Deniyorum ama Olmuyor!

Shostakovich

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
758
35
68
İstanbul
evet, kayınvalideme cevap vermiyorum. eşime onu şikayet etmiyorum. eltimin beni kıskandırırcasına yaptığı hareketleri görmezden geliyorum....

peki ya ben? dün gece üçte yatağımdan kalktım, salona gittim öylece evde tek başımaymışcasına oturdum... baktım hava ışımış....

düşünüyorum, boşansam bir türlü... bunlar kimde bunlar için boşanıcam... boşanmasam bir türlü...

Bu işin çözümü nedir.... sürekli laf sokuyor kaynanam sürekli... geçen yine komşuya dedikodumu yaparken yakaladım... eltim desen öyle... mesafeliyim, evime işime bakıyorum, bir günde 4 defa makine çalıştırdığım oluyor... illa kafamı meşgul edicek bir şeyler buluyorum tamam....

ama nedir bu ne kadar sürecek yani... bir kişide yok mu haddini bildirecek... misafirliğe gittik ev sahibi diyo bi tabak da şundan koyayım ben bir şey demeden kaynanam yok o ona yeter daha yemez.... demezmi.... ölürmüsün öldürürmüsün....

oğlunun yanında sarılıyo..gülüyo...oğluna diyo gel oğlum snlen özel konuşcam....

faturasını yatırtyo, oğlumun parası, oğlumun .... töbe töbe şimdi bişey dicem... ben piç miyim yaaa....

kayınpeder desen tutturmuş hep beraber köye gidilecek.....

Susup da mükafatını alan varmı?

İlini cinsini bilmiyodum oğlum beğendi ben ne diyeyim diyor elaleme... sanki ben öcüyüm.... ya artık dayanamıyorum.....

herkes birbirine akıl veriyor burada... susmak sabretmek....yapıyorum hepsini en kırıcı laflarına bile gülüyorum artık ama cinsel hayatım bir numaraya dönüştü...

eşimden soğudum. tecavüz gibi geliyor artık...

ne olacak bilmiyorum. bazıları da diyor ya bu deveyi güdecen ya gidecen.... ya da iş bul çalış....

ya bu insanlar böyle diye ben işe girmek zorunda mıyım? eşime numara yapıp taviz vermek zorunda mıyım?

ne yapacağımı şaşırdım artık... geçen gün oturdum misafir gelmiş çağırdılar...

eltim diyoki ordan kayınvalideme " annneeee misafirimiz sofraya gelsin onun için hazırladığım yeemekleri kurdum.. misafirimiz gelsin misafirimiz. ama misafir..."

çüş dedim yani çektim gittim evime. sanki senin iki lokma yemeğine mi kaldım... ne görgüzüslük yaa... dayanamıyorum.. konuşmasam kaynanam diyorki o seni çok seviyor sen de insan ol adam ol... ne olucak böyle.... bir akıl verin...

aeroplian mesafeni koru yoluna devam et derseniz zaten öyle yapıyorum... siz ne diyesiniz Allah ıslah etsin... benim gibi olanların yardımcısı olsun...

Canim selamlar
Derdini anliyorum ama sahiden cok zor olmali.
Sahiden seni tebrik ederim cok iyi dayaniyorsun..
Ama beni yanlis anlamazsan sana birsey diyecegim..
Acaba diyorum, bunlarin bu sekilde davranmasina sen mi sebebiyet verdin istemeden ?
Karsilarinda cok mu sustun?
Cok mu alttan aldin?
Mesela esime anlatmiyorum diyorsun?
Ne demek? Nicin anlatmiyorsun?
Boyle sey mi olur, o senin esin.. Bu yapilanlari bilmek en dogal hakki..

Benimde esimin ailesi beni cok kere hic yerine koydular, bende onlarin cok laflarini, hakaretlerini duydum.
Ya ben kendilerinin agzinin payini verdim yada esime soyledim esim onlarla konustu..
Ben oyle susmadim, asla! Niye susacakmisim?

Bizim bir hatamiz oldugu zaman yedi dumene duyuruyorlar, bizden ozur bekliyorlar..
"Karin boyle boyle yapti" diyerek hemde abartarak ogullarina anlatiyorlar..
E sen niye soylemiyorsun esine madem oyle?
Soyle ki, uyarsin bu yaptiklarinin seni ne kadar incittigini, uzdugunu..

Ona gore ayaklarini denk alsinlar..
Ben esimin ailesinin bana karsi yaptiklari saygisizliklar karsisinda asla susmuyorum..
Esim gerci asla ailesini karsisina almaz, hatalisiniz demezdi onceleri.. Olan bana olurdu..
Baktim olacak gibi degil, ya ben yuzlerine soyluyorum GAYET RESMi bir bicimde.. hic gulmeden direk soyluyorum..
Yada ogullari soyluyor..
Onlarda ona gore davraniyorlar.

