Delirten komşu

Konu sahibine su konuda gercekten katiliyorum: Cocuk yaparsin herkes karisir, dede, nine, teyze, hala vs. vs. Ya birakin annesinin dedigi olsun. Hayir demisse bir kere anne, herkesde buna saygi göstersin.
Bunu bence ailenize sert bir dillle anlatin. Cocuklarimin egitimine karismayin diye.
Ha birde erkek cocuksa aman ya Rabbim Ask olsun tutabilene...Gelecegin erkegi olacak ya, her tür yaramazlik mübbahdir. Duvarlara tirmananlarini bile gördüm ..:1shok:

Suda bir arastirmada ciktiki cok tatli yiyen cocuklar hyperaktif oluyor.
Belki bunada dikkat etmek lazim.
Neticede bunlar cocuk, düzenli bir egitimle her cocukda uyumlu ve daha mutlu olabilecekleri gercekten mucize degil dogrudur.
Her zaman ritualler ayni olmali. Yani ayni saat`de yatilmali, yok babasi uzun yola gidiyormusda, gitsin yatarken koklayip öpsün cocuklarini, o saate kadar ben bile oturamiyorumki, cocuk nasil ayakta kalsin, tabiki huysuzlasir. Eeee bunu nadir yapiyorum ayda 3 kere falan oluyormus. Hic olmasin, o cocugun bir metabolizmasi var bozmayin böyle seyler icin. Cocuklarin herseyi düzenli olsun.
Ailenize lütfen egitimime karsimayin diyip, herkesi susuturun alinan alinsin.
Simdi cocuklarinizi elinize alinki gelecekte sorun yasamayin arkadasim.
Tekrar hayirli ve mutlu zamanlar cocuklarinizla birlikte.
Anneler pek kritik sevmez ama yinede yazmak istedim. sevgiler.:1hug:

aslında komşun abartmış olayı.bi kere çocukların yatma saati onları ilgilendirmez.

aşağı bişeyler atıyorlar demişsin.ben bunun için balkona file takıldığını gördüm birçok yerde.çok da güzel fikir aklında bulunsun.benim de 1,5 yaşında oğlum var ve laftan anlamıyor maalesef.alt kat rahatsız olucak dur yapma cıs desek ne yazar.daha çok küçük anlamıyor.allahtan alt katta iki tane canavar oğlan var:)yoksa işimiz bitmişti:)

eğer çok rahatsız ederlerse taşın ordan oyun bahçesi olan bir yerlere yerleş.haliyle çocuklar evde sıkılıyor.belki mümkünse en alt kat tercih edebilirsin.o zaman daha rahat balkona çıkarlar evde daha rahat ederler.

burda her iki tarafında haklı olduğu yerler var.önce genç anneden başlıyalım.bi kere 3 çocuk, Allah yardım etsin.çocuk tabiki de yaramazlık yapacak ama çocuklarınızı erken yatmaya alıştırın.hergün dışarıya hava almaya çıkartın gelince öğlen uykusuna yatırın.işlerinizi bu arada yapın.onlar uyanıkken iş falan yapmayın vaktinizi onlara ayırın,mesela beraber resim yapın,çok fazla ses yapmayan oyunlar oynayın.zaten 8 yaşındaki kızınız artık büyümüş kardeşleri konusunda size yardımcı olacaktır.
gelelim komşunuza,buradaki bazı arkadaşlara katılmıyorum.50 yaş yaşlı değil.yani öyle kafası kaldırmayacak kadar değil.kaldı ki annenin bahsettiği gibi onlarda misafirleri gelince oldukça ses yapıyorlarmış.70-80 yaşındaki hasta bir insanı anlarım ama,50 yaşındaki bir insanın tahammülsüzlüğünü anlayamam.(18 yaşındaki oğlunun yaptığı terbiyesizlik cabası)
tabii ki apartmanda yaşamanın belli kuralları var.ama gençler empati kurmalı,yaşlılarda hoşgörülü olmalı diyorum.bende yeni bir eve taşınacağım.ev de tadilat yaptırıyorum.haliyle konu komşu bir müddet rahatsız olacak.altta 2 küçük çocuğu olan bir aile üstte 3 çocuklu bir aile ,şimdi onlar benim gürültülerime anlayış gösterecekler. ben de taşındıktan sınra onların çocuklarına anlayış göstereceğim.
her şey karşılıklı tek taraftan beklemek yanlış.rahatsız olduğumuzu belirtebiliriz ama terbiye sınırları dahilinde.

