Deprem ve taşınma konusu. Yardim edin.

şimariklik yapmayın lutfen ...üç katlı bina ve hasarsız demekki hasar raporları da olumlu..nereye taşınacak siniz şimdi üç katlidan az başka nasıl bir daire bulacaksınız ayrıca . deprem heryerde var bununla yaşamayı öğrenin.

Ben kiracı olsam hiç düşünmezdim. Ev sahibi olsanız zor bir karar ama kiracılığın en büyük avantajı.

Canim ayni yaslardayiz sanirim, ben de dersaneye gidiyordum, hatirliyorum, yas kucuklugunden olsa gerek deprem olunca guldugumu falan hatirliyorum
Simdi isin icine evlatlar girince hersey cok baska oluyor..

Bitişik olmaması iyiymiş.
Bitişik olanlar birbirine olumsuz etki ediyormuş. Özellikle kat seviyeleri farklı ise.
bitişik görünse de içerde boşluk olmalıymış. Bitişik olan duvar ortak olmamalı.
Ayrıca binanın sallanması da iyiymiş. Depremin sarsıntısına uygun davrandığı için.
Bir de bugün dinledim 5 kat ve üstü yapılar zemin açısından riskliymiş.
Depremin şiddetini zemin kötüyse bile 5 katın altındaki yapılar daha az etkileniyormuş.

bu gece rahat uyuyabilirsin.

Yanyana olan binalar dilatasyon dediğimiz bir derzle ayrılır aslında deprem sırasında birbirini etkilemesin diye farklı davranmasını isteriz. O yüzden böyle bir ayrım yapmak doğru olmaz. Binalarımız yamaçlara da bataklık gibi olan zeminlere de inşaa edilebilir. Önemli olan zemin etüdü ve suyu doğru tahliye ederek binaları yönetmeliklere doğru projelendirip ona uygun imal ettirmek. Ben sizin korkacağınız birşey görmedim ki şu psikoloji de korkmanız çok normal anlayabiliyorum. Ama içiniz rahat olsun Allahım tekrarını yaşatmasın

Geçmiş olsun. Allah birdaha yaşatmasın. Bina henüz yeniymiş ve depremde zarar görmemiş üstelik çok katlı değil en üst kattasınız. Her konuda pozitif bir bina bence. Hiç yerinizden oynamayın. Başka binaya taşınsanız yine güvenemeyeceksiniz.

Ben de istanbuldayım. O gün dedim kesin istanbul depremi oluyor bitmedi ya o an sanki birden hızlanacak diye düşündüm durmasını beklerken. Nasıl dua ettim durması için anlatamam. Şu istanbulda hangi binaya güveneceğiz onu da bilmiyoruz

Çocuk olunca insan daha tedirgin oluyor. Tabi çocuklarla ilgili yaşanan deprem olayları da bizi çok etkiledi. Ben çocuktan önce depremde o kadar panik olmazdım. Geçen yıl eylül ayında istanbulda olan depremde elim ayağıma dolaştı ne yapacağımı şaşırdım deli gibi 18. Kattan koşa koşa indim. Çok tehlikeli ama yaptım. Merdivenlerdeyken hala ara ara sallanıyırdu. Günlerce bacak ağrım geçmedi.
Ama bu defa daha bilinçli davrandım. Aldım kızımı bulaşık mk ile buzdolabı arasına geçip durmasını bekledim.inşallah bu yaşananlar birdaha yaşanmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…