depresyondayim, korkuyorum.

Antidepresani degistirsin Dr..Beni daha iyi yapan ef....r oldu.Yuksek dozu dayadik.Azaltamiyorum cunku cok iyi degilim zaten .Ancak yasayabiliyorum.
daha önce anksiyetemi gecirmisti ilaç. ama bu durum cok farkliymis. antidepresan hayatı sevmeye, yeniden anlamlandirmaya yariyor mu cidden

Eskisi gibi olmadim hic...Ara ara mutlu oldum o da sevdigim erkekle guzel gecirdigim zamanlar.Ayrilik yasayip durdukca eksildim....Genel olarak bu 9 yildan birsey anlamadim..Hep aciyla gecti..
Belki gerekçe aynı belki değil ama 9 yıl ve hissedilenler aynı

Su an izindeyim hala ama nasil işe gidicem bilmiyorum yataktan hic kalkasim yok, hep ama hep uyumak istiyorum
Depresyondaki ice kapaniklik yuzunden ve de is arkadaslarimin nemrutlugu yuzunden onlaa kaynasamadim..Sepep yok.Hepsine iyiyiyim .Caliskanim.Dedikoducu degilim.Kendi halinda naif hanim efendi gorunumundeyim..Hallerini hatirlarini hep sorarim.Ama cogu beni umursamiyor.Yuzume bile bakmiyor.Nasilsin diye sormuyor.Adamdan saymiyiyor.Niye kendileri gibi cok konusmuyorum diye...Haha hihi yapamiyorum diye.Onlar boyle yaptikca onlara kinleniyorum ve daha cok ice kapaniyorum kisir dongu oluyor..Yoksa bazilari biraz daha iyi onlarla daha iyi ortamimiz olabiliyor...Onlara acilabiliyorum...Ama birkisminin nemrutlugu yetiyor moralimi ve ozguvenimi bozmaya..Onlar basgeliyor hepsine...Kadin kadinin kurdu iste.Yeni bir is ortami lazim da bolumumu seviyorum...Olmazsa giderim dedigim yere de bana cok haksizlik yapan eski sorumlum gitmis;(
Ben sagliktayim.Bizde daha kotu.Sen ogretmensin daha iyi olur...
Yani isimi hallediyorum ama ortamla basa cikamiyorum.Harem entrikasiyla ugrasacak gucum yokki...
Ne yapacam kendimi kotu hissettorenlerle bilmiyorum...
Baska bolumden bir kiz sinir krizini gecirmis birgun hastaneye getirmisler..Zaten sevmezlerdi o kizi ice kapanik diye....Hakkinda konustular kotu oldum.Benim hakkimda da boyle dusunuyorlardir diye.Yani beni de ice kapanik diye sevmiyorlar..Bunla basetmeye calisiyorum ben de...Derdimi gectim imajimi kurtarma derdindeyim.

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun. bu ruh durumunda bununla ugrasmak cok zordur..bakalim ben onca cocukla napicam (

Sana tavsiyem deseleme fazla bu konuyu...Unut halini de...Olumlu telkinler ver hep...Dua ve esmalara saril...Arkadas eksik etme...Cok caba goster icindekini yokmus gibi saymaya.
Burda baskalarinin dertleriyle ilgilen mesela.Terapi gibi oluyor..

Sana tavsiyem deseleme fazla bu konuyu...Unut halini de...Olumlu telkinler ver hep...Dua ve esmalara saril...Arkadas eksik etme...Cok caba goster icindekini yokmus gibi saymaya.
Burda baskalarinin dertleriyle ilgilen mesela.Terapi gibi oluyor..
ben hep burdaydim, hep okurdum her basligi ama simdi tahmin edersin ki hic dikkatimi çekmiyor, fani seyler icin dertlere bak diyorum şu an. bana böyle geliyor çünkü her seyi anlamsizlastirdim, acıyi bile..ama haklısın bunu unutmaya calismaliyim, yokmuş gibi..cok tesekkur ederim gerçekten

insirah suresini oku...hergun istegin kadar mesala yedi kez.Yunus a.s duasini oku...Hergun belli sayida mesela...Sad 41 suresini 41 gun oku hergun 20 kez.Esmalari arastir netten ...Cok yapmadim ama nezaman yapsam asil faydayi bunlardan gordum ilactan ziyade..Hicbir teskin edici yok bu kelamlar harici....Cokkk kotu oldugumda" Allahim yardim et .Senden baska kimse bana yardim edemez "diye diye ferahladim...Actim yasini youtubeden sifa niyetine dinledim...Sanki zekerattaymis da ferahlamasim gibi oldu ..Ac dinle sifa niyetine...Duha suredi de iyidir .Onu da gunluk oku ve dinle..Anlami da guzel zaten bakarsan..
Ben bunlari duzenli yapsam cok fayda ederdi.Sadece cok daraldigimda yaptim neyazikki..

