Ay inan ki sığ da deseler derin de deseler, dar da olsam geniş de hiç umurumda değil. Çünkü niye olsun. Bu umursamazlık da genişliğimin bir getirisi olsa gerek
Ama farkında olmadıkları bir şey var. Biz yaşı başı aldık, artık etkilenmeyiz de şurada yazdıklarını okuyup dinden uzaklaşacak bir sürü genç kadın var. Dini konularda fikir birliği de mümkün değil zaten. Ahlak ise tamamen kişisel bir mevzu, toplumsal ahlak diye bir şey olamaz. Bu tip konuları forum tartışmasına açmak saçma ötesi o yüzden. Yine kendilerine zarar.
Herkesin kendince ahlak çerçevesi var. Bunu da yanlış anlamayın kimseye ahlaksız demek haddim değil. Sadece benim yetişme şeklim mayolu bikinili ortamları kaldırmıyor. Giyenlere de gidenlere de saygı duyuyorum. Görünce de öcü görmüş gibi olmuyorum. Nefret ettiğim bişey de değil sadece hoşlanmıyorum. Sizinde haz etmediğiniz hoşlanmadığınız kendinizce haklı olduğunuz ama başkasına saçma gelen durumlarınız olabilir. Ben burda sadece benim misafirime bensiz plan yapılmasına kızdım hoşlanmadığım ortama girip girmeme konusunda sizden fikir almak istedim hepsi bu
Ben kimsenin ahlakına bişey demedim zaten bu benimde sizinde başkasının da haddi değil. Herkesin ahlak kuralları kendine özgü beni de sizi de ilgilendirmez. Benimki bu şekilde dedim. Ben size saygı duyuyorsam saygı bekliyorum. Sırf muhalefet olmak için yorum yazmayın
Ah canım böyle kırılgan ve naif bir insansın demek sayfalarca yazdığın msjlarda da görebilseydik bunu keşkekeşke bu yorumda bir fikri eleştirirken diğer tarafta bu durumu normal bulup gidenlere geniş diyen fikri de eleştirseydiniz.
zira bu dediğim taraf içerisinde hakareti de barındırıyor bana göre.
hele de bu kadar hassasiyet gösteren insanların başkalarının yaşamlarını ve gönüllerini bilmeden böyle bir lafı alenen etmeleri ziyadesiyle samimiyetsiz oluyor.
Ah canım böyle kırılgan ve naif bir insansın demek sayfalarca yazdığın msjlarda da görebilseydik bunu keşke
daha once hic alkollu ortamda bulunmamis miydiniz? gerci onemi yok, siz sonradan yaptiginiz hatayi anlamissiniz.legendary1
Konu sahibinin yazdiklarini okumadim, ki boyle bir hakaret sozkonusuysa tabi ki bunun karsisindayim fakat kimseyi uyaracak konumda degilim.
Size soyle bir ornek vereyim, birazcik da ozelestiri yapmis olayim: Ben bi avrupa ulkesinde dogdum buyudum. Turk kulturunu kismen aldim, daha cok buranin kulturuyle yetistirildim (yazimdan anlamissinizdir) ama dini konuda bazi kesin cizgilerim vardi. Herneyse.. isime yeni baslamistin. Arkadaslarin hepsi yabanci. Bir aksam yemege gidecegiz. Ben de aramizdaki samimiyete guvenerek dedim ki, alkolsuz bir mekan olsun. Kabul ettiler gittik. Daha sonra samimi oldugum is arkadasimla bu konuda konusurken bana dedi ki: “Biz senin inancina saygi duyuyoruz ama seni tanimasak, bizim degerlerimize saygi duymadigini dusunebilirdik”. Cok uzuldum, cunku niyetim kesinlikle bu degildi. Ama hakliydi. Neticede ben icki almak zorunda degildim veya domuz eti yemek zorunda degildim. Ama boyle bir teklifle onlari incittigimi ve hatta yargiladigim izlenimini vermis oldum.
Demek istedigim o ki haklisiniz. Bazen kendi degerlerimizi savunurken karsi tarafi incitebiliyoruz. Bu degerlerin ne oldugunun burda hic onemi yok, dogru veya yanlis.
ben size kızmadım açıkçası olabilir herkes sevmez tercih etmezHerkesin kendince ahlak çerçevesi var. Bunu da yanlış anlamayın kimseye ahlaksız demek haddim değil. Sadece benim yetişme şeklim mayolu bikinili ortamları kaldırmıyor. Giyenlere de gidenlere de saygı duyuyorum. Görünce de öcü görmüş gibi olmuyorum. Nefret ettiğim bişey de değil sadece hoşlanmıyorum. Sizinde haz etmediğiniz hoşlanmadığınız kendinizce haklı olduğunuz ama başkasına saçma gelen durumlarınız olabilir. Ben burda sadece benim misafirime bensiz plan yapılmasına kızdım hoşlanmadığım ortama girip girmeme konusunda sizden fikir almak istedim hepsi bu
Sonda kendi sitelerinin linki var ama satışta mıdır bu sene itibariyle bilemiyorum:Bu şapkanın linki varsa rica edebilir miyim
Güneş çok seviyorum , sahilde şemsiye kullanmıyorum . Güneş gözlüğü olmasına rağmen o kızgın güneşte telefon ekranı net gözükmüyor . Bu şapka o iş için ideal olur .
