Derdim Bazı Konu Sahipleri...

konu sahibi konu açarken her türlü yoruma hazırlıklı olmalı fakat bazı arkadaşlarda öyle bir abartıyorlar ki ..
bu seferde konu sahibiyle yorumcu arasında çekişme başlıyor ..hangimiz hangimizi bastırıcaz olayı ...
bir yorum yapılıyor konu sahibi cevap vermiyor diyelim artık ona duyurana kadar yazıldıkça yazılıyor ..ben bunlara gülüyorum bazen okurken ... kadın kaale almıyorsa susucaksın yani ne illa laf yarışına giriyorsun ..ben yorumumu yaparım cevap vermedi mi birdaha yazmam banane benim derdim mi yani ... bu kadarda ciddiye alıp güç savaşı haline getirmemek gerek .sonuçta sanal ortam burası ... isteyen istediği yorumu yapar ama bir derdim vara konu açan kişi zaten dertli .yani dertli birine normal piskolojideki biri çekişerek ne kazanıcak ..istediğin yorumu yap tamam ama karşındaki insanı kırıp kırmadığın önemli .. öyle bir usluple konuşuyor ki bazı arkadaşlar yani karşınsakine dövmekten beter ediyor .. neyi söylediğin değil nasıl söylediğin önemlidir ... uslup hitap çok önemli şeyler .. ama nasılsa sanal ortam diye bu kadar rahat davranmanın doğru olmadığını düşünüyorum ....

Benim anlatmak istediğimle alakası yok. Mesela şöyle örnek vereyim. Buraya bir arkadaş konu açıyor. Başından geçen bir olayı anlatıyor. İşyerinden bir kişi başına musallat oluyor. Konu sahibi de bu kişiyi istemiyor ve özellikle bir alakası olmadığını belirtiyor. Bununla ilgili bir konu. Yardım istiyor nasıl kurtulabilirim diye. Yorumcunun biri çıkıp diyor ki '' belki sen kuyruk salladın ondan musallat oldu''. Bunun gibi şeyler mesela.

Bir de şey var.
Eşinin kendisini aldattığını anlatan bir konu.
Bizler kocaya verip veriştiririz.
Bir de bakarız ki konu sahibi taarrua geçmiş eşini koruyor.
Sonuç ne mi...
Tabiki koca affedilir
Bizler de yeriz bedduayı otururuz aşağı.

evet buna ben de şahit oldum.hatta bir arkadaş bu ünv.teli kızlar böyle demişti.. şimdi bunu yazan kişiye nasıl tepki vermezsin ki? hakaretin alasını yapıyor işte tek cümleyle.

ona sinirlenmemek lazım
bir yuva kurtarılmış oluyor işte

gerçekten ben de bu sözün hastası oldum artık, yorum yapıp fikrini söyleyen kınıyor oluyor yorumlarımızın başına büyük harflerle kınamıyorum sadece aynı fikirde değilim falan yazmamız gerekiyor herhalde. hele bide yuva yıkmaya meraklı fesat tipler olduğumuz zamanlar var ki tadından yenmiyor hepsine gülüp geçiyorum gerçekten, burada bir insanın derdini ciddiye alıp fikir vermek isteyen insanlarız neticede bu neyin hırsıysa sadece komik oluyor :)

Son düzenleme:

Aynen doğru, bazıları olaya farklı bi açıdan bakıyor, yaklaşıyor, olayı farklı anlıyor, daha doğrusu canı nasıl isterse öyle anlıyor ve o şekilde yorum yapıyor.

Anladım şimdi.
Kuyruk salladın diye yazmak çirkin elbette ama düşüncesi bu da olabilir.
Yani iş yerinde ki çocuğa bilmeden ya da bilerek pas vermiş olabilirsin diyemez mi yorum yapan ?
Bu da bir bakış açısı çünkü..

konu sahibi konuyu açıyor,anlattığı kadarıyla yorumlar yapılıyor,

hatalar bulununca da siz benim ne yaşadığımı bilmiyorsunuz ama diye atarlanıyor.eee ne bilelim ne anlattınsa ona yorum yapılıyor

evet buna ben de şahit oldum.hatta bir arkadaş bu ünv.teli kızlar böyle demişti.. şimdi bunu yazan kişiye nasıl tepki vermezsin ki? hakaretin alasını yapıyor işte tek cümleyle.

