Densizlikte sınır yok!

Amaz10

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2018
372
113
23
Merhaba kk uyeleri.
Esimin bazen oyle densiz tavırları oluyor ki herşeyi bırakıp kacasim geliyor..Yani bu tavirlar ailesinin yanindayken hic beklemedigim bir anda oluyor. Beklemedigim bir anda gelen sorulari yada konusmalarina ne cevap verecegimi sasirdim. Soyle ornek vereyim annesi ile hava degisimi olsun deyip dışarı ciksak aksam annesinin yaninda sorar ..ne yaptınız bugun? Bende gezdik avm e girdik dedigimde naptiniz orada anneme birsey aldin mi yada alsaydin der.. Annesinin yanında böyle soyleyerek beni mahcup duruma dusurur.Ben belki içinden gelmedgi icin almadim yada yanimda yeterli para olmadgi icin alamadim.Yani senin bunu sorgulaman hadi sorguladin annenin yaninda sorgulaman dogru mu? Veya buna benzer seyler .. Kendince bu sekilde yaparak ailesinin yaninda egosunu mu tatmin ediyor anlamıyorum kac kere uyardim yine ayni....Bu haliyle beni mahcup ediyor bazen de ofkelendriyor .hatta psikolojik baski hissediyorum ustumde.bu yuzden cevap da veremiyorum . Ailesi yanlis anlamasin diye tabi yaparim ederim diye gecistiriyorum.Ama boyle nereye varacak bilmiyorum esimle konustum anlamiyor ama artik ailesinin yaninda bir cevap vermek istiyorum belki daha etkili olur. ne demeliyim mesela yukaridaki benzer ornegi baz alarak?

Anneme ne aldin diye mi soruyo?
Bu sekilde ego tatmini mi olur ilginc gercekten. Illa annesine sirin gozukecekse arada kendisi alsin annesine surpriz yapsin.
Gezdik geldik kimse kimseye bi sey almadi deyin :)
Okadar gezmissinz anneme de bireey alsaydin bari diyerek annesinin yaninda beni kucuk düşürmüş oluyor farkinda degil

ben anneme içimden gelince alırım zaten
ama çok üzülüyorsan sen anneni çıkar da bişeyler al diyebilirsiniz

aklı sıra artislik yapıyor ailesinin yanında
oda sizin babanızla çıkıyorsa ailenizin yanında aynısını yapın

Hayır annene niye alıyım kendime aldım de. Yani ben olsam oylr derm
Boyle dersem annesinin yaninda beni rencide etmekle kalmaz annesine karsi onun lafiyla degil kendi lafimla mahcup olurum.Evet kendime birşey alsam k valideme de ufak birşey alirim belki cnku misafir ve sehir disindan gelen biri olarak nezaketen alirim ama birak da bunu ben dusuneyim dayatmayla hem baski kuruyo hem de kucuk dusuruyo beni.

Eşinle keseniz ayrı mı?Yani esin sana "al güzelim su parayı anneme-kendine birşeyler alırsınız ,sonra da birlikte yemek yersiniz" dedi ....para verdi de sen mi harcamiyorsun?

Aynen oyle yapiyor tam olarak yapmak istedgii bu evet

Eşinle keseniz ayrı mı?Yani esin sana "al güzelim su parayı anneme-kendine birşeyler alırsınız ,sonra da birlikte yemek yersiniz" dedi ....para verdi de sen mi harcamiyorsun?
Hayir oyle bir durum olmadi bugune kadar..

Tam olarak benim yapmak istediğim su aslinda ;parasizliktan dolayi alamadığımi para ver alayim gibi bir sekilde cevap vermektense ki cikarir verir zaten konu para degil.Beni ailesinin yaninda onlara karsi surekli anneme onu aldin mi babama sunu yaptin mi gibi sorgulayarak rencide etmesi.ailesi de bak bizi oglumuz nasil dusunuyor diye boburlenebilir icten ice belli etmese de,esimin bunu yapmasindaki sebepse kesinlikle inkar etse de onlarin boburlenmesini saglamak onlari mutlu etmek ama bunun hissiyatini benim araciligmla da yasatmak.kendisi ailesi icin en iyisini dusunur zaten biseylerini eksik etmez ama beni de bu konuda sagolsun boyle baski kurarak cogu kez de ailesinin yaninda yonlendirmeye calisir.Ben bu yonlendirmeden rahatsizim ve bu rahatsızlığımi artik ailesinin yaninda dile getrmek istiyorum cnku basbasa olan konusmalarimzda anlamadi.Ama ailesini de rencide etmek istemiuorum.Daha net yanitlar verebilmeniz icin hediye ornegini verdim sadece:)Bense biseyleri tembihle degil icten gelinerek yapılmasi gerektigini dusunuyorum.

Son düzenleme:
Hayatim sabah sana dedim ya annene biseyler alirim para birak sende dedin ya gerek yok. O yuzden alamadim diyeceksin

Annene niye alıyım kendime bile almadım deyin yada parayı ver babana da herkese alıyım sadece annene değil deyin

Annene niye alıyım kendime bile almadım deyin yada parayı ver babana da herkese alıyım sadece annene değil deyin
Arkadaslar cok güzel soyluyorsunuz da bu sekilde cevap verirsem kendimi kucuk dusurmus olurum annesinin yaninda mesela..bu lafin ustune kavga bile eder bee annesinin yaninda ve kabahtli ben olurum.

Kriz var , her şey çok pahalı almaya değecek bir şey yok de :)) ya da senin demenle mi alacağım almış olsam görürdün ne diye soruyorsun de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…