- 5 Mayıs 2015
- 5.018
- 6.612
- 398
- Konu Sahibi notdefteri2_
-
dünyaya sınav için geldin diyorum kendime ama hiç bir sey ilgimi cekmeyince diyorum ki bir sınav, 50 60 yil nasil sürecek böyle..herkes gulerken neye gülüyorlar acaba diye bakıyorum yüzlerineBu dunyaya niye geldinimizi hatirlayin Allah tealaya siginin korkmayin ona guvenin ve dayanin sohbetler izleyin nihat hatipoglu cevat aksit Mustafa oz simsekler hocalar var bunlari dinleyin maneviyatiniz acisindan cok iyi gelir ve bol dua cok gecmis olsun
tatilde annem bogulma tehlikesi geçirdi, cok sukur bir sey olmadi ama ben mahvoldum o an. zaten anksiyetem var, annemi biraktilar beni sakinlestirdiler. sonra hic onu yalniz birakakamamaya, bunaltmaya basladim. ve düşündüm artik kaygi yok dedim kendime, anneni rahat birak (asiri düşkün ve kaygiliyim ona karsi) ve bu duruma geldim. simdi o olayi yasasam o kadar delirmem..Sakin olun lütfen kendiniz de farkındasınız depresyon tam da bu dediğiniz şey zaten. İlaçların tamamen işe yaraması min. 1 aydan başlar, arada molalar verip ilacı bırakıp yeniden başlamak daha kötü sonuçlara sebep olur ilaca devam edin. Ama eğer gerçekten intihar düşüncesini kafanızdan atamıyor haldeyseniz ilacı değiştirin. Prozac özellikle yaşatıyor bu düşünceyi, insana deli cesareti geliyor ben de yaşadığım depresyon döneminde pencerye çıkıp atlama planları yapıyordum, kedilere kimin bakacağına kadar hesaplardım.
Depresyon atlatılabilen bir duygu bozukluğu lütfen savaşmayı bırakmayın, gerekirse doktorunuzu değiştirin.
Bir de özel olmazsa tatilde neden başladı bu durum onu anlayamadım ?
öğretmenim, hem de memleketimde, cok şükür hic bir seyim eksik degil. ama diziler, filmler o kadar sahte geliyor ki şu an bana..hepsi senaryo, izlemek, bakmak bile istemiyorum..hayat senaryo gibikendine amaç yarat. bir diziye başla ilgini çekmese de, bir konu belirle onu araştır. çalışıyor veya okuyorsan buna yoğunlaş. eğer ikisini de yapmıyorsan ya açık öğretim de olsa bir eğitim hayatı edin ya da çalış. geçmiş olsun canım.
tatilde annem bogulma tehlikesi geçirdi, cok sukur bir sey olmadi ama ben mahvoldum o an. zaten anksiyetem var, annemi biraktilar beni sakinlestirdiler. sonra hic onu yalniz birakakamamaya, bunaltmaya basladim. ve düşündüm artik kaygi yok dedim kendime, anneni rahat birak (asiri düşkün ve kaygiliyim ona karsi) ve bu duruma geldim. simdi o olayi yasasam o kadar delirmem..
prozac beni gecen sefer mahvetti, yan etkileri kaldiramadim. cipralex kullanıyorum ama bahsettiğiniz seylerin aynisini yasiyorum, o yuzden korkuyorumannem çok üzülür Allahim nolur diyip aglamaya basliyorum su an ki gibi
keske ben de korksaydim, o kaygilari yasasaydim, su an ruhsuzum, kimse, hic bir sey umrumda değil..Biz de geçen yaz bir kaza atlattık ben de artık trafikte çok korkuyorum, bir araba üstümüze kırsa basıyorum çığlığı. Ama bunlar aşılabilecek şeyler. Bildiğim kadarıyla Cipralex hafif br ilaç, etki edebilmesi için düzenli kullanın ve bekleyin.
Ben diğerini alırken ağlayamıyordum bile duygularımı bloke etmişti ki duygusal bir insanım. Bir de bu durumu şöyle düşünün eşyalar nasıl bozuluyorsa biz insanlar da bozulabiliyoruz ve tamir edilebiliriz.
Yürüyüş iyidir alabilme imkanınız varsa bir evcil edinin hatta sahiplenin. İnanın çok iyi gelecek. Kedi köpek olmasa bile balık olur, kuş olabilir. İyi gelir size.