Evet üniversiteli kızlar olayını hatırlıyorum bende hatta söyleyen kişiyi de hatırlıyorum çoğu kişi de biliyordur Cahillik tek kelimeyle başka bişey diyemiyorum...

benim sinir olduğum bazı replikler var,üyelerin evli ya da bekar olmalarıyla ilgili, adam yerine konman için evli hatta uzun süredir evli ve çocuklu olman gerekiyo, yani 3-5 aylık evlilikler tırı vırı, tüm şartları sağlasanda yaşamayan bilmez şeklinde azarlanabilirsin, bide şu trip var, özellikle aldatma/boşan(ma)ma konularında, bana akıl veriyosun ama sen boşanırmıydın bakalım, kendi hayatında eziksin beni gaza getiriyosun, tanımadığım etmediğim birinin evlenmesi ya da boşanmasından bana ne ise, ben okuduğum duruma yorum yaparım,kendi yapamayacağım hiçbi şeyide kimseye salık vermem

konu sahibi konuyu açıyor,anlattığı kadarıyla yorumlar yapılıyor,

hatalar bulununca da siz benim ne yaşadığımı bilmiyorsunuz ama diye atarlanıyor.eee ne bilelim ne anlattınsa ona yorum yapılıyor

ağzında cımbızla laf çekiyoruz
hem yardım istiyor, hem de yeterlı bilgiyi vermıyor
konunun ortalarında farklı farklı şeyler çıkıyor ortaya

Suçlu yine de biz oluyoruz işte, aslında koca suçlu ama, kocaya laf söyleyince biz suçlu oluyoruz, sanki eşine git aldat demişiz gibi bi izlenim çıkıyor ortaya, madem o zaman konu açılmasın.

evet bak buna katılıorm yakında kktc kızlar kulubü çıkar

Evet üniversiteli kızlar olayını hatırlıyorum bende hatta söyleyen kişiyi de hatırlıyorum çoğu kişi de biliyordur Cahillik tek kelimeyle başka bişey diyemiyorum...

ya ben onu bilmiyorum, kaçırmışım. bazen bazı konularda diyorum ki (tabi içimden hayatta yazıpta kimseyle sorun yaşamak istemem) hayata bu kadar dar bir pencereden baktığın için bu kadar sorun yaşıyor bu insan

bu da bir bakış açısı ama, belki konu sahibi daha öncesinde bir şeyler söyledi ve adam onu kuyruk sallamak olarak algıladı? bu durumda o davranışı (diyelim ki beraber çay içelim diyor konu sahibi, adama) yapmasın ki adamda onu rahatsız etmesin; yani bazı yorumlar çok rahatsız etse de bir bakış açısıdır hakaret küfür içermiyorsa da okur kendince yorumunu yaparsın yani gocunmaya gerek yok, sen de dersinki yok ben kuyruk sallamadım yüzüne bile bakmam, konuyu okuyanlarda aydınlanır sonucta o işyerinde değiliz ve sorunun kimde olduğunu anında anlamak gibi altıncı hisse sahip değiliz hiçbirimiz.

Son düzenleme:

ama ifade şekli çok önemli canım.mesela kuyruk sallamak gibi bir cümle bana iğrenç geliyor.onun yerine yüz verme sen de denilebilir.üslup var rezil eder üslup var vezir eder demişler :)

ya da kimse dememiş ben uydurdum bilmiyorum

Aranızda en çok banlanan benimdir herhalde..
Ama yine de doğru bildiğimi yazıyorum,banlanacağım diye kimseyi pohpohlayamam çocuk gibi.
Hayat zor herkes büyümeli bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…