eşinizin ailesi tutucuysa ortada abes birşey olsa önce kaynınız ve kayınvalideniz olaya müdahele ederdi heralde.belki siz abartıyorsunuzdur.........
gerçekten gittikçe içimiz kararıyor.. uçan kuştan şüphelenmeye başladık.. milletçe bi paranoyadır almış başını gidiyor.. önyargılar, eşini tapulu mal gibi görmeler, özgüvensizlik diplerde.. güven desen kan ağlıyor.. iyiye yormak, iyi düşünmek, kalbi temiz tutmak nerde kalmış ? Tamam kötü şeyler yaşanıyor, ahlaksızlıklar oluyor ama önce bi güven duygusunu yaşamak lazım.. en derinimizde.. önce bi kendimize güvenmemiz lazım.. alıp eşini kafese kapatamazsın. o onun yengesi ablası, neden illa kötü düşünülüyor neden akla kötü olanı geliyor, neden kötü kötü ahlaksızca senaryolar yaziliyor.. somut bisey var mı ? sarıldı öptü diye mi bütün bunlar o el o dize kondu diye mi ?? Günahını alıyor muyum acaba diye oturup düşünmeden nedir bu ithamlar ?? ne yani eşimizin kardeşini de öpeyemeyecek miyiz ? o duruma da mı geldik ??
karşınızdaki insan öpülmekten rahatsız ve bunu size daha önceden söylediyse hala devam edermisiniz öpmeye veya sarılmaya ?
Kaynımı öptüğüm için eşi tarafıldan uyarılsaydım, bir daha asla ama asla görüşmezdim öyle içi kararmış aklı fikri bel altında olan insanlarla !!! Aynı ortamda nefes bile almak istemem o zihniyette biriyle..
Evet bana o kadar yakın değil neden ben onun hemcinsi değilmiyim benimle daha rahat olması gerekmez mi ? Evim soyuldu bikere aramadı gelmedi hastanelik oldum aynı öyle evine gittik bayramda eşime canımmm cicim bana hoşgeldiniz yemeğe gittik eşime aynı şekil hoşgeldin hayatım banada hoşgeldin gamze ee bende eşime dedim uyar diye bi kerede tanışmaya gitmiştim ilk kez o zaman hadi neyse tanımıyodu ukala ukala konuştu eşime şaçını okşayarak konuştu filan ama yani insanında bi sabrı var eşim sonuçta tabi kıskanıcam edicem bırakimde gözümün önünde bana soğuk ona yakın davranırsa iyi niyetli olamam ona karşı
bir arkadaş ben de kaynımla sarılırım,öperim düğünde dans falan ederim
konuşurken elimi dizine koyarım demiş!!!!
bana bunlar çok ters...
herhangi biri eğer evlilik kurumuna giriyorsa kendine çeki düzen vermeli
evlilik farklıdır mutlaka sınırların olması gerekir
karşı tarafın hakkınızda kötü düşünmesine bile mahal vermemek bizim için daha hayırlıdır
ben kuzenlerimle kardeş gibi büyümeme rağmen evlendikten sonra
bırakın sarılıp öpmeyi telefonda bile arayıp sormam
bir ortamda bir araya gelirsek de çok seviyeli laubali olmadan sohbet ederiz
peygamber efendimiz boş yere söylememiş
(bir kadın ve bir erkek başbaşa yalnız kalırsa onların üçüncüsü de şeytan olur) buyurmuştur...
herkes bu söze uyarak yaşasa zaten böyle düşünceler olmaz
yani gerçekten böyle durumlardan da hoşlanmıyorum.. tamam kaynını seviyorsun anladık da kaynının koluna taktığı kadına da yakın davranacaksın, yoksa işte böyle göze batarsın.. Halbuki seni kazanmaya çalişsa, sana bi abla olsa, sen asla kıskanmaz asla kötü bişey düşünmezsin.. benim de kaynım değil ama kaynım gibi gördüğüm nişanlımın kuzeni nişanlandı, çocuğu 4 senedir tanırım kızı daha 1 senedir tanıyoruz. çok ama çok severim kaynımı, şakalaşiriz gülüşürüz falan, bu kız ortamımıza ilk girdiğinde aramızdaki samimiyeti yadirgadiğini hissettim, hak da verdim, sonra kıza yakınlaştım, hep yanında oldum, aileden arkasından konuşanlar oldu, kızı kabullenemediler, hep diklendim laf söyletmedim, kız bütün bunlari gördü, şimdi o kadar yakınız ki akşam iki elti konsere gidecez, şimdi ben bu kıza soğuk mesafeli dursaydım, kazanmaya çalişmasaydım ama nişanlısıyla yağlı ballı olsaydım kız da surat assaydı ben mi haklı olacaktım.. ha yok ben iyi niyetimi gösterip kıza daha yakın davrandiğim halde kıskansaydı o zaman var ya, değil konuşmak aynı ortamda nefes almak istemezdim öyle içi kararmiş insanlarla.. bu durumda sen de az görüşmeye özen göster, ama eşine bişey söyleme, eşine ve kendine güven, eltinin de düşüncesizliğine ver, gene yüzyüze bakacaksınız kötü olma.
