Deprem sonrası

Sizce?

• Evden taşınırım.

• Oturmaya devam ederim.

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok geçmiş olsun, bina hangi testlerden geçti acaba o önemli ama eski bir evde yaşamanın her türlü riskli olduğunu düşünüyorum. Deprem ülkesiyiz her an tekrar deprem olabilir.

İzmirin manhattanı diyolla o bölgeye. Yarın depremde yıkılacak desen yine o evi tutacak insan bulursun.

Şu an öncelikle belediye ekipleri inceleme yapıyor, ardından bakanlıktan gelip testleri yapıyorlar. Ama eğer çatlak vs varsa ya da riskli bölgedeyse. Bizim binamızda çatlak falan olmadığı için oturulabilir verip geçmişler. Şimdi özel bir firmayla anlaşılacak sanırım daha geniş kapsamlı testler için.

ya ne zaman manhattan oldu orası

Adliye ilk taşındığı yıllarda orası bildiğin izbe bir mahalle idi

büro kuracak bina yoktu keza ağza tek lokma atılacak yer de

denizin dibi vs de 30 yıllık binalar var kooperatif zamanında o arsalar ucuz diye yapılmıştır

canımız dışında her şeyi düşünüp ev yapınca sonumuz böyle oluyor işte

denizin dibi vs de 30 yıllık binalar var kooperatif zamanında o arsalar ucuz diye yapılmıştır

Eşim o bölgede gökdelende çalışıyor. 50 kat. Aynısından bir sürü var. Bataklık arazide gökdelenler. Şahane şehircilik işte.

Çok değişti manavkuyu, salhane tarafı. İş merkezi oldu. Doğal olarak kiralar, ev fiyatları da uçuşa geçti.

Eşim o bölgede gökdelende çalışıyor. 50 kat. Aynısından bir sürü var. Bataklık arazide gökdelenler. Şahane şehircilik işte.

Çok değişti manavkuyu, salhane tarafı. İş merkezi oldu. Doğal olarak kiralar, ev fiyatları da uçuşa geçti.

zaten her yer öyle ki

adam eskiden 4 kat imar olan yerde 24 kat bina dikti

ne değişti geçen dere aynı, toprak aynı vs vs

ofisimiz 99 depremini atlattı sağlam vs diyorlar da aradan geçen 20 yılda mukavemet azalıyor

bir de artık binaların temeli de yok bizim bildiğimiz eski usul

belki bunlar daha sağlamdır ama toprağın üstüne konuveriyorlar

risk her yerde var

ben sizin izmir de olduğunuzu bilmiyordum

size de geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun, bina hangi testlerden geçti acaba o önemli ama eski bir evde yaşamanın her türlü riskli olduğunu düşünüyorum. Deprem ülkesiyiz her an tekrar deprem olabilir.
Teşekkür ediyorum. Eşim evlendiğimizde kontrollerin yapıldığını 7 şiddetinde deprem olsa da kaldırabileceğini söylemişti. Bilemiyorum ki...

İzmirin bütün yüksek kuleleri(Folkart, Ege perla vs.) Buraya yapıldı. Hatta denizin dibine yapıldılar. Yarım km kazıklar çakıldığını biliyoruz. Halen daha da kule yapılıyor. En az 6-7 tane kule var şu an.

Var maalesef bu görüş, 7-8 sene evvel dikilen birkaç yüksek bina (folkart gibi) maalesef bu izlenimi yarattı insanlarda. Kuzenim oturuyor orada o evlendiğinde yani 20 sene önce ben çocuktum evini görmeye gittiğimizde tarla olduğunu hatırlıyorum adliye çevresinin. Aynı kuzenim geçen sene misafiri olduğumda bir akşam eve dönerken ışıl ışıl binaları gösterip çok güzel oldu ya, müthiş değerlendi buralar sanki New York baksana falan diyordu. Halbuki İstanbul Maslak'ın onda biri görünümde falan, zaten hiç de haz etmiyorum gökdelenden hıhı diyip geçmiştim.. Şimdi maalesef evi mühürlü üstelik 2005te de evinde çatlaklar olmuş ama apartmanca önemsememişler. Evet çok merkezi yerler, düzgün yerleşim falan ama işte yapı önemli.

İyice kaosa sokacaksınız koca şehri bu şekilde hareket etmeye devam ederseniz toplu olarak. Şu an ev bulması, yerleşmesi, taşınması gerekenler binasında hasar olanlar, çadırda kalanlar vs. Binanızda hasar yoksa bu güruhun içine girip iyice işleri zorlaştırmak sadece bencillik. Aynı şeyi kendi görümceme de söyledim dün. Biraz itidalli davranın gözünüzü seveyim, kendiniz dışında başkalarını da düşünün. O evden çıkıp kiraya vereceksiniz ev birden güvenli bir yer mi olacak? Kiraya verdiğiniz insan risk altında olmayacak mı?

