- 28 Mayıs 2019
- 8.403
- 17.153
- 198
- Konu Sahibi 1sadekahve
-
Hayatın gerçekleri tabi ama insan istiyor gerçekten güzel bir gelecek karartisiz ,bulutsuz keşke öyle bir seçeneğimiz olsa.Valla gülüyorum ama artık işi deliliğe vurduğumdan gülüyorum çünkü her gün okuduğum haberleri birleştirince paranoyak birine dönüşme ihtimalim çok yüksek.
Offf valla İstanbul depremi deme, Allah tüm illeri insanları korusun hiçbirinde deprem, sel vb afetler olmasın lakin İstanbul depremi yaşanırsa düşünemiyorum
20 milyondan fazla insan, binlerce bina, ki felaket tellallığı yapmak istemem ama deprem bilimcilerden biri Marmara denizinde önemli bir kırılma olduğunu söyledi yakın zamanda
Tüm depremler kötü, hiçbiri olmasın da İstanbul'un deprem tarihçesine bakınca tsunami yaşanan kıyamet-i sur denen depremi görüp korkmamak mümkün değil.
Kızın içini de kararttık, hamile üstelik bebeğini ve iyi bir geleceği hayal ederken 48'lik bir kadın geldi Karabulut gibi topiğin üstüne çöktü,1sadekahve sen bana bakma ablacım, bulacağız sana şöyle güzel çimmelik bir plaj, gerekirse tepeden tırnağa balık adam kıyafetiyle donanırsın yine de denize girersin:)
Yok abla ya keşke olsa ona bile raziyim vallaTuzlanalım deyince küvet var mı küvet, at içine salamuralık tuzu bir palet bir gözlük, eşin birkaç da balık atsın manikür pedikür yapanından, fayanslara da tropik ada resmettiniz mi tamamdır
Bursa da girilecek yer yok diyorlar, pis diyorlar o yüzden Bursa denizini hiç düşünmedim.Senede gördüğüm maksimum 10 gündü zaten denizi, o da gitti.
Ki aşırı severim, balık gibiyimdir sudan çıkmam tatilde.
İşte biz de manzara diye bina, çatı falan oluyor, onlara bakıyoruz
Hayatımda bir kere marmara denizine girdim, o da bursa gemlikti.
Benim gibi insan giremedi, metrelerce aralıksız deniz anası kaplamıştı.
Sanırım marmaranın en büyük sorunu bu.
Umarım bulursunuz şaka bir yana, deniz havası, sesi bile insana cenneti hissetiriyor.
Balık adam kıyafetiyle görüp tuhaf tuhaf bakan olursa arama kurtarmadanım, eğitim amaçlı dalış yapacağım dersinHayatın gerçekleri tabi ama insan istiyor gerçekten güzel bir gelecek karartisiz ,bulutsuz keşke öyle bir seçeneğimiz olsa.
Çok tv haberi izlemiyorum bu yüzden ama elimizde telefon olunca yine bir şekilde görüyoruz birçok şeyi.
Estağfurullah mune abla duvarinda yayinlatmasan bu kadar yorum gelmezdi.
Bulacagiz bende inanıyorumbalık adam kostümüyle sahilde dolandigimi sıgı sularda gezdiğimi hayal ettim de
AhahahBursa da girilecek yer yok diyorlar, pis diyorlar o yüzden Bursa denizini hiç düşünmedim.
Evet ya denizin verdiği huzuru başka yerde bende bulamıyorum. Çadır, kamp falan değil de o denizi gördügum de içimden kötü enerji çıkıp gidiyor sanki hele ki kum plajda ❤zaten emiyormus gerçekten vücudumuzdan elektirgi toprak.
