Delirmek üzereyim

haritacikiz

💜 KIZIM 💙 OĞLUM
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
1.466
1.878
133
Çok sıkıntılı günler geçiriyorum psikolojim tamamen bozuldu ağlama krizleri geçiriyorum tek tek anlatıyım

1.evleneli 2 sene oldu çocuğum olmuyor eşimde de bende sorun var

2. Kaynımın nişanı vardı bu hafta gidemedik eşimin işinden dolayı 800 km uzak bir ilde oldu nişan..kaynanam çok cimri bir insandır ben öyle biliyordum bu nişana kadar bana nişan yapmadılar alışverişe çıktığımızda bir elbise beğenmiştim anneme dedim ki nasıl güzel mi diye kaynanam demezmi sen bizi batıracaksin diye elbise 100 tl küsürdü bütün hevesim kaçmıştı doğru dürüst hiç bi istediğim olmadı ben aileye dışardan giren ilk gelinmişim evlendikten sonra haberim oldu ama kaynımın nişanina sadece kızın elbisesine süsüne püsüne 8 milyar harcanmış dış çekim yapılmış benim gelinligime 2 milyar verildi diye hala konuşur ne dış çekimim oldu ne iç.

3.kaynanam bana seni döverim demisligi var kaynım X şehirden gelin aldık hizmet et bize demeleri bana çok yavaş hareket ediyosun demesi vs çok canımı sıktı ama cevap vermedim kendi kendimi yedim durdum.

4.Eşimin ailesi hep akraba evliliği yani herkes herkesin birşeyi oluyor o yüzden dedikodu çok oluyo ve hemen herkes duyuyor benim çocuğum olmadığında herkes biliyor ve acıyan gözlerle bakıyorlar bana benden sonra evlenen eşimin akrabalarının çocukları oldu bende tık yok tüp bebek tedavisine başlıycam ankarada ben başka bir şehirdeyim ankarada kaynanamlar var tedavi boyunca onlarda kalcam mecbur ama hiç istemiyorum orda kalmayı çünkü herkes öğrenecek ogrenilmesini istemiyorum ne yapıcam bilmiyorum çok köşeye sıkışmış hissediyorum kendimi.

5.son olarak yine bir kriz anımı anlatıyım eşimle avm ye gitmiştik herşey çok güzel gidiyordu neyse yoruldum ben biraz oturacam dedim eşime eşim oturmamı istemedi inat ettim oturdum o mağaza gezmeye gitti bende tel de oyun oynuyorum eşim mağazanın kapasindan bana seslenmiş ama duymadım beğendiği gömleği gosterecekmis neyse geldi yanıma hakaret etti moralim bozuldu ustelemedim biraz daha gezdik acıktık yemek yerken bişey daha dedi başladım ağlamaya kalktım masadan avm den cikacam arkamdan geldi masaya oturtmaya çalıştı felan delirdim resmen sen kimsin bırak beni diye bağırdım herkes bize bakıyordu oturmadım çıktık avm de sakinleştirmeye çalıştı gönlümü aldı

İçimi dökmek istedim kendi ailemden kimseye anlatamıyorum herkese mutluymuşum gibi davranıyorum ama hergün ağlıyorum...Ayrıca ne kaynımı ne eltimi kıskanıyorum sadece haksızlığa dayanamıyorum ben akrabaları olmadığım için dislandigimi hissediyorum...ailemden çok uzağım yılda 2-3 defa görebiliyorum sadece yaşadığım yerde arkadaşım komşum yok çalışmıyorum bu yüzden fazla düşünüyorum herşeyi.

Bunu yazmayı unutmuşum bigün eşim ben kv çarşıya çıkmıştık ben kendime bişey alicaktim mağazaya girdik beğendim bişey denedim elbise üstüme tam oldu kaynanam dar oldu dedi çalışan kızlar çok yakıştı tam oturdu felan dediler kv görmüyorsunuz gelinin maşallahı var yapıştı üstüne dedi rezil etti beni herkesin içinde cimri ya almamı istemiyor aslında gıcıklık olsun diye aldım sırf

Merhaba canım.
Öncelikle şunu demeliyim şu kaynana elti ıvır zıvırları yemin ederim bomboş(k) o kadar saçma muhabbetler ki ve ne yazık ki o muhabbetler hepimizi buluyor.

