Depresyon sonrası hayatım...

nanelinargile

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2008
377
10
643
Çok sıkıldım, yazarsam belki rahatlarım diye düşündüm..:çok üzgünüm:

Bir özet geçeyim, 26 yaşındayım, depresyon hastalığına yakalandığım ve uzun yıllar tedavi gördüğüm için okulumu bitiremedim henüz, 2010 yılı haziranında mezun olmayı umut ediyorum. Ailemden uzak bi şehirde yaşıyorum, tek başıma eve çıkmaya param yetmediği ve iyi anlaştığım bütün kızlar mezun olduğu için sadece bir odasını kiralayabildiğim bir evde yaşıyorum. Evin diğer üç odasında kalan kızlar üniversiteye yeni başlayan 19-20 yaşında kızlar, eve çağırdıkları arkadaşlardan temizliğe, mutfak eşyalarının kullanımından yaptıkları gürültüye her şey sorun oldu başlarda ama şimdi biraz daha iyiyiz..

Çok sevdiğim bir bölümde okuyorum, girmek için çok çabaladım. Süper geçen birinci sınıftan sonra ikinci sınıfın başında depresyona girdim ve hayatım allak bullak oldu. Tam dört yıl okula doğru düzgün devam edemedim. Şimdi okulda, zamanında devam edemediğim derslere gitmeye çalışıyorum, depresyonun nasıl bir hastalık olduğunu, insan hayatını nasıl ve ne şekilde etkilediğini bilmeyen hocalarım ve okul arkadaşlarımla uğraşıyorum.

Sevdiğim ama dini nedenlerle kavuşamadığım bir sevgilim vardı, onu çok özlüyorum.. Aslında depresyon öncesi hayatımda olan herşeyi özlüyorum. Sorunlarla başa çıkabilme gücüm ve insanlara sabrım azaldı. Gördüğüm tedavi beni hayata döndürdü ama eski benden eser yok.. Yaşadığım hayat depresyon tedavisi gören birinin yaşamaması gereken şartlarda ama çıkış yolum yok. Ne okulum bana depresyon tedavisi gördüğüm dönemde destek verdi ne de arkadaşlarım.. Tek başıma okulumu bitirmek ve sağlığıma kavusabilmek için çırpınıyorum.. Kendimi çok yalnız hissediyorum.. Depresyon sonrası bu kadar sorumluluk, bu kadar sorun bana çok ağır geliyo..Rahatlamak için odamla, odamın temizliğiyle ilgileniyorum, kitap okumayı çok seviyorum, okumaya çalışıyorum. Hayatımdaki herkesin benden bişeyler beklemesi beni çok yoruyor ama biliyosunuz kendimizi insanlardan soyutlayamıyoruz. Çok yoruldum arkadaşlar, gerginliklerden, yetiştirilmesi gerekenlerden, anneme babama telefonda sesimi iyi duyurmaya çalışmaktan (çünkü okulun bana ağır geldiğini düşünebilirler ve eve dönmemi isteyebilirler).. Gücüm yettiğince yetişmeye çalışıyorum okula ve hayattaki diğer sorumluluklara.. Neşem, mutluluğum, huzurum bana okulu bitirince dönecekler, bekliyorum onları dört gözle.. Bunları okumak içinizi sıktıysa, kararttıysa özür dilerim, yazmanın bana iyi geleceğini düşündüm ben..

Daha sonra eklemeler yaparım belki yine..

geçmiş olsun canım..
nakadar güzel istediğin bölümde okuyorsun zevk aldığın bir işin olacak...çok özendim sana...
inşallah herşey istediğin gibi düzelir ki bence düzelecek..
yeni sene sana uğur getirsin umarım canım...

Okulun ilerde sana büyük imkanlar sağlayacak sadece okuluna odaklan ve başka bir şey düşünmemeye çalış.