Bende sen gibi çatı gözlüyorum valla kaç zamandır. Su hayatta bir havuzlu evimiz olsaydi cok muydu
Vallahi Gemlik Kumla da öyleydi, sahilde kıyıdan başlayan ve açığa kadar devam eden bir denizanası denizi aslında, su görünmüyordu.Balık adam kıyafetiyle görüp tuhaf tuhaf bakan olursa arama kurtarmadanım, eğitim amaçlı dalış yapacağım dersin
Deniz bilimciyim denizaltı popülasyonu araştırmak için buradayım da diyebilirsin, kenarda çimerken görenlere de önce sığ sulardaki canlıları araştırıyorum diyebilirsin
Nispeten temiz bir sahil bulursan deniz anası vb diye korkup gitmemezlik etme, deniz anaları kumsala 1-2 metrelik mesafede olmaz pek, zaten maksat ayağını sokup biraz deniz havası almak değil mi? O mis gibi iyot kokusunu alıp biraz güneşlenip kıyıda ayaklarına vuran dalgalar için bile değer, ayyy valla özledim denizi, gidip yüzesim var, sana dediğim salamuralık tuzlu suyu kendime mi yapsam acaba:))))
Ay Mune abla çok güldürdünBalık adam kıyafetiyle görüp tuhaf tuhaf bakan olursa arama kurtarmadanım, eğitim amaçlı dalış yapacağım dersin
Deniz bilimciyim denizaltı popülasyonu araştırmak için buradayım da diyebilirsin, kenarda çimerken görenlere de önce sığ sulardaki canlıları araştırıyorum diyebilirsin
Nispeten temiz bir sahil bulursan deniz anası vb diye korkup gitmemezlik etme, deniz anaları kumsala 1-2 metrelik mesafede olmaz pek, zaten maksat ayağını sokup biraz deniz havası almak değil mi? O mis gibi iyot kokusunu alıp biraz güneşlenip kıyıda ayaklarına vuran dalgalar için bile değer, ayyy valla özledim denizi, gidip yüzesim var, sana dediğim salamuralık tuzlu suyu kendime mi yapsam acaba:))))
Bende düşündüm de eşim laminat parkeler siser dedi aldırmadı bu yıl ama seneye böyle olursa alacağımAhahah
Hayalim
Ama onun da derdi çok, temizliği, doldurması, arınması vs.
Kendimi öyle ‘aman iş çıkacak her gün ölç klorla, börtü böceği yaprağı topla iş mi canım, ayrıc’ diye avutuyorum
O kadar ruhum fakir ki, öyle bir evde yaşayınca bu işlerle ilgilenen çalışanlar olacağını falan hayal edemiyorum, sadece havuzlu bahçeli küçük bir ev, o kadar.
Çocuklara ben balkonumun ölçüsüne göre şişme bot gibi havuz aldım, az daha yerim olsaydı 3 metreliklerden alacaktım, çok mantıklı bak, düşün bunu
Vallahi Gemlik Kumla da öyleydi, sahilde kıyıdan başlayan ve açığa kadar devam eden bir denizanası denizi aslında, su görünmüyordu.
Elbet bir iç anadolulu olarak anlayamadım ‘buraların şekli şemali mi bu, marmara böyle mi oluyor’ diye sormuştum
Marmara denizi ortada akıntılar arasında kalan bir deniz olduğundan yoğunluğu fazla oluyormuş hep, öğrenmiş oldum.
Tabii bende çareler tükenmez, balık adam kıyafeti tam senlik, deniz anası değdi, zehirli yosun var korkusu olmazAy Mune abla çok güldürdün
Balık adam bahanelerine bayıldım.
Yani ayağımı sokup havasini bile çeksem yeter yuzemesemde olsun deneyeceğim valla ikisinden birini ya kura ile ya birine sectirip yapacak bir şey yok.
Küvetin varsa olur ama sen o manikür yapan balıkları komple küvetteyken atma bak sakın, sadece ayakların içindeyken atnereye manikür yapacaklarini bilemezler birde Allah korusun
Atmak isterim abla neden olmasın bir çılgınlık bu da sigida balık adam hafif patlayacak gibi bir kiyafet
İstanbul'da Boğaz'da girdim denize, akıntı olduğundan çok deniz anası olmazdı, İstanbul'da plaj olarak da Şile favorimdi, Yalova Bursa Mudanya kısımlarını bilmem hiç denize girmedim oralarda o yüzden bir şey diyemem.
