zaten çoğalsın diye öyle yapıyorlarmış bende çok şaşırdım orda çalışan söyledi:))Aklınızda olsun evde tras makinesi varsa makineyle sıfırlayın jilet dahada cogalmasını saglar
Bende gidiyorum bana makine tavsiye ediyorlar Benimkiler bana göre cok oldugu icin cogalmasına ihtiyacım yok sanırım :)zaten çoğalsın diye öyle yapıyorlarmış bende çok şaşırdım orda çalışan söyledi:))
Ben de kayinvalideme hediye almisimdir icimden geldikce ve maddi durumum el verdgince sağolsun o da bana alir ama dedginiz gibi esim ailesini yuceltmeye calisirken beni asagi cekiyor.icimden gelirse aliyorum zaten bunu da esim bilir ama nedense ayni zihniyet degismedi.çok ayıp yaa. bi kaç kere böyle bende aldım ettm ama eşime demedim bile. eve geldk annesi gitti sonra dedm annem beğenmştide bende aldım ona dedm iyi olmş dedi. bazende karttan alcaksam sorarım. eşim düşünmez öyle şeyleri hiç yani. bazn derim şunu alcaktı almadı die alsaydn der sadece geçer. kayınvalidenize söyleyin almak istemediğimden değil yeri gelir alınır ama eşiminde böyle demesi yanlış falan diyin bnce. bi daha annesi yanında diyince oda ona kızar belki akıllanır eşiniz..
O bisey demez o konularda mutevazidir yok oglum gerek yok tesekkur ederim der..Onluk bir durum yok aslinda sorun esimden cikiyorAnnesi ne diyor ben onu merak ettim asıl?
İkinci cevabinizi kullanabilirim :) TesekkurlerBen olsam şöyle derdim "alacaktım ama verdiğin para yetmedi hayatım, o yüzden alamadım, bi dahakine onun için de ayrıca para verirsen seve seve alırım tabii ki... "
"Bugün ben alamadım ama istersen sen anneni al götür birşeyler alırsın beğendiği"
"Bir dahaki sefere alışverişe sen de gel bizimle? Hem benim hem de annenin ihtiyaçlarını sen alırsın daha iyi olur!"
Merhaba kk uyeleri.
Esimin bazen oyle densiz tavırları oluyor ki herşeyi bırakıp kacasim geliyor..Yani bu tavirlar ailesinin yanindayken hic beklemedigim bir anda oluyor. Beklemedigim bir anda gelen sorulari yada konusmalarina ne cevap verecegimi sasirdim. Soyle ornek vereyim annesi ile hava degisimi olsun deyip dışarı ciksak aksam annesinin yaninda sorar ..ne yaptınız bugun? Bende gezdik avm e girdik dedigimde naptiniz orada anneme birsey aldin mi yada alsaydin der.. Annesinin yanında böyle soyleyerek beni mahcup duruma dusurur.Ben belki içinden gelmedgi icin almadim yada yanimda yeterli para olmadgi icin alamadim.Yani senin bunu sorgulaman hadi sorguladin annenin yaninda sorgulaman dogru mu? Veya buna benzer seyler .. Kendince bu sekilde yaparak ailesinin yaninda egosunu mu tatmin ediyor anlamıyorum kac kere uyardim yine ayni....Bu haliyle beni mahcup ediyor bazen de ofkelendriyor .hatta psikolojik baski hissediyorum ustumde.bu yuzden cevap da veremiyorum . Ailesi yanlis anlamasin diye tabi yaparim ederim diye gecistiriyorum.Ama boyle nereye varacak bilmiyorum esimle konustum anlamiyor ama artik ailesinin yaninda bir cevap vermek istiyorum belki daha etkili olur. ne demeliyim mesela yukaridaki benzer ornegi baz alarak?
Olmaz calisiyorum yoksa vereyim yarin alin der yani ben ona rahatsizligimi dile getirememis olurum bi de ustune bi bnda hediye alma olayi cikar zoraki:)Param yokki deyin her seferinde.
Merhaba kk uyeleri.