Kendini soyutla bir nevi ama okulunu lütfen ihmal etme gerekirse bir uzmandan yardım al canım faydasını görebilirsiniz.

cnm çok geçmiş olsun.ancak ben üniversite dönemininde keyifli olacağını düşünenlerdenim.öyle yada böyle bence ilerde bu günlerinide arayacaksın.tadını çıkarmaya bak.depresyonun sebebini tam anlayamadım.okulmu ağır geldi.tedaviden olumlu yanıt alman çok sevindirici.sana tavsiyem hayattan korkma hiçbirimiz camdan fanus içersinde tüm sorunlardan ve kötülüklerden arınmış yaşamıyoruz.herkesin irili ufaklı birsürü sorunu var.önemli olan kendimizi bırakmamak.mücadele etmekten yılmamak.ağır gelsede yaşananlar.elbet birgün hepsi bitecek.umarım güzel bir dereceyle mezun olur.mesleğini eline alırsın.herşeyin çok başındasın.sevgiler:1hug:

hyat o kadar zor ki..hepimiz belki de bu hastalığın pençesindeyiz.bazımız bu hastalığa yakalandık i bazımız ise yakalandığımızı bile bilmiyoruz belki de...
artık bu noktadan sonra tedavine devam etmen, hatta yarım gün çalışabileceğin bir iş bulman ,
gönüllü çalışabileceğin yerler de var..oralarda da vakit geçirebilirsin..
bir şeylerle sürekli meşgul olursan sanırım daha kolay atlatırsın
secdiğin kişiyi dinle ilgili bir mevzu yüzünden kaybetmen çok kötü,üzücü..o yüzden mi yoksa deprosyana girdin?
ama şunu da bil ki , hayatına belki de daha çok seveceğin birisi girecek...umarım girer..

canım ne demek niye sıksınki biz burda dertlerimizi, sevinçlerimizi paylaşmak için burdayız bende depresyon tedavisi geçiren biri olarak seni çok iyi anlarım en yakınındakiler ablan, kardeşlerin veya arkadaşların bile seni anlamıyorlar bu illeti yaşayan bilir ama atlatmışsınız çok şükür ve sevdiğiniz bir bölümde okuyormuşsunuz kimsenin size acımasını falan asla beklemeyin ve bunlara onu zaten yaşatmayın siz dimdiksiniz ve ayaktasınız her şeyin üstesinden gelebilecek kapasitedesiniz... okuldan arta kalan zamanlarda sizi mutlu edecek bir mesguliyet bulabilirsiniz, sinema, tiyatro, kitap okumak veya sahilde yüzünüze ruzgarın vurduğu kendinizle başbasa ama mutlu bir yürüyüş yapabilirsiniz...

Benim içimi sıkmadı canım, iyi yapmışsın derdini dökmüşsün. Şu stresli çağda depresyon hepimizin kapısının arkasında aslında.Çoğu kez zili çalıyor ama şükür ki bişekilde karşı durabiliyoruz.Ama duramayanlarda bi o kadar çok.Kendini zayıf görme sakın.Bi de canım üstündeki sorumluluk inan ki bana çok değil. Senden beklenen sadece derslerinin iyi olması. İnan bana hayattaki en az sorumluluk aldığın zamanlardasın.O okulu kazanabildiğine, depresyon tedavisine cevap verebildiğine görede derslerini geçebilecek kuvvetsin. Bak ne güzel kendine uğraşlarda bulabiliyorsun.

canım inan herkes şu son yıllarda depresyona girdi
ama napalım inancımızı yüksek tutalalım düzelir herşey...
seni arayan bir ailen var sesini duymak isteyen
bir amacın var eğitimin için...
üzülme :1hug:

canım geçmiş olsun.ben de şuan antidepresan kullanıyorum.senin neler yaşadığını az çok anlayabliyorum.ama sen çok akıllı ve tüm sıkıntılarına rağmen öyle güçlüsün ki pes etmeyip okuluna devam ediyorsun.senin çıkış noktan lisans diploman olacak . herkes bir şekilde kendini yalnız hissediyor olmalı ki buradayız.birbirimizin dertlerine çare olaya çalışıyoruz.olamazsakdesteğimiz bile yetiyor.sen de sıkıldıkça katıl bizekaydirigubbakcemile3a.s.

