aileyiz ama sırf eşimle değil benimlede aile neden bana yakın değil ?

herkesin yaşam tarzı,hayata bakış açısı elbetteki farklı
dikkat ederseniz zaten bunlar bana çok ters yazmıştım
benim bakışım da böyle

o halde lütfen kendi bakış açınızı yazarken karşı tarafı rencide etmeyin
"çeki düzen vermek, sınırlarını çizmek"
bunlar çok yargılayıcı kelimeler.

evet benim yaşam tarzım etrafımdaki herkesi cinsel obje olarak değil "insan" olarak görmek üstüne kurulu
ancak farklı düşünen insanları da yargılamıyorum

Son düzenleme:

Demek ki neymiş, nefsimize hakim olup kaynımızı kardeşimiz gibi görecekmişiz... nefsine hakim olabilen insanlar icin bu söyledikleriniz geçerli değil.

o halde "bence" esas konuşulması gereken konu bu eltinizle
bir gün size kahveye çağırın mesela, sonra diyin ki "x abla" benim bir yanlışım mı var acaba size karşı, sizden bir mesafe hissediyorum, bir sorun var ise çözelim
gibilerinden bir konuşma yapın

ancak bu konuşmada ne eşiniz ne de eşinize davranışları olmasın
yani eşinize davranışlarından rahatsız olduğunuz değil ona karşı soğukluğundan rahatsız olduğunuz dile getirin
gerisi gelir zaten

Ben zannetmiyorumki konustgumda evet seninle su su bu problemim var desin onun hayati eni kizdirmaya endeksli :)

Ben zannetmiyorumki konustgumda evet seninle su su bu problemim var desin onun hayati eni kizdirmaya endeksli :)
önyargılı olmamaya çalışın..
kimbilir, belki..
insanlar konuşa konuşa demişler, değil mi?

Sana katılıyorum arkadaşım..Hele de evlilikte her yaptığın harekete dikkat etmen gerekir.Ben evli falan değilim ama kendimi o hareketleri yaparken düşünemiyorum bilmiyorum bana çok ayıp geliyo... Sarılıp öpme mevzularını okurken aklıma biz daha çok küçükken yaşanan bi olay geldi ben ilk okula falan gidiyodum kuzenimde benden 4 yaş küçük önceki yıllarda birlikte yatar uyurduk o yıl yine annemler brlikte yatın dediler yengem direk olmaz artık büyümeye başladılar yanlış bizim orda abi kardeş bile olsa belli bi baştan sonra odalarını da ayırıyolar demişti..gerçekten haklıymış düşünsenize gelişmiş bi ülkede bile abi kardeşe güvenmeyip odalarını ayırıyolarsa bizler neden kocalarımıza dokunulmasına öpülmesine göz yummak zorundayız ? onlar kendi çocuklarına güvenmezken biz neden herhangi bi kan bağı bile olmayan bi kadına güvenmek zorundayız ? Bildiğim okadar kötü olaylar varken ( abla kardeşin eşini elinden alıyo, çok yakın iki komşuyken arkadaşı evde yokken eve gidip kocayısla yatıyo) bizzat bizim bulunduğumuz çevrede yaşanmış bi olaydır bu ! Konu sahibi arkadaşın eşine diyeceğim yok yanlış anlamasın ama demek istediğim bu devirde artık herşey normal anlayamıyorum insanları kim ne derse desin anlamayacağım! Arkadaşım kocana sahip çık devam ederse uyar o senin kocan sen onun o senin helalin böyle yılışık hareketlere ne sen ne eşin izin vermeyin gerekirse görüşmeyin eşine dokunmadan öpmeden duramıyosa bunda bi sorun kesin vardır zaten !

sarılıp öpmekten anladığınız nedir acaba?
boynundan, kulağından, gıdısından öpmekten bahsetmiyoruz burada
sarılmak derken de sarmaş dolaş oturmaktan bahsetmiyoruz

dokunmadan öpmeden duramıyorsa sorun vardır ne demek lütfen bana biri açıklayabilir mi?

gerçekten elti yerine ben sinirlenmeye başladım, zira ben de yeri geldiğinde sarılan, yeri geldiğinde dans eden, yeri geldiğinde öpen bir insanım kayınbiraderimi.
nedir yani?
şimdi ben bunları yapınca karaktersiz yılışık mı oluyorum? anlamaya çalışıtığım için soruyorum...
ben böyle yapınca kayınbiraderimin erkeklik hissiyatı mı kabarıyor...

aklımı kaçırmak üzereyim gerçekten
inanılır gibi değil...

akrabalık ilişkileri zayıf olan insanlar lütfen başkalarının hayatı için yargıda bulunmasınlar
ayıptır ya.

beni zaten "yenge/kuzen/gelin" olarak görmeyen bir insanın bana karşı terbiyesiz hisler beslemesi için benim dokunmama öpmeme gerek yok merak etmeyiniz
onlar zaten potansiyel tacizcilerdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…