- 7 Mayıs 2020
- 3.972
- 9.987
- 158
- Konu Sahibi Sisko ama gururlu
-
Evet canım tedaviye başladım allahın izniyle geçicek çok teşekkür ederim beni anladığın için sende öyle çok güzel çok özelsin sakın üzülme
Arka plandada genelde avrupa yakası tarzı komik şeyler açarım, zihnim boşalsın başka şey düşünmeyim diye, beden yorulurken zihin dinleniyor. Kasvetli şeyler izleme yada dinleneme hiç. Durup arada güleceğin şeyler olsun. Zaten bu düzeni tutturursan hem ev hem kendin tamam oluyosunÇok teşekkür ederim yaa
Doğru diyorsun canımCanım onlar seni ezmekten ziyade ne kadar mikemmel kusursuz özenilesi hayatlar yaşadıklarını anlatmaya çalışıyor. Herkes manken gibi, herkes dehşet bakımlı, herkesin evi tertemiz.. yok öyle birşey.
Yalnız değilmişim bende bilmiyorum belki dehb degildir ama tükenmiş hissediyorum ara ara kendimiAynı ben, salondan başlamışken yatak odasında buluyorum kendimi. Dehb'in bütün belirtileri var ama erteleme huyum da olduğu için bir türlü gitmedim doktora. Bazen aşırı enerjik oluyorum, bazen de kolumu kıpırdatıcak halim olmuyor ama bir işe başladığım vakit kusursuz olmak zorunda ve saçma sapan takıntılarım da çok fazla var. Tam olarak nereye gidiyoruz bunun için, ilaç kullanmadan tedavisi oluyor mu? Şurada yerimi alayım.
Benim her gün 2 cesit yemeğim salatam vs olur günlük işlerimide yaparım ama bazı günler hiç birşey yapasim olmuyor bazende kafam karışıyor mesela bir işle ilgileniyorum ya onu bırakıp başka ise geçiyorumValla ben de tembelim ev işi sevmem öyle çeşit çeşit yemek yapmam şuan çalışmıyorum evdeyim istesem yaparım elim maharetli ve pratik ama yok yapmam ev içi emeği sosyolojik bi kavram zaten feminizmde de tartışılır görünmeyen karşılığı maddi olarak olmayan iş yükü. Çalışan kadına da ikinci vardiya. Evim her zaman toplu ve temiz diyebilirim gerçekten kendimi yormam ama öyle fazla eşyam yok haftada 1 temizlikçi gelir evim büyük müstakil haliyle işi çok yetişemiyorum bazen 2 hafta da oluyor yarım gün gelir halleder cam silmem kapı silmem banyo fırçalamam mutfak dolabı iç dış silmem günlük rutinim klasik gece yatmadan lavabo ovarım toplarız etrafı bulaşık makinesini boşaltırız mutfağı da toplarız küçük el süpürgesi ile koltuğu vs süpürürüz gün içinde robot çalışır kablosuz süpürge ile yemek yedikten sonra süpürürüm işte elime bez alırım toz alırm mutfakta ocak lavabo hep temizdir bazen sadece tavuklu pilav yeriz ya da köfte patates erişteli yeşil mercimek mezeciden meze alırız turşu salataya bile üşeniyorum. Önemli olan temiz tutmak
Onu da atlamışım, o da var tabi ki. Bazen çok boş ve amaçsız hissediyorum, her şey anlamsız geliyor. Kimisine göre çok eğlenceli olan bir aktivite benim için çok boş ve anlamsız geliyor, böyle böyle uzayıp gidiyorYalnız değilmişim bende bilmiyorum belki dehb degildir ama tükenmiş hissediyorum ara ara kendimi
Mesela çok neseliyim degilmi biranda mutsuz olabiliyorum hep değil dönem dönem yaşıyorum bu sorunlarıOnu da atlamışım, o da var tabi ki. Bazen çok boş ve amaçsız hissediyorum, her şey anlamsız geliyor. Kimisine göre çok eğlenceli olan bir aktivite benim için çok boş ve anlamsız geliyor, böyle böyle uzayıp gidiyor
Genel anlamda çok neşeliyim, çevremde çok eğlenceli bulunurum, herkese koşmaya çalışırım ama kendimle baş başa kalınca bambaşka bir insan oluyorum.Mesela çok neseliyim degilmi biranda mutsuz olabiliyorum hep değil dönem dönem yaşıyorum bu sorunları
Ben sizin durumun kilo ve tembellikten olduğunu sanmıyorum,zaman zaman bende de oluyor işim çok ama nereden başlayacağımı bilemiyorum.Hepsini aynı anda yapmak yerine günlere bölüyorum,sevdiğim yorumcuları ya da müzikleri açıyorum.Örn, Hamza yı açıyorum yarım saatse programı ,bitene kadar çocuk odasını temizlemeye şartlıyorum hem dinliyorum hem bitiriyorum kendime süre veriyorum....Zannedersiniz 150 200 kiloyumcortizon kullanımi ilaçlar vs kilo aldım keyfi değildi 88 kiloyum 162 boyundayım ve hergun 10 15 dk egzersiz ve günlük yürüyüş yapıyorum günlük yemeğimi vs yapıyorum
Şuan da okudugum 3 ayrı kitabım var kitap okuma grubundayim
El işi yapıyorum Bebek örgüleri dantel ve çit çit toka
Resim yapıyorum
