Deniz problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
legendary1

Konu sahibinin yazdiklarini okumadim, ki boyle bir hakaret sozkonusuysa tabi ki bunun karsisindayim fakat kimseyi uyaracak konumda degilim.

Size soyle bir ornek vereyim, birazcik da ozelestiri yapmis olayim: Ben bi avrupa ulkesinde dogdum buyudum. Turk kulturunu kismen aldim, daha cok buranin kulturuyle yetistirildim (yazimdan anlamissinizdir) ama dini konuda bazi kesin cizgilerim vardi. Herneyse.. isime yeni baslamistin. Arkadaslarin hepsi yabanci. Bir aksam yemege gidecegiz. Ben de aramizdaki samimiyete guvenerek dedim ki, alkolsuz bir mekan olsun. Kabul ettiler gittik. Daha sonra samimi oldugum is arkadasimla bu konuda konusurken bana dedi ki: “Biz senin inancina saygi duyuyoruz ama seni tanimasak, bizim degerlerimize saygi duymadigini dusunebilirdik”. Cok uzuldum, cunku niyetim kesinlikle bu degildi. Ama hakliydi. Neticede ben icki almak zorunda degildim veya domuz eti yemek zorunda degildim. Ama boyle bir teklifle onlari incittigimi ve hatta yargiladigim izlenimini vermis oldum.

Demek istedigim o ki haklisiniz. Bazen kendi degerlerimizi savunurken karsi tarafi incitebiliyoruz. Bu degerlerin ne oldugunun burda hic onemi yok, dogru veya yanlis.

Öyle be Kudracım, gelmişim şu yaşa; forumun birinde tanımadığım biri gelmiş "Sığsınız" demiş, gidem de günlüğüme yazarak ağlayam moduna girecek değilim. Ama yazılarına geçen pasif agresif tavırları yok mu ah, o kadar belli ki. Direkt "Niye öfkeleniyorsun?" desek inkar da ederler ama bu öfkenin kaynağına inseler; "İnsanlar böyle böyle yazmış, ben bundan ne anlıyorum-düşünüyorum-görüyorum, niye yazılmış bunlar" deyip biraz sorgulasalar, kendi cümleleri ile neyi tartışmaya açtıklarını da belki fark ederler.

Bizim tarafımızdan dillendirilmeyen "Ahlak" (ki bizde olmadığından dillendirilmiyor değil, başkalarının tartışmasına kapalı olduğu için dillendilmiyor, tavsiyem siz de dillendirmeyin ki tartışmaya açılmasın ahlakınız), genelde hep bu -benim ahlak anlayışım böyleğğ- diye din savunucularından geliyor. Çok mu zor "Ben sahil ortamında bulunmaktan haz almıyorum, kendimce muhafazakar, keskin bir yönüm var, farkındayım" demek. Bunu kabul edemiyor "Ahlak bu" deniyor ya... Sonra da neden alay ettiler. Ederler, laf altından bikinili kadınlara ahlaksız etiketi yapıştırana aferin diyecek halimiz yok herhalde.

Hani nerede saygı? Sizin gibi insanların şu mağduriyeti hiç şaşmıyor. Hep mi mağdursunuz arkadaş?

"Benim ahlakım mayolu bikinili ortam kaldırmıyor" dediğinizde mayo, bikini giyen insanlara ahlaksız demiş oluyorsunuz. Hatta haşemasıyla denize giden insanlara bile ahlaksız demiş oluyorsunuz. "En ahlaklı benim" demiş oluyorsunuz.
Karşılığını aldığınızda ağlayacaksanız nerede ne konuştuğunuza dikkat etmelisiniz.
Yok "ben aslında öyle demek istemedim, yanlış anlaşıldım" diyorsanız da herkese bir özür borçlusunuz.
Ucunun nereye gittiğini bilmediğiniz cümleler kurmazsanız mağduriyetleriniz %90 oranında azalır. Kesin bilgi.

Ah canım böyle kırılgan ve naif bir insansın demek sayfalarca yazdığın msjlarda da görebilseydik bunu keşke

Ah canım böyle kırılgan ve naif bir insansın demek sayfalarca yazdığın msjlarda da görebilseydik bunu keşke

yoo hiç kırılgan ve nahif değilim. tamamen mantık çerçevesinde yazdım.
aldığım cevaptan da sizin de o yorumları yapan kişilerle aynı görüşte olduğunuzu anlamış oldum.
madem siz bu yaftaları yapıştırmakta özgürsünüz o zaman başka insanların da düşünce özgürlüğüne laf etmemelisiniz.

