DEPREM SONRASI KENDİMİ SIKINTIYA DÜŞÜRDÜM.

Geçen yavru kuş yakalamış getirmiş deli manyak.

Benim evdeki kedilerim de balkondan falan çekirge yakalayıp evin içine getiriyorlar. Avlamıyorlar da, öyle canlı canlı salona bırakıyorlar. Sonra ben zıplaya zıplaya evden çekirge çıkarmaya çalışıyorum

Kedi komik hayvan ya, kesinlikle bu dünyadan değiller bence.

Ben bahçeli evde büyüdüm, çocuğum olsaydı kesinlikle bahçeli evde büyütürdüm.

Taşınır, daha güvenli yerde yaşardım, hiç tereddüt etmezdim. Deprem korkusundan şehir,iş değiştirttim eşime, yaşayamazdım 10. katta.

Benimki geçen öldürmüş büyük siyah bir böcek çöpün yanına bırakmış

Dışarda beslediğim de öldürüp kapının önüne
Annemlerin de bahçeli evi ordakiler de fare filan yakalayıp getiriyorlar ayağımın dibine bırakıyorlar

Ben de bahçeli evde büyüdüm çocukken kıymeti çok bilinmiyor ama kendi evladın olunca ne büyük nimet o zaman anlaşılıyor

Biri daha yazmış göcük altında kalınca hiçbir şeyin önemi kalmıyor
Tabi nerde nasıl yakalanacağız bilinmez ama huzurlu uyumak gibisi de yok

Adam haklı. Ev tadilatına girmek çocuk oyuncağı değil. Hem maddi hem manevi yük altına girmiş. Siz çocuk gibi vazgeçtim diyorsunuz.

Okudum da iki tarafı da deprem gibi tehlikeli geldi deprem olabilir diyorlar. Kv ile altlı üstlü olurmak da çok mantıklı gelmedi. Bilemedim çocukken ananemlerle altlı üstlü oturduğungz için, annemlerke bile mantıklı değil

Yaş ilerliyor, eşimle tartışsam sesimiz gider tansiyonları çıkar. Aman amannn

Maddi konularda sorumluluk alıyor olmanızın konuyla ilgisi yok ki.
Hatta eşinizle konuşurken buradan yürürseniz daha yıkıcı olursunuz.

Deprem istanbulun her yerini etkileyecek. Sizin binanız güvenli ancak çevreniz güvenli mi? Depremde benim binam etkilenmedi ancak karşımdaki bina etkilendi ve o kadar yüksek ki tek korkumuz binamızın üstüne devrilmesi. Ne yazık ki kaderden kaçış yok. Önleminizi alın tabiki ancak bu korku ile yaşanmaz

Maddi konularda sorumluluk alıyor olmanızın konuyla ilgisi yok ki.
Hatta eşinizle konuşurken buradan yürürseniz daha yıkıcı olursunuz.
Haklısınız bu şekilde konuşursam olayları farklı noktalara çekebilirim ama benim demek istediğim şey tadilata başlanması maddi açıdan bize eksi olabilir şu an için, onu da birlikte hallederiz. Onun dışında ne gibi bir sıkıntı oluşturabilirim eşim için sizce? Onu da üzmek istemiyorum.

Ay bilmiyorum. Üzerimize yıkılacak (konuşması bile tüyler ürpertici) büyüklükte bir bina olmasa da hep uzun binalar var. Yine de riskli ya. Bizimki de 11 katlı zaten. Önlem almak ben de istiyorum ancak taşınmayı düşündüğümüz yer de çok süper bir ev değil açıkcası. Eksileri var oranın da. En büyük artısı deprem açısından cok güvenli.

evi yaptırın kalsın orda
bi şey olursa düzeniniz var olmuş olur
bahçeyi hiç bir şeye değişmem

Deprem açısından güvenli olduğunu ne yazık ki bilemeyiz. Önceki silivride oldu belki sonraki kadıköyde eyüpte sarıyerde olacak maalesef istanbulda hiçbir yer güvenli değil

Madem oturduğunuz bölge deprem açısından çok riskli taşının derim ben hem 2 katlı hem bahçeli hem güvenli istediğiniz gibi oturur kalkarsınız şuan oturduğunuz yer sağlam olabilir ama yıkıcı bir depremde binanızın üstüne diğer binalar yıkılabilir.

Burda bu kadar insan deprem bugün olmazsa yarın olur güvenli bahçeli eve git demesine ragmen aslında siz onları duymuyorsunuz. Anlık karar verebildiğinizi farkettiğinize göre kalmak istemeniz de anlık karar olabilir. Bahçeli eve fareli demeniz de pireye kızıp yorgan yakmaya benziyor.

evi yaptırın kalsın orda
bi şey olursa düzeniniz var olmuş olur
bahçeyi hiç bir şeye değişmem
Ben de böyle düşündüm. En azından dolaplar, kapılar takılmasa da geneli bitmiş olsun diye ama eşim ona da yanaşmadı.

Evet evimi seviyorum ama bir de böyle bir işe kalkıştık, arada kaldım. :/ Diğer evin özelliklerinin yanında şu anki evim saray gibi kalır bu arada. Oranın en büyük avantajı deprem olması durumunda cok güvenilir olması.

Bence panik olmayın ona göre bir daha düşünün, dediğiniz gibi kimse zorla götüremez. O yüzden iyice düşünün. Bundan sonra bir daha taşınalım derseniz iyice gerginlik olur çünkü.
Binanız sağlam mı diye kontrol ettirin içiniz rahat değilse, ona göre harekete geçersiniz. Ama gerçekten risk varsa iş miş hiç kıymeti yok bence, riskli çıkarsa taşınırsınız

part time kedi çok hoşuma gitti

eşime destek oluyorum derken, siz ailesiniz zaten. destek olmuyorsunuz muhtemelen elinizden geldiği kadar yaşadığınız hayatı paylaşıyorsunuz. kaldı ki söz hakkı para ile sınırlandırılabilir bişey olmamalı. Yoksa ev hanımları eşleri ne derse ona göre yaşamalı bu mantığa göre. ev konusuna gelince,durum kvye , eşinize, aile yapınıza bir sürü şeye göre değişir. bu konulara hakim olanda sizsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…