Hele bana bir laf etsinler, bilirler lafin altinda kalmayacagimi.. O yuzden benim yanimda konusmalarina cok dikkat ederler..
Ben onlara son derece saygiliyim, onlarda bana karsi oyle olmak zorundalar..
sende kendini asla ezdirme, taviz verme..
Kimse kimseyi sevmek zorunda degil ama SAYGI duymak zorundadir.

Ben bunu bilir, bunu soylerim.
Kimse kusura bakmasin..

Allah sanada kolayliklar versin.

Evinde kapini kapadiktan sonra esinle aran nasil?

ben iyi olursam iyi. yani o moralle benden ilgi bekleyen esime gulumsuyorum, giyiniyorum, derdi varsa dinliyorum... sikayet etmiyorum...
zorla yapiyorum bunlari. tatsizlik olmasin diye... bana kalsa haykiricam hungur hungur aglicam sen de defol hayatimdan hepiniz defolun dicem... ben sikayet etmeyince onun da canina minnet... esi ne yasarsa yasasin... oh ne guzel sende kalsin buyukluk sabret...

kapimi kapatinca sakin ev... aramiz cok guzel... SOZDE... ben sustugumdan... susmasam ne olacakki...

sende bayramlarda ve özel günlerde git ve ara böylece eltinin de kayınvalidenin de olur olmadık laflarına maruz kalmazsın kocanla sıkıntın yoksa neden boşanasın

bunlarin hepsini yaptim./ cevap da verdim esime de soyledim.. ama sonuc evliligim bitme noktasina geldi... cirkef dedi kaynanam... ben sikayet ettikce ustume geldi... simdi durum boyle... bu da olmazsa herhalde bosanacagim... boyle hayat cekilmez

bunlarin hepsini yaptim./ cevap da verdim esime de soyledim.. ama sonuc evliligim bitme noktasina geldi... cirkef dedi kaynanam... ben sikayet ettikce ustume geldi... simdi durum boyle... bu da olmazsa herhalde bosanacagim... boyle hayat cekilmez

O zaman sende Onlari hic umursama.
Onlar yokmus gibi davran..
Gorusme sayini baya bir azalt, araya inanilmaz bir mesafe koy..
Esin konussun..
Esin seni onlara karsi korusun. Benim hanimimi boyle uzemezsiniz desin..

Ama sende haklisin arkadasim, bazi erkek aileleri oyle bencil,oyle kotu, oyle tehlikeliler ki..
Onlari birtek Allah yola getirir, biz ne desek bos..

Allah yardimcin olsun.. Onlarin yuzunden de asla bosanma!
Belkide amaclari seni yildirip, bosanmani istemek. Niye onlarin ekmegine yag suruyorsun?
sen sabret, sabirli ol.. Allah buyuktur..

Susmayı başarıyorsan..

İkinci aşamaya geç.

Umursamamaya.. Göreceksin çok şey değişecek

haklisin. bazen onu da yapiyorum ama dusun ki kayinvaliden senin dairene geliyor. kapiyi acip hosgeldin anne nasilsin diyorsun cevap yok... lüüüüüp hemen oğlunun yanına...

sonra da bana suratsız diyor...

ben yanına gitsem kapıyı açıp hiçbir şey demeden içeri geçiyor.. ne selam ne hoşgeldin...

bunları da umursamamaya çalışıyorum ama sabrım taşacak gibi oluyor..

çareyi burda yazmakla buluyorum..

bazen de lavaboda kendi kendime konuşuyorum... istemeden... psikolojim harab oldu..

amaçlarının bu olduğundan adım gibi eminim. gerçekten haklsıın. zaten onlara inat tutunuyorum. çok teşekkürler..

Kaynana`nin yakinmis sana..
Kaynananin yuzune icinden dua okuyup uflesene?
Ayetel-kursi oku devamli ufle onu her gordugunde, Allah seni vicdana getirsin insallah de..
Allahim bu kadinin agzini bagla, bana dokunmasin.. de..
Merhamet ver, bana karsi melek gibi yap de..
bu niyetle oku, oku yuzune yuzune ufle..
sana geldiginde, ictigi caya, suya oku ufle.. icsin..
DUA okuyorsun sonucta.. Buyu degil, birsey degil..
Tum derdin dermani Allahta sonucta..

sende cok mu bunaldin..? insirah suresi oku.. inan cok iyi geliyor.. ve hicbirseyi takmiyorsun...icine ferahlik geliyor.

Tabiki bunlari inanarak yapmak en onemlisi..
Bosanmayi asla dusunme..
Herseyin bir caresi vardir mutlaka..

Son düzenleme:
yani aslında meselenin özü ve içinden çıkamadığım nokta şu

onlar surat yapınca ben de yaparsam, konuşmazsam, iş iyice kavgaya doğru gidiyor... eşimin yanında da ben haksız duruma düşüyorum. birdenbire kendilerini haklı konuma sokuyorlar özellikle kaynanam.

ben de bu yüzden eşimin yanında hep güler yüzlüyüm ama gücüme gidiyor.. içimdeki nefreti arttırıyor... numara numara...

neden neden... numara yerine insanca geçinsek...