Evet çok korkutucu bir depremdi, hepimiz çok korktuk. Ben 10 gün eve giremedim daha yeni geldik evimize ama evimizde hasar yok. Ekipler de kontrol etti sorun yok. Bir depremzedenin ya da evi hasar görmüş birinin hakkına neden gireyim şu aşamada?
Bu seviye ahlaki düşünce sisteminde 10. basamak falandır. Bu aşamaya gelen kişi sayısı da yüzbinde 1 ancak olur.
Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. Kimse şehir nolacak, şehrin genel sakinliğini nasıl korurum, halk olarak nasıl tavır takınmalıyız derdinde değil(sizin gibi istisnalar hariç)

Çok korktum, kaçıyım gidiyim, burayı da başkasına 2 bine(makul bir fiyat da değil) kiraya veriyim, kim nasıl oturursa otursun..

Gerçekten çok kızdım. Konu sahibi, eviniz sağlam çıkmış depremden, zeminden şüpheliyim diyorsunuz ama dayanmış işte depreme..depremden hasar görmüş, makyajlı bir binada mı oturmayı tercih edersiniz? Nerden bileceksiniz tam olarakgideceğiniz binanın dayanıklılığını?

Ben Van depremini yaşadım. O da yeryüzüne yakınlığı sebebiyle10şiddetinde hissedildi denmişti. En çok hasar alan bölgedeydik biz, evimiz sadece sıva çatlaklarıyla atlattı ama caddedeki bütün duvarı göçmüş siteleri, boyayıp, sıvayıp yeni gelenlere kiraladılar.

Sizin bölgede çok fazla akrabam ve arkadaşım var. Öncelikle geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın. Tespit yapıldıysa ben olsam otururdum, şuan gerçekten bölgede ev sıkıntısı olacaktır. 30 dakika İzmir için bence çok uzak bir mesafe oralara gitmek çok mantıklı değil diye düşünüyorum. Nitekim evinde hiçbir hasar olmayan denetimden geçen yakınlarım 30 yıllık kooperatif binalarında oturmayan devam ediyorlar.

Çok geçmiş olsun olay çok yeni korkularınız normal biraz zaman verseniz kendinize ailenizde kalabildiğiniz kadar kalsanız kendinizi iyi hissettiğinizde daha sağlıklı düşünebilirsiniz belki

İyice kaosa sokacaksınız koca şehri bu şekilde hareket etmeye devam ederseniz toplu olarak. Şu an ev bulması, yerleşmesi, taşınması gerekenler binasında hasar olanlar, çadırda kalanlar vs. Binanızda hasar yoksa bu güruhun içine girip iyice işleri zorlaştırmak sadece bencillik. Aynı şeyi kendi görümceme de söyledim dün. Biraz itidalli davranın gözünüzü seveyim, kendiniz dışında başkalarını da düşünün. O evden çıkıp kiraya vereceksiniz ev birden güvenli bir yer mi olacak? Kiraya verdiğiniz insan risk altında olmayacak mı?

Evet çok korkutucu bir depremdi, hepimiz çok korktuk. Ben 10 gün eve giremedim daha yeni geldik evimize ama evimizde hasar yok. Ekipler de kontrol etti sorun yok. Bir depremzedenin ya da evi hasar görmüş birinin hakkına neden gireyim şu aşamada?
Sizin de elinizden bi azarlamayan yorum çıkmıyor. Ev sağlam denildi. Ben sadece huzurlu değilim. Kimsenin vebalini almış olmam kiraya versem de satsam da. Bas bas bayraklı manavkuyu diye tvde görüldü zaten. Gelip oturmak isteyen olursa oturur. 2 yaşında kızım var, deprem fobim var. Tüm gün evdeyim. Koronadan dışarı da çıkamıyorum. Taşınmayı tercih edeceğiö yer de zaten taaaaaa 35 km uzaklıkta bir yer. Herkesin tercih ettiği bir yer değil ki başkalarının oturma hakkını elinden alayım? Siz ki bu cesur yüreğinizle 10 gün sonra evinize girmişsiniz. Benim fobim var diyorum. Deprem olmasa bile sürekli lambaya suya bakan bir insanım. 2 yıl önce ölümden döndüm travmam var. Psikologa gidiyorum. Bunlar bana ağır geliyor. Sadece fikir danışıyorum o da depremden 11 gün sonra. İşin içinden çıkamadığım için. Lütfen siz de olaya biraz farklı penceren bakmayı deneyin.