Ciddi ciddi link varsa rica ediyorum
Böyle ortam derken?Arkadaşlar her insanın kendince çizgisi olabilir diye düşünüyorum ben öyle ortamlardan hoşlanmıyorum ve bunu evlenmeden önce eşimle açıkça konuştum kendisi de hoşlanmadığını söyledi zaten. Burda linç etmek yerine tavsiye vermenizi bekliyorum bence biraz daha yumuşak olabilirsiniz.
legendary1
Konu sahibinin yazdiklarini okumadim, ki boyle bir hakaret sozkonusuysa tabi ki bunun karsisindayim fakat kimseyi uyaracak konumda degilim.
Size soyle bir ornek vereyim, birazcik da ozelestiri yapmis olayim: Ben bi avrupa ulkesinde dogdum buyudum. Turk kulturunu kismen aldim, daha cok buranin kulturuyle yetistirildim (yazimdan anlamissinizdir) ama dini konuda bazi kesin cizgilerim vardi. Herneyse.. isime yeni baslamistin. Arkadaslarin hepsi yabanci. Bir aksam yemege gidecegiz. Ben de aramizdaki samimiyete guvenerek dedim ki, alkolsuz bir mekan olsun. Kabul ettiler gittik. Daha sonra samimi oldugum is arkadasimla bu konuda konusurken bana dedi ki: “Biz senin inancina saygi duyuyoruz ama seni tanimasak, bizim degerlerimize saygi duymadigini dusunebilirdik”. Cok uzuldum, cunku niyetim kesinlikle bu degildi. Ama hakliydi. Neticede ben icki almak zorunda degildim veya domuz eti yemek zorunda degildim. Ama boyle bir teklifle onlari incittigimi ve hatta yargiladigim izlenimini vermis oldum.
Demek istedigim o ki haklisiniz. Bazen kendi degerlerimizi savunurken karsi tarafi incitebiliyoruz. Bu degerlerin ne oldugunun burda hic onemi yok, dogru veya yanlis.
Himym’de tedin yaptığı his geçirmez 2000 gözlüğü daha mantıklı, görseli bulamadım
Çıplaklık hassasiyetiBöyle ortam derken?
Allahın denizi yahu, koskoca evren.
Dağlardan hoşlanmıyorum, görmek istemiyorum demek kadar saçma.
İlla bir beache gitmek zorunda değilsiniz, güzel bir koy bulur sakince yaparsınız keyfinizi.
Yarımada olan bir ülkede deniz hassasiyeti nedir ya…
Kocaları 70 huriyle alem yaparken gözleri bu ikisini görür mü sanmamKonu sahibiyle lol arkadaş cennette içeceklerini yudumlarken biz forumcak ateşlerde yanacağız
Siz gerçekten kuzeninizin evine gideceğiniz zaman kuzeninizin karısını arayıp şuraya gidebilir miyiz diye izin istiyor musunuz? Ben hiç yapmadım bunu mesela.ben size kızmadım açıkçası olabilir herkes sevmez tercih etmez
ama gelenler de misafir size sormadan plan yapmaları düşüncesizlik olmuş
eşiniz gitsin artık bu seferlik hatta sizde gidin ama rahatsız olduğunuzu belirtin
kv ye de bir ara gerekeni söylersiniz
daha once hic alkollu ortamda bulunmamis miydiniz? gerci onemi yok, siz sonradan yaptiginiz hatayi anlamissiniz.
konudaki kilit nokta su, kimse konu sahibine sen bizimle plaja gel dememis. misafirlerle gelmezsen ayip olur dememis. onun hassasiyetini bildikleri icin onu dahil etmemisler plana. esi de istemese ben istemiyorum diyebilirdi, sabah onlari birakip aksam alabilirdi. ama demek ki esi o kadar hassas degil.
konu sahibi diyor ki “ben gitmiyorsam onlar neden bensiz plan yapiyorlar?” yani sadece kendisi hassas oldugu icin hic kimse gitmesin istiyor galiba. bu dogaustu bir bencillik bence. esi benzeri yoktur yani. bir tik ilerisi milletvekili olup mecliste plajlarin kapatilmasina dair kanun teklifinde falan bulunmak olur herhalde.
Beden çıplaksa gözüne perde indirebilir değil mi? İnsanda irade diye bir şey var, kimse bakacaksın diye alıp memesini birinin kafasına koymuyor.Çıplaklık hassasiyeti
Katiliyorum. Fakat bu iki tarafli olmali. Yani konu sahibinin esinin kararina oldugu kadar kendisinin de dusuncesine saygi duyulmali diye dusunuyorum. Bunu geri kafalilik diye belirtmek bence saygisizlik. Size soylemiyorum tabi, yorumlarda gozume takilana binaen..yazdıklarınız çok doğru.
herkesin farklı hassasiyetleri olabilir ama bu hassasiyetler doğrultusunda başka insanları da o kalıplara sokmaya çalışmak doğru değil.
öyle bir ortamda asla bulunmak istemeyen biri de olabilir. o zamanda çevresini daraltmayı veya bu kadar hassas olmayan yakınlarının bazen kendisini bırakıp gitmesini de kabul etmesi gerekir kişinin.
hepimizin kendimize göre doğrularımız var ama bazen sağlıklı bir sosyal hayat ve insani ilişki düzeyi için belli ölçüde - kendimize saygımızı yitirmeyecek kadar - esnek olmak gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?