ben de kalbimden yalvariyorum gunlerdir ama bunlari yapmadim. Allah razi olsun cok yardimci oldunuz. mutlaka deneyecegim

Sayin notdefteri2_, benim soyleyeceklerime katilmayacaksiniz belki ama soyle soylemek istiyorum.

Depresyon, kronik olmadikca genelde bir hastalik degil sizin hayatinizda degistirmeniz gereken seyler oldugunun belirtisidir.

Sizin gosterdiginiz belirtiler SRI (Serotonin reuptake inhibitor)turu ilaclari alanlarin gordugu yan etkilere benziyor. Bu etkilerin icinde bosluk hissi, duyarsizlik, anksiyete, hic bir seyden tad alamamak, cinsel bozukluklar, alerjiler, intihara egilim var! <<<evet evet , bu ilaclar biyoloijik silah kadar oldurucu olabiliyor!

Eger ciddi psikolojik travma veya sizofreni/bipolar teshisi yok ise, ilaca ihtiyaciniz yok, alirsaniz sadece beyninizin kimyasini mahvedip cikmaz sokaga girersiniz.

Bazen o ilaclari almadan da insan bir varolussal bosluga dusebilir, bu gayet normaldir. Insan sorgulayan, ogrenen bir organizma, neden burada oldugunu anlayip kendini evrenle karsilastirinca panige kapilmamak elde degil! Ama hayatin amaci her an panik olmak degil ki! Yasamaya calismak, hayati hack etmek, cozum bulmak, gelismek ile alakali hayat. Bu genlerimize programlanmis bir sifre! Hayatta kalmak zorundayiz. Hayatimiz bizden onceki nesillerden cok daha zor cunku yiyeceklerimiz zehirli, hava ve suyumuz zehirli, cevremiz gurultulu, cevremiz norotik insanlarla dolu ve sinir sistemimiz medya aracaligiyla her gun darmadagin ediliyor. Bu kesinlikle normal bir hayat degil ki biz normal ve endisesiz hissedelim!!!

Ilk is, Doktorunuz kontrolunde bu ilaclari birakmakla baslayacaksiniz.

Ayni anda tum hormonlariniz ozellikle tiroid seviyelerini check ettireceksiniz. Dusuk/yuksek/dalgalanan tiroid sizi vezir de yapar rezil de. Seker seviyelerini ve tansiyonunuzu, kalbinizi kontrol ettireceksiniz.
Sonra diyetisyene gidecek, vitamin D, B ve demir kontrolu yaptiracaksiniz.

Baktiniz saglik temiz cikti, tamire gerek olan bir ariza yok, hemen aliskanliklarinizi degistireceksiniz.

(0) Kendinizi GELISME moduna sokacaksiniz.

Bildiginiz/ ogrendiginiz herseyi unutun. Herseyi sifirdan ogreneceksiniz

(1) Hayatinizdan cikarilacak kotu aliskanliklarin listesini yapacaksiniz.

Bunun en basinda negatif dusunme, sikayet etme, korku, endise duygulari, suphe, geliyor. Bu dusunceleri duzenli sekilde atacaksiniz aklinizdan. Akliniza bir asistan yerlestirin. Ona deyin ki, "hey ben sana depresyon derecem hakkinda bilgi verecegim. 10 uzerinden 5 mesela. Eger 7 numarayi asarsam sen devreye girip bana yol gostereceksin. " "Hey nottfdefteri tehlikeli bolgeye girdin. Simdi seni otopilota aliyorum. Suradan lutfen , sunlari sunlari yapman gerekiyor..." diye bir ic program yaratacaksiniz.

