Denenmiş denenir mi?

Denenmişi denemek saçma .hadi aklında kararsızlık var denersen bile resmi nikah kıymaki ayrılması kolay olsun

öbür tarafta sürekli annelerinin aşağılanmasına küfredilmesine kapıya atılmasına şahit olacaklar
gönül ister ki kendi düzenini kursun tabi

O boşanma kararını verene kadar kim bilir kac kez evliliğinizi gözden geçirdiniz kaç defa içinizde savaşıp vazgeçtiniz boşanmaktan kaç sefer çocuklar için boşanmanın kıyısından döndünüz.

Kararı verince uygulayabilmek için bile 2 yıldan fazla uğrasmissiniz.
Ailenize çevrenize laf anlatmak için ayrı çocuklara bu durumu açıklayabilmek için ayrı ugrasmissinizdir.Hele kendinize bu durumu kabul ettirmek kim bilir ne kadar yipratmistir sizi.
Ve günün sonunda iki çocuğunuzun babası size hayatınızı yeniden kurabilmek için ne bir toplu para vermiş ne bı ev ne de cömert bir nafaka.

Şimdi bunca şeyden sonra hayatınızı yeniden kurmaya çalışıyorsunuz. Lütfen biraz zaman tanıyın kendinize de çocuklarınıza da.Elbette baba evinde kolay olmaz ama bu demek değil ki hep böyle sürecek.
Yakin zamanda tam zamanlı bir iş bulmaya çalışarak başlayın. Babanızın kötü sözlerini duymazdan gelin. Yeniden başkasıyla evlenmek ya da eski eşinizle evlenmek tek seçeneğiniz degil lütfen unutmayin.
Tek bir odalı dahi olsa kendi evinize gectiginiz gün kizlarinizla çok güzel ve güçlü bir aile olacaksınız ve kendi geminizmin kaptani olacaksınız. Kendiniz plan kurup kendiniz uygulayacaksiniz, hiç kimseye hesap vermeyecek, az da olsa paranızı kendi huzur dolu hayatınızda kendinize harcayacaksiniz.

Eğer yeniden evlenir ve ve yine boşanacak olursanız çocukların psikolojisini de kendi psikolojniizi de mahveder ve kolay kolay gücünüzu yeniden toplayamazsiniz. Tabi yıllar yıllar uğraşıp bosanabilirseniz. Üstelik bunu size evliliğiniz boyunca bir çok kötülük yapmış bir adam için yapacaksiniz.

Çocuklar alışır, siz onlar barışın dedikçe sakin bir dille bunun artık olmayacağını, artık sizin eski eşinizden ayrı bir yaşamınız oldugunu ama onun babaları olarak hep olacağını söyleyin. Çok da duygusallastirip aşırı hassaslasmalarina sebep olmamaya çalışın.

Lütfen bu kötülüğü kendinize de çocuklarınıza da yapmayın.

Dışardan bir gözle yazdığınız bu yorum o kadar iyi geldi ki bana... Okurken yaşadıklarım gözümün önünden geçti. :)
O zamanlar hiç bitmeyecek sanıyordum, bu zamanlar da bitecek inşaAllah, sadece zaman zaman tükendiğimi hissediyorum. Mücadele etmek için bana umut verdiniz, çok teşekkür ederim.

Size özellikle teşekkür etmek istiyorum, ayrı bir ev açmam için yardımcı olsan diye sizin fikrinizi sundum, bi an kulaklarıma inanamadım ama kabul etti. çocukların kendine ait bi düzeni olsun, ben de istediğim zaman görebilirim, daha iyi olur. Kiranı veririm, geçimine de ufak da olsa yardımcı olurum, zaten sen de çalışıyorsun, dedi. Tam zamanlı da bir iş bulabilirsem daha ne olsun dostlar :)

duzelecek olsa, cocuklarini dusunse cocuklarina yetecek bir para gonderirdi. bunu yapmamasindan belli

Benim babam da sizinki gibi bir baba, Allah korusun büyük konuşmayayım ama eski eşimi babama tercih ederim. Sizi çok iyi anlıyorum. Eski eşi bitirmişsiniz önünüze bakın, bu saatten sonra o adam size bir yabancı oldu, aynı yatağa girmek kolay değil. Ailenizin size ayrı ev açma imkanı yok mu, tarla falan bir yan geliriniz varsa değerlendirin ama 1+1 bile olsa kendi düzeninizi kurmaya bakın. Mesai saatinizi uzatın en azından okul çıkışı çocuklar annenize gidebilirler biraz daha çabalayın bence.