Sizin bölgede çok fazla akrabam ve arkadaşım var. Öncelikle geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın. Tespit yapıldıysa ben olsam otururdum, şuan gerçekten bölgede ev sıkıntısı olacaktır. 30 dakika İzmir için bence çok uzak bir mesafe oralara gitmek çok mantıklı değil diye düşünüyorum. Nitekim evinde hiçbir hasar olmayan denetimden geçen yakınlarım 30 yıllık kooperatif binalarında oturmayan devam ediyorlar.
Teşekkür ediyorum. Fikrinizi değerlendireceğim.

Çok geçmiş olsun olay çok yeni korkularınız normal biraz zaman verseniz kendinize ailenizde kalabildiğiniz kadar kalsanız kendinizi iyi hissettiğinizde daha sağlıklı düşünebilirsiniz belki
Çok teşekkür ederim. Düşünüyorum zaten tek başıma alabileceğim bir karar değil.

Bu seviye ahlaki düşünce sisteminde 10. basamak falandır. Bu aşamaya gelen kişi sayısı da yüzbinde 1 ancak olur.
Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. Kimse şehir nolacak, şehrin genel sakinliğini nasıl korurum, halk olarak nasıl tavır takınmalıyız derdinde değil(sizin gibi istisnalar hariç)

Çok korktum, kaçıyım gidiyim, burayı da başkasına 2 bine(makul bir fiyat da değil) kiraya veriyim, kim nasıl oturursa otursun..

Gerçekten çok kızdım. Konu sahibi, eviniz sağlam çıkmış depremden, zeminden şüpheliyim diyorsunuz ama dayanmış işte depreme..depremden hasar görmüş, makyajlı bir binada mı oturmayı tercih edersiniz? Nerden bileceksiniz tam olarakgideceğiniz binanın dayanıklılığını?

Ben Van depremini yaşadım. O da yeryüzüne yakınlığı sebebiyle10şiddetinde hissedildi denmişti. En çok hasar alan bölgedeydik biz, evimiz sadece sıva çatlaklarıyla atlattı ama caddedeki bütün duvarı göçmüş siteleri, boyayıp, sıvayıp yeni gelenlere kiraladılar.
İnsan gibi yaşamak istediğim için mi bu kadar kızıyorsunuz bana? KudrAlobar KudrAlobar hanımefendiye yazdığım şeyleri size de söylemiş olayım. Ekstra olarak ben ev kiralansın diye yağlayıp ballayan o acizlerden değilim. Gelip görür e depremden de haberi olmuş olur oturmak isteyen her kim olursa. Haberi olmasa da biz söyleriz. 2. El eşya satarken de aynı dürüstlükteyim ev kiralarken vs de aynu dürüstlükte olurum. Kimsenin vebalini almam. Siz de benim vebalimi almayın bence.

Kaçıp nereye gidecekler onu merak ediyorum ben. İzmirde bu kaçma taleplerini karşılayacak kadar müstakil ev yok. Bornova bayraklı çevresinde Atatürk mahallesi ya da evkaya doğru çıkılmadığı sürece zemin aynı zemin. Karşıyaka desen yarıdan fazlası deniz ya da bataklık üzerinde, bir sürü hasarlı boşaltılan bina var. Kontrol eden ekipler de birbirinden farklı değil aynı kontrol her binaya yapılıyor. Taşınacağı yere nasıl güvenecek konu sahibi merak ediyorum?

Ben çok üstün bir düşünce olduğunu düşünmüyorum bunun açıkçası. İnsanlar sokaktayken, yaşlılar, bebekler çadırda kalırken günlerdir benim hasarsız evimde bu soğukta sıcacık oturmam bile beni üzüyor. Belediye halletsin, devlet baksın diyemiyorum. Ben ne yapabilirim şu durumu daha kolay aşmaları için diyorum. Biz de korktuk, benim de fobim var ama yapacak bir şey yok. Eşimle oturduk konuştuk, ilerleyen zamanlarda apartmanda oturmaktan vazgeçme kararı aldık. Ama şu an değil. Şu an öncelik bizim psikolojimiz değil çünkü. İnsanların başını sokacak bir çatı bulmaları.

