- 24 Eylül 2021
- 318
- 313
- 53
- Konu Sahibi baharyelii
-
En riskli bölgede oturuyorum diyorsunuz, uzmanlar büyük istanbul depreminden söz ediyorİstanbul'un en riskli bölgelerinden birinde oturururken, 10. katta tek başıma yakalandım.
Ne önerirsiniz?
Çok teşekkür ederim :) Net bir şekilde konuşmayı deneyeceğim. ♥Ben sizi anladım. Umarım eşiniz de sizi anlar.
Ben olsam “panikle yanlış bir karar aldım, çok üzgünüm. Ben orada yaşamak istemiyorum” diye net konuşurum.
Deprem değil farklı bir konudan benzer bir durum yaşadık. Hemen bu cümleleri kurup düzenimize geri döndük çok şükür.
Çok geçmiş olsun, yaşadıgınız zorlukları belki kıyısından köşesinden anlayabilirim...Hatay depreminde merkezde yakalamış ve evi yıkılmış birisi olarak yazıyorum. Allah korusun riskli bölgedeyseniz ne işinizin, ne düzeninizin bir anlamı kalıyor. Hayat normal giderken tepe taklak oluyorsunuz ve sağ kaldıysanız planladığınız yere darmadağın gidiyorsunuz. Veya hiç akılda olmayan bir yere. Artı olarak umarım hiç bir şehir yaşamaz işte o vakit hayata sil baştan başlıyorsunuz.
O zaman neye masraf edeceğiniz karışıyor ve belki kv. İle uzunca bir süre oturmak durumunda kalırsınız. İşimiz devam ediyor, tekrar düzenimizi kurduk ama toparlamak manevi etkiledi bizi ve damdan düşer gibi tekrar doğuya geldik.
Hemen başlandı, usta ayarladı eşimin babası. Her şey o kadar ani oldu ki zaten acaba mı diyemeden başladılar.Ne ara tadilatlara baslandi bu kadar cabuk?
Ayrica onceden siz 2.kattaymissiniz buna ragmen fare sorunu yasamissiniz simdi bahce katinda daha cok sorun yasamayacak misiniz?
Masraf şimdilik sanırım 150k gibi oldu. İkimiz de calısıyoruz, bu tutar bizi çok etikleyecek bir tutar zaten değil. Ben de eşime daha fazla masraf yapmayalım, şimdilik böyle kalsın diyorum.korku veaceleyle hareket ettik ama sakince düşününce orda yaşamak istemediğime karar verdim diyeceksin. zorlayamaz ya eşin. inş çok masraf yapmamışsınızdır. saray olsa bile kv ile altlı üstü oturulmaz bence.
Evet eşimi tamamen haksız bulsam kesinlikle kestirip atarım ama o da haklı. Karşıma alıp net bir şekilde konuşmayı düşünüyorum ben de. Hep parça parça konuştum, uzun ve net bir konuşma yapmadım.İkiniz de kendinize göre haklısınız. Siz panikle ani bir karar vermişsiniz. Paniğiniz geçip aklı selim düşününce de yanlış karar olduğunu fark etmişsiniz.
Eşiniz de haklı. Masraf yapmış. Masrafı da geçtim hayal kurmuştur, mutlu olmuştur. Tekrar şu anki evinize adapte olması psikolojik olarak zor. Özellikle bahçe ve köpek gibi şu anki evinizde ulaşamayacağı şeyler içinde kalır.
Eğer taşınmama kararınız kesinse yapacak bir şey yok, eşinizle açık açık konuşun.
Fare bir şekilde çözülüyor. Büyük bahçeli müstakil evdeyim ben de. Bütün kapılara camlara sağlam tel taktırıp kapıları açık bırakmazsınız.Hemen başlandı, usta ayarladı eşimin babası. Her şey o kadar ani oldu ki zaten acaba mı diyemeden başladılar.
Evin mimarisi biraz farklı, ikinci katın da ön tarafı cok yüksek değildi. Fare sorunu için eşim önlem alacagını söylüyor tabii tamamen kesileceğini düşünmüyorum. O da ayrı bir sorun zaten, onu özellikle yazdım.
Evet kayınvalidemler de kedi besliyorlar şu an orada. Kedinin kesinlikle fareyi önlediğini söylüyor. Şu an fare sorumumuz yok diyorlar.Fare bir şekilde çözülüyor. Büyük bahçeli müstakil evdeyim ben de. Bütün kapılara camlara sağlam tel taktırıp kapıları açık bırakmazsınız.
Bahçede de birkaç kedi beslerseniz onlar zaten hallediyor işi.
Bizim önceden sokakta baktığımız, şimdi geceleri eve aldığımız bir part time kedimiz var mesela. Kendisi sağolsun aylık oda kirası olarak fare yakalıyor.
Yakalamasa bile kedinin varlığı fareyi kaçırıyor. Ben istemiyorum yakalayıp öldürmesini, fareye de kıyamıyorum. Evden uzak tut yeter diyorum. Kontratı yenilememiz lazım kediyleEvet kayınvalidemler de kedi besliyorlar şu an orada. Kedinin kesinlikle fareyi önlediğini söylüyor. Şu an fare sorumumuz yok diyorlar.
Evet ama panik anında alınmış bir karar yüzünden de istemediğim bi yere taşınmak zorunda mıyım :/Ben size hak veremedim malesef.
Panikle alınıp da vazgeçilecek bir karar değil tadilat başlatmak benim gözümde.
Umarım sorunsuz atlatırsınız.
Benim de evde baktığım ve dışarda baktıklarım böcek filan ne varsa yakalıyorlarFare bir şekilde çözülüyor. Büyük bahçeli müstakil evdeyim ben de. Bütün kapılara camlara sağlam tel taktırıp kapıları açık bırakmazsınız.
Bahçede de birkaç kedi beslerseniz onlar zaten hallediyor işi.
Bizim önceden sokakta baktığımız, şimdi geceleri eve aldığımız bir part time kedimiz var mesela. Kendisi sağolsun aylık oda kirası olarak fare yakalıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?