evlendiğimde görümcemin küçük oğlu 5 yaşındaydı.ele avuca sığmayan bi çocuk.bana gelip,gidinceye kadar lavabonun orda saatlerce ağladığı günleri biliyorum.üstelik ortada hiçbi neden yokken.anne baba sesini çıkarmaz ben delirirdim.nasıl eğitimli aile bu.çocuklarını bile eğitememişler diye.şimdi 5.sınıfta başarılı ve efendi bi çocuk oldu.ben hamile kaldım.hamileyken aşermem anormaldi.aylarca hastaneye yatıp serumla beslendim.doktor 5 aylık hamileyken,benim hayati riskim olduğunu söyledi çünki nabzımı bile alamıyolardı açlıktan.çocuğu kurul raporuyla alabiliriz dedi.ben inatla doğurdum.iyiki de doğurmuşum dünya tatlısı ve akıllısı bi kız verdi Rabbim.doğdu 1 yaşına kadar sürekli ağlardı gece ve gündüz.götürmediğim doktor kalmadı.ilaçların hepsini kullandım neler yaptım olmadı.doktor aşırı gazlı olduğunu söyledi.daha sonra ya huy ya genetik bilmiyorum.durup dururken ağlama nöbetlerine girerdi.çoğu da bağırma şeklinde.o çocuk odasından akşama kadar çıkamadığım günleri hatırlıyorum.gönlü olsun diye o park senin bu park benim dolaştırdığım günleri.kayığa bi çocuk gelse bu kayık benim binemezsin diye saatlerce ağlardı.bayramlarda bayramlaşmaya gittiğimiz evlerin kapısından içeriye giremezdik.burası bizim değil diye bağıra bağıra ağlardı.insan içine çıkamadım rahatsız olucaklar diye.evime gelenlerle tokalaşıp öpüşünce annemi öpmeyin diye ağlardı saatlerce.daha neler.geçen yıl kreşe gitti biraz düzeldi ama tam değil.bu yıl gönderdiğim kreşte tamamen düzeldi sayılır.şimdi ağlamaya başlasa da 2-3 dakka sonra susup özür diliyo.küçük tam tersi çok sakin bi çocuk.her ortama girer sosyaldir.tek problemimiz gece kabus görür ve gözü kapalı ağlar.uyandırmaya çalışsam da uyanmaz.yorulana kadar ağlar ve tekrar uyuyur.kız kardeşimin kız var benim büyükle aynı yaşta.çocuk diş çıkartırken bile ağlamadı.inanılmaz uslu bi çocuk.küçük kardeşi aynı benim büyük gibi.ele avuca sığmaz.şimdi bu iki çocuk da aynı ailede büyüyo.demek istediğim şu,kimse başkasını rahatsız etmek istemez.çocuğunu düzeltmeye çalışır.ama her çocuk aynı olmaz.belli bi süre var doğruyu yanlışı öğrenmeleri için.bazen söyleyerek anlamıyorlar çünki.zaman meselesi bu.sakın kınamayın.aynı şey bigün başınıza gelebilir.ne kadar eğitimli olsanız da

Konu sahibine su konuda gercekten katiliyorum: Cocuk yaparsin herkes karisir, dede, nine, teyze, hala vs. vs. Ya birakin annesinin dedigi olsun. Hayir demisse bir kere anne, herkesde buna saygi göstersin.
Bunu bence ailenize sert bir dillle anlatin. Cocuklarimin egitimine karismayin diye.
Ha birde erkek cocuksa aman ya Rabbim Ask olsun tutabilene...Gelecegin erkegi olacak ya, her tür yaramazlik mübbahdir. Duvarlara tirmananlarini bile gördüm ..:1shok:

