Depremzede Eşimin ailesi

Ennur aya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2022
103
46
28
Merhaba hanımlar
Malumunuz ülkemiz çok kötü bir dönemden geçiyor, dilerim en yakın zamanda toparlanırız. Şimdi benim konum ise depremzede olan eşimin ailesi bizde kalmaya başladılar bu konuda hiçbir sıkıntım yok çünkü zor bir süreç ve elimden ne geliyorsa onlar için yaparım. Ancak eşimin abisi ve yengesi ben ailemi ziyaret etmeye gelirken bizim yatak odamızda kalmaya başlamışlar ve bu durum beni çok rahatsız etti, biliyorum yaşadığımız ev küçük çünkü bildiğiniz tam aile evi değil öğrenci evi işte, ve ben onlar evde rahat etsinler diye kendi ailemin yanına geldim , şimdi ise zorunlu stajimdan dolayı yine evime döneceğim ama evde hem eşimin anne babası hem de yengesi abisi ve 3 küçük çocuğu kalıyor, eşim bu durumdan çok rahatsız oluyor ve sanki bana mahçup olmuş gibi hep bana açıklama yapma gereği duyuyor tabi bende durumu farkındayım ve hoş karşılamaya çalışıyorum ama bazen çok içime sıkıntı oluyor çünkü bu durumda eşim kendi arkadaşlarında kalıyor hem bende evimi bırakıp aileme geliyorum, abisinin ve yengesinin yatak odamıza yerleşmesi beni çok etkiledi maalesef, belki bu durumda hiç böyle düşünmemek gerek ama yediremiyorum kendime . Sizce yengesiyle yani görümcemle bu durumu konuşsam ve uygun bir ev bulunmaları konusunda bazı söylemlerde bulunsam ayıp eder miyim. Eşim abisinden çok küçük olduğu için bu konuda sabretmeye çalışıyor ama ben yapamıyorum maalesef

Depremzede ortada kalmasın diye siz ortada kalmışınız. Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu. Senin depremzededen bi farkın kalmamış ki. Belli Bi süre tanımışınızdır yada onlarda bi gayret içerisindedir ev bulmak için. Nereye kadar böyle gidebilir ki

Eğer başka yatacak yer yoksa nerede yatabilirlerdi ki? Evet hoş bir durum değil ama başından bunları düşünüp bu işlere kalkışmasaydınız daha iyi olurmuş. Hatayı baştan ailenizin yanına giderek yapmışsınız zaten. Bilmiyorum daha yeni gelmişlerdir diye tahmin ediyorum şimdiden böyle bir şey derseniz kovar gibi olur bence. Bir süre daha idare etmeye çalışın.

Evinize dönünce çarşafları değiştirip kendi yataginizi kullanın. Onlara da tekrar küçük odayı hazırlayın. Anlamazlarsa açık açık yatağımda başkalarının yatmasindan rahatsız oluyorum diyebilirsiniz. Küserlerse onların problemi. Düşüncesiz davranmışlar.

Ev istediği kadar ufak olsun, başkasının yatak odasında yatılmaz, iyi niyeti suistimal etme bence, alt tarafı oda ne olacak filan da dense bile yatak odası özel alandır, ben istemem odamı paylaşmak. Ben size hak verdim, belki özel eşyanız var, birde ne olursa olsun bu kadar taviz vermeyin tabiki zor durum ama bir çözümde sunulmuyor,siz eşinizle dağılmış oluyorsunuz,sizi düşünen yok.

Yatabilirlerdi çünkü onlar için küçük odamıza bir büyük çekyat ayarlamıştik, eşimin anne Babası ise salonda yatıyor.
Hee o zaman durum başka. Neden yer varken giripte orda yatmışlar ki çok saçma olmuş. Eltinizle konuşun bence ayarladığınız odaya geçsinler. Neden kafalarına göre iş yapıyolar ki? Ama dediğim gibi siz hatayı başta ailenizin yanına giderek yapmışsınız.

Konu sahibi beni yanlış anlama ama yatak konusunda ayıp etmiyor musun? Çekyatta uyumakla, yatakta uyumak bir değil. Belliki gidecek evleri yok, yatakları yok, bir sandalyeleri yok oturmak için. Depremzede olmayan, normal misafir olsa bence de hoş olmazdı. Ama gerçekten dinlenmeye, sakin kalmaya çok ihtiyaçları var. Olan biten daha çok yeni. Bir anda yeni ev kurmaları, ev tutmaları kolay değil. Belki başka yere giderler işlerine göre. Maalesef çoğu kişi böyle ev ev üstüne yaşıyor şuan için.

Bunun dışında zaten ev kampanyaları oldu, mutlaka yakında gideceklerdir. Kimse öyle küçük evde sıkışık yaşamaz istemez. Ev kampanyalarına başvurdunuz mu diye konu açabilirsiniz.

Yatabilirlerdi çünkü onlar için küçük odamıza bir büyük çekyat ayarlamıştik, eşimin anne Babası ise salonda yatıyor.
O zaman siz eve geçtiğinizde çarşaflarınızı değiştirin onlara da o odayı hazırladığınızı söyleyin. Hoş bir durum değil ama ortada zaruri bir durum var insan bir şey diyemiyor.

14-15 gün oldu geldiler , ilk önce biz burda kalmayız ev tutacağız dediler bizde öyle düşünüyorduk ama şimdi beni arayıp eviniz çok dar daha geniş bir eve ciksanız gibi söylemlerini duydum açıkçası rahatsiz oldum, çıksak sanki onlar da bizimle gelicek gibime geliyor

Depremde gördük ki ne yatak odasinin, ne de baska maddi seylerin bir onemi yok. Eşyalara cok fazla anlam yuklemesek mi artik. Adi ustunde esya. Yerine konur. Ama yerine koyulamayacak degerler var.
Insanlar 1.5 dakikada evsiz, yataksiz, ailesiz kaldilar. Daha 1 ay bile olmadi. Bir gecede her seyini kaybetmis olan bu insanlarin psikolojisi sizin yatak odanizdan daha degerli olmali. Bir insan icin bundan daha zor bir zaman olabilir mi? Simdi aile olduğunuzu gostermeyecekseniz ne zaman gosterecekseniz. Insanlar hic tanimadiklari insanlara yardim eli uzattilar, evlerini actilar. Bahsettiğiniz kisiler ise sizin aileniz bu insanlar.
Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin.

Son düzenleme:
Konuyla hic alakasi yok ozur dilerim ama onun yengesi sizin gorumceniz olmaz eltiniz olur.
Geçmiş olsun.

sen ve eşin evden gidip evi onlara bırakarak yanlış yapmışsınız zaten. en kısa zamanda evinize dönün. adı üstünde, yardım. elden geldiğince yapılır, elden geldiği kadardır. şu an sokakta değiller sonuçta, başlarında bir çatı var. ama en kısa sürede başlarının çaresine bakmak zorundalar. kendi düzeninden olmayacaksın güzel kardeşim. kayın anne-baba salonda yatacak, elti ve kayın odada yatacak siz de yatak odanızda yatacaksınız. en kısa zamanda da bi çözüm bulup gidecekler. evinize geri dönün, kendi yatak odanızda yatıp uyuyun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…