Delirmek üzereyim.

Ya çocuğu terketmişsin.Dönerse gurursuz olurdu Zaten.Ayrıca sen sevmiyorsun.Takıntı hastalığı var sende .Ego da olabilir.Nasıl geri dönmez gibisinden.Velhasıl kelam o yokmuş gibi davran.Unut.Bitir.Öldü farzet.Helva kavur dağıt.Sorana eski flörtüm için de.Kalbimizde ölenlerin günahını allah affetsin de.Daha da fazla uzatma.
Ya zaten unutup bitirdiğimi söylüyorum. Geri dönmez diye takıntı yapmadım. Amacım gerçekten bitirmekti sonra haksız olduğumu farkedip adım attım. Baktım adam cevap dahi vermiyor sinirlendim haliyle. Buraya konu açtım neyse ki bitirdim önüme bakıyorum

Merhaba, bende 6 aylık bir ilişkimde aynı şeyi yaşamıştım yaşamış olduğumuz bir tartışma sonunda madem öyle artık konuşmayalım oz aman dediğimde tamam demişti ve sonra ben haksızlık yapıp olayı cok mu buyuttum aacba dıyerek tekrar yazmıştım ama görüldü bile atmadı mesajlarıma sonra ben kendı tlfnumdan aradım cok ıyı hatırlıyorum 2 hafta sonra ve bana müsait olmadığını söylemişti aynı şekilde sadece bir cevap bekliyorum çokmu zor 2 dakikanı ayırıp cevap yazabilirsin demiştim tamam aricam ben seni dedi ve hiç aramadı. demem o ki, bırak ne hali varsa görsün evet zor bılyıorum bende o donemde cok takıntı yapmıştım ama kendıne yapıyorsun en arıyor ne mesaj atıyor ne umrudna oluyor sonra ogrenıyorsunkı sen onun ıcın düşünüp çıldırırken o başkasıyla çooktan konşup görüşmeye başlamış bile.
Aa çok şaşırdım. Resmen aynısını yaşamışsınız. Daha sonra geldi mi peki merak ettim. Yok cidden dün son oldu benim için bitirdim.

Ya zaten unutup bitirdiğimi söylüyorum. Geri dönmez diye takıntı yapmadım. Amacım gerçekten bitirmekti sonra haksız olduğumu farkedip adım attım. Baktım adam cevap dahi vermiyor sinirlendim haliyle. Buraya konu açtım neyse ki bitirdim önüme bakıyorum
Helva yapmayı unutma

Aa çok şaşırdım. Resmen aynısını yaşamışsınız. Daha sonra geldi mi peki merak ettim. Yok cidden dün son oldu benim için bitirdim.
bende çok şaşırdım konuyu okuyunca hatta dedim ki kendi kendime yok arrtık ismide aynı olsunda tam olsun bari diye.
Sonra aynı semtte ikamet ettiğimiz için bir kaç kere karşılaştık ama selamlaşmadan geçtik gittik ne konuştuk ne başka birşey. sonradan gördüğümde de bunun için mi ben bu kadar yırttım kendimi diyip kendı kendıme kızmaya başladım.

bende çok şaşırdım konuyu okuyunca hatta dedim ki kendi kendime yok arrtık ismide aynı olsunda tam olsun bari diye.
Sonra aynı semtte ikamet ettiğimiz için bir kaç kere karşılaştık ama selamlaşmadan geçtik gittik ne konuştuk ne başka birşey. sonradan gördüğümde de bunun için mi ben bu kadar yırttım kendimi diyip kendı kendıme kızmaya başladım.
Öyle oluyor. Sevindim unutmanıza, şimdiden demeye başladım bunun için mi yıprattım diye. Neyse ki kurtuldum

Haklısınız . Belki biraz gururum kırıldı ama aklımda kalmayacak. Ki her dakika arayıp yalvarmadım, bir kaç defa şansımı denedim. Affedilmeyecek bir şey yapmadım.
Aklına geleceğinden eminim, ama ben gerçekten tamamen sildim. Dün son oldu benim için. Şimdi de benim susma zamanım
İnsallah aklına gelir pişman olur 😹