Her karanlığın sonu aydınlıktır..her serde bir hayır vardır...emin ol ilerde cok da mutlu olabilirsin.gül düşün gülistan ol..diken düşünürsen dikenlik olursun..

içim sıkılmadı okurken.. burası insanlar dertlerini ortaya döksün die açılan bi topik :)

depresyon zor bi hastalık hem yaşayan hem çevresindekiler için.. şükret ki senin tedavin başarıya ulaşmış.. artık bundan sonra kendine daha çok dikkat etmen gerekiyo muhakkak..
part-time bi işte çalışmayı veya staj yapmayı ben de öneriyorum.. ama tabi ki buna karar verirken okulun bitme durumunu gözönüne almak gerek.. eğer okul enerjini yeterince alıyosa hiç girişmemek en güzeli.. burda da yeterince vakit geçirebilirsin.. bütün başlıklara göz atayım derken inan akşam oluyo; ama derslerden geri kalmamak önemli tabii :)

zamanla yeni bi sevgilin de olur o da bişey mi.. sokaktaki her 2 kişiden 1'i erkek dimi sonuçta :) önemli olan sağlık sıhhat afiyet.. sen yeni bi yola başlamışsın şimdi.. huzur ve mutlulukla devam etmeni dilerim.. a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
Depresyona girme sebebim çocukluktan itibaren işleyen bilinçaltı süreçleri. 4 yıldır tedavi görüyorum, tedaviyi ve doktorumla görüşmeyi hiç kesmedim. Ama hayat çok zor arkadaşlar, bu modern hayatta o kadar yalnız kalıyoruz, yalnız bırakılıyoruz ki.. Çevremizde insanlar var ama çoğu bizden nasıl yararlanacağını düşünüyor.. ilginiz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim..

Kendini ne kadar güzel ifade etmişsin canım. Depresyonu tetikleyen hassas ve duygusal kişiliğin olmalı. Çoklukla hassas yapıdaki kişilerin ürettiği bir hastalık. Geçmiş olsun tatlım. Doktorunun tavsiyelerine uyar ve tedavine devam edersen - atlatır eski günlerine dönersin.
İnsanın anlatamayacağı kadar yoğun duygular yaşaması ve dışarıdan bakıldığında anlaşılamamasından dolayı depresyon hastaları gereken desteği alamadıklarından şikayetçidirler. İki yıldır bunu yaşayan ve
zorluklarını bilen biri olarak seni anlıyorum canım. Etrafımızdan beklenti içinde olmadan-kendimizi iyi hissedebileceğimiz ortamlalarda bulunarak doktor tavsiyelsrini yerine getirerek rahatlıkla üstesinden gelebileceğimiz bir durum. Şu an sana olumsuzluk gibi görünen ama yakın bir gelecekte değişecek bir ortamdasın. Hayatın güzel sürprizlerine hazılıklı olarak bu dönemin hakkını en iyi şekilde verip yeni güzel başlangıçlara yelken açacaksın. Herşey dilediğin gibi olsun.

Gecmis olsun canim, Rabbim kimseye yasatmasin bu depresyon denen seyi, gercekten insanin hayatini ne derece etkiliyor kendim bizzat sahit oldum yakin bir tanidigimla.
Olumlu düsünmeye calis. Herseyin güzel olacagini düsün.
Okulunu bitirip, cok mutlu bir hayat seni bekliyor buna inan, güven ve hatta bil.

Sana önerim internette pizitif düsünce'yle ilgili seyler okuman. google'e pozitif düsünce yazdiginda bir sürü sey cikacak karsina. Uygulaman gereken bazi metotlar var, onlari uygula.
Gercekten faydasini göreceksin ve inanamayacaksin kendindeki gelisime.

