• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim 16 yaşındaki kızım

Konuyu en azından şimdilik kapatmıyorum, bir anne evladı için önerilerinizi beklerken, site kurallarında yasak olduğu belirtildiği halde dini içerikle yazmaya devam ederseniz o dini içerikleri yazan herkes uyarı almaya devam edecek, 2. üyelikler alıp gelerek bildiğinizi söylemeye azim değil konu kapattırmaya çabalama denir, zira çok iyi biliyorsunuz ki her türlü dini içerik yasaktır.

Kızında bu konuda birhayli bilinçli önemli olan faliyete geçmemek olduğunu söyledi.Ben üstü kapalı hem cinslerin cinselliklerini çok iğrenç olduğunu söyledim oda bana sizinkiler iğrenç dedi.Yani anladığım amaç birliktelik değil kısımdaki sadece duygusal.
Ayla14,
bende bir kız annesiyim, söz konusu cinsel eğilim olunca LGBT konusunda olabilir, mümkündür bu da bir tercihtir diyebilecek bir dünya görüşüm olmasına rağmen kızım lezbiyen olduğunu ima etse sizin gibi paniklerim çünkü bunu ailelerin kabullenmesi kendini eşcinsel hisseden bireyin durumunu kabullenmesi kadar zor ve sancılıdır.

Kızınız erkeksi giyinmiyor olabilir, bildiğim kadarıyla her eşcinsel özellikle kadın eşcinsellerin çoğunluğu zaten dışarıdan bakınca gayet kadınsı, bakımlı ve alımlı insanlar.

Bunun bir özenti olduğunu düşünmüyorum lakin tam olarak cinsel kimlik yönelimi midir yoksa kendini bulma süreci mi yaşıyor bunu anlayabilmeniz için özellikle LGBT konusuna hakim bir uzman yardımı almanızda yarar var, hem sizin yaklaşımınız nasıl olmalı hem de kızınızın duygularını tam olarak tanımlayabilmesi, kendini keşfedebilmesi için bu şart.

Bu süreçte bir uzman görüşü almadan kızınıza eşcinselliğin kötü olduğunu, kendi cinsiyetinde insanlarla ilişkinin iğrenç olduğunu veya evlilik imaları kızınızın bu konuyu sizle konuşmasının daha fazla anlatmasının önüne set çeker, duygularını içinde yaşamaya başlar ki bu hem sizin hem de en önemlisi onun için daha da işin içinden çıkılmaz hale getireceği gibi suçluluk duygusuyla bunalıma girmesine sebep olabilir.

Bir anne olarak kolay değil biliyorum ama konuyla ilgili nette araştırma yapmalı, konunun uzmanlarının makalelerine yazılarına göz atmalı, konuya hakim olmaya çalışmalısınız, mutlaka iyi bir uzman araştırın.

Şu konudaki bazı mesajları okurken utandım yemin ederim. Konu sahibine hiç mi saygınız yok ya, ne kadar ayıp. Hangi aklı başında insan evladı dışlanmayı, alay edilmeyi, lanetli görülmeyi ister arkadaşlar? Ki bu sadece Türkiye'de değil neredeyse her ülkede böyle. Eşcinsellik bir tercih değil, yönelimdir. Siz nasıl kadın olarak "Dur ya ben erkekleri arzulayayım bugün" demediyseniz onlar da demiyor. Ve son cümle olarak şunu söyleyeyim, eşcinsellik bir "tercih" olsaydı, yani insanlar bile isteye seçseydi bunu, bu kadar dışlanmak, lanetli olduğunu hissetmek yerine heteroseksüel olmayı seçerlerdi inanın.