Sen birsey anlatmadigin surece esinde durumu süt liman bilecegi icin oyle davranir.
Eger esin seni seviyorsa iki kendini bilmez salak yuzunden ev hayatini mahvetme.
Esin birak bilmesin bisey.
Onlara misafir geldi diye ne gidiyorsun ki.cagirsalarda gitme.esinle git gel vakitlice.
Giyin suslen cik gez catlat milleti.nereye gidiyorsun diye sorarlarsa aksama esimle alem yapcaz.dantelli don alcam dersin.
Misafirlikte kv den o yemez dediginde,yok valla yiyecem,senin yaptiklarindan daha guzel olmus de afallasin.
Onlar patavatsiz mi,sen de oyle ol hatta daha beteri.esine de hiiic caktirma.
Silkelen kendine gel.saril esine.at kollarini boynuna keyfine bak.

Susmak çare değilse, umursamamayı başaramıyorsanız,
onlar gibi olup gülüp geçemiyorsanız, bu olaylar evliliğinizi
içten içe sarsıyorsa, geriye bir cinnet anı kalıyor.
O zaman susmayın, çünkü siz böyle içinize attıkça
zaten birgün patlayacaksınız ve evliliğiniz siz sussanızda
yolunda gitmiyor böyle anlaşılan.
Cevabınızı verin, eşinizle de konuşun ,atmayın içinize.
Bağırın çağırın, dökün kırın gerekiyorsa.
Bazen huzur bu zamanları yaşamadan gelmiyor malesef.
Ben evliliğimin ilk zamanları bu evreleri yaşadım, şimdi herkes
sınırını biliyor, susması gereken kimlerse onlar susuyor artık.

anaaammm
ben bunu niye düşünemedim... çayına mayına doğru...

hemen denicem inanki belki de değişir. çok iyi bir fikir.

iste bende bu arkadasin dedigi gibi yaptim..
Harika ozetlemis..
aynen katiliyorum.

:))

dantelli bi de... Allah iyiiğinizi versin... insanın bi silkelenmesi gerekiyor ya öyle oldu bu yazınız... çok teşekkür ederim.:)) fotodaki evladınızı da size bağışlasın Allah.

anaaammm
ben bunu niye düşünemedim... çayına mayına doğru...

hemen denicem inanki belki de değişir. çok iyi bir fikir.

"Tebbet suresi" oku yuzune..
Ben cocuklarima laf geciremedigimde, beni dinlemediklerinde bu duayi okurum.
Aninda beni dinlerler..

Sende oku kardesim.. Ne olacak kotu birsey degil ki bu ?
Allahin ayetleri sonucta..
Size geliyor mu? Geliyor..
icecegi cayina, suyuna oku oku goturmeden once ver icsin..
Allahin kelamindan sual olunmaz..

Ben cook kere denedim, bana cok yardimi oluyor dualarin.
sende oku..
Bir dene lutfen.. inan yararini goreceksin..

Yuzune yuzune oku ufle....

Ben kopeklerden cok korkarim mesela..
Bir yerde okumustum.. Kopek gorunce "ihlas" suresini okuyun yuzune.. size dokunmadan, oylece gecip gider yaziyordu.
Hep okurum gorunce.. inan cok da yararini gordum.. Kopek hic yanina yaklasmiyor :))

Son düzenleme:

Kastettiğim bu değil. Saygı hak edilmelidir. Bir eve geldiğinde hoşgeldin diyen ev sahibine (gelini bile olsa!) hoş bulduk diyemeyen insan saygıyı ve önemsenmeyi hak etmiyordur. Bu onun görgüsüzlüğü. Bırak demesin. Sen inceliğinden vazgeçme. O hödüklüğüne devam etsin. Hoş bulduk dese sana ne faydası var? Bunun için üzülmeye, psikolojini bozmaya, boşanmaya değer mi? Onun seni sevmesi çok mu elzem senin için. Bu kadar çiğ bir insan tarafından onaylanman şart mı? Mutlaka bir araya geleceksin, kaçınılmaz. Her zaman sevdiğin, bir arada olmaktan keyif aldığın insanlarla bir arada olamıyorsun ki hayatta. Onunla olduğun zamanı görev gibi gör. Bitecek ve evine gideceksin.

Demem o ki... Umursamıyormuş gibi yapmak çözüm değil. Gerçekten umursama..

Son düzenleme:

evet. umursamıyomuş yapmak değil onu sindirmek önemli olan. inşallah o aşamaya gelicem. eğitiyorum kendimi. gerçekten şaka değil...
kapıyı açınca hoşgeldin diyince suratıma şeytan gibi de baksa boşvermeyi başarıcam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…