Rabbim yardimcin olsun canim, ne zaman istersen her sekilde derdini paylasabilirsin, bizler birbirimizi dinlemek ve anlamak icin burdayiz, sakin sIktim diye düsünme.

Acil sifalar canim..

[cnm hepimiz hayatımız belirli dönemlerinde farkında olarak ya da olmadan depresyon halindeyiz zaten inan bana,
yaşadığımız hayat çok zor, şartlar çok ağır, kimse güllülk gülistanlık bi hayat yaşamıyodur eminim ben buna
hiçbişey dışarıdan görüldüğü gibi olmayabiliyo çoğu zaman

umarım tez zamanda depresyondan kurtulursun nanelinergilecim

avatarın çok hoş cnm bunuda belirtmek istedim ayrıca:))

Ne mutlu size!a.s.
Zor da olsa ağır bi rahatsızlığın kıyısından dönmüşsünüz..
Depresyonun sonuçları daha da ağırlaşmadan tedavinize başlamışsınız,sonuç vermeye başlamış ki,o sevdiğiniz bölümünüze geri dönmüşsünüz..:1hug:
Bence artık çocukluğunuzda yaşananları,eski sevgilinizi bir kenara bırakın. Yaşanması gerekiyordu,kaderimde varmış ki yaşadım ve bitti diyerek kocaman bir çizgi çekin o günlere..
Bugün bakın. Şimdiye ve geleceğe!:lepi:
Bölümünüzde çok başarılı olur güzel bir meslek sahibi olursunuz inşallah..:1rolleyes:

depresyonda çıkabildiğinizi söyleyebilmeniz bile kendiniz için atılmış dev bir adımdır sizin için.
geçmişe sünger çekip geleceğe bakma zamanınız şimdi.

hiçbirşeyi kafanıza takmadan, bundan sonra isteklerinize yönelin.

çok sevdiğiniz bi okulunuz var, dört elle sarılın.

bunun yanında belki küçük uğraşlar bile bulabilirsiniz dersten arta kalan vakitlerinizde.
belki resim yapabilirsiniz, belki dans kursuna gidebilirsiniz ya da okuldaki sosyal klüplere katılabilirsiniz.sositososito

hayatta herşe insanlar için. çok zorlu bir sınavdan geçmişiniz ama alnınızın akıyla çıkmışınız.
şimdi ileriye umutla bakma zamanı sizin için.a.s

cnm geçmiş olsun hep güzellikleri düşünmeye çalış hayta sıkı tutun okulunu ihmal etme sakın tüm güzellikler seninle olması dileğiyle kib

Depresyona girme sebebim çocukluktan itibaren işleyen bilinçaltı süreçleri. 4 yıldır tedavi görüyorum, tedaviyi ve doktorumla görüşmeyi hiç kesmedim. Ama hayat çok zor arkadaşlar, bu modern hayatta o kadar yalnız kalıyoruz, yalnız bırakılıyoruz ki.. Çevremizde insanlar var ama çoğu bizden nasıl yararlanacağını düşünüyor.. ilginiz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim..

evet cnm bu sözüne katılıyorum artık insanlar çıkar peşinde gerçek bir dost bulmak çok zor bende bu günlerde dipteyim sondayım depresyondayım gerçek arkadaşım dediğim insandan bir kazık yedim insanları anlayamıyorum artık kimseyle görüşmek istemiyorum :çok üzgünüm::çok üzgünüm:

okurken sıkılmak bir yana aksine bizimle bunu paylaşıyor olman,sevindirici... a.s
nehirde kapılıp gitmek yerine, gözüne kestirdiğin kütüğe tutunupta hayatta kalmaya çalışman,senin azimli biri olduğunu hissettirdi bana.......yerimseniben
eminim ki bu azminle karaya çıkıp yaşama ve umud ettiğin hedeflerine,koşar adımlarla ilerleyeceksin...şutarafagitti
sakın,sahip olduğun bu gücü yitirme canım....a.s.

Back
X