- 28 Mayıs 2019
- 8.403
- 17.153
- 198
- Konu Sahibi 1sadekahve
-
Abla zehirli yosun mu varBu sene maalesef sezon tatsız geçiyor, pandemi ve çoğu plajları basan deniz anaları, zehirli yosunlar, neyse bu sene ortalığı basan başka börtü böcekten bahsetmeyeyim de kimse huylanmasın kaşıntılar basmasın.
Hamile olmasaydın en temizi termallerdi, eşlere özel havuzları olan yerler falan iyi olurdu ama valla ben bile denizi unuttum şişme havuz alıp ayaklarımı çimdirmeyi planlıyorum :)))
Adamın biri bu sene pandemi var, torunlarını denize götüremiyor diye çatısına havuz yaptırtmış, duş vb şeylerde koymuşlar, valla en sonunda ben de yaptıracağım terasa olur çatıya olurBen eşime daha yazın başında dedim havuz alip odaya koyalim. Parkeler siser diyor yaama seneye gecmezse alacağım valla.
Cok isterdim bu sene her şey dahil oteli olmadı yazlık dedim e o da yine temizlerken kendimden geçeceğim pandemi yüzünden 3 katı pimpirik olacağım temizlikte eziyet olacak bana.
Valla bir havuz birde o manikur yapan balıklardan al ohh misarada tümden girersin abla arada manikür yaptirirsin hem stres atarsın
Alanın varsa taştan valla al çok güzel o sismelerde
Geçen senelerde başladı zehirli yosun ve artmaya devam ediyor özellikle Ege'de.Abla zehirli yosun mu var
Birde bu sene mi bu kadar cok olmuş deniz analari acaba o börtü böcekler ne ola ki
Hic duymamıştim valla zehirl yosunlari ayakkabı sart oldu en azindn az da olsa önler. Bu yaz 1 kere dogaya çıktım zaten neredeyse.Geçen senelerde başladı zehirli yosun ve artmaya devam ediyor özellikle Ege'de.
Valla bu sene büyük örümcekler bastı sıcak şehirleri, kene acayip arttı, daha yazmayayım kaşıntı basıyor
Valla öyle bir yerin ve imkanın varsa bence kesin yaptır. Su geçirmez bir malzeme dosersin catina alta yağmurda da havuzdan da şu geçmez mükemmel olur. İnsan o zaman illa denizde demez. Hele ki yakininda ev yoksa mis varsa da bir şeyler düşünüp kapatirsin cevreyi.Adamın biri bu sene pandemi var, torunlarını denize götüremiyor diye çatısına havuz yaptırtmış, duş vb şeylerde koymuşlar, valla en sonunda ben de yaptıracağım terasa olur çatıya olur
Eşimde Erdeğe daha sıcak bakıyor nedense. Bende kalabalık istemiyorum plajlar yakınsa güzel. Plajlar kum mu acaba birde hemen derinlesmiyor degil mi?Armutluya gittim ama yüzmedim. O yüzden Tercihimi Erdek’ten yana kullanıyorum2 senedir Erdekteyim çok güzel harika bir doğası var. Kapıdağ yarımadası çok geniş bir sürü köyü var her köyün plajı var. Ocakları falan geçin oralar kalabalık.. Yolun devamında İlhanlar Turanlar Doğanlar Ormanlı çok daha güzel. Özellikle Büyükova ve Küçükovayı tavsiye ederim Kelebekler vadisi gibi bir koy içerisinde bulunuyor. Denizanasına ise bir kez rast geldim koyu değiştirdik orda yoktu rahatça girdik Yani pekçok alternatifi var onu demek istiyorum beğenmezsen 5-10 km ötede başka plaja gidersin
Yok ya onlar olmadan da deniz cok temiz yıllardır giriyorum benOnun da görevi denizi temizlemekmiş ondan adı deniz anasıpis yerlerde yüzmeyin su berrak olsun ki deniz anası temizlemeye gelmesin
Evet ben de hiç duymamış hatta denk gelmemiştim ama 3-4 yıl kadar önce kızıma yapıştı, yapıştığı yeri hemen kızartıp kabartıyor, yosun renginde ama baş kısmı sarı-turuncu geçişli acayip bir yosun, yapışınca normal yosun gibi suda temizlemeyle veya elinizle atmaya çalıştığınızda çıkmıyor.Hic duymamıştim valla zehirl yosunlari ayakkabı sart oldu en azindn az da olsa önler. Bu yaz 1 kere dogaya çıktım zaten neredeyse.
Sanırım bizlere yer kalmayacak doğada böyle giderse.