peki bir şey sorabilirmiyim?
sizinle mesafeli olmasının sebebinin ikinizin gerçekten de birbirinizden hoşlanmadığınız biliyor olması olabilir mi?
ya da bir yerlerden sizinle ve ona hissettiklerinizle ilgili bir şeyler duymuş olabilir mi?
aslında bunlara da gerek yok siz açık açık söylemişsiniz onun davranışlarının hoşuna gitmediğini, acaba siz çok yakınlık sevmiyorsunuz diye size çok yakın davranmıyor ancak eşinizi kardeşi olarak gördüğü, arada da yaşanmışlıklar olduğu için art niyetsiz davranıyor olabilir mi?
biraz dışarıdan bakmaya çalışınız olaya.
benim de eltilerim var, kayınbiraderlerim var.
kimisinde eltiyi severim, kayınbiraderle mesafeliyimdir; kimisinde de eltiyle sadece merhaba-merhaba derken, kayınbiraderle canım cicimimdir.
herkes herkesle eşit olmak zorunda mı?
kıskançlık meselesine gelince.
eşini dişi sinekten kıskanan benim aklıma hiç eltimden ya da kuzenimden kıskanmak gelmedi.
iki tarafın ailesinde de o kadar tiniyetsiz ve haysiyetsiz insanlar olduğuna inanmıyorum çünkü.
herkesin yaşam tarzı,hayata bakış açısı elbetteki farklı
dikkat ederseniz zaten bunlar bana çok ters yazmıştım
benim bakışım da böyle
bir arkadaş ben de kaynımla sarılırım,öperim düğünde dans falan ederim
bana bunlar çok ters...
karşı tarafın hakkınızda kötü düşünmesine bile mahal vermemek bizim için daha hayırlıdır
(bir kadın ve bir erkek başbaşa yalnız kalırsa onların üçüncüsü de şeytan olur) buyurmuştur...
Ben ona hiçbirzaman uzak yada soğuk davranmadım 5 sene önce filan ilk defa tanışmaya gittim o zamanlar kayınvalidemlerle bir yaşıyorlardı neyse gittim benle eşim yanyana oturuyoduk kayınvalidem içerdeydi oda merhaba hoşgeldin dedi içeri gitti dahada gidene kadar yanıma gelmedi neyse 10 dk sonra filan eltim geldi merhaba dedi eşimin yanına koltuğun başına oturdu şaçını okşayıp konuşuyo daha ilk dakkadan ee ben ordayım yeni tanışıyoruz benimle konuşsana ama konuşmadı napıosun filan dışında ben bozuldum kalktım ondan sonra nişanım oldu nişanımda suratı vardı ama görmeliydiniz gerçekten herkez dediki neden böyle suratı asıktı bir kere gülmedi bana sanki ben ona bişey yapmışım gibi kaynanam bile dedi suratı neydi diye ! ve ben onun hakkında kimseye ne bişey dedim nede söyledim kendsi bana hep soğuktu artık bende öyleyim ben yapı olarak yakın biri değilim ama sırf bneni yabancı olarak görmesinler diye o kadar candan davrandım anlamadı ama eşime gelince yüzünde güller açıyo sebebini bilmiyorum ya beni kızdırmaya çalışıo galiba ben bu yüzden kızgınım ona yoksa başka bi sorunum yok aileyiz ama sırf eşimle değil benimlede aile neden bana yakın değil ?
