- 5 Kasım 2018
- 1.096
- 1.874
- 133
- Konu Sahibi ismira_1923
-
Of çok haklisiniz ya. Ben de içimde bi yerlerde oyle düşünüyorum tabi mantıklı davranmaya çalışarak. Yakın zamanda böyle bi depremi çatlak dahi olmadan atlattik bak diyorum icimden. Ama o sallandigimiz anlar geliyor aklima...Zemin sağlam olmasa bile zemin şartlarına göre inşa edilmiş bir bina sağlamdır. Sonuçta çok yüksek değil ve yeni bir bina. Artı yakın zamanda olan çok şiddetli bir depremi de başarıyla atlatmış. Şu anki psikolojinizle taşınmak istiyorsunuz ama bence gerek yok. Ben 17 ağustosu Sakarya'da dedemin evinde yaşadım. Tamamen gevşek ve iki metre altı sulak bir araziye inşa edilmiş 5 katlı evde çizik dahi olmadı inanabiliyor musunuz. Ben o binaya güvenmeyim de hangi binaya güveneyim. Bir de öyle düşünün.
Ah keske oyle yapabilsem. Eşim ters ve agresif biri değildir asla. Inatçı da değildir. Ama biraz cimridir. Yani bu eve emlakçı, depozito, nakliye, taşınma masrafı derken baya paramız gitti. Ben eminim şuan bu sebepten diretiyor. Evimiz de güzel ve ısınmıştık. Ertesi gün depremi yaşadık işte. Güzellikle çözmeliyim bu durumu maalesefben size hak verdim ben olsam hemen ev bulup zemini sağlam bir semte taşınırdım. eşiniz çok kalmak istiyorsa onun eşyalarını bırakın.
Evet gerçekten yok. Zaten olsa bir saniye bile durmazdık. Herşeyden önce 1 yaşında oğlum için endişe ediyoruz. Eşimin de rahatlığı bu. Ya başka eve gittiğimizde o evde çatlaklar varsa ve makyajlayip bize satarlarsa diyor. O da haklı ama her haberde ınstagramda Twitterda hep bayraklı aleyhine şeyler yazıyor. Deprem merkezine çok uzağız ama binalar burada yıkılıyor. Şuan serinkanlı bakamıyorum olaya ama bir prof.de daha gerçek deprem olmadı. Izmır fayı kırılırsa bayraklida yüzde 80i sağlam ev kalmaz vs bseyler yazmış. Biliyorum her yazılana inanmamak gerek ama şuan inanın psikolojim hiç iyi değil ☹Böyle bir depremde sıva çatlağı bile yoksa ben de taşınmayı düşünmezdim.
Deprem hasar tespiti yapan firmalar var, cagirin birini tasinma sonucuna o karar versin. Eviniz saglam derse sorun yok tasinin derse zaten esinizde hasarli evde oturmak istemez.Kızlar biz depremi en çok zarar gören semtte yani Bayraklida hissettik ve bu eve 1 hafta oldu taşınalı. Hem işime yakın hem ev çok büyük ve site içinde. Nereden bilebilirdik ki boyle olacağını? Evimizde hasar yok , 7 yıllık bina ve 3 katlı. Biz 3. Kat yani çatı katindayiz. Ama en yakini evime 500 metre uzaklıkta olmak üzere 3 4 bina yıkıldı. Bu psikoloji bile yetiyor. Kafayı yemek üzereyim. Her an sallanacak ve binamız yıkılacak gibi. Eşim yeni taşındığımız icin tekrar taşınmak istemiyor. Binada ve evde hasar yok diyor. Ama tüm basin medya uzmanlar bayraklı kaygan zemin diye uyarıyor. Ve ben taşınmak istiyorum. Eşimi ikna edemiyorum. Evde korkudan kafayı yemek üzereyim. 1 hafta sonra ise başlıcam ve evde oğlumla annem duracak. Ofisim eve 10 dk. Ofis de tehlikeli ama evde oğlum ayrı ben ayri. Taşınmak için nasıl ikna etmeliyim? Eşim hasarsız bina diyor ve abarttığımı düşünüyor. Ama bu korkuyla stresten sütüm bile kesilecek sanki. Çok kötüyüm. Akıl verin bana. Deprem korkusu çok kötü ve stresten 1 haftadır uyku uyumuyorum.
Of çok haklisiniz ya. Ben de içimde bi yerlerde oyle düşünüyorum tabi mantıklı davranmaya çalışarak. Yakın zamanda böyle bi depremi çatlak dahi olmadan atlattik bak diyorum icimden. Ama o sallandigimiz anlar geliyor aklima...
Yemin ederim düşmanının bile başına gelmesin. Bir yerden sonra yere eğilip gözümüzü kapattık tamam gidiyoruz artık yıkılacak dedik. Ben böyle büyük deprem yaşamamıştım hiç ondan sanırım psikolojim inanılmaz bozuk. Sizin dedikleriniz çok mantıklı ama kalbim kuş gibi. Hep bi panik. Eşim mutfakta tepsi düşürdü dün büyük bi gürültü oldu. Ödüm koptu. Nasil gececek o zaman bu durum ya
Kontrol edilmis saglammis ama kim geldi gitti bilmiyoruz. Apartmanin whatsapp grubundan yazmışlar eşimin telefonundan okudum. Yani ne kadar detaylı incelendi bilemiyorum. Tekrar detaylı inceleme istesek sanırım tüm binanın kabul etmesi gerek değil miYasanalanlar kolay şeyler değil ama 3 katlı evdesiniz çok katlı değil en azından binamızda sorun yokmuş binanıza sağlamligini kontrol ettirin isterseniz içiniz rahat olsun
Kontrol edilmis saglammis ama kim geldi gitti bilmiyoruz. Apartmanin whatsapp grubundan yazmışlar eşimin telefonundan okudum. Yani ne kadar detaylı incelendi bilemiyorum. Tekrar detaylı inceleme istesek sanırım tüm binanın kabul etmesi gerek değil mi
Bir de taşınacağınız evin sağlam olacağını nereden biliyorsunuz, dedemin binasının yanında inşaat halinde bina vardı, kolonları falan patladı, duvarları yıkıldı. O upuzun bina çarpıldı resmen. Onu bir güzel sıvayıp süslediler sattılar. Dedemin evinden daha yeni görünüyor ve daha az katlı. Sorsanız o evi tercih eder millet yeni diye. Dedem binasını hiç boyamadı bile, 99 yılından beri neyse o. O yüzden bilindik binada oturmak daha mantıklı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?