Bizim her sene belirli 3- 4 yerimiz vardı orada da hic bu dertler olmazdı. Gidip bakayım bakalım bu ayakkabilardan cevremdekilere de soylecegim onlarda alsınlar iş bu kadar ciddiyse önemli.Evet ben de hiç duymamış hatta denk gelmemiştim ama 3-4 yıl kadar önce kızıma yapıştı, yapıştı yeri hemen kızartıp kabartıyor, yosun renginde ama baş kısmı sarı-turuncu geçişli acayip bir yosun, yapışınca normal yosun gibi suda temizlemeye veya elinizle atmaya çalıştığınızda çıkmıyor.
Deniz ayakkabısı mutlaka kullanmalısın zira hem yosun hem de deniz kestanesi olan yerlere denk gelirsen korusun, tabanı sağlam kalın olanlardan tercih edersen iyi olur, deniz kestanesi batarsa çıkarması çok acılı ve zor.
Doğayı bu hale getiren bizleriz maalesef, zehirli yosunlar deniz anaları hep bizim yüzümüzden çoğaldı, Marmara ki özellikle boğaz çok akıntılıdır, akıntılı yerde iyi yüzücü değilsen boğulursun, orası bile deniz anası kaynıyormuş, midye yok oldu mesela, denizdeki ağır metalleri ve suyu filtre eden bir canlıdır midye fakat dip tarayarak yapılan balıkçılık sayesinde midye kalmadı, ki Boğaz dediğinizde balık çeşidi kadar midyesi de meşhurdu.
İstanbul diğer illere göre daha kalabalık, bazı sahillerde çekirdek yemek bile yasaklandı çevreyi kirletenler yüzünden, denize tonlarca çöp atıyor insanlar, e bunların yanısıra bilinçsizce dip tarayarak balıkçılık yapanlarda olunca denizin temiz nefesi olan midyeler, planktonlar yok olmaya yüz tuttu.Bizim her sene belirli 3- 4 yerimiz vardı orada da hic bu dertler olmazdı. Gidip bakayım bakalım bu ayakkabilardan cevremdekilere de soylecegim onlarda alsınlar iş bu kadar ciddiyse önemli.
Evet midye satıldığını bile görmüyorum artık bende yaşadığım yerden kaynaklı diye düşünüyordum ama daha önce burda bile 2 3 midyeci görmüştüm. Marmara denizini batiranlar mi çok acaba ondan mı ege ve akdenizden daha çok deniz anasi yosun falan var
Devasa çekirgeleri unutmayalım.Geçen senelerde başladı zehirli yosun ve artmaya devam ediyor özellikle Ege'de.
Valla bu sene büyük örümcekler bastı sıcak şehirleri, kene acayip arttı, daha yazmayayım kaşıntı basıyor
Bu sene çok acayip filmdelisi, cidden 2020'ye tuhaf bir başlangıç yaptık öyle de gidiyor, pandemi, kocaman kocaman örümcekler, çekirgeler, değişik renkli deniz anaları, bir ara olmaması gereken kıyılarda köpek balıkları görüldü, 2 metrelik yılanlar insanların olduğu yerlerde görülmeye başladı, kene desen her yer kaynıyor daha bu gece minik bir alanda en az 10 tane keneyi bir arada gördüm, çevre kirliliği, küresel ısınma derken bu sene görmediklerimizi görüyoruz.Devasa çekirgeleri unutmayalım.
12, otoparkları da katarsak 16. kattaki evime geçenlerde bir çekirge girdi, yarabbi o ney dedim, elimden büyük!
Iyhhhh
Estağfurullah, benim diğer yerde midyecim vardı cok güzeldi burda bende yemedim uzun zamandır. Tatsiz geldi çok. Ağır metaller içerdiği için midye ve bazi balıkları yememem gerekiyor evet. Ama belki tadimlik isterim arkadaşımdan getirmesini konustuk o kadarİstanbul diğer illere göre daha kalabalık, bazı sahillerde çekirdek yemek bile yasaklandı çevreyi kirletenler yüzünden, denize tonlarca çöp atıyor insanlar, e bunların yanısıra bilinçsizce dip tarayarak balıkçılık yapanlarda olunca denizin temiz nefesi olan midyeler, planktonlar yok olmaya yüz tuttu.
Midye kalmadı desem yeridir, en azından Boğaz'da artık tek tük kaldığını biliyorum, ki ben Boğaz çocuğuyum, benim çocukluğum ve gençliğimde her yer midye kaynardı.
Ayrıca valla beni dövecekler ama demeden geçemeyeceğim sokaklardan midye almayın, midye kabukları taze değil, defalarca satılıp kullanılan kabukların içine inci tanesi kadar minik kum midyesini iç pilavla karıştırıp midye dolma diye satıyorlar, sağlıklı değil zaten hamilesin de yememen daha iyi.