Görüşünüze ve sizin gibi davrananlara saygı duyuyorum. Ben de bu huyumu sevmiyorum. Esnek bir insan olmadığım için o an karşılaştığım davranışı kabul etmeyeceğimi düşünüp rest çekiyorum. Karşımdaki gerçekten sevdiğim bir insansa sonra üzülmeye başlıyorum. Neden beni bu duruma getirdi veya neden kabul etti gitti diye düşünüyorum. Sevdiğim biri olduğu için de kaybetmek istemediğimden devam etmeye çalışıyorum. Ama karşıdaki için anlamı kalmamış oluyor doğal olarak. Şimdi karşıdaki bana, benim ona verdiğim kadar değer vermiyor diyebilir miyiz? Cevabı evet galiba ve bunu fark etmek de üzücü oluyor
Kabul edilecek rest var, edilmeyecek rest var. Esnek bir insan olmadığınızı karşı taraf hissediyorsa bir süre sonra boğucu oluyor olabilir. Bu şekilde karşınızdakini fark etmeden kasıyor olabilirsiniz.

Sevdiğimiz insanlarla ilişkiler farklı, 3 yıllık arkadaşım önemli bir konuda böyle davransa oturup düşünürüm. Ama eften püften bir şeyden rest çekmek kapris gibi de algılanabiliyor, itici oluyor. Yeni tanıştığım biriyse veya yeni bir flörtse açıkçası "onunla mı uğraşacağım" derim.

Sizin elbette ki kendi geçerli sebepleriniz vardır ama karşı taraf için rest çeken biri itici algılanıyor. Hele böyle "bir daha konuşmayalım" tarzı bir şeyse "keyfin bilir" dedirtiyor insana.

"Bir daha asla konuşmayalım" diye bana rest çeken biri birkaç aylık flörtümse "tamam" der geçerim. Bana böyle yaklaşan biriyle niye uğraşayım, problemi doğru düzgün çözmeye çalışmak varken? Asıl beni bu şekilde gözden ve hayatından çıkaran biri bana değer vermemiş demektir.

Ama şöyle de birşey var. İnsan bi anlık sinirle ve kırgınlıkla söylenebilir. Hata olabilir, yanlış da olabilir. Ama kimse de durduk yere rest çekmez. Ya da böyle affedilmeyecek asla dönülmeyecek bir hata değil bence
Tabii ki hepimiz öfkemize engel olamayıp bir şeyler söyleyebiliyoruz, çok normal. Sonra hatalı olduğumuzu düşünüyorsak özür de diliyoruz.

Ama şöyle bir durum var. Rest çekmek, hele ki "bir daha asla konuşmayalım" gibi tüm diyalogu bitirici şeylerin karşı tarafta da bir etkisi oluyor. Birkaç aylık bir flörtüm bana "bir daha asla konuşmayalım" dese "keyfin bilir" derim, sonra pişman olup geri gelse bile soğumuş olurum. Çünkü bu tamamen gözden çıkarıldığını gösteren bir şey. Şahsen bana çok itici gelen bir laf. Bana da diyen oldu, bu lafı edeni hayatımdan çıkartmak çok da bir şey kaybettirmedi. Bu tip durumlar karşı taraf için rest çekmekten ziyade kapris, atar yapmak vs gibi algılanıyor. O niyetle yaptınız demiyorum, sadece karşı tarafın açısını anlatmak istedim size. Zira ben de aynı durumda oldum, bana aynı şeyi söyleyen adama he dedim geçtim, tekrar döndüğünde de cevap yazmadım, çünkü itilmiştim bir kere, soğumuştum.

Kabul edilecek rest var, edilmeyecek rest var. Esnek bir insan olmadığınızı karşı taraf hissediyorsa bir süre sonra boğucu oluyor olabilir. Bu şekilde karşınızdakini fark etmeden kasıyor olabilirsiniz.