TV seyretmeyeceksiniz. Internette yeterince bilgi ve haber mevcut. Sectiginiz seyleri okuyun TVden uzak durun. Seyredeceginiz film ve muzikleri suzgecten gecirin, Korku ve siddet iceren hic bir sey seyretmeyin. Hizli degisen ekrana bakmayin. Yatmadan once hic bir parlak isiga ve ekrana bakmayin. Tamamen karanlik odada uyuyun ve asla 10:30-11:30 penceresini kacirmadan uyuyun. Bu pencerede vucut melatonin salgiliyor isik gorurse salgilamiyor. Melatonin bizi her turlu depresyon ve hastaliktan koruyan bir kimyasal madde.

Hayatinizdan her tur sentetik kimyasali cikarin. Buna hazir ve islenmis yiyecekler, kafein, alkol hatta laktoz iceren sutlu yiyecekler, kirmizi et ve gluten (bugday ) dahil. Dusmaninizi iyi ogrenin, tum hazir yemeklere nitrat ve tuz atiyorlar. Yediklerimizin ici zehir dolu. Organik yiyecek bulmaya calisin ve hatta kendiniz yetistirin. Nitratlar insanda migren, kalp hastaliklari, panik atak ve alerjiler yaratiyor.

(2) Hayatiniza iyi aliskanliklar getireceksiniz.

Bunun listesini siz yapacaksiniz. Bu gunluk egzersiz, meditasyon, ertesi gune hazirlik, sanat ve muzikle ilgili aktivite, takim sporuna katilma, siir yazma veya kitap okuma olabilir. meslek ile ilgili bir aktivite de olabilir.

(3) Bu aliskanlara mesela gunde 20 dakika sure ayirarak basliyacaksiniz.

(4) 21 gun yapmaya calisirsaniz aliskanlik yerlesir, bu kaideyi bozmadan deneyeceksiniz. Ne halde olursaniz olun, iyi aliskanliga devam etmeye zorlayacaksiniz.

Siz bunlarin bir kismini yapsaniz bile uyuk degisiklik olacak. Nasil gittigini de merak edecegim.

Herseyden once hayatinizi kontrol altina almaktan SIZ sorumlusunuz.

Eger duzelmek istiyorsaniz sunu tekrarlayacaksiniz" Ben iyiyim. Duygularim cok iyi, heryerde sevgi var, ben bu sevgiyi anlayabilecek vebaskalarina ulastirabilecek kadar kuvvetliyim. Bak iki kolum iki bacagim var, duyularim yerinde, cok sukur buyuk bir saglik problemimm yok! Tas gibiyim tas. Cok sansliyim!!!" Bunu gun boyunca tekrarlayin sonra haberim olsun.

Canım benim ya ben de üç yıl önce böyleydim özellikle şu elli atmış yıl nasıl geçer hesapları falan. Ne olur tedavini yarım bırakma her acı geçiyor ya da başetmeyi öğreniyorsun. Sen mesguliyetlerine devam et çok acı çeksen de kendini dinlemek yerine birseyler ile uğraş . Hem önce kendin sonra sevdiğin kişi için gayret et. Bak ben suan iyiyim ama eşim depresyonda ve bu durum beni çok etkiliyor yani demek istediğim sevenleriniz de yıpraniyor. Yanınızda olmaları çok güzel ama biraz da onlar için gayret edin . Geçiyor ya da alisiyorsuniz

Bu arada kaygilarina cevap verip rahatlamaya çalışma. Sabır ve uzun zaman gerekiyor ama sen cevap vermediğin zaman geçiyor o kaygılar. Ama cevap verirsen hep yenileri gelecek

Evet sizin konunuzu okumustum, cok uzulmustum. benim sevgilim de cok üzülüyor, umutsuzluga kapiliyor ( umarim eşiniz de ben de iyilesirim, sizler de mukafatini alirsiniz (( cok gecmis olsun Ayikolreiz

haklısınız, bu hissettiklerim yan etki gibi görünüyor ancak ben bunlari hissettigim için doktora gittim. ve ilac almaya basladim. yani ilactan sonra cikmadi, bugun 4. günüm hatta..inanin bana 1 hafta önce yazsaydiniz bunlari, saglikli yasamak için hepsini ornek alirdim. ama su an hepsi ama hepsi anlamsiz geliyor (((
Gercekten cok garip. kendim icin, baskasi icin bir sey yapmak oldukca anlamsiz, bos geliyor..tabi ki zorluyorum kendimi, yürüyüş yaptim, arkadaslarimla disari ciktim v.s..ama hepsinde kafam bunlarla mesguldu (
Cok tesekkur ederim. ben tekrar tekrar okuyacagim. mutlaka bir yerden tutacagim mesajinizin