o halde "bence" esas konuşulması gereken konu bu eltinizle
bir gün size kahveye çağırın mesela, sonra diyin ki "x abla" benim bir yanlışım mı var acaba size karşı, sizden bir mesafe hissediyorum, bir sorun var ise çözelim
gibilerinden bir konuşma yapın
ancak bu konuşmada ne eşiniz ne de eşinize davranışları olmasın
yani eşinize davranışlarından rahatsız olduğunuz değil ona karşı soğukluğundan rahatsız olduğunuz dile getirin
gerisi gelir zaten
önyargılı olmamaya çalışın..Ben zannetmiyorumki konustgumda evet seninle su su bu problemim var desin onun hayati eni kizdirmaya endeksli :)
Sana katılıyorum arkadaşım..Hele de evlilikte her yaptığın harekete dikkat etmen gerekir.Ben evli falan değilim ama kendimi o hareketleri yaparken düşünemiyorum bilmiyorum bana çok ayıp geliyo... Sarılıp öpme mevzularını okurken aklıma biz daha çok küçükken yaşanan bi olay geldi ben ilk okula falan gidiyodum kuzenimde benden 4 yaş küçük önceki yıllarda birlikte yatar uyurduk o yıl yine annemler brlikte yatın dediler yengem direk olmaz artık büyümeye başladılar yanlış bizim orda abi kardeş bile olsa belli bi baştan sonra odalarını da ayırıyolar demişti..gerçekten haklıymış düşünsenize gelişmiş bi ülkede bile abi kardeşe güvenmeyip odalarını ayırıyolarsa bizler neden kocalarımıza dokunulmasına öpülmesine göz yummak zorundayız ? onlar kendi çocuklarına güvenmezken biz neden herhangi bi kan bağı bile olmayan bi kadına güvenmek zorundayız ? Bildiğim okadar kötü olaylar varken ( abla kardeşin eşini elinden alıyo, çok yakın iki komşuyken arkadaşı evde yokken eve gidip kocayısla yatıyo) bizzat bizim bulunduğumuz çevrede yaşanmış bi olaydır bu ! Konu sahibi arkadaşın eşine diyeceğim yok yanlış anlamasın ama demek istediğim bu devirde artık herşey normal anlayamıyorum insanları kim ne derse desin anlamayacağım! Arkadaşım kocana sahip çık devam ederse uyar o senin kocan sen onun o senin helalin böyle yılışık hareketlere ne sen ne eşin izin vermeyin gerekirse görüşmeyin eşine dokunmadan öpmeden duramıyosa bunda bi sorun kesin vardır zaten !bir arkadaş ben de kaynımla sarılırım,öperim düğünde dans falan ederim
bana bunlar çok ters...
Sana katılıyorum arkadaşım..Hele de evlilikte her yaptığın harekete dikkat etmen gerekir.Ben evli falan değilim ama kendimi o hareketleri yaparken düşünemiyorum bilmiyorum bana çok ayıp geliyo... Sarılıp öpme mevzularını okurken aklıma biz daha çok küçükken yaşanan bi olay geldi ben ilk okula falan gidiyodum kuzenimde benden 4 yaş küçük önceki yıllarda birlikte yatar uyurduk o yıl yine annemler brlikte yatın dediler yengem direk olmaz artık büyümeye başladılar yanlış bizim orda abi kardeş bile olsa belli bi baştan sonra odalarını da ayırıyolar demişti..gerçekten haklıymış düşünsenize gelişmiş bi ülkede bile abi kardeşe güvenmeyip odalarını ayırıyolarsa bizler neden kocalarımıza dokunulmasına öpülmesine göz yummak zorundayız ? onlar kendi çocuklarına güvenmezken biz neden herhangi bi kan bağı bile olmayan bi kadına güvenmek zorundayız ? Bildiğim okadar kötü olaylar varken ( abla kardeşin eşini elinden alıyo, çok yakın iki komşuyken arkadaşı evde yokken eve gidip kocayısla yatıyo) bizzat bizim bulunduğumuz çevrede yaşanmış bi olaydır bu ! Konu sahibi arkadaşın eşine diyeceğim yok yanlış anlamasın ama demek istediğim bu devirde artık herşey normal anlayamıyorum insanları kim ne derse desin anlamayacağım! Arkadaşım kocana sahip çık devam ederse uyar o senin kocan sen onun o senin helalin böyle yılışık hareketlere ne sen ne eşin izin vermeyin gerekirse görüşmeyin eşine dokunmadan öpmeden duramıyosa bunda bi sorun kesin vardır zaten !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?