Deniz anaları sana şekil yapmış olabilir, belki o gün onların halk günüydü hahahahaha
Tabii bende çareler tükenmez, balık adam kıyafeti tam senlik, deniz anası değdi, zehirli yosun var korkusu olmaz
Pandeminin ilk patladığı sıralar ben panik, annem kardeşim teyzemler herkes panik halinde, hepimiz telefon açıp birbirimizi tembihliyoruz, ellerde çamaşır suyu neredeyse onunla yıkanacak haldeydik, annem arıyor sürekli kızım dikkat et dışarı çıkarken maske tak vs neyse içleri rahatlasın dedim şnorkel ve gözlük vardı onları taktım, maskeyi de taktım, ellerime eldiven, başıma bisiklet kaskı o halde foto çekip attım
Senden de balık adam kıyafetli, belde şambrelli foto isterim
Boy kaç? Hamileyken sen bir de beni görecektin, 1,5 metre boyla 60 kiloyla doğuma gittim, sen sahile vuran deniz anası, ben balon balığı gibiydimAtmak isterim abla neden olmasın bir çılgınlık bu da sigida balık adam hafif patlayacak gibi bir kiyafet
Evde durmak, hareketsizlik, yemek , bebek valla her yerim ödem oldu abla görsen parmağı dokunsan izi kalıyor. Onu giyerken bayılır kalırım ben sahile vurmuş deniz anasi gibi61 -62 kg ama 80 hissediyorum öyle yaşıyorum hatta galiba
Ne günlerdi ya valla çamaşır suyu, luppo kafam güzel oluyordu alkol, dezenfektan sıkmaktan artık iş yerinde
1.70 abla daha minnak benimki 3 aylık ben 1-1,5 kg aldım daha ama çok şişkin ve hava basılmış gibi hissediyorumBoy kaç? Hamileyken sen bir de beni görecektin, 1,5 metre boyla 60 kiloyla doğuma gittim, sen sahile vuran deniz anası, ben balon balığı gibiydim
18 kilo birden aldım, eşim buzdolabının önünden kazıyarak alıyordu beni:)) kafayla boyun bütünleşmiş, topa kol bacak takmışsın gibi :)
Gören ikiz mi diyordu, yok deyince kesin tosun gibi çocuk doğuracaksın diyordu, erken doğdu o başka ama doğura doğura 2,700 gram çocuk doğurdum, çocuk değil ben tosun olmuştum
Şimdilik kilo alımın iyi gidiyor o zaman, 170 boya gayet iyi bir kilodasın.1.70 abla daha minnak benimki 3 aylık ben 1-1,5 kg aldım daha ama çok şişkin ve hava basılmış gibi hissediyorumodem tuttum yürümüyorum ki
Sicaklar, bu halim elimi zordan kaldiriyorum bazen
En normal 11 kg muş 7 kilocuk fazla almışsın olsun
bakalım ben kaç alacağım mutfağa teletabiler gibi yuvarlanarak gitmeyim de
Verebildin mi abla kilolari normal mi sezeryan mi doğurdun ?
Tatli gozukmussundur ama ya gobeginde önden pırtladiysao görüntüyü seviyorum ama anne için zor tabi şimdi anlıyorum
bir şişe kola kadar olmasına rağmen insanın o kadar şişmesi ne tuhaf dimi
Bi de laf soylerler aa sen kocaman olmussunda bebek ne böyle kalmis hic besleyememissin diye
Sanki elinle besliyosun gbibu ara bende kendimi sürekli aç hissediyorum valla eskisinden daha fazla yiyorum gibi böyle giderse ben kaç alırım bilmem
Abla 39 kg ne sen yok gibi bir seymssin. Gelinlik nasıl buldun o kiloya valla bravoŞimdilik kilo alımın iyi gidiyor o zaman, 170 boya gayet iyi bir kilodasın.
7 kilocuk :))) evlendiğimde 39 kiloydum, hamileliğimi öğrendiğimde 42 kiloydum, ki bebek o ara 8-9 haftalık olmuş farkında değildim, bende düzensizlikler vardı, ona bağlamıştım meğer hamileymişim:)
Evlendikten 2,5 ay sonra hamile kaldığımı da hesaba katarsan aslında toplamda 21 kilo almıştım
Sezaryen oldu, kuş kadar bebeği doğuramadım hahahahaha doğumdan 2 ay sonra 40 kiloydum, metabolizmam babama çektiğinden vücudum kiloyu tutmuyor hemen veriyorum ama tabii artık 48 yaşındayım, menopoza da girersem o arada kiloda alırsam metabolizmanın nimeti devam eder mi kestiremiyorum :)))
Göbeğim önden pırtlaması az kalır, benden ayrı bir birey olmuştu, karnımı sehpa gibi kullanabilecek kadar büyüktü hahahahahahaha ama yine de hareketli bir hamileydim, gençlikte vardı tabii, yaş 23'tü en zıpır çağlar:)
Valla ben biraz dik kafalıyım laf söyleyenlere pek kulak asmıyorum, he he diyorum bildiğime devam ediyorum, ama var ya hayatım boyunca öyle yediğimi hatırlamıyorum, eşim yemek yemeyi bırakıp beni seyrediyordu, kendimden geçiyordum resmen bir de acayip uyku yapmıştı, ben de hiç sevmem ya uykuyu, en sevdiğim aktivite ye iç yat :)
Egede yok herhalde bir orayı duymadım şuan ama o tarafta hep çok kalabalık oluyor ya.Deniz anasi mevzusu benim de kanayan yaram. Bu sene denize giremedim o yuzden. Dediginiz yerleri bilmiyorum ama ben karadenizde yasiyorum ve ağustos sonu gelen deniz anası temmuz başı geldi mahvetti yaz sezonunu buradaDeniz olayı kapanmış oldu benim gibi korkanlar için.