teknik olarak tavsiyem makul olmayabilir de neden 50-60 yıl sonrayı düşünesiniz ki

anı yaşayın

ölüm çok yakın ya da uzak bunu bilmiyoruz

ölüm varken biz yokuz biz varken ölüm yok

dünyaya gelişimizin ille de bir amacı olması gerekmiyor ki

biz buyuz ve yaşıyoruz ille de bir amaca hizmet etmek zorunluluğu yok

kendin için yaşa yaşamak için yaşa sadece

YAŞAMAYA DAİR

1
Yaşamak şakaya gelmez,
büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın
bir sincap gibi mesela,
yani, yaşamanın dışında ve ötesinde hiçbir şey beklemeden,
yani bütün işin gücün yaşamak olacak.
Yaşamayı ciddiye alacaksın,
yani o derecede, öylesine ki,
mesela, kolların bağlı arkadan, sırtın duvarda,
yahut kocaman gözlüklerin,
beyaz gömleğinle bir laboratuvarda
insanlar için ölebileceksin,
hem de yüzünü bile görmediğin insanlar için,
hem de hiç kimse seni buna zorlamamışken,
hem de en güzel en gerçek şeyin
yaşamak olduğunu bildiğin halde.
Yani, öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı,
yetmişinde bile, mesela, zeytin dikeceksin,
hem de öyle çocuklara falan kalır diye değil,
ölmekten korktuğun halde ölüme inanmadığın için,
yaşamak yanı ağır bastığından.

2
Diyelim ki, ağır ameliyatlık hastayız,
yani, beyaz masadan,
bir daha kalkmamak ihtimali de var.
Duymamak mümkün değilse de biraz erken gitmenin kederini
biz yine de güleceğiz anlatılan Bektaşi fıkrasına,
hava yağmurlu mu, diye bakacağız pencereden,
yahut da sabırsızlıkla bekleyeceğiz
en son ajans haberlerini.
Diyelim ki, dövüşülmeye deşer bir şeyler için,
diyelim ki, cephedeyiz.
Daha orda ilk hücumda, daha o gün
yüzükoyun kapaklanıp ölmek de mümkün.
Tuhaf bir hınçla bileceğiz bunu,
fakat yine de çıldırasıya merak edeceğiz
belki yıllarca sürecek olan savaşın sonunu.
Diyelim ki hapisteyiz,
yaşımız da elliye yakın,
daha da on sekiz sene olsun açılmasına demir kapının.
Yine de dışarıyla birlikte yaşayacağız,
insanları, hayvanları, kavgası ve rüzgarıyla
yani, duvarın ardındaki dışarıyla.
Yani, nasıl ve nerede olursak olalım
hiç ölünmeyecekmiş gibi yaşanacak...

3
Bu dünya soğuyacak,
yıldızların arasında bir yıldız,
hem de en ufacıklarından,
mavi kadifede bir yaldız zerresi yani,
yani bu koskocaman dünyamız.
Bu dünya soğuyacak günün birinde,
hatta bir buz yığını
yahut ölü bir bulut gibi de değil,
boş bir ceviz gibi yuvarlanacak
zifiri karanlıkta uçsuz bucaksız.
Şimdiden çekilecek acısı bunun,
duyulacak mahzunluğu şimdiden.
Böylesine sevilecek bu dünya
"Yaşadım" diyebilmen için...

Nazım HİKMET

çok teşekkür ederim. hem fikirleriniz için, hem de şiir için. inanin 1 hafta önce bir dakikami nasıl guzellestiririm diye düşünüyordum. yaz tatilimin planını o kadar güzel yaptim ve yasadim ki..
umutlarım vardi. en buyuk hayalim evlat sahibi olmak, ve yazlik.almakti. ne oldu, nasil oldu anlamadim. bi denize baktim, bi gökyüzüne..Allahim.her gun ayni seyler, her gün...ben nasıl yaslanicam dedim. o andan itibaren icimdeki sıkıntı gittikce büyüdü. ve bogulma hissi gelince kendimi doktora attım (

Malesef yuklemedi netten bulabilirsin depresyon hastaları için yapılmış bir video..depresyonu kara köpek diye adlandirmis..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…