Bildğim kadarıyla depremden ötürü o taraflarda yüzeyde sıvılaşma olduğu bu da bina ne kadar iyi olursa olsun ki bu şüpheli yıkım teklikesini gösteriyor maalesef

Aynen katılıyorum karsiyaka balcova falan olsa neyse diyecegim😏

Merhaba
Herkese merhaba.İzmir depreminde yıkılan binaların(Rızabey,Doğanlar vs) olduğu yerde oturuyorum. Bina 30-35 yaşında. Devlet uzmanları kontrolde sağlam olduğunu söylemişler. Şu an annemlerde kalıyoruz eve 30 dk uzaklıkta başka İzmir ilçesindeler. Binaları da 5 yıllık. Kendi evimizin eşimin iş yeri ile arası 5-10 dklık mesafe trafik olmazsa. Eğer taşınırsak bu mesafe 30 dkya çıkacak. Ama ben çok korkuyorum. Bu sebeple kavga da ettik. Ev sahibiyiz. Kiraya versek 2000 tlye en az verebiliriz. Ama evi satma durumumuz yok. Yeni ev alma durumumuz da yok. Tek maaşla geçinen memur ailesiyiz, 1 çocuğumuz var. Fikirlerinizi merak ettim. Eşim 5 yıl sonra taşınmayı planlıyordu ama deprem dolayısıyla 2 yıla kadar indirmiş. Ama ben depreme evde yakalandım 1 gün bile kalmak istemiyorum o evde :KK43:
Yorumlarınız için teşekkürler.
merhaba
Öncelikle geçmiş olsun. Allah birdaha yaşatmasın. Tüm yorumları okudum. Olumsuz yorumlara karşı cevabım şu zaten şu an tüm Türkiye biliyor o bölgeyi riskini isteyen kiralar isteyen satın alır istemeyen yapmaz. Zorla satacak drğilsiniz ya herkesin kemdi kararı. Herkesin bir gücü var gönül isterdiki herkesin imkanı olsun o bölgedeki evleri boşsltıp başka ev alsın ama Türkiye de bu mümkün değil. Tabi bir anne olduğunuz için ve de küçük çocuğunuz olduğu için sizi çok çok iyi anlıyırum. Heleki bu Alya bebeğin konusundan hepimiz etkilendiğimiz için ister istermez panik oluyoruz.
Binanız deprem görüp sıkıntı yaşamadığı için bana güvenli geldi. Benim bulunduğum bölgede deprem olsa binalar yıkılsa hasar görse benimki görmese oldukça içim rahat güvenirdim oturduğum binaya. Ama sizin tek sıkıntı binanın 30 yıllık olması. Ben
Genelde en fazla 10-15 yıllık ev bakıyordum. Hiç eski binaya yanaşmadım. Deprem öncesi bana pekgüven vermiyor. Ama hasar bile görmemiş olması güven oluşturuyor.
Bir de oranın zemini konusu çok düşündürücü geliyor. 30 yıllık binanın temeli zemin anlamında iyimi acaba ? Binanın inşaatı kadar zemini de çok önemli.
Ben 24 katlı binada 18. Katta oturuyorum. Bina malzeme işçilik çok kaliteli deniliyor. Zemin bizim de iyi değilmiş öyle söylenti var. Ama temelinin çok sağlam olduğunu söylüyorlar. Artık bilemiyoruz. İnşaat firmasına güvenilirmi onu da bilmiyorum. Evi değiştirsem başka bir eve güvenebilirmiyim soru işareti,
Siz de o başka binaya taşınsanız yeni binanın güvenli olduğunu nereden bileceksiniz. İçinizi rahatlanmsk için deprem raporu almak en mantıklısı. Sonuçta evi değiştirseniz de şuan zaten o bölgede ev fiyatları düşmüştür. Ek para ödeyip yeni ev alabilirsiniz. O ek parayı deprem raporuna verin içiniz rahat etsin bence. Nacizane fikrim

Herkese merhaba.İzmir depreminde yıkılan binaların(Rızabey,Doğanlar vs) olduğu yerde oturuyorum. Bina 30-35 yaşında. Devlet uzmanları kontrolde sağlam olduğunu söylemişler. Şu an annemlerde kalıyoruz eve 30 dk uzaklıkta başka İzmir ilçesindeler. Binaları da 5 yıllık. Kendi evimizin eşimin iş yeri ile arası 5-10 dklık mesafe trafik olmazsa. Eğer taşınırsak bu mesafe 30 dkya çıkacak. Ama ben çok korkuyorum. Bu sebeple kavga da ettik. Ev sahibiyiz. Kiraya versek 2000 tlye en az verebiliriz. Ama evi satma durumumuz yok. Yeni ev alma durumumuz da yok. Tek maaşla geçinen memur ailesiyiz, 1 çocuğumuz var. Fikirlerinizi merak ettim. Eşim 5 yıl sonra taşınmayı planlıyordu ama deprem dolayısıyla 2 yıla kadar indirmiş. Ama ben depreme evde yakalandım 1 gün bile kalmak istemiyorum o evde :KK43:
Yorumlarınız için teşekkürler.
Bende evde tek başına yakalandım tasinmayacagiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X