Neticede bunlar cocuk, düzenli bir egitimle her cocukda uyumlu ve daha mutlu olabilecekleri gercekten mucize degil dogrudur.
Her zaman ritualler ayni olmali. Yani ayni saat`de yatilmali, yok babasi uzun yola gidiyormusda, gitsin yatarken koklayip öpsün cocuklarini, o saate kadar ben bile oturamiyorumki, cocuk nasil ayakta kalsin, tabiki huysuzlasir. Eeee bunu nadir yapiyorum ayda 3 kere falan oluyormus. Hic olmasin, o cocugun bir metabolizmasi var bozmayin böyle seyler icin. Cocuklarin herseyi düzenli olsun.

Olivicacim, anladigim kadariyla cok bilinclisin bu tür konularda....ne güzel birsey.

Ama inanki samimi soruyorum.....Cocugun varmi?:delphin:

Adam gerçekten çok sagısızmış. O laflar da söylenmez.

Ama valla bazen de zıvanadan çıkmıyo değilim arkadaşım...
Bende Aynı sorunları yaşıyorum. Çalışıyorum çocuğum yok. Eve akşam 7 de giriyorum ve haftanın en az 3 günü gece 12 de giriyoruz eşimle. Ve sadece pazar günü evimizde kalabiliyoruz ondada üst katımızdaki komşumuz saolsun her pazar rutin saat 8,30 da eşini ve çocuğunu bakkala yollar bağırış çağırış her pazar bu böyle ve gece 1 de gezmeden gelmeden ve yine çocuk ağlamaları merdivenlerde çocuğa zaten bişey yapamazsın da sabah erken saatlerde ve gece 2 yaşındaki çocuğun elinden tutup 3. kata kadar kendi çıksın diye bekleyen zihniyete sinir oluyorum. Sürekli balkonumda çikolata kabukları yarısı yenmiş ekmek yada bisküvi. En sonunda ezile büküle vallahi rahatsız oluyoruz pazar günleri bari biraz sessiz olsanız dedim hanımefendi çocuğa laf geçiremeyeceğini dövmesimi gerektiğini sordu. Ayrıca kira ödediklerini söyledi. Beni de babamın hayrına oturtuyolardı.ben tabiki de çocuğu döv demiyorum nasıl derim o günahsız... ama pazar sabahı bari evinde tut çocuğunu o kadar gürültü olmaz en azından.

komşuyla olan konuyla alakalı değil uyku saatiyle ildili biraz empati kurmayı denermisiniz duygu sömürüsü yada başka bişey içinde değil kendinizi o çocugun yerine koyun babanızı ayda 3 gün görebiliyorsunuz ve o siz uyurken sizi öpmüş koklamış gitmiş metebolizması bozulmasın diye onu psikolojik olarakmı zarar verelim
uyandigi zaman soruyor babbam nerede vs vs ne kadar anlatmaya çalışsanda anlamıyor o seni öptü kokladı sevdigini söyledi desemde inanmıyor kendisinden duymak istiyor ayrılıgı kendisi yaşayınca daha kolay alışıyor

Adam gerçekten çok sagısızmış. O laflar da söylenmez.

Ama valla bazen de zıvanadan çıkmıyo değilim arkadaşım...
Bende Aynı sorunları yaşıyorum. Çalışıyorum çocuğum yok. Eve akşam 7 de giriyorum ve haftanın en az 3 günü gece 12 de giriyoruz eşimle. Ve sadece pazar günü evimizde kalabiliyoruz ondada üst katımızdaki komşumuz saolsun her pazar rutin saat 8,30 da eşini ve çocuğunu bakkala yollar bağırış çağırış her pazar bu böyle ve gece 1 de gezmeden gelmeden ve yine çocuk ağlamaları merdivenlerde çocuğa zaten bişey yapamazsın da sabah erken saatlerde ve gece 2 yaşındaki çocuğun elinden tutup 3. kata kadar kendi çıksın diye bekleyen zihniyete sinir oluyorum. Sürekli balkonumda çikolata kabukları yarısı yenmiş ekmek yada bisküvi. En sonunda ezile büküle vallahi rahatsız oluyoruz pazar günleri bari biraz sessiz olsanız dedim hanımefendi çocuğa laf geçiremeyeceğini dövmesimi gerektiğini sordu. Ayrıca kira ödediklerini söyledi. Beni de babamın hayrına oturtuyolardı.ben tabiki de çocuğu döv demiyorum nasıl derim o günahsız... ama pazar sabahı bari evinde tut çocuğunu o kadar gürültü olmaz en azından.