Ayni durumdayiz.kendimi nasil mutlu esecegim bilmiyoeum eşim evim ailem cocugum isimiz herset vae ama sepresyon cok kotu.diyet diye basliyorum sonra nasilsa 1gun olucez dryip birakiyirum.nolcak boyle.cok kaygiliyimöğretmenim, ailee memleketimde, cok şükür hic bir seyim eksik degil. ama diziler, filmler o kadar sahte geliyor ki şu an bana..hepsi senaryo, izlemek, bakmak bile istemiyorum..hayat senaryo gibi
aynen, diet, makyaj yemek yemek bile anlamsiz..nasolsa olucez diyorum 4 gundur hic bir sey yiyemiyorumAyni durumdayiz.kendimi nasil mutlu esecegim bilmiyoeum eşim evim ailem cocugum isimiz herset vae ama sepresyon cok kotu.diyet diye basliyorum sonra nasilsa 1gun olucez dryip birakiyirum.nolcak boyle.cok kaygiliyim
Of benim kanayan yaram 9 yildir....Suan olabilecegim yasayabilecegim en iyi durumdayim olumlu dusunme adina enazindan...Olumlu telkinlerin faydasi cok...Ama suanki durumum yeterli degil...Ilac icmeden uyuyamiyorum...Kafama takmiyorum yine de...Yoksa cok ciddi bir uyku sorunum var dusunsem kahrolurum.Depresyon desen dusunsem kahrolurum..Yasamayan anlamazmis sosyal hayati yasam kalitesini de etkileyen nasil derin bir aci...Elimden gelenin cabalarimin en iyisi bu...Allah inanci olmasa cekilecek cile degil...Aksi gibi kurtlar vadisi yada harem entrikalari tadinda bir isyeri...is arkadaslari.
Bu konuda iyilrsenlerden keske tavsiye alabilsek..
.Psikologlarin tavsiyesini birbirimize ulastirabilsek burdan.
Cunku okadar para veriyorsun.Seni dinliyor sadece.Birkac kelam tavsiye icin...
Sosyal yasantini etkiliyor mu...öğretmenim, hem de memleketimde, cok şükür hic bir seyim eksik degil. ama diziler, filmler o kadar sahte geliyor ki şu an bana..hepsi senaryo, izlemek, bakmak bile istemiyorum..hayat senaryo gibi
Eskisi gibi olmadim hic...Ara ara mutlu oldum o da sevdigim erkekle guzel gecirdigim zamanlar.Ayrilik yasayip durdukca eksildim....Genel olarak bu 9 yildan birsey anlamadim..Hep aciyla gecti..Aynen..su 1 haftada çok para verdim, geldigim nokta bu. ama yine gidicem çünkü tek umudum psikolog..(
9 yildir hic mutlu degil misiniz? hic heyecaniniz olmadi mi?
inanin o kaygilarin cogunu yasadim, ölüm, hastalik korkusu.. ama ne güzel kaygilarmis, simdi ölüm umrumda degil, en fenasi bunotdefteri2_ hayir tedaviye gitmedim.evlendim bebegim olsun cok istiyordum.biraz geç olunca başladi bu halim.3yil olucak neredeyse.bazen oyle oluyorumki kalbim hizli?hizli atiyo terleme falan.takintim panik atagim kaygi bozuklugu ne desen var.mutlu olamiyorum.boyle oluncada krndime zararveriyormusum gibi gazla yemeye başliyorum.herkes diyetyapamadigimi zann ediyor ama yeminle benim sorunum deprsyon.cunki cok onceden 14kilo vermisligim var.bilemiyorum.gecenlerde göz operasyonu gecordim hafif.doktoruma o kadar cok telefon ettimki şu oldu bu oldu diye.o da senin birseyin yok rahat ol desede inanamiyorum.öıüm korkusu kötü.bu enerjiç bebegimede yansiyor bazen bagiriyorum sonrada agliuorum neden oyle yaptim diye off of
Su an izindeyim hala ama nasil işe gidicem bilmiyorumSosyal yasantini etkiliyor mu...
Etkilemiyorsa bile birseydir...
Antidepresani degistirsin Dr..Beni daha iyi yapan ef....r oldu.Yuksek dozu dayadik.Azaltamiyorum cunku cok iyi degilim zaten .Ancak yasayabiliyorum.aynen, diet, makyaj yemek yemek bile anlamsiz..nasolsa olucez diyorum 4 gundur hic bir sey yiyemiyorum((( ne zamandan beri var sizin? tedaviye gittiniz mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?