Deniz anası korkusu

Tercihiniz hangi yerde olurdu?

• Erdek

OY: 42 73,7%
  • Armutlu

OY: 15 26,3%

• Ankete Katılan
    57
Abla zehirli yosun mu var
Birde bu sene mi bu kadar cok olmuş deniz analari acaba o börtü böcekler ne ola ki

Adamın biri bu sene pandemi var, torunlarını denize götüremiyor diye çatısına havuz yaptırtmış, duş vb şeylerde koymuşlar, valla en sonunda ben de yaptıracağım terasa olur çatıya olur

Abla zehirli yosun mu var
Birde bu sene mi bu kadar cok olmuş deniz analari acaba o börtü böcekler ne ola ki
Geçen senelerde başladı zehirli yosun ve artmaya devam ediyor özellikle Ege'de.
Valla bu sene büyük örümcekler bastı sıcak şehirleri, kene acayip arttı, daha yazmayayım kaşıntı basıyor

Valla bu sene büyük örümcekler bastı sıcak şehirleri, kene acayip arttı, daha yazmayayım kaşıntı basıyor
Hic duymamıştim valla zehirl yosunlari ayakkabı sart oldu en azindn az da olsa önler. Bu yaz 1 kere dogaya çıktım zaten neredeyse.
Sanırım bizlere yer kalmayacak doğada böyle giderse.

Adamın biri bu sene pandemi var, torunlarını denize götüremiyor diye çatısına havuz yaptırtmış, duş vb şeylerde koymuşlar, valla en sonunda ben de yaptıracağım terasa olur çatıya olur
Valla öyle bir yerin ve imkanın varsa bence kesin yaptır. Su geçirmez bir malzeme dosersin catina alta yağmurda da havuzdan da şu geçmez mükemmel olur. İnsan o zaman illa denizde demez. Hele ki yakininda ev yoksa mis varsa da bir şeyler düşünüp kapatirsin cevreyi.

Eşimde Erdeğe daha sıcak bakıyor nedense. Bende kalabalık istemiyorum plajlar yakınsa güzel. Plajlar kum mu acaba birde hemen derinlesmiyor degil mi?

Onun da görevi denizi temizlemekmiş ondan adı deniz anası pis yerlerde yüzmeyin su berrak olsun ki deniz anası temizlemeye gelmesin

Hic duymamıştim valla zehirl yosunlari ayakkabı sart oldu en azindn az da olsa önler. Bu yaz 1 kere dogaya çıktım zaten neredeyse.
Sanırım bizlere yer kalmayacak doğada böyle giderse.
Evet ben de hiç duymamış hatta denk gelmemiştim ama 3-4 yıl kadar önce kızıma yapıştı, yapıştığı yeri hemen kızartıp kabartıyor, yosun renginde ama baş kısmı sarı-turuncu geçişli acayip bir yosun, yapışınca normal yosun gibi suda temizlemeyle veya elinizle atmaya çalıştığınızda çıkmıyor.
Deniz ayakkabısı mutlaka kullanmalısın zira hem yosun hem de deniz kestanesi olan yerlere denk gelirsen korusun, tabanı sağlam kalın olanlardan tercih edersen iyi olur, deniz kestanesi batarsa çıkarması çok acılı ve zor.
Doğayı bu hale getiren bizleriz maalesef, zehirli yosunlar deniz anaları hep bizim yüzümüzden çoğaldı, Marmara ki özellikle boğaz çok akıntılıdır, akıntılı yerde iyi yüzücü değilsen boğulursun, orası bile deniz anası kaynıyormuş, midye yok oldu mesela, denizdeki ağır metalleri ve suyu filtre eden bir canlıdır midye fakat dip tarayarak yapılan balıkçılık sayesinde midye kalmadı, ki Boğaz dediğinizde balık çeşidi kadar midyesi de meşhurdu.

Son düzenleme:
Bizim her sene belirli 3- 4 yerimiz vardı orada da hic bu dertler olmazdı. Gidip bakayım bakalım bu ayakkabilardan cevremdekilere de soylecegim onlarda alsınlar iş bu kadar ciddiyse önemli.
Evet midye satıldığını bile görmüyorum artık bende yaşadığım yerden kaynaklı diye düşünüyordum ama daha önce burda bile 2 3 midyeci görmüştüm. Marmara denizini batiranlar mi çok acaba ondan mı ege ve akdenizden daha çok deniz anasi yosun falan var

İstanbul diğer illere göre daha kalabalık, bazı sahillerde çekirdek yemek bile yasaklandı çevreyi kirletenler yüzünden, denize tonlarca çöp atıyor insanlar, e bunların yanısıra bilinçsizce dip tarayarak balıkçılık yapanlarda olunca denizin temiz nefesi olan midyeler, planktonlar yok olmaya yüz tuttu.

Midye kalmadı desem yeridir, en azından Boğaz'da artık tek tük kaldığını biliyorum, ki ben Boğaz çocuğuyum, benim çocukluğum ve gençliğimde her yer midye kaynardı.
Ayrıca valla beni dövecekler ama demeden geçemeyeceğim sokaklardan midye almayın, midye kabukları taze değil, defalarca satılıp kullanılan kabukların içine inci tanesi kadar minik kum midyesini iç pilavla karıştırıp midye dolma diye satıyorlar, sağlıklı değil zaten hamilesin de yememen daha iyi.