Cocugunuz daha çok küçük çevresindeki insanlara veyatta gördüğü kişilere özenecek bir potansiyelde kendini farklı hissettirmek istiyor olabilir
Bu ya hormonal bir konu yada psikojik bir konu doktora gitmeniz gerekiyor güzel bir şekilde konuşup goturebilirsiniz.

size önerebileceğim tek şey çocuğunuz kimliğini de arıyor olsa yönelimi bu yönde de olsa ona yanınızda olduğunu belli edin ve takip edin kızınızı bir zamanlar aynı kimlik arayışını yaşamış biri olarak söylüyorum büyük ihtimalle çevresinde bunu anlayabileceği insanlar bulamayacağından internete yönelebilir ve malesef nasıl internette erkeğin sapığı varsa kadının da var hatta internette kendisini lezbiyen gibi gösteren erkekler de var ve kızınıza daha karakteri kişiliği tam oturmadığı yaşta ruhen çok zarar verebilirler.siz kızınızın yanında olun ne olursa olsun ki yalnız olmadığını bilsin eğer yönelimi bu yöndeyse de ona bunun bir hata olmadığını belli edin çünkü insanlar en çok ailelerinden gelecek desteğe ihtiyaç duyuyor sonuçta kendisini ileride kabul ettirmek zorunda kalacak ve bu süreçte yanında siz olun :)

Eşcinsellik özentiden olmaz,
Kızınız veya oğlunuzu yetiştirme şekliniz onların cinsiyetlerini değiştirmez.
Bu bir hastalık değildir, yapılan hormon tedavileri çocuğunuzun hissettiği cinsiyeti değiştirmez.
Eşçinsel olmak demek, bedenini değiştirmek demek ya da fızıksel cinsiyetinden rahatsız olmak demek değildir, öyle eşcinseller de var ama bazıları sadece kendi biyolojik cinsiyetınden insanlara ilgi duyabilirler.

Hele bizim ülke gibi eşcinsellerin toplumsal hayattan dışlandığı, içten çıkarıldığı ve tek çalışma alanı bırakılarak yaşamlarına devam etmeleri beklenen bir ülkede, ben escinselim demek, bunu kabul edip bir ömür savaşarak geçirmek cesaret ister.

Lütfen kızınıza destek olun, onu itmeyin. Gerçekten escinselse bu durum değişmez farkına varın.

Bu konu hakkında çok ama çok güzel bir belgesel var. Bir gün vaktim olursa Türkçe altyazılı ekleyip, YouTube a yükleyeceğim.Özet geçiyorum:

Kanadalı bir çiftin ikiz çocukları olur. Yedi aylık olunca ailesi bunları sünnet ettirmek ister. Gittikleri hastane yeni bir sünnet tekniği dener, ama işler istendiği gibi gitmez ve ikizlerden ilkinin operasyonu sırasında, yavrunun penisi yanar. Ve o dönemde bir daha düzelmeyecek şekilde çocuğun cinsel organı zarar görür. Aile o zamanlarda kara kara düşünürken Amerikalı bir psıkologun deneylerine denk gelirler, Dr.Money. Dr. Money ve o dönemim literatürü, çocuğun cinsiyetini belirleyen ana etkinin çocuğun yetiştirilme tarzı olduğunu iddia ederler,: cinsiyet doğuştan gelircilere karşılık, cinsiyet çevrenin yetiştirmesine bağlı sekillenirciler. Dr money çocugu kız gibi yetiştirirsek kız, erkek gibi yetiştirirsek erkek olacağını iddia eder.Dr.Money in çocuğun ailesi ile görüşür, aradığı fırsat önüne gelmiştir artık, teorisini kanıtlamak icin eline ikiz erkek çocuklar geçmiştir. Psıkologun önerisi, penisi yanan David i kız olarak yetiştirmektir. Aile öyle de yapar. Saçlarını uzatırlar, kız gibi giydirirler, oyuncakları ayrı ayrı alırlar, diğer ikiz, Brian, kardeşinin kız olduğunu düşünür falan. Ve tedavileri, doktorun yaptığı testler yıllar boyunca sürer. Ama kız gibi yetiştirilen ve kendısınn kız olduğunu söylemelerine rağmen, David ( kız adı Brenda)asla bu cinsiyetle barışmaz, erkeklerle oynamak ister, depresyondadır, korkunç şeyler Yaşar. Doktor çocuğu ve aileyi tamamen vajina operasyonu geçirmesi için zorlar ama David istemez. Cocuk delirme noktasına gelir falan filan ve aile en sonunda çocuklarına gerçeği söylemeye karar verirler. David için herşey iyi olmaya başlar, ilke defa mutlu olmaya başlar, erkek olmak istediğini söyler. Operasyon geçirir ve hatta evlenir. Ama bu sefer erkek kardeşi birden kız kardeşi değilde erkek kardeşi olduğunu öğrenince depresyona girer, ki en sonunda intihar eder falan filan.