Doğa konusunda dertliyim, deniz anası, temiz yosundan deniz anasından arınmış kumlu sığ plaj konusunu daha çok sabote etmeyeyim :)
Beni en çok korkutan şey, ünlü profesörlerin marmara depremi hakkında ‘geliyor’ çığlıkları.Bu sene çok acayip filmdelisi, cidden 2020'ye tuhaf bir başlangıç yaptık öyle de gidiyor, pandemi, kocaman kocaman örümcekler, çekirgeler, değişik renkli deniz anaları, bir ara olmaması gereken kıyılarda köpek balıkları görüldü, 2 metrelik yılanlar insanların olduğu yerlerde görülmeye başladı, kene desen her yer kaynıyor daha bu gece minik bir alanda en az 10 tane keneyi bir arada gördüm, çevre kirliliği, küresel ısınma derken bu sene görmediklerimizi görüyoruz.
Valla bir ara bu haberleri o kadar peşpeşe okuduk ki kızım anne bu sene bir uzaylıları bir kıyameti görmediğimiz kaldı, onları da görürsek şaşırmayacağım dedi, gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum.
Çeşme ve dolaylarıEstağfurullah, benim diğer yerde midyecim vardı cok güzeldi burda bende yemedim uzun zamandır. Tatsiz geldi çok. Ağır metaller içerdiği için midye ve bazi balıkları yememem gerekiyor evet. Ama belki tadimlik isterim arkadaşımdan getirmesini konustuk o kadar
Bu da konumuzdan sayılır keşke hepimiz gerekli önemi gostersek doğa için.
Son cümlen konunun özeti
Kumlu deniz anasiz, yosunsuz sığ plaj suan hayalim
O taraflarda sıkıntı yok bildigim tanıdığım yerler ama şuan gidemem ve coook kalabalıkÇeşme ve dolayları
Ama şuan nasıldır bilgim yok.
Korona var arkadaşım ne denizi yahu, oturun evinizde mis gibi.
not: denize hasret ve görebilene haset angaralı...
Valla gülüyorum ama artık işi deliliğe vurduğumdan gülüyorum çünkü her gün okuduğum haberleri birleştirince paranoyak birine dönüşme ihtimalim çok yüksek.Beni en çok korkutan şey, ünlü profesörlerin marmara depremi hakkında ‘geliyor’ çığlıkları.
Deprem öncesi de hayvanların yer altından böyle çıkıp toprağı terkettiği ya da farklı tür hayvanların titreşimler sebebiyle yollarını kaybettiği söyleniyordu.
Malum 2020 bedeviliği de eklenince, oldu olacak diye ödüm patlıyor.
Börtü böcekten oldum olası korktuğumdan çayır çimene gideceksem dizime kadar futbolcu çorabı giyerim, asla yere oturamam zaten
Pandemi sebebiyle elimde bezim ve dezanfektanımla temas edeceğimiz her bankı, masayı, çardağı güzelce bir temizleyip öyle oturuyorum, o alkole de gelmesin kene yani.
Yıllardır korkulu rüyam benim o kene.
Uzaylılar bir nebze, inandığımız canlılar neticede.
Bayağı insan kafalı atlar falan bekliyorum ben artık ya da unicorn gibi boynuzlu atlar.
Öyle historik bir sene, maalesef...
Tuzlanalım deyince küvet var mı küvet, at içine salamuralık tuzu bir palet bir gözlük, eşin birkaç da balık atsın manikür pedikür yapanından, fayanslara da tropik ada resmettiniz mi tamamdırO taraflarda sıkıntı yok bildigim tanıdığım yerler ama şuan gidemem ve coook kalabalık
Valla canım senin işin daha zor angara nere güzel deniz nerehafta içi bir tuzlanalim ya doga yüzü görmedim bu sene evden adım atip çıkmıyorum. Böyle giderse psikoloji falan kalmayacak bende. 7/24 ev ki pandemi başından beri boyleyim korkutma beni ben sığı az insanli deniz anasız yer bulacagim inşallah
Senede gördüğüm maksimum 10 gündü zaten denizi, o da gitti.O taraflarda sıkıntı yok bildigim tanıdığım yerler ama şuan gidemem ve coook kalabalık
Valla canım senin işin daha zor angara nere güzel deniz nerehafta içi bir tuzlanalim ya doga yüzü görmedim bu sene evden adım atip çıkmıyorum. Böyle giderse psikoloji falan kalmayacak bende. 7/24 ev ki pandemi başından beri boyleyim korkutma beni ben sığı az insanli deniz anasız yer bulacagim inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?