Kendileri çıksınlar. Şu rahatlığa bak ya.14-15 gün oldu geldiler , ilk önce biz burda kalmayız ev tutacağız dediler bizde öyle düşünüyorduk ama şimdi beni arayıp eviniz çok dar daha geniş bir eve ciksanız gibi söylemlerini duydum açıkçası rahatsiz oldum, çıksak sanki onlar da bizimle gelicek gibime geliyor
Orası tabi ki öyle , benim gerçekten yatak odası konusunda çok hassasiyetim vardı ama bu durumdan dolayı konuşsam sanki çok ayıp ederim diye düşünüyorum ama kendimce de orta bir yol bulmaya çalışıyorumKonu sahibi beni yanlış anlama ama yatak konusunda ayıp etmiyor musun? Çekyatta uyumakla, yatakta uyumak bir değil. Belliki gidecek evleri yok, yatakları yok, bir sandalyeleri yok oturmak için. Depremzede olmayan, normal misafir olsa bence de hoş olmazdı. Ama gerçekten dinlenmeye, sakin kalmaya çok ihtiyaçları var. Olan biten daha çok yeni. Bir anda yeni ev kurmaları, ev tutmaları kolay değil. Belki başka yere giderler işlerine göre. Maalesef çoğu kişi böyle ev ev üstüne yaşıyor şuan için.
Bunun dışında zaten ev kampanyaları oldu, mutlaka yakında gideceklerdir. Kimse öyle küçük evde sıkışık yaşamaz istemez. Ev kampanyalarına başvurdunuz mu diye konu açabilirsiniz.
Siz tutacağınız evi geniş seçersiniz biz evimizden memnunuz bize yetiyor diyemediniz mi? Yüzsüzlük artık yaptıkları. Ben de depremzedeyim, her şeyin bir sınırı vardır.14-15 gün oldu geldiler , ilk önce biz burda kalmayız ev tutacağız dediler bizde öyle düşünüyorduk ama şimdi beni arayıp eviniz çok dar daha geniş bir eve ciksanız gibi söylemlerini duydum açıkçası rahatsiz oldum, çıksak sanki onlar da bizimle gelicek gibime geliyor
Depremzede olduğum için mi bilmiyorum bu söz ağırıma gitti. Yaşanan şeyler hiç kolay değildi ve böyle basit bir konudan depremzededen bir farkın kalmamış ki gibi bir çıkarım hoş olmadı. Ya da duygusalım bilemiyorum.depremzededen bi farkın kalmamış ki
Yok artık geniş eve çıksanız mı ay bir de akıl veriyorlar. Demediniz mi bize yetiyor fazla büyüğüne gerek yok diye. Şimdiden bir şeyler söylemezseniz gitmeye niyetleri yok belli ki onların14-15 gün oldu geldiler , ilk önce biz burda kalmayız ev tutacağız dediler bizde öyle düşünüyorduk ama şimdi beni arayıp eviniz çok dar daha geniş bir eve ciksanız gibi söylemlerini duydum açıkçası rahatsiz oldum, çıksak sanki onlar da bizimle gelicek gibime geliyor
eğer siz döndüğünüzde yatagi geri alacaksanız bence sorun etmeyin. Sonuçta özel bir durum bu. Ama siz dönünce de yatağınızı onlara vermeyin siz kalın.Merhaba hanımlar
Malumunuz ülkemiz çok kötü bir dönemden geçiyor, dilerim en yakın zamanda toparlanırız. Şimdi benim konum ise depremzede olan eşimin ailesi bizde kalmaya başladılar bu konuda hiçbir sıkıntım yok çünkü zor bir süreç ve elimden ne geliyorsa onlar için yaparım. Ancak eşimin abisi ve yengesi ben ailemi ziyaret etmeye gelirken bizim yatak odamızda kalmaya başlamışlar ve bu durum beni çok rahatsız etti, biliyorum yaşadığımız ev küçük çünkü bildiğiniz tam aile evi değil öğrenci evi işte, ve ben onlar evde rahat etsinler diye kendi ailemin yanına geldim , şimdi ise zorunlu stajimdan dolayı yine evime döneceğim ama evde hem eşimin anne babası hem de yengesi abisi ve 3 küçük çocuğu kalıyor, eşim bu durumdan çok rahatsız oluyor ve sanki bana mahçup olmuş gibi hep bana açıklama yapma gereği duyuyor tabi bende durumu farkındayım ve hoş karşılamaya çalışıyorum ama bazen çok içime sıkıntı oluyor çünkü bu durumda eşim kendi arkadaşlarında kalıyor hem bende evimi bırakıp aileme geliyorum, abisinin ve yengesinin yatak odamıza yerleşmesi beni çok etkiledi maalesef, belki bu durumda hiç böyle düşünmemek gerek ama yediremiyorum kendime . Sizce yengesiyle yani görümcemle bu durumu konuşsam ve uygun bir ev bulunmaları konusunda bazı söylemlerde bulunsam ayıp eder miyim. Eşim abisinden çok küçük olduğu için bu konuda sabretmeye çalışıyor ama ben yapamıyorum maalesef
Kırdıysam üzgünüm. Yardım edilebilir ama kendileride baska baska evlere dagılınca imkanlar zorlanmış gibi geldi bana. Düşünmeden yazdım özür dilerimDepremzede olduğum için mi bilmiyorum bu söz ağırıma gitti. Yaşanan şeyler hiç kolay değildi ve böyle basit bir konudan depremzededen bir farkın kalmamış ki gibi bir çıkarım hoş olmadı. Ya da duygusalım bilemiyorum.