David reimer ve onun hikayesi bize cinsiyetin hiçte öyle sosyal koşullanmayla olmadığını, doğuştan geldiğini anlatır. Siz de lütfen çocuğunuzu itmeyin. Bizler yani heteroseksüellerin bu konuda hiç bir şey söylemeye hakkı yok, ınsanlar nasıl hissediyorsa, doğaları neyse öyle yaşamalılar.

Son düzenleme:
Evet günlüğüne ana sınıfındaki sarı saçlı bir kızdan bahsetmiş onun saçlarını okşamak istediğinden ve hep onun yanında olmaktan.
Benim o yaşta aşık olduğum çocuk vardı komşumuzun torunuda özgür diye bir çocuğa aşıktı

Kendisi ara ara konuyu açıyor.Internetten Kadın kadına öpüşme sahnelerine bakıyor.Birde günlüğünü okudum bu durumunun ana okuldan itibaren devam ettiğini yazmış.Ve erkeklerden nefret ediyor.Birkaçkez minibüste tacize uğramış Ve ben ona nasıl davranmayın bilmiyorum.
Yardım almalısınız

Kendisi ara ara konuyu açıyor.Internetten Kadın kadına öpüşme sahnelerine bakıyor.Birde günlüğünü okudum bu durumunun ana okuldan itibaren devam ettiğini yazmış.Ve erkeklerden nefret ediyor.Birkaçkez minibüste tacize uğramış Ve ben ona nasıl davranmayın bilmiyorum.
Yardım almalısınız

Kızım eşcinsel olduğunu düşünüyor.Ben bu konuda birhayli takıntılı oldum. Kızlara aşık oluyor.Bunu çaktırmadan öğrendim.Geçici bir durum mi bilmiyorum. Konuyi üstü kapalı benimle konuşuyor.Psikiyatriye gitmek istemiyor.Ben ne yapacağımı şaşırdım.
Allah yardımcınız olsun. Çok zor bir durum.bir şekilde psikiyatrisite gitmeli

Bazı kişiler "hormonlardandır" diyip duruyorlar da eşcinsel olmanın hormonla ne alakası var? Bu bir hastalık değil ki vücuttaki bir dengesizlikten ötürü oluşsun. Hormonlarla ilgili olsaydı eşcinsel olan herkes hormon tedavisi görüp heteroseksüel olurdu değil mi? Hormon falan hikaye. Benimde testosteron hormonum normalden yüksek mesela. Ne yapayım hormonsal bir problemim var diye kendimi erkek gibi hissedip cinsiyet mi değiştireyim? Ya da eşcinsel mi olayım? Bunun hormonla alakası yok, kişinin kendisiyle ilgili bir durum.

Kızımın sınıf arkadaşı var altı senedir tanıyorum sekize gidiyor
Bikaç ay önce teyze sanki ben eşcinsel olucam dedi meslek seçer gibi dedi
Konuştuk biraz. Kafası karışık
Aile sıkıntısı var. En önemlisi takip ettiği yabancı şarkıcılardan etkileniyor.
Dikkat çekmeye çalışan değişik bi kızdır hep. Şimdi aşık oldu bi çocuğa onu kovalıyor:KK53:

Sevgili Ayla endişelenmenizi anlıyorum ama panik yapacak birşey yok. Arkadaşlar gayet güzel yazmışlar zaten. Siz de mümkün olduğunca bu konularda okumaya bilgilenmeye çalışın. Ergenlik zaten zor bir dönem, bir de böyle toplumda "anormal" kabul edilen durumlar eklenince aileler de çocuklar da panikliyor. Kızınızın kendini anlamlandırmaya çalıştığı bu süreci sağlıklı bir şekilde ve sizinle iletişim halinde geçirmesine özen gösterin yeter. Odağınızın eşcinsellik olmasına gerek yok. O kendi doğasında kendi yolunu bulacaktır. Bir psikoloğa da danışabilirsiniz kızınızla daha iyi bir iletişim kurabilmek için.

Onun da sizin de çelişkileriniz çok fazla şuanda ve bir nevi birlikte büyüyorsunuz aslında. İkinizin de öğrenecek çok şeyi var, birbirinize destek olun, sağlam bir iletişiminiz olsun. Bir insan özgüveni sağlam, kendini seven ve bilinçli bir birey olarak yetişirse karşılaşacağı her sorunun üstesinden rahatça gelir.

Lutfen kiziniza karsi abartili davranmayin. Ne olursa olsun o sizin evladiniz.
Ve 16 yasina gelmis. Bir noktadan sonra kendi yasamini sekillendirme hakkina sahip ve bu tercihini degistirmeyedebilir. Bu ihtimali unutmayin.

ben böyle bir konuda tek bir bakış açısı ile yetinmezdim sanırım.
muhakkak pedagog desteği alırdım, 16 yaş için psikolog mu iyidir pedagog mu iyidir bilemiyorum.

Birden fazla yaklaşımı değerlendirirdim, kimisi çocuğa verilecek cinsel/sosyal eğitimle değişebileceğini söylerken kimisi de asla değişmeyeceğini söylüyor. Bu kişiler elbette kendi önerdikleri yöntemleri belirli bir grup üzerinde test etmiş veya yapılan testi incelemişlerdir değil mi.
Kendi çocuğumu elbette ellerine öylece vermem, ama onların bakış açılarına göre kendi çocuğumu değerlendirmeye çalışırım.
Ve çocuk bir şekilde hangi grupta olduğunu ele verir diye düşünüyorum.
Çocuğumun kafası karışık değil ve verdiği kararı ifade etmede sorun yaşamıyorsa orada benim de kabullenme sürecim başlar. Ve benim için zor olur.
Ama yıllar önce Cemil İpekçinin bir röportajını okumuştum, babama durumumu açıkladığında beni evden kovar diye düşünüyordum demişti, ama babası şöyle demiş; 'Ben de birşey söyleyeceksin sandım. Benim için 4 duvar arasında değil, hayatta ne yaptığın önemli'

bu yaşlarda farklı görünmek ve dikkat çekmek için yapıyorlar sanırım bunu. benim arkadaşın kızı da kiliseye gidiyordu. ben hristiyan olcam diye tutturmuştu. böylelikle dikkat çekmeye çalışıyor ve arkadaş gruplarında sivrilecek bir farklılık yaratmaya çalışıyorlar kendilerine. gitmeyin sakın üstüne..

o yaşlardaki kızlarda görülen birsey panik yapmayın,sakince dinleyin tercihine saygı gösterildiğini hissetmesini sağlayın ama aralara da bunun anormal bir durum olabilme ihtimalini vurgularını sıkıştırın.
doğruyu sizin zorlamanızla değil de kendi muhakeme yeteneği ile bulduğunu düşünmesi ona iyi gelecektir

Bana göre de bir uzmandan yardım alınmalı. Hastalık olarak görüldüğü için değil, arka planını anlayabilmek için. Bana kalırsa taciz olayı onu erkeklerden nefret etmeye götürmüş olabilir ama bu lezbiyen olmakla sonuçlanmaz bana göre. Yani ben öyle olduğunu nedense düşünmüyorum. Sanki içindekileri rahatça ifade ederse rahatlayacak gibi geliyor, bilemiyorum.

Back
X