ban karşı taraf haksız yapamaz edemez demiyorum rahatsız olduklarını farkında oldugum için kendimce önlemler alsamda oluyor ama karşı taraf artık işi gıcıklıga vurdu ben alttan aldıkca o en ufak konuyu bile abartır hale geldi yinede saygımı koruyup alttan almaya çalışıyorum ve evimin içinde istediklerini yapsalarda asla balkona çıkartmıyorum girip çıkarkende mümkün oldugunca çabuk bi şekilde çıkıyorum

kızdıgım konu apartmanda tek çocuk sahibi ben degilim ve diger çocuklarda sessiz sakin çocuklar değil biri inadı tuttumu çığlık çığlıga ağlar evlerinin kapısını tekmeler eline ne geçerse ya kapıya ya balkona fırlatır ona ses yok
başka bir6 yaşında çocuk sizin dediginiz gibi pazar gezmesinden gelirler ne yapsalar mutlu olmamış bi istegide yapılmadıysa apartmanda merdivenleri bağırabağıra ağlayarak çıkar tabi anne baba önde her istedigin olmaz edasındadır ses yok

en basit örnek dün gece saat 10,30 bi komşuya misafir gelmiş giderken ne oldugunu bilmiyorum ama 6 yaşındaki çocugun ya kuzeni ya arkadaşı bana bağırıp çağıran beyefendinin balkonunun önünde yüksek sesle ağlıyor onada ses yok

sorun benim alttan almamdamı eşimin uzakta olmasındamı tatsızlık çıkmasın diye benim olayları eşime yansıtmamamdamı çözemedim BEN tatsızlıktan yana değilim kiracdıyım evet ama mecburiyetim var eşim uzakta yanlızım annem 68 yaşında ve oda yanlız

küçük oğlum annemin yanındayken balkondan su dökmüş beni tehdit ediyor bi daha olsun bak ben ne yapıyorum attırırırm seni diye haklı diyelim neden ıslansın sinirlenmiş ama benim ağzımda armut toplamıyo ben o an ona uysam kavga etsek ne olacak çıkarttı diyelim ben işi inada bindirip hakkım olan gayri menkule gelip otursam ne yapacak tam tepesinde tatsızlık çıkmasın diye alttan aldıkca haddini aşıyor ve her defasında sınırınıda genişletiyor siz benim yerinde olsanız ne yapardınız

dedigim gibi alttan alıyorsunuz sabrediyorsunuz ve siz sesinizi çıkartmadıkca size her lafı söylem ahkkını kendinde buluyor

zor b,r durum valla bende şuan için kiradayım nasipse 1 aya kadar kendi evime taşınacağım dün kadir gecesiydi ve ben en çok bunun için dua ettim allah'ım hayırlı komşu ver diye çünkü atrık yerleşik olacağım kiradaki gibi taşınıp kurtulayım diyemem.benim ,üst kat komşularımda çok fena şuan bile anane anane diye kapıda bağırıyorlar kızımda uyuyor kapıları çarparlar bağırırlar evin içinde at gibi koşarlar of düşündükçe sinir oluyorum.12 ve10 yaşında buda laftan anlamıyorsa 2 yaşındakine nasıl anlatılır.uyarsan da aynı bişey değişmiyor malesef.sanada allah sabır versin ne diyeceğimi bilemiyorum benim kızım 7 aylık umarım bu tür sorunları yaşamadan bu dönemi atlatırım.:Saruboceq:

İki taraf da kendine göre haklı.
Bir anne tek başına 3 çocuğa nasıl yetsin, tabii ki ağlayacaklar şımaracaklar. Biz balkondan insanların kafasına yumurta bile atardık :1ninca: Çocuk onlar, bir tane olsa yanından ayırmaz birşey yapmasını bir derece engellersin belki ama 3 tane küçük çocuk, anneyi anlıyorum.