Aaa daha neler14-15 gün oldu geldiler , ilk önce biz burda kalmayız ev tutacağız dediler bizde öyle düşünüyorduk ama şimdi beni arayıp eviniz çok dar daha geniş bir eve ciksanız gibi söylemlerini duydum açıkçası rahatsiz oldum, çıksak sanki onlar da bizimle gelicek gibime geliyor
Aslında maddesel düşünmüyordum , benim için mahremiyet önemli dolaplarda eşyalarım vardı, odaya geçirdiklerinde haberim bile yoktu ve maalesef eşimi yengesi beni arayıp gülerek odanız çok güzel falan dedi ben o zaman anladım odaya geçtiklerini, çocuklar için geçtiler diye düşünüyorum ama yinede sıkıntı oldu bana burda nefsim ağır geldi banaYatak odasına bu kadar anlam yüklemek neden? Çarşafı, nevresim degiştirirsin bitti.
Onları evinize davet edip sizin eşinizle farklı yerlerde kalmanız sorun edilecek konu bence.Buna bir cözüm bulmalısınız önce
Kimileri için öyle benim için de aynı.Özel alanım.Kendimi en güvende,en huzurlu hissettiğim yer.Sınırlarım ihlal edilmiş gibi hissediyorum.O yüzden ne olursa olsun kimsenin yatak odasın da yatmam.Odamı da veremem.Konu sahibini anlıyorum o yüzden.Yatak odasına bu kadar anlam yüklemek neden? Çarşafı, nevresim degiştirirsin bitti.
Onları evinize davet edip sizin eşinizle farklı yerlerde kalmanız sorun edilecek konu bence.Buna bir cözüm bulmalısınız önce
Yaptıkları şey terbiyesizlik.Aslında maddesel düşünmüyordum , benim için mahremiyet önemli dolaplarda eşyalarım vardı, odaya geçirdiklerinde haberim bile yoktu ve maalesef eşimi yengesi beni arayıp gülerek odanız çok güzel falan dedi ben o zaman anladım odaya geçtiklerini, çocuklar için geçtiler diye düşünüyorum ama yinede sıkıntı oldu bana burda nefsim ağır geldi bana
Ne demek eviniz dar, geniş eve çıkın? Bunu düşünmek onlara mı düşmüş? Birlikte kalmayı düşünüyor olamazlar değil mi? Yok artık. Şu an zor durumda olmaları böyle yapma hakkı vermiyor ki onlara. Hayat devam ediyor ve başlarının çaresine bakmak zorundalar. Desteğinizi esirgemeyin, yardımcı olun ama bazı yüzsüzlüklerine de tahammül etmeyin.14-15 gün oldu geldiler , ilk önce biz burda kalmayız ev tutacağız dediler bizde öyle düşünüyorduk ama şimdi beni arayıp eviniz çok dar daha geniş bir eve ciksanız gibi söylemlerini duydum açıkçası rahatsiz oldum, çıksak sanki onlar da bizimle gelicek gibigibim
İlk günler ailesiyle zaman geçirdim falan sonra zaten bende ailemi özledim biraz onları görürüm, eşimin aileside hem biraz rahat ederler çünkü annesi hem sizi rahatınızdan ettik diye bana defalarca dil döküyordu bende bir nebze olsun rahat olsunlar diye evi bırakıp çıktım aynı sekilde eşimde öyle yengemi çocuklari falan düşünerek arkadaşlariyla kaldı bir kaç günlüğüne, maalesef böyle bir şeyle karşılaştımAaa daha nelerO neymiş öyle ya? Alttan alttan yol yapar gibi? Deseydiniz ya biz evimizden memnunu iki kişiyiz zaten yetiyor diye. Onlar alttan alttan yol yapıyorsa sizde yapın. Ben başka oda yok sanmıştım siz rahat etsinler diye gittik falan diyince ama varmışta. Evinize dönün bir an önce ve hiç bir şey demeden odanıza yerleşin. Zaten bir şey demek zorunda da değilsiniz. Siz de böyle alttan alltan yol yaparsanız o zaman anlarlar. Hemde yüz göz olmamış olursunuz.
Bu aralar bu tarz konular çok sık açılır oldu. Tamam yardımlaşmak,darda olana yardım etmek tabiki güzel. Hele de o kişi akrabamız,ailemizse bir nevi görev hatta ama iyi niyetide suistimal etmemek lazım yani.
Ben anlam yüklemekten ziyade yatacak yer varken kafalarına göre,sormadan odaya geçmelerine takıldım. Muhtemelen konu sahibide buna bozuldu. Ben olsam asla sormadan birinin odasında kalamam mesela kafama göre. Odamıda vermem. Evimi açmışım zaten neden odamıda vereyim ki? Bir başkasının yanında kalıyo olsam odasını vermesini beklemem mesela. Salonda kalmayı sorun etmem. Neticede başkasının evi.Yatak odasına bu kadar anlam yüklemek neden? Çarşafı, nevresim degiştirirsin bitti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?