Sevdiğimiz insanlarla ilişkiler farklı, 3 yıllık arkadaşım önemli bir konuda böyle davransa oturup düşünürüm. Ama eften püften bir şeyden rest çekmek kapris gibi de algılanabiliyor, itici oluyor. Yeni tanıştığım biriyse veya yeni bir flörtse açıkçası "onunla mı uğraşacağım" derim.

Sizin elbette ki kendi geçerli sebepleriniz vardır ama karşı taraf için rest çeken biri itici algılanıyor. Hele böyle "bir daha konuşmayalım" tarzı bir şeyse "keyfin bilir" dedirtiyor insana.

"Bir daha asla konuşmayalım" diye bana rest çeken biri birkaç aylık flörtümse "tamam" der geçerim. Bana böyle yaklaşan biriyle niye uğraşayım, problemi doğru düzgün çözmeye çalışmak varken? Asıl beni bu şekilde gözden ve hayatından çıkaran biri bana değer vermemiş demektir.

Tabii ki hepimiz öfkemize engel olamayıp bir şeyler söyleyebiliyoruz, çok normal. Sonra hatalı olduğumuzu düşünüyorsak özür de diliyoruz.

Ama şöyle bir durum var. Rest çekmek, hele ki "bir daha asla konuşmayalım" gibi tüm diyalogu bitirici şeylerin karşı tarafta da bir etkisi oluyor. Birkaç aylık bir flörtüm bana "bir daha asla konuşmayalım" dese "keyfin bilir" derim, sonra pişman olup geri gelse bile soğumuş olurum. Çünkü bu tamamen gözden çıkarıldığını gösteren bir şey. Şahsen bana çok itici gelen bir laf. Bana da diyen oldu, bu lafı edeni hayatımdan çıkartmak çok da bir şey kaybettirmedi. Bu tip durumlar karşı taraf için rest çekmekten ziyade kapris, atar yapmak vs gibi algılanıyor. O niyetle yaptınız demiyorum, sadece karşı tarafın açısını anlatmak istedim size. Zira ben de aynı durumda oldum, bana aynı şeyi söyleyen adama he dedim geçtim, tekrar döndüğünde de cevap yazmadım, çünkü itilmiştim bir kere, soğumuştum.
Çok haklısınız.

Karşı tarafın bakış açısını paylaştığınız için teşekkür ederim aydınlatıcı oldu. Ben de istediği bir şey olmadığı zaman ‘ benim dediğim olacak, o kadar!’ diyen bir eşe sahibim. İstediğim şeyden vazgeçmeyince aynı söylediğiniz gibi inat olarak algılıyor, cezalandırmaya çalışıyor. Bu adama flört döneminde rest çektim, arkadaşın yaptığı gibi. Ama çok seviyordum pişman oldum özürler diledim. Muhatap olmadı engelledi. Şimdi evliyiz, malesef yine rest çekmek zorunda kaldım. Dayanamadım yani ortada bir şey var çözmesi gereken. Adam bunu yenilgi olarak görüyor ve asla geri adım atmıyor. Kendisinin hatalı olduğunu düşünüyorum ve ortada evlilik var. Size tekrar dönüldüğünde cevap vermemişsiniz, soğumuşsunuz. Muhtemelen haklı sebepleriniz vardı. Peki hem hatalı olan hem de rest çekildiğinde soğuyan insanın bakış açısı nasıldır sizce

Çok haklısınız.
Sizi üzmek, kırmak için yazmadım. Umarım öyle anlaşılmamıştır.

Karşı tarafın bakış açısını paylaştığınız için teşekkür ederim aydınlatıcı oldu. Ben de istediği bir şey olmadığı zaman ‘ benim dediğim olacak, o kadar!’ diyen bir eşe sahibim. İstediğim şeyden vazgeçmeyince aynı söylediğiniz gibi inat olarak algılıyor, cezalandırmaya çalışıyor. Bu adama flört döneminde rest çektim, arkadaşın yaptığı gibi. Ama çok seviyordum pişman oldum özürler diledim. Muhatap olmadı engelledi. Şimdi evliyiz, malesef yine rest çekmek zorunda kaldım. Dayanamadım yani ortada bir şey var çözmesi gereken. Adam bunu yenilgi olarak görüyor ve asla geri adım atmıyor. Kendisinin hatalı olduğunu düşünüyorum ve ortada evlilik var. Size tekrar dönüldüğünde cevap vermemişsiniz, soğumuşsunuz. Muhtemelen haklı sebepleriniz vardı. Peki hem hatalı olan hem de rest çekildiğinde soğuyan insanın bakış açısı nasıldır sizce
"Benim dediğim olacak" da doğru bir tavır değil. Kimse istemez her seferinde bu tavırla karşılaşmayı, haklısınız.