Sen susarak en güzelini yapıyorsun.
Sana çok yakınımın bir olayı anlatayım.
Arkadaşımın eşi ailesi kendisinin ailesi hepiciği doğulu. Ve çocuğu olmuyordu 5 sene adını çıkardılar ama allah'ı var eşi hep korudu.
KV ne dese beğenirsin? sana kuma alayım bir de kızın yanında söylemiş bunu. Arkadaşımın acısını ben hissettim anlatırken. Eşide çok sevdiği için annesini saygıdan dolayı azarlayamasa da gereken cevabı vermiş. 5.seneden sonra arkadaşım hamile kaldı ve o çok gözlerinde büyüttükleri erkek evlat dünyaya geldi. Kaynana gene aynı ama :) Kız çocuk büyütürken bi yandan evin işleriyle uğraşıyordud. 1 sene sonra bir erkek evlat daha dünyaya getirdi. Bu sefer kaynana yatalak oldu. Ama beni arkadaşım kaynanasına o kadar güzel baktı ki kadın son nefesini vermeden önce sen çok iyi bir kızsın helal et hakkını demiş.

Umarım okumuşsundur. Yani kısa ve öz sen her zaman kalbini iyi tut Allah bir yerden vurue kötüyü.

ayrıca sana şu konuda hak veriyorum sana yapmamışlar eltine yapmışlar büyük haksızlık demek ki cazgırlıktan anlıyorlarmış.

Memleket meselesi de tamamen saçmalık sen ortalarına geçip akraba evliliği çok riskliymiş desen sana şeytan görmüş gibi bakarlar o onla evli o bunla evli dıdımın dıdısı maksat mal bölünmesin arazı satılmasın cart curt.

Eltini de kafaya takma benimde var kendi kendine saçma sapan hareketler yapıyor konuşmamalar surat yapmalar falan eğleniyor kendi başınaha bu arada cüzdnında kendi paran varsa çıkar önlerine sen al kendi kıyafetini utansınlar.

Onlar ne yaparlarsa yapsınlar kin tutamıyorum nişan için giyecek bişeyi yoktu kv aldım kadını mağazaya soktum anne anneler gününde bişey alamamıstim bedenini bilmediğim için dedim beraber gittik mağazaya ne begendiyse aldım babamada alalım dedim onada aldık nişan resimlerinde gördüm aldıklarımı giymiş ikiside kv kp ben hep iyi oldum onlara saygısızlık yapmadım yapmiycamda

Ayrıca anlattığınız kaynana nasıl ödeyecek o gelinin hakkını son nefeste hakkını helal et demesi kolay demi yinede Allah yaptığını yanına bırakmaz biz ne kadar iyi olursak o kadar tepemize çıkıyorlar

Duyma, görme. Hiçbir şeyi kafana takma. Yoksa mutsuz olursun.

Haa bu arada kaynın sana kendi nişanlısı için hizmet et derse lütfen cvbını yapıştır. Ne demek bu ya. Sen eltinin hizmetçisi değilsin!!!

Rabbim sana da nurtopu gibi bir evlat verir inşallah.

Keşke kvdenin yanında tüp bebek tedavisi olmasan. Orda psikolojin yıpranır tutacağı varsa da tutmaz. Başka bi ilde yapamaz mısın?

Taaaaa 800 km öteden bunlara mı takıyosun?
Sana iç dış çekimi yaptırmayan eşin
Kaynanan yapmıyorum derdi
Kocan yapıcaz dese mecbur yaparlardı
Kaynın bastırmıştır her istediği olmuştur
Kaynananın elbiseni beğenmemesi falan seni neden bu kadar üzüyor ki
O senin zevkin anne
Oğlun böyle giyinmemi beğeniyor de geç

Tüp bebek için başka şehirde yaptırsanız daha iyi olur
Seni bu süreçte yıpratabilirler

Sen eşinle iyi olmaya bak.Uzaktasınız bir de bu kadar kendini üzmeye yıpratmaya deger mi hiç?Kendine edersin sadece.Yaşın da küçük daha olur zaten merak etme.2. Yılda tüp bebek tedavisi de erken gibi geldi bana probleminizi bilmiyorum ama.Bizim de benzer problemlerimiz vardı.2 yıl 8 aylık evliyken hamile kaldım.Sonra kürtaj olmak sorunda kaldım.Demek vakti degilmiş dedim.Ben de Zaman'ını bekliyorum çok çok kendimi yıpratmadan ve üzüntü duymadan.
Ayrıca eşine ilgisiz davranmışsın biraz.Gezerken ister istemez yorulunuyor.Eşim de mesela birşey beğeniyor giyiyor olmuyor.Başka renk başka model seçip giymesi için veriyorum pır pır dolanıyorum o da içine sinerek alıyor,yorulsam da işimizi halledip beraber gönül rahatlığıyla dinleniyoruz sonra,oyun oynayıp oturman umursamaz geldi biraz bana bu yüzden.
Kaynın ve kaynanan bunları katmıyorum bile olan olmuş onlarda ettiklerini bulur sen eşinle olan mutluluğuna bak o kadar...Hayatı yaşa kendine zindan etme:)