Esimin bazen oyle densiz tavırları oluyor ki herşeyi bırakıp kacasim geliyor..Yani bu tavirlar ailesinin yanindayken hic beklemedigim bir anda oluyor. Beklemedigim bir anda gelen sorulari yada konusmalarina ne cevap verecegimi sasirdim. Soyle ornek vereyim annesi ile hava degisimi olsun deyip dışarı ciksak aksam annesinin yaninda sorar ..ne yaptınız bugun? Bende gezdik avm e girdik dedigimde naptiniz orada anneme birsey aldin mi yada alsaydin der.. Annesinin yanında böyle soyleyerek beni mahcup duruma dusurur.Ben belki içinden gelmedgi icin almadim yada yanimda yeterli para olmadgi icin alamadim.Yani senin bunu sorgulaman hadi sorguladin annenin yaninda sorgulaman dogru mu? Veya buna benzer seyler .. Kendince bu sekilde yaparak ailesinin yaninda egosunu mu tatmin ediyor anlamıyorum kac kere uyardim yine ayni....Bu haliyle beni mahcup ediyor bazen de ofkelendriyor .hatta psikolojik baski hissediyorum ustumde.bu yuzden cevap da veremiyorum . Ailesi yanlis anlamasin diye tabi yaparim ederim diye gecistiriyorum.Ama boyle nereye varacak bilmiyorum esimle konustum anlamiyor ama artik ailesinin yaninda bir cevap vermek istiyorum belki daha etkili olur. ne demeliyim mesela yukaridaki benzer ornegi baz alarak?
Yani boyle surekli olmadik bir sekilde cikislari var ve ben bazen kalıyorum oyleYani eşiniz cidden abartmış.
Canım alim alayımda o gün üstümde yeterli para yoktu,yada kv 'min birşeye ihtyacı olduğunu düşünmedim.
BU yüzden sadece gezdik ve yemek yedik .
Diye geçiştirin gitsin...
İkinci cevabinizi kullanabilirim :) Tesekkurler
tam olarak bu dusunduklerinizi o anda soyleyebilirsiniz. Esinize "biliyorum aileni cok seviyorsun onlar da bunun farkinda ama lutfen onlari yüceltmek icin beni zor durumda birakma ben tabiki de annen birsey begense ya da ben onun icin begensem alirim" gibi daha hos cumlelerle birkac kez boyle bozsan yapmax belkiTam olarak benim yapmak istediğim su aslinda ;parasizliktan dolayi alamadığımi para ver alayim gibi bir sekilde cevap vermektense ki cikarir verir zaten konu para degil.Beni ailesinin yaninda onlara karsi surekli anneme onu aldin mi babama sunu yaptin mi gibi sorgulayarak rencide etmesi.ailesi de bak bizi oglumuz nasil dusunuyor diye boburlenebilir icten ice belli etmese de,esimin bunu yapmasindaki sebepse kesinlikle inkar etse de onlarin boburlenmesini saglamak onlari mutlu etmek ama bunun hissiyatini benim araciligmla da yasatmak.kendisi ailesi icin en iyisini dusunur zaten biseylerini eksik etmez ama beni de bu konuda sagolsun boyle baski kurarak cogu kez de ailesinin yaninda yonlendirmeye calisir.Ben bu yonlendirmeden rahatsizim ve bu rahatsızlığımi artik ailesinin yaninda dile getrmek istiyorum cnku basbasa olan konusmalarimzda anlamadi.Ama ailesini de rencide etmek istemiuorum.Daha net yanitlar verebilmeniz icin hediye ornegini verdim sadece:)Bense biseyleri tembihle degil icten gelinerek yapılmasi gerektigini dusunuyorum.
Ters bir cevap vermek istemiyorsunuz anladığım kadarıyla. O zaman eşinizi baş başayken uyarın. Yine olmuyorsa böyle bir şey yaptığında duymamazlıktan gelin. Kalkın su alın, telefon elinizde olsun telefon çalmış gibi yapın.Yani boyle surekli olmadik bir sekilde cikislari var ve ben bazen kalıyorum oyle
Aynısını yap.Merhaba kk uyeleri.
Dusunmuyor degilim degilim artikAynısını yap.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?