Özürler dileyerek avantajı kendisine vermişsiniz. Yani muhtemelen o dönem vazgeçilmez olduğunu düşünüp "bak nasıl burnu sürttü" demiştir (özür dilerim bu tabiri kullandığım için), o yüzden de tavrını değiştirmeden hatta tam gaz arttırarak devam etmiştir.

"Hem hatalı olan hem soğuyan insan" demişsiniz. Şimdi bence buradaki en kritik konu bu insan hatasının farkında mı? Yani eğer yaptığının doğru olduğunu düşünüyorsa, istediğiniz kadar haklı olun bunu kabul ettiremezsiniz. Ne yazık ki hatayı kabul etmeyi zayıflık görüyor çoğu kişi. Halbuki hepimiz insanız, elbet hata yapıyoruz.

Hatalı olduğunu kabul ettiğini varsayalım. Öyle bir durumda olması gereken tabii ki hatalı kişinin adım atması.

Soğumak çok anlık bir şey, hatasını kabul etse bile soğumuş olabilir ama bu evlilik, uzun süreli birliktelik, dostluk gibi durumlarda bence anlık olacak şey değil. Bir insana karşı sevgimiz varsa, çok büyük bir şey olmadığı sürece kolay kolay soğumuyoruz. Hatta bilakis başımıza ne geliyorsa soğumayıp idare ettiğimiz için geliyor :)

Hem suçlu hem güçlü insanla uğraşmak çok zor.

Merhaba, siz rest çekip özür diledikten sonra kabul etmemiş engellemiş ya, daha sonra nasıl tekrar barıştınız. O mu geldi? Merak ettim.
Bu arada bence siz de rest çekmek yerine, onun yaptığını yapabilirsiniz.

Sizi üzmek, kırmak için yazmadım. Umarım öyle anlaşılmamıştır.

"Benim dediğim olacak" da doğru bir tavır değil. Kimse istemez her seferinde bu tavırla karşılaşmayı, haklısınız.

Özürler dileyerek avantajı kendisine vermişsiniz. Yani muhtemelen o dönem vazgeçilmez olduğunu düşünüp "bak nasıl burnu sürttü" demiştir (özür dilerim bu tabiri kullandığım için), o yüzden de tavrını değiştirmeden hatta tam gaz arttırarak devam etmiştir.

"Hem hatalı olan hem soğuyan insan" demişsiniz. Şimdi bence buradaki en kritik konu bu insan hatasının farkında mı? Yani eğer yaptığının doğru olduğunu düşünüyorsa, istediğiniz kadar haklı olun bunu kabul ettiremezsiniz. Ne yazık ki hatayı kabul etmeyi zayıflık görüyor çoğu kişi. Halbuki hepimiz insanız, elbet hata yapıyoruz.

Hatalı olduğunu kabul ettiğini varsayalım. Öyle bir durumda olması gereken tabii ki hatalı kişinin adım atması.

Soğumak çok anlık bir şey, hatasını kabul etse bile soğumuş olabilir ama bu evlilik, uzun süreli birliktelik, dostluk gibi durumlarda bence anlık olacak şey değil. Bir insana karşı sevgimiz varsa, çok büyük bir şey olmadığı sürece kolay kolay soğumuyoruz. Hatta bilakis başımıza ne geliyorsa soğumayıp idare ettiğimiz için geliyor :)