çok fazla karıştırıyorsun kendine..onlarda sesin çıkmadıkça suyunu çıkarıyorlar..elbise almaya kayınvalidenle gitme mesela..
bebek meselesine gelince onlarımn bu kadar konuşacağını bile bile neden söyledin..kimseyle paylaşmak zorunda değildin..düşünmüyoruz şuan çocuk deyip işin içinden çıksaydın..
her yerde tüp bebek tedavisi yapılıyor artık...yani Ankaraya gitmene gerek yok..Rabbim gönlüne göre versin..

Üzüldüm haline canım çok takmissin çok stres yapmışsın üzülüp aglamakla hiçbir şey duzelmez olan olmuş bundan sonraya bak artık
Tüp Bebek tedavisi heryerde var gitme derim
Ikincisi gördüğün zaman sok lafını şimdiki gelinler çok şanslı de bana bir şey alınmadı de
Üzüntülü deme ama güçlü ol, kimseye ezdirme kendini
Kaynana laf söylerse oğlun beğenmiş almış de
Çok sessiz kalmissin

Aile meselelerini geçip çoçuğa odaklanın. Tüp bebek öncesi tedavi olsanıza yaşınız aşırı geç. Bana kalsa bırak çocuğu evlenmenize de izin vermezdim ya? Neyse, tüp konusunda ısrarcı iseniz k.validenin yanında kalmak kadar büyük bir hata yok. Onu da belirteyim yani.

tedavini ankarada olacaksan kv ile kalmanı önermem çok hassas bir dönem stresten uzak olman grekli düzenli uyku beslenme çok önemli özellikle eş ile ilişki o dönemde değişiyor çok ilgi bekliyorsun y da ben öyleydim tedavi dönemimde konaklaması olan hastaneler var onları araştır derim ....
eşlerimiz ile hepimizin küçük büyük tartışmaları oluyor dediğin gibi yanlız olmanın etkisi ile çok düşünüyorsun kendine uğraşlar yaratabilirsin ..
ve tedaviye başlayacaksan önce stresini azalt kafanı topla bunu sporla çok güzek yenebilirsin ev hanımısın zamanın olur günlük 1 saat spora iyi geldiğini göreceksin 1 saatlik yürüyüş tedavine de olumlu yansıyacak

Hepinize çok teşekkür ederim haklısınız gerçekten takmamaya çalışacam artık olduğu kadar..tüp bebek ankarada daha iyi doktorlar iyi hastaneler olduğu için ankarada olsun istiyorum zaten hemen değil 2 e ay sonra başliycam tedaviye inş gerek kalmadan hamile kalırım

Evladınız oldu mu

Ne yilan kaynanalar var. Takmamaya calisin. Her detaya takilirsaniz cok uzulursunuz.
Benim kv daha kotu, yerini gosterdim, simdi evimin önunden bile gecemiyor. Zamaninda bana 3,5 tl-lik tepsi almaya izin vermeyen kv simdi bana hediye filan gonderiyor. Keske zamaninda yerini gosterseydim, o zaman bu durumda olmazdim.
Demem o ki, ya takmayacaksiniz he he deyip gececeksiniz, ya da yerini gostereceksiniz.

Gerçek kesit, beşinci boyut, sırlar dünyası vb dizi senaryosu gibi yorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam onlar cimriler eşit davranmıyorlar. Kendi istediğinizi kendiniz alın ne bakıyorsunuz başkasının eline. Güzel gününüzde istediğiniz kıyafeti alsaydınız.
Kendinize yakıştırıyorsanız kimsenin lafını duymayın.
Eş kişisiyle avm olayı gereksiz ve basit.

Çocuk konusunda duymayın. Psikoloji çok önemliymiş. Tedavi için gittiğinizde otelde kalın haber vermeyin.

Siz kimsenin hizmetçisi değilsiniz. Yapmayın. Sizi dışlamaya ant içmişlerse kanatta taksanız halenizde olsa yaranamazsınız.
Kendi hayatınıza bakın.

Edit: Off eski konu hortlamış.

Çocugun muhtemelen stresten olmuyo.
Stres faktörlerini ortadan kaldırmadan tüp bebek yapma yine olmaz.
Zira tüp bebek kendi başına stres sebebi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…