Komşunuz da kendince haklı yaşadığı evde kimse rahatsız edilmek istemez. Kimse kimsenin çocuğunun gürültüsünü çekmek zorunda değil, bunları biz de yaşadık çok saygısız çocuklarını hiç frenlemeyen anneler var, ama görüyorum ki siz saygınızdan ödün vermemişsiniz, çocuklarınız başkalarını rahatsız etmesin diye de çok çaba sarfediyosunuz.
Bu komşu bey amca çocuklara bağırmak yerine biraz toleranslı davransa, tonton yaşlı bir amca gibi çocuklarla arkadaşlık yapsa belki onlar da amcayı üzmek istemez dikkat ederlerdi. Be kadın madem bakamayacaktın neden 3 tane birden doğurdun demek istemiş heralde haddini aşıp korunmadan kotadan falan bahsetmiş, ne kadar saygısız olduğu bu cümlelerinden anlaşılıyor zaten.
İşiniz zor, karşılıklı hoşgörü olmadıktan sonra çözülemeyecek bir sorun maalesef.

ban karşı taraf haksız yapamaz edemez demiyorum rahatsız olduklarını farkında oldugum için kendimce önlemler alsamda oluyor ama karşı taraf artık işi gıcıklıga vurdu ben alttan aldıkca o en ufak konuyu bile abartır hale geldi yinede saygımı koruyup alttan almaya çalışıyorum ve evimin içinde istediklerini yapsalarda asla balkona çıkartmıyorum girip çıkarkende mümkün oldugunca çabuk bi şekilde çıkıyorum

kızdıgım konu apartmanda tek çocuk sahibi ben degilim ve diger çocuklarda sessiz sakin çocuklar değil biri inadı tuttumu çığlık çığlıga ağlar evlerinin kapısını tekmeler eline ne geçerse ya kapıya ya balkona fırlatır ona ses yok
başka bir6 yaşında çocuk sizin dediginiz gibi pazar gezmesinden gelirler ne yapsalar mutlu olmamış bi istegide yapılmadıysa apartmanda merdivenleri bağırabağıra ağlayarak çıkar tabi anne baba önde her istedigin olmaz edasındadır ses yok

en basit örnek dün gece saat 10,30 bi komşuya misafir gelmiş giderken ne oldugunu bilmiyorum ama 6 yaşındaki çocugun ya kuzeni ya arkadaşı bana bağırıp çağıran beyefendinin balkonunun önünde yüksek sesle ağlıyor onada ses yok

sorun benim alttan almamdamı eşimin uzakta olmasındamı tatsızlık çıkmasın diye benim olayları eşime yansıtmamamdamı çözemedim BEN tatsızlıktan yana değilim kiracdıyım evet ama mecburiyetim var eşim uzakta yanlızım annem 68 yaşında ve oda yanlız

küçük oğlum annemin yanındayken balkondan su dökmüş beni tehdit ediyor bi daha olsun bak ben ne yapıyorum attırırırm seni diye haklı diyelim neden ıslansın sinirlenmiş ama benim ağzımda armut toplamıyo ben o an ona uysam kavga etsek ne olacak çıkarttı diyelim ben işi inada bindirip hakkım olan gayri menkule gelip otursam ne yapacak tam tepesinde tatsızlık çıkmasın diye alttan aldıkca haddini aşıyor ve her defasında sınırınıda genişletiyor siz benim yerinde olsanız ne yapardınız

dedigim gibi alttan alıyorsunuz sabrediyorsunuz ve siz sesinizi çıkartmadıkca size her lafı söylem ahkkını kendinde buluyor