Hem suçlu hem güçlü insanla uğraşmak çok zor.
Söylediklerinize katılıyorum, hem suçlu hem güçlü insanlara rest çekerken tam olarak emin olmalıyız, çünkü karşıdaki kendisini hatalı görmüyor bu sebeple geri dönüşü de olmuyor. Ben de bunu tecrube etmiş oldum. Fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim 😊 konu sahibine not olarak, o kişi kıymetinizi anlasa bile geri dönmemenizi tavsiye ederim. Bir sonraki anlaşmazlıkta aynı tutumu sergileyecektir

Merhaba, siz rest çekip özür diledikten sonra kabul etmemiş engellemiş ya, daha sonra nasıl tekrar barıştınız. O mu geldi? Merak ettim.
Bu arada bence siz de rest çekmek yerine, onun yaptığını yapabilirsiniz.
Aradan 1 yılı aşkın zaman geçtikten sonra ben tam unuttum, birden ortaya çıktı. Ama öyle çıktı ki hala kuyruğu dik tutuyor ‘ seni aslında affetmedim ama seviyorum’ gibi şeyler söyledi😊

Bence psikologa gidin. İleride çok problem yaşarsınız. Ayrıca belki adam birini buldu size cevap yazmak istemiyor ya da bunaldı ve konuşmak istemiyor. Kaldı ki sizinle konuşmak, cevap vermek zorunda da değil. Bitsin diyen sizsiniz özrünüzü kabul etmek zorunda da değil. Önce bunu Kabullenin.

Senin cocukla isin yok egon zedelenmiş hazmedemiyorsun.Arkadaşından arayip konusman kusura bakma tam rezillik.
Bende nadiren rest cekerim ama gururlu bi insanimdir.Rest cektikten sonra karsi taraf yazmadiktan sonra yazmam.
Çocuğun egosunu tavan yapmisin bence o cocugun numarasını sil bir daha yazma.

O taraftan bakınca öyle evet, ama flört etmek de bir şeydir. O kadar güzel vakit geçiriyoruz. Onca fedakarlık yapıyoruz. Karşılığında kırıcı bir tavır görüyorum, hiç beklemediğim bir anda. Evet haklı sebepleri vardı ama o an niyetim rest çekip düzelmesini beklemek değil, önüme bakmaktı. Daha sonra onu haklı buldum, bazı şeyleri düşündükçe gördüm ve pişman oldum. O kadar büyük bir hata değil bence. Ya da ben artık istemiyorum o lafı etmeyecektin bile diyebilirdi. Her neyse, hata da yaptıysam ben elimden geleni yaptım düzeltmek için. O yüzden içim rahat

Ama bir de karşı taraf açısından bakın. Dediğiniz gibi; vakit güzel geçiyor, fedakarlıklar yapılıyor vs ama karşınızdaki kişi bir tartışma sırasında kolayca "bir daha görüşmeyelim" diyebiliyor.
Siz olsanız bir daha tek kelime etmek ister miydiniz?

Flört dönemi karşıdakinin kolayca gözden çıkarılabildiği bir dönemdir zaten. Flörtün amacı budur; karşıdakini az çok tanıma ve sonraki aşamaya geçip geçmemeye karar verme dönemidir.
Siz karşılıklı olarak bu dönemi atlatamamışsınız, hepsi bu.

İçinizde büyütmeyin bunu. Karşılıklı hatalar yapılmış ve bitmiş.
Kendinize dert etmeyin ve bir daha ulaşmaya çalışmayın.
"Bu da böyle bitti" deyip kapatın konuyu.

Bunun adı gurursuzluk filan değil. Yaşın küçük sadece .
Yanlış anlama elbette olgun bir kızsındır.
Ama insan yaşı küçükken, bu tip erkeklere pek alışkın olmuyor. Çok tecrübesi olmadığı için.
Senin yaşlarındayken aynısını, hatta daha beterlerini yaptım. Ağladım, kendimi düşürdüm..
Ama şimdi, hepsini ben terk ediyorum oh canıma değsin.
Bu kişiden sana sevgili olmaz.
Bir daha ararsa, yazarsa aynısını sen ona yap.
Ama dönme tabi. Bak göreceksin sen ondan ilgiyi çekince gelecek.

Back
X