Sonra yaşamayı severim 50 kilo iken de zaman zaman bu dikkat eksikliği yorgunluk durumunu yaşıyordum ara ara hayatımın markette reyon görevlisi olarak çalıştim 4 yıl
3 yıl sanayide LPG ve motor üzerine montaj da çalıştım
3 yıl bulaşıkcilik yaptım
Merdiven yıkadım temizlik yaptım
Dantel sattım
Yani hayatımı asalak gibi yaşamadım
Bu aralar rahatsızlığım nuksetti ve kendimi tükenmiş hissettim destek ve fikir almak istedim
Ama kilom yok tembellik yok git çalış yok
kocana iyi karılık yap
Sizin hiç mi modunuzun düştüğü yorulduğunuz zamanlar olmuyor
Hiç kolay şeyler yaşamadım 1 lira bile bulamadığım günler oldu ama kimseye para ver bana demedim gittim merdiven yıkadım yine aç bırakmadım evladımı da kendimi de
Hep hasta ve kilolu değildim
Bende konulara yorum yazıyorum ama kimsenin dış görünüşe maddi gücüne karilik ve meselesine laf etmiyorum
Geçen akşam ansızın.misafirim geldi 2 saat içinde yemek tatlı çorba vs hepsini hiç yardımsız yaptım
Esimde sağolsun evi silip süpürdü onlar gelmeden
Neden kadınlar olarak birbirimizi ezmek için uğraşıyoruz anlamıyorum
Yani bazen bende de oluyor bazen tek çeşit hele kışın haftada 2 3 balıkçıda balık pişirtirim napim ya madalya mı takacaklar evim temiz gayet bende mesela günde 2 3 çalışır süpürge robot her gün çalışır 2 3 gün dökülen şeye basamam hiç beniö saçım dökülüyor kocamın bacak kılları dökülüyor yemeği masada değil koltukta yerim amerikan mutfak her sabah yatağı bile süpürüyorum yatak için ayrı süpürgem var bi şarkı açarım bitene kadar mutfağı banyoyu toplarım elimin değdiği yerleri silerim misafir sürekli gelir çat kapıBenim her gün 2 cesit yemeğim salatam vs olur günlük işlerimide yaparım ama bazı günler hiç birşey yapasim olmuyor bazende kafam karışıyor mesela bir işle ilgileniyorum ya onu bırakıp başka ise geçiyorum
Her gün Süpürge açmam 2 3 günde bir açılır
Makineyi çamaşırı haftada 1 çalıştırırim
1 günümü ütü günü olarak ayırdım
Aynı anda birden fazla iş yapamam oldum olası
Teşekkür ederim anladığınız için insanların bilip bilmeden bu şişko yazmış nickine kesin çok şişman obez tembel gibi şeyler ile gelmesi beni üzüyorBen sizin durumun kilo ve tembellikten olduğunu sanmıyorum,zaman zaman bende de oluyor işim çok ama nereden başlayacağımı bilemiyorum.Hepsini aynı anda yapmak yerine günlere bölüyorum,sevdiğim yorumcuları ya da müzikleri açıyorum.Örn, Hamza yı açıyorum yarım saatse programı ,bitene kadar çocuk odasını temizlemeye şartlıyorum hem dinliyorum hem bitiriyorum kendime süre veriyorum....
En güzeliYani bazen bende de oluyor bazen tek çeşit hele kışın haftada 2 3 balıkçıda balık pişirtirim napim ya madalya mı takacaklar evim temiz gayet bende mesela günde 2 3 çalışır süpürge robot her gün çalışır 2 3 gün dökülen şeye basamam hiç beniö saçım dökülüyor kocamın bacak kılları dökülüyor yemeği masada değil koltukta yerim amerikan mutfak her sabah yatağı bile süpürüyorum yatak için ayrı süpürgem var bi şarkı açarım bitene kadar mutfağı banyoyu toplarım elimin değdiği yerleri silerim misafir sürekli gelir çat kapı
İşte benim sorunumda buydu dr um herkese ve herşeye yetmeye çalışırken kendinizi hep neşeli mutlu gösterirken ihmal etmiş geriye atmışsınız ve vücudunuz ve ruhunuz artık isyan etmiş demiştiGenel anlamda çok neşeliyim, çevremde çok eğlenceli bulunurum, herkese koşmaya çalışırım ama kendimle baş başa kalınca bambaşka bir insan oluyorum.
Çok haklısınız, bazen kendine bile itiraf edemiyor insan bazı şeyleri. Çok geçmiş olsunİşte benim sorunumda buydu dr um herkese ve herşeye yetmeye çalışırken kendinizi hep neşeli mutlu gösterirken ihmal etmiş geriye atmışsınız ve vücudunuz ve ruhunuz artık isyan etmiş demişti
Sonra boşanma döneminde koştuğum yardım ettiğim yanında olduğum kimseyi yanımda değil de karşımda bulunca Tokat yemiş gibi sersemledim sarsıldım ama çok şükür yıkılmadım kendi yeniden inşa etmeye çalışıyorum
Kendinizi ihmal etmeyin
İşte bende hep herkes beni seviyor benim iyiliğin için eleştiri yapıyor beni sevmeseler niye çağırsinler ki derdim ama ilk sınavımda ilk imtihanımda kimseyi bulamadım yanımdaÇok haklısınız, bazen kendine bile itiraf edemiyor insan bazı şeyleri. Çok geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?