Deniz anası korkusu

Tercihiniz hangi yerde olurdu?

• Erdek

OY: 42 73,7%
  • Armutlu

OY: 15 26,3%

• Ankete Katılan
    57
Eşimde Erdeğe daha sıcak bakıyor nedense. Bende kalabalık istemiyorum plajlar yakınsa güzel. Plajlar kum mu acaba birde hemen derinlesmiyor degil mi?
Yok derinleşmez ama mevsim gereği biraz kalabalık tabi özellikle pazarları.. haftaiçi veya Cumartesi tercih ederseniz daha isabetli olur

Yıllar önce Erdek'te çok fazlaca rastlamıştım denizanasına.

2 gün önce Büyükada'ya gittiğimde de 2 tane gördük ama kıyıdaki görevli elinde ağ ile sürekli yosun vs temizliği yapıyordu, denizanalarını da aldı sudan.

Bakalım nasıl olacak bizim macera görevli olmasi güzelmiş

Armutlu bilmiyorum ama çocukluğum erdekte geçti.

Özellikle açıklarda çok fazla deniz anası oluyor. Ama kıyıya çok gelmiyorlar.

Erdek merkezdeki plajlar iyidir.

Ocaklar da iyidir.

Narlı köyü de güzeldir fakat yosunlu olabilir.

Gel gelelim bunların hiçbiri marmaris ya da bodrum değildir.
Müthiş plajlar değillerdir . Beklentiyi çok yüksekte tutmayalım
Ama güzeldirler.
Ben severim.

Biz hemen hemen her hafta armutlu ya da esenkoye gidiyoruz. Denizanası var evet, bazen az var ama çok rüzgarlı gunlerde çok fazla var. Geçen hafta gittik ama doğru dürüst giremedik mesela

Ayyy evet töbe erdeğe çocukken giderdim. Denizi deniz anası kaynıyordu. Armutluyu çok bilmiyorum ama onda da vardır herhalde. İkisi de marmara denizi sonuçta deniz anası marmara da çok oluyor diye biliyorum. Daha ege kıyılarına gitseniz çanakkale gibi oralarda olmaz .

Doğduğumdan beri ocaklara giderim cok temizdir 3 senedir kalıcı yosun olan yerler mevcut zaten çok kıyıda yosunlu yerler ancak rahatca yosunsuz girilecek yerler var 3 km lik bi kum sahili var denizin içide kum rahatca girecek yosunsuz yer bulabilirsiniz denizi çarşaf gibidir çok temizdir deniz anası bazen hiç yok bazen çok ama doğa sonuçta her değişiklik olabiliyor bu sene henüz gitmedim nasıldır bilemicem

Bir de ne hatırladım ya üzüldüm . Çocuk aklı işte tövbeler olsun çok pişmanım. O deniz analarını kürekle sudan alır kumun üzerine koyardık. O gariplerde güneşin altında erir yok olurlardı kuma çıkınca deniz anası deyince hala çok üzülürüm

Biz bu sene gittik erdek’e daha yeni döndük hatta çocukken daha çok sanki vardı deniz anası. Beş gün kaldık son iki gün geldi. Onlar da renksizler zararsız denenlerdendi. Çok da değildi iç beş taneydi. Ha ben marmaradan egedeli tadı alamıyorum. Bu sene yakına gidelim dediğimiz için gittik. Çok da girip yüzesim gelmedi. Denizanası dışında yengeç ve deniz minaresi de doluydu yürüyordu denizde. Koca koca balıklar fln. Ben denizdr pek deniz canlısı sevmediğimden kıyıda takılabildim ilerleyememedim.
Yine de bi hava değişimi oldu tabii

Erdekte deniz anası ve yosun var. Sığ yerlerde bile var deniz anaları.
Ocakları tavsiye etmem.
Ama Narlı, Turan, Ormanlı tavsiye ederim. Beklentiyi çok yüksek tutmadan keyifli vakit geçirebilirsiniz. Pazar hariç çok kalabalık da olmaz.
Benim memleketim orası, ben de gideceğim bayramdan sonra. Aslında denizini çok sevmiyorum ama memleket olunca gidiyoruz.

Marmara da denize girme olayını bitirdim ben. Avşada deniz anasından ayağımı sokacak yer bulamamıştım en son.

Ya bunu bizde yapardık. Bir litrelik su şişesine alır toplardık sonra dizerdik kuma izlerdik izlemesini.

Hamile halinizle hiç riske girmeyin ben denize girmemiştim mikrop alaylarından dolayı hamileyken.. korkunuzda var bu sene bu şekilde idare edin bence

Ben suan oradayım hic deniz anası yok ama ruzagarin esisine göre değişebilir

Hic marmaraya bulasmayin, sabah erkenden yola cikin, yeni kopruden gecince altinoluk 4-4,5 saat sürüyormuş. Sabah 6da ciksaniz 10da oradasiniz. Erdekte deniz analari firsat vermiyor yuzmeye. Yosunu da bol. Hic zevk almazsiniz.

D
Dediğin yerlere hiç gitmedim bilmiyorum. Bu sene çesme ve urlaya gittim. Orda yoktu. Ama sanırım bu tarafa gelme imkanınız yok. Umarım deniz anasız bir yere denk gelirsiniz:)

Bana bıkere yapismisti denız anası allahım hatırladıkca diken dıken oluyorum. D
Deniz anası ve yosundan kacıs yok ya, heryerde varlar bence
Deniz anası yapıştıktan ve bahsettiğiniz o renk açıklığından sonra güneşlendiniz mi hiç acaba? Yine lekeli mi yandınız? Benim de geçen sene göbek bölgem çizgi çizgi yandı. Yani bir kısmı açık renk kaldı hiç yanmadı bir kısmı ise bronzlaştı. Bu sene güneşlenirken yine geçen senenin aynısı şeklinde bir kısmı yandı bir kısmı yanmadı bembeyaz. Bir an sorguladım kendimi acaba denizdeyken bana da mı deniz anası çarptı geçen sene de ondan mı böyle oldum diye..

Yandım yanmam mı, o gunde aksama kadar denizde kaldim sonraki senelerde gıttım denize.. Gene yandım
Ama orası acık pembe.
Bronzlassam da orası acık pembe duruyor.
Suanda da oyle. Gobegımın ustu göğsümün altı yeri.
Bacagım falan olsa fotosunu atardım.
Hala oyle acik pembe duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…