Doğa konusunda dertliyim, deniz anası, temiz yosundan deniz anasından arınmış kumlu sığ plaj konusunu daha çok sabote etmeyeyim :)

Son düzenleme:
Devasa çekirgeleri unutmayalım.
12, otoparkları da katarsak 16. kattaki evime geçenlerde bir çekirge girdi, yarabbi o ney dedim, elimden büyük!
Iyhhhh

Devasa çekirgeleri unutmayalım.
12, otoparkları da katarsak 16. kattaki evime geçenlerde bir çekirge girdi, yarabbi o ney dedim, elimden büyük!
Iyhhhh
Bu sene çok acayip filmdelisi, cidden 2020'ye tuhaf bir başlangıç yaptık öyle de gidiyor, pandemi, kocaman kocaman örümcekler, çekirgeler, değişik renkli deniz anaları, bir ara olmaması gereken kıyılarda köpek balıkları görüldü, 2 metrelik yılanlar insanların olduğu yerlerde görülmeye başladı, kene desen her yer kaynıyor daha bu gece minik bir alanda en az 10 tane keneyi bir arada gördüm, çevre kirliliği, küresel ısınma derken bu sene görmediklerimizi görüyoruz.
Valla bir ara bu haberleri o kadar peşpeşe okuduk ki kızım anne bu sene bir uzaylıları bir kıyameti görmediğimiz kaldı, onları da görürsek şaşırmayacağım dedi, gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum.

Estağfurullah, benim diğer yerde midyecim vardı cok güzeldi burda bende yemedim uzun zamandır. Tatsiz geldi çok. Ağır metaller içerdiği için midye ve bazi balıkları yememem gerekiyor evet. Ama belki tadimlik isterim arkadaşımdan getirmesini konustuk o kadar
Bu da konumuzdan sayılır keşke hepimiz gerekli önemi gostersek doğa için.
Son cümlen konunun özeti
Kumlu deniz anasiz, yosunsuz sığ plaj suan hayalim

Beni en çok korkutan şey, ünlü profesörlerin marmara depremi hakkında ‘geliyor’ çığlıkları.
Deprem öncesinde hayvanların yer altından böyle çıkıp toprağı terkettiği ya da farklı tür hayvanların titreşimler sebebiyle yollarını kaybettiği söyleniyordu.
Malum 2020 bedeviliği de eklenince, oldu olacak diye ödüm patlıyor.

Börtü böcekten oldum olası korktuğumdan çayır çimene gideceksem dizime kadar futbolcu çorabı giyerim, asla yere oturamam zaten
Pandemi sebebiyle elimde bezim ve dezanfektanımla temas edeceğimiz her bankı, masayı, çardağı güzelce bir temizleyip öyle oturuyorum, o alkole de gelmesin kene yani.
Yıllardır korkulu rüyam benim o kene.

Uzaylılar bir nebze, inandığımız canlılar neticede.
Bayağı insan kafalı atlar falan bekliyorum ben artık ya da unicorn gibi boynuzlu atlar.
Öyle historik bir sene, maalesef...

Çeşme ve dolayları
Ama şuan nasıldır bilgim yok.

Korona var arkadaşım ne denizi yahu, oturun evinizde mis gibi.
not: denize hasret ve görebilene haset angaralı...

Çeşme ve dolayları
Ama şuan nasıldır bilgim yok.

Korona var arkadaşım ne denizi yahu, oturun evinizde mis gibi.
not: denize hasret ve görebilene haset angaralı...
O taraflarda sıkıntı yok bildigim tanıdığım yerler ama şuan gidemem ve coook kalabalık
Valla canım senin işin daha zor angara nere güzel deniz nere hafta içi bir tuzlanalim ya doga yüzü görmedim bu sene evden adım atip çıkmıyorum. Böyle giderse psikoloji falan kalmayacak bende. 7/24 ev ki pandemi başından beri boyleyim korkutma beni ben sığı az insanli deniz anasız yer bulacagim inşallah

Valla gülüyorum ama artık işi deliliğe vurduğumdan gülüyorum çünkü her gün okuduğum haberleri birleştirince paranoyak birine dönüşme ihtimalim çok yüksek.
Offf valla İstanbul depremi deme, Allah tüm illeri insanları korusun hiçbirinde deprem, sel vb afetler olmasın lakin İstanbul depremi yaşanırsa düşünemiyorum

20 milyondan fazla insan, binlerce bina, ki felaket tellallığı yapmak istemem ama deprem bilimcilerden biri Marmara denizinde önemli bir kırılma olduğunu söyledi yakın zamanda

Tüm depremler kötü, hiçbiri olmasın da İstanbul'un deprem tarihçesine bakınca tsunami yaşanan kıyamet-i sur denen depremi görüp korkmamak mümkün değil.

Kızın içini de kararttık, hamile üstelik bebeğini ve iyi bir geleceği hayal ederken 48'lik bir kadın geldi Karabulut gibi topiğin üstüne çöktü, 1sadekahve sen bana bakma ablacım, bulacağız sana şöyle güzel çimmelik bir plaj, gerekirse tepeden tırnağa balık adam kıyafetiyle donanırsın yine de denize girersin:)

Tuzlanalım deyince küvet var mı küvet, at içine salamuralık tuzu bir palet bir gözlük, eşin birkaç da balık atsın manikür pedikür yapanından, fayanslara da tropik ada resmettiniz mi tamamdır

Senede gördüğüm maksimum 10 gündü zaten denizi, o da gitti.
Ki aşırı severim, balık gibiyimdir sudan çıkmam tatilde.
İşte biz de manzara diye bina, çatı falan oluyor, onlara bakıyoruz

Hayatımda bir kere marmara denizine girdim, o da bursa gemlikti.
Benim gibi insan giremedi, metrelerce aralıksız deniz anası kaplamıştı.
Sanırım marmaranın en büyük sorunu bu.
Umarım bulursunuz şaka bir yana, deniz havası, sesi bile insana cenneti hissetiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…