Aynen öyle sürekli alttan alan tarafın üzerine gidiliyor.Sizde sesinizi çıkartın bence gerekirse eşiniz konuşsun. Kimse kimseyi attıramaz evinden sizin çocuklarınızada bağıramaz derdi olan insan gibi gelir rahatsızlığını belirtir. O kişide size korunun demekle hakaret etmiş oluyor siz de onu dava açmakla tehdit edin madem. Galiba bizimde çirkef olmamız gerekiyor. Saygılı şekilde birşeyler anlattıkça koktuğumuz ve pustuğumuz düşünülüyor.

aslinda bence iki tarafta zor durumda ... yasli insanlar huzur ve sessizlik arar, cocuklar da oyun ve eglence. ikisini bir arada yürütmek de ancak karsilikli anlayis ve hosgörüyle, biraz da dikkatle mümkün...cocuklarin belli saatlerde sessiz olmasini saglayarak bu halledilebilir. mesela burada sabah erken ve aksam saat 8 den sonra kesinlikle sessizlik kuraldir. hatta öglen 1-3 arasi da sessiz saatlerdir. bu saatler yaslilarin huzuru ve dinlenmesi icin ayirilmis saatlerdir ve bu saatler icinde aileler cocuklari eve toplar sokakta cocuk gürültüsü olmaz.... böylece kimse sorun yasamaz...

sizin durumunuzda komsunuzun söyledigi korunma ile ilgili sakalar affedilemez. haddini asmis... bu konuda hosnutsuzlugunuz belli edebilirsiniz tabiki...

ama balkondan atilan esyalar konusunda da onlar hakli. bu konuda da sizin daha dikkatli olmaniz gerek. mesela balkonu demirlerini branda ile cevirseniz ? cocuk kücük oldugundan üstten atamaz herhalde aradan atiyordur. nereden atiyorsa orayi kapatabilirsiniz.... balkon seklinizi bilmedigimden cok birsey söyleyemeyecegim ama yanlara demir baglayarak yükseltmek ve burayi biraz daha yukardan kapatmak mümkün olmali... sonucta gercekten tehlikeli olabilir. birinin kafasina sert birsey gelirse tehlikeli oldugu gibi sizin de cok basinizi agritir....

Allah yardımcın olsun,sürekli bu şekilde huzursuz olman çok zor..

benim eltiminde 3 tane küçük yaramaz oğlu var,alt komşusu sürekli tak tak tak
sopayla vuruyordu,2 sene bu böyle devametti,eltim her seferinde kusura bakmayın şöyle böyle dedikçe adam zıvanadan çıktı,yürüseler bile vuruyordu,bir güne yine vurmuş,eltimde çok sinirlenmiş
o sinirle çocuğunun ağzına vurmuş yeter artık susun diye,çocuğun ağzı kanayınca daha beter sinirlenmiş,almış çocuğu kucağına adamın kapısına koşmuş,yıkacak gibi vurdum diyo kapıyı,adam açmış,çocuğun ağzını göstermiş ve bunumu istiyosun he bunumu istiyosun,bak senin yüzünden sinirlerim ne hale geldi diye bir sürü bağırmış adama,ne yapayım yani çocuk anlamıyor,elimden geldiğince uyarıyorum anlatıyorum ama en fazla yarım saat susuyolar tekrar başlıyorlar diyede eklemiş,adamda o gün bugündür çıt yok,eltimin bozulan sinirleri ve çocukların bozulan psikolojileri yanlarına kar kaldı......çocuklar bize bile gelseler parmaklarının uçlarında yürüyorlar aman ses olmasın diye....

benimde üst katımda 3 tane erkek çocuk var en küçüğü 8 yaşında,güreşiyorlar sürekli
avizemiz sallanıyor hep,ama bir gün şikayet etmedim,kadın zaten beni her gördüğünde ayy
canım çok ses geliyor mu,laf anlatamıyorum nolur hakkını helal et diyor,bende olsun canım önemli değil diyorum,hatta oğlum avize sallanınca çok seviniyor diyorum,gerçektende öyle oğlum avize sallanmaya başlayınca oynuyor onun sesinehihoyyyt
ben kadına rahatsız oluyorum diyince düzelecek mi hayır,çocuklar dinlese zaten kadın sürekli söylüyor dinlerlerdi
yeterince rahatsız kadın bizi rahatsız ettikleri için,birde ben üzmek istemiyorum açıkcası...