daha once hic alkollu ortamda bulunmamis miydiniz? gerci onemi yok, siz sonradan yaptiginiz hatayi anlamissiniz.

konudaki kilit nokta su, kimse konu sahibine sen bizimle plaja gel dememis. misafirlerle gelmezsen ayip olur dememis. onun hassasiyetini bildikleri icin onu dahil etmemisler plana. esi de istemese ben istemiyorum diyebilirdi, sabah onlari birakip aksam alabilirdi. ama demek ki esi o kadar hassas degil.

konu sahibi diyor ki “ben gitmiyorsam onlar neden bensiz plan yapiyorlar?” yani sadece kendisi hassas oldugu icin hic kimse gitmesin istiyor galiba. bu dogaustu bir bencillik bence. esi benzeri yoktur yani. bir tik ilerisi milletvekili olup mecliste plajlarin kapatilmasina dair kanun teklifinde falan bulunmak olur herhalde.

ben size kızmadım açıkçası olabilir herkes sevmez tercih etmez
ama gelenler de misafir size sormadan plan yapmaları düşüncesizlik olmuş

eşiniz gitsin artık bu seferlik hatta sizde gidin ama rahatsız olduğunuzu belirtin
kv ye de bir ara gerekeni söylersiniz

Sonda kendi sitelerinin linki var ama satışta mıdır bu sene itibariyle bilemiyorum:

Böyle ortam derken?
Allahın denizi yahu, koskoca evren.
Dağlardan hoşlanmıyorum, görmek istemiyorum demek kadar saçma.
İlla bir beache gitmek zorunda değilsiniz, güzel bir koy bulur sakince yaparsınız keyfinizi.
Yarımada olan bir ülkede deniz hassasiyeti nedir ya…

yazdıklarınız çok doğru.
herkesin farklı hassasiyetleri olabilir ama bu hassasiyetler doğrultusunda başka insanları da o kalıplara sokmaya çalışmak doğru değil.
öyle bir ortamda asla bulunmak istemeyen biri de olabilir. o zamanda çevresini daraltmayı veya bu kadar hassas olmayan yakınlarının bazen kendisini bırakıp gitmesini de kabul etmesi gerekir kişinin.

hepimizin kendimize göre doğrularımız var ama bazen sağlıklı bir sosyal hayat ve insani ilişki düzeyi için belli ölçüde - kendimize saygımızı yitirmeyecek kadar - esnek olmak gerekiyor.

Çıplaklık hassasiyeti

1. siz gitmeyin (zaten size gel diyen de yok)

2. eşiniz sabah bıraksın, akşam alsın

nokta bitti çözüldü bu kadar basit

Konu sahibiyle lol arkadaş cennette içeceklerini yudumlarken biz forumcak ateşlerde yanacağız
Kocaları 70 huriyle alem yaparken gözleri bu ikisini görür mü sanmam neyseki biz kocalarla birlikte yanacağız bizden başkasını görmeyecekler şükür edelim

Siz gerçekten kuzeninizin evine gideceğiniz zaman kuzeninizin karısını arayıp şuraya gidebilir miyiz diye izin istiyor musunuz? Ben hiç yapmadım bunu mesela.

Kuzenimi arar konuşurum x’cim gelince şuralara buralara gitmek istiyorum ona göre bir program yapalım diye. Ha x ben oraya gelmek istemem derse kendim giderim. Ya da karısı gelmek istemezse kendi bilir. Ama ben bir yere ziyarete artı gezmeye gidiyorsam rotamı kendim belirlerim, ev sahibinin zevkine göre gezecek değiliz.

şimdi gene linçlenirim ama eşlerin "nasıl bensiz söz verdin?" mantığını da anlamıyorum.
elin oğluna söz verir çeker gider başka ama annesi ve bilinen tanınan misafirler için konuyu bu kadar büyütmek bence fazla.
ayrıca insanız, yıllar içinde fikirlerimiz değişebilir.
daha önce konu sahibine de yazdım; belki eşi artık o kadar da rahahtsız olacağı yerler olmadığını düşünüyor. belki artık denize girmek istiyor.

bu arada milyonlarca insan var çeşitli hastalıklara önerildiği için denize giren. böyle bir durum yaşansa "ama kavlimiz vardı giremeyiz" mi diyecek.

1 günlük bir mevzu en nihayetinde.

Katiliyorum. Fakat bu iki tarafli olmali. Yani konu sahibinin esinin kararina oldugu kadar kendisinin de dusuncesine saygi duyulmali diye dusunuyorum. Bunu geri kafalilik diye belirtmek bence saygisizlik. Size soylemiyorum tabi, yorumlarda gozume takilana binaen..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…