Umarım sizin için hep hayırla sonuçlanır her şey benim ki sadece bir fikirdi ve umarım istediğiniz gibi olur her şey , kocanızın kötü alışkanlıkları yok değil mi zorla eve falan girmez vb şeyler

Denenmiş denenmez ama, işin içinden çıkamıyorsanız nikahsız yaşamayındeneyin.

Valla kanka aynısını yazacaktım. Maddi olarak rahat olsan bu adama dönüp bakmazdın bile. Tek şartım var ev alacaksın , ondan sonra bakıcaz düzeldin mi düzelmedin mi diye bir ev aldır tapusunu al. Sonrasında da birkaç ay oyalan tekmeyi bas.

Rica ederim. Size destek olabildigime çok sevindim.
İnanın size yazarken tek dileğim biraz olsun gücünüzü hatirlatabilmekti.
Bazen insan zayıf hissettiği dönemlerde suni bir güç kaynağı arayarak yanlış kararlar verebiliyor.

Siz gücünüzü içinizde tasiyorsunuz ben inanıyorum. Okyanusu asmissiniz derede bogulmayin.

Eger yüzmeye gücünüz kalmadıysa da krizi fırsata cevirip gerekirse tüplü dalış yapmayi öğrenin ama yine de aştiginiz o dereden medet ummayin.

1. eğer adam çocuklarını çok düşünüyorsa durumu da iyiyse alsın bir ev sizi oturtsun. siz de tam zamanlı bir işe girer çalışırsınız, iki çocuk da okul çağında. ama adamın derdi sadece bu değil. ne yeni birini bulabiliyor veya nazını çekmeye gücü var, ne de sizin de başkasıyla evlenip çocuklarıyla başkasının ilgilenmesini gururuna yedirebilir. öyle zortingen bir erkeklik. siz alışık olduğu birisiniz, araya mesafe girdi heyecanlı geliyorsunuzdur. bir de evlenip, boşanmanın intikamınu almak istiyor olabilir.

2. babanız da kocanızdan farklı değilmiş, yağmurdan kaçıp doluya tutulmuş gibisiniz. boşanırken ailenizle yaşamayı planlamış mıydınız? şu durumda babanın hakaretini çekip sığıntı gibi yaşamaktansa evli kalmak daha mantıklıymış gibi görünüyor eğer eşinizle başka sorununuz yoktuysa.

3. açıkça burada kocamı özlüyorum ve vaatlerine kanıyorum deseniz daha samimi cevaplar alırdınız. yalnızca çocuklar için, yalnızca anne baba aynı evde olsun diye, asla karı koca olmadan deyince ne siz kulağa çok inanılır geliyorsunuz ne de bu plan çok başarılı geliyor

Son maddeye kadar size tamamen katılıyorum, ama bence verilen cevaplar gayet samimi. Tek başına iki çocuğa bakmanın zorluğunun hepimiz farkındayız. Benimki kafa karışıklığından ziyade, o kuyuya tekrar düşmemek için bi çare aramak.
Sevsem, özlesem vaatlerine koşa koşa giderdim çünkü yeşil pasaport da dahil her imkanı sunacak gücü var herifin. Pasaportu alıp da çocuklarla 150 ülkeden birine kaçma fikri çık aklımdan
Benim yerimde başkası olsa sırf o imkânlar için susar otururdu belki, ama ben yapamadım, yediremedim. Sürekli mücadele etmekten yoruldum, aklım bir yerde tıkandı, o anda da bir akıl verin diye buraya yazdım...
Ayrı eve çıkmam için destek olacak, yine de temkinliyim, bunu önüme yem olarak atıyor olabilir diye. Şu an önceliğim çocukların huzuru, düzeni bi kurabilsem gerisinin altından kalkmak için gerekirse gece gündüz çalışırım.
Çalıştığı mevki elini kolunu bağladığı için öyle ev basma, zorla gelme vs yapamaz, duyulursa anında işinden olur çünkü. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, iyi ki varsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…