Son düzenleme:

Hayatim sende artik daha fazla altan alma....nezaketli terbiyeli davrandigin halde haddini asana saygili olmak ne fayda...

Bir daha cocuklarimi azarlar, aglatir korkutursan bak bende seni ne yapiyorum o zaman aninda polisleri buraya dökerim, bu yasdan sonra mahkemelerde sürünürsün de...

Yeter artik, ben haklisiniz dedikce tepeme biniyorsunz, bundan sonra herseyi esimede anlatacagim...bu konuyu esimle görüsürsünüz de...
Esin geldiginde esinle konus, belkide ahlaksiz adam sen yanlizsin diye kadin basina meydani bos buldu.
Herseyi esine anlat, birde o gitsin o terbiyesizle konussun...:kahve::kahve:

Milletin korunmasi ona dert olmus, ahlaksiz adam, yasindan basindanda utanmiyor:kahve:

kızlar yaptıgınız yorumlar için ço çok teşekkür ederim. Evde kendi kendime kursaydım herhalde gidip çatacaktım :delphin:
ama en azından farklı fikirleri görmüş değerlendirmiş oldum
eşime anlattım durumu çokkkkkkk sinirlendi köpürdü bilirim huyunu gelene kadar yumuşar fazla bişey demez .
Sabah kayın validemlede tartışıyorlardı. Dün aynı konuda annemde bişeyler konuştular sesleri geliyordu. Onun tarafından bakınca haklı ama uslubu yanlış ne diyebilirim beni kızdıranda buydu zaten şimdilik herhangi bir sorun yok Çünki çocukları balkona bırakmıyorum
komşumla marketten gelirken karşılaştık (Sabri bey gibi tüm gün balkondadır )yine selamımı verdim hal hatır sordum evime çıktım.Başka bi olay çıkmadan iki tarafında sakin bi zamanında gidip konuşacagım.

Son düzenleme:
baska bir eve anneniz ile birlikte tasinmaniz mumkun degil mi?

nasil olsa esiniz uzaktaymis,annenizide yaniniza alip apartman olmayan bir ev bulamazmisiniz ?

balkondan birşey atılmasını bir şekilde engellemeniz lazım. bu konuda komşunuz haklı, onları değil, ilgilenmediğinizi düşünerek sizi suçlar.

çocuk sesinden ben de rahatsız olurum, elinizden geleni yapmaya çalışın siz yine. genç yaşımda ben dayanamıyorum uzun süreli gürültüye, yaş ilerledikçe tahammül pek olmuyor. :bbo: çocukların oynuna engel olmamak için, çevrenin rahatını bozmak yanlış geliyor bana. sizin için demiyorum ama çevreyi düşünmeyen anneler de çok var.

sözüm ona uygunsuz şakalarında terslemekten çekinmeyin. haddini bilsin o da. çok rahatsızsa şikayetçi olsun.

merdivenlerde fazla vakit geçmez zaten, onları sıkıntı etmeyin, 3-5 dk da komşunuz sabır göstersin.

gündüzleri çocuk parkı gibi, enerjilerini boşaltacakları yerde oynatırsanız çocukları, evde, bahçede fazla bağrışmazlar sanırım.

bambusime katiliyorum valla

valla siz yine iyi anneymissiniz en azindan peslerinde kosturuyorsunuz ugrasiyorsunuz biseyler icin

benim cinnet gecirmem yakindir

apartmanin cocuklari yetmiyormus gibi bide yan apartmandaki cocuklar birlesip merdivenlerde deli gibi oyun oynamiyorlar mi (apartmanimizin önünde cocuk parkida mevcuttur)

allahim cildiricaaaaamm

yakinda annelerine iyi bir caticammmmmmm

ki cocuklara bile bagiramayan ben annelerine nasil caticaksam oda ayri bi soru :gitme:

evleri pislenmesin diye cocugunu disariya salan ve arkadaslari cay partisine geldiginde cocuklarini unutan annelerin hepsine sinir oluyorum :olmaz:

Back
X