Geçen sene Çanakkale Biga'da temmuz sonunda bile bir şey yoktu. Ben de karadenizde mi cok erken oluyor diye düşündüm ama yorumlara bakınca bu yıl her yere erken gelmiş anlaşılan.
Ah pandemi olmasa Ege de Akdeniz da gidilesi yerler ama imkan işteEgede yok herhalde bir orayı duymadım şuan ama o tarafta hep çok kalabalık oluyor ya.
Nasıl üretmişlerse denizi sarmışlar herhalde. Sizde de renkli var miydi
Kıyafet bulmak zor oluyordu, o zamanlar xs beden yok, garson boy dedikleri reyonlardan alışveriş yapıyordum, onlar bile üzerimden kaçıyordu :)))Abla 39 kg ne sen yok gibi bir seymssin. Gelinlik nasıl buldun o kiloya valla bravo
Kendimi 39 -40 hayal bile edemiyorum. Boy kilo belki tamdir tabi ama yinede 39 kg ne bileym tüy kadar
21 kg alarak bunyene neredeyse minik bir sen katmışsın
Sezeryana rağmen çok iyi vermişsin kilonu. En sevdigim vücut kiloyi şlak diye veren. Ben alınca benimki tutuyor birakmiyor
Kuş kadar bebeği doğuramadım demene koptumkuş kadar muş kadar yapacak bir şey yok bak bununla çok hava atardin ama hep diyorlar oho ben 4.5 kg ile normal doğurdum billmem ne diye.
Bende bakacağım eğer kolay gelirse normal baktim 3.5 dan fazla ya da zorlaniyorum alin diyecegim sezeryana
Kaçıncı yüzyıldayiz canım
Gerçekten hele o zamana gore bayağı marjinal olmuş abla pat diye gidip nikahı basmak helal olsunKıyafet bulmak zor oluyordu, o zamanlar xs beden yok, garson boy dedikleri reyonlardan alışveriş yapıyordum, onlar bile üzerimden kaçıyordu :)))
Benle ilgili bir bilgi daha gelinlik giymedim, biz karı-koca kendi jenerasyonumuza göre biraz marjinaliz, 2 şahit ayarladık üstümüzdeki kıyafetlerle bastık nikahı :) kına düğün eller havaya olmadı.
Senin boyuna göre 39 kilo olsan bu kız anoreksiya deyip hastaneye yatırırlar ama 1,5 metre boyda 39 kilo çok göze batmıyor.
He valla 21 kilo az değil, bölünerek çoğalıyor gibiydim, 39 kilo olduğumu bilen ben ve tanıdıklar için 21 kiloluk fazlalık acayip göze batan bir fazlalıktı, e haliyle insanlar tosun gibi bir çocuk bekledi
İşin açıkçası annem tombiş bir hatundur zayıflığıma kafayı takmış bir anneydi aynı zamanda, doğumdan hemen sonra üzerimde kalan kiloyu vermemi hiç istemedi, elbiseler üzerinden kaçmıyor hiç olmazsa dedi ama bünyem kilo tutmaya müsait değil, çok sürmedi hepsi gitti.
Kuş kadar bebeği doğuramayan kadın mı olur diyorlar, millet 5 kilo bebeği normal doğururken üstelik:)) ama ben doğuramıyorum işteama o kadar yedim yedim şiştim onlar bana süt olarak geri döndü, 2,700 doğurdum 1 ay sonra 4 kiloydu, gerçi insan kendini süt ineği gibi hissediyor ama olsun :))
Zayıf doğan bebek olursa anneler üzülmesin, sütü bol olsun bebeğin emme refleksi gelişsin yeter ki, çok çabuk kilo alıyorlar, kızım 2,700 doğduğunda 4-5 gün sonra komşum 3,700'lük erkek bebek dünyaya getirdi, bebekler 6 aylık olduğunda kızımla o bebeğin arasında kilo farkı kalmamıştı.
Doğum sonrası katı gıdalarla kilo verme sıkıntısı yaşarsan, bol bol su iç, süt iç, hem rahatlatıp sakinleştiren hem de bebeğe süt yapacak bitki çayları iç, sağlıklı dengeli beslen, biraz toparlanınca spor da yap, kilo verirken bebeğin de bol bol süt alıp beslenir, eskiler illa yemek ye diye diretiyor tabak tabak yemek koyuyor lohusanın önüne ama sütten çok kilo yapıyor öyle şeyler, ben zaten çok yiyen biri değilim o yemekleri görünce fena oluyorduk, hamilelikte yediklerim ömürlük yetti :))
Normal veya sezaryen olmalı diyemem, o an bebeğin durumu, vücudunun normal doğuma hazır olup olmaması, sağlıkla ilgili gelişen bir durum vb her şey etken.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?