Derdim büyük arkadaşlar yorum yapın..

Bu sıkıntı maalesef her tür denklikte daha doğrusu dengesizlikte oluyor. Ben de maddi açıdan bunu yaşadım bi çok defa. Allah biliyor asgari ücretle çalışanla da öğretmenle de görüştüm ciddi niyetle. Ama erkekler bu konuyu komplex yapıyor maalesef. Erkek bi tık yukarıda olacak veya en azından eşit olacak. Bu o gereksiz toplum kabullerinden biri değil, çok doğru.
Şimdi her şey güzel ama ilerde eğitim ve maddiyatı sorun etmesi büyük ihtimal.

Kaç gündür yaş farkıyla ilgili konu açılıyordu,örneğini gördük. 40 yaşında erkek 30lu kızlara bakmıyor da gidip 20lere bakıyor. Bu erkekler iflah olmazdır

Aradaki yaş farkı gerçekten cok sen gençliğinin en güzel dönemlerini yaşarken o sana ayak uydurabilecek mi fiziken belki ama kafa yapısı olarak.hep 25 39 kalmiycaksiniz ilerisini düşün anneni babani üzme hayatını yasiycan insan sana denk olmalı.yas olarak eğitim olarak maddiyat olarak. Her ne kadar sorun olmuyo dense de evlendikten sonra bunların hepsi sorun.bdv ye açılan konuların çoğu böyle aramızda yaş farkı çok ben gezmek istiyorum o evde durmak! Ben rahat büyüdüm eşimin ailesi farklı! ben üni mezunuyum eşim lise daha az kazanaiyo iş bulamiyo! Gibi gibi. Zamana bırak herşeyi kendinde görebilirsin ama aileni üzme

Aslında doğru diyorsun adam zengin olsaydı bakış açıları farklı olabilirdi. Yaş farkınız evet biraz fazla gerçekten. Ama neden imkansız olasınız ki önce bir tanısaydılar keşke ... yani mutlu da olabilirsin mutsuz da. İkisininde garantisi yok. İlerisi için yaş farklı biraz zorlar diye düşünüyorum.

Ha olumsuz bir şeyi de yazayım, küçük olanın yaşı + aradaki yaş farkı+ beraber geçirdikleri süre bunlar hep orantılı.yani 18inde biri 40ında biriyle 1 ay tanışmış hiç olmaz.50sinde biri 60ında birini 1 senedir tanıyor o olur.

Ailenin olmaz dediği evliliklerde ailesini dinlemeyip evlenenlerin mutlu olduğunu görmedim
Ailenizi dinleyin bugün sizi sevenin yarında sevecek garantisi yok

Ailenin olur dediği evliliklerde de mutsuz olanlar da var
Ben şuna karşıyım aile istemiyorsa mutsuz olacaksın buna herkes o kadar inanıp garanti veriyor ki bu söze.

20 yaşında gösterdiğinize emin oldum bu başlıktan sonra.

ilgisi alakasi hosuna gitmis gibi duruyor ortada ask yok sanki. ask sozcukleri kullanmiyosun, askimdan su haldeyim bu haldeyim demiyosun. bosuna aileni uzme, sana olan guvenlerini gereksiz mantiksiz yere harcama.

İkili ilişkilerde akla ‘’ Acaba? ‘’ düşüyorsa orada bir problem vardır canım.
Emin ol erkekler evlenmeden önce çok farklı evlendikten sonra çok farklı oluyorlar.

Ailenin olur dediği evliliklerde de mutsuz olanlar da var
Ben şuna karşıyım aile istemiyorsa mutsuz olacaksın buna herkes o kadar inanıp garanti veriyor ki bu söze.
Aile kişiyi düzgün biri olarak görmüştür ama sonra kötü çıkmıştır buda olabilir tabi
Yoksa hangi aile evladını ateşe atmak ister

Aile kişiyi düzgün biri olarak görmüştür ama sonra kötü çıkmıştır buda olabilir tabi
Yoksa hangi aile evladını ateşe atmak ister

Tabi ki kimse istemez.
Her evlilikte sorun olabilir.
Oluşabilecek sorunları ailenin rızasızligina bağlamak bana göre yanlış bir düşüncedir.

duygularınla degil aklınla hareket et ve ailenin sözünü dinle hicbir şeyiniz uyuşmuyor 2 senelik evli biri olarak söylüyorum denklik çok önemli denklik olmayınca çok sorn çıkıyor dindar olması iyi biri olmasın bunların evlilige + bir faydasi olmuyor kimse dışardan göründüğü gibi olmuyor iyi düşün illaki evlenicem diyorsan nişanlan ama bu sürecte iyi tanı

Bu aralar ben erkeklere sadece ama sadece sinirleniyorum. Gençsin ve güzelsin, acaba bunlar olmasaydı da o kişi seni beğenip sevecek miydi? Erkekler önce kendilerinden yaşca kızları sever onların gönüllerini hoş tutar, evlenince de bambaşka yüzleri ortaya çıkar. Çünkü o yaşta ki erkek ne derse dedin karşısındaki kadından kendi gibi düşünmesini ve kendisine ayak uydurmasını bekler. Kesinlikle size ayak uydurmaz. Burada da bir çok örneğini gördük. Efendiymiş dünya iysiymiş bunlara inanmam. Şöyle de bir durum var belki bir araya gelen iki insanda iyidir hoştur ama aynı evin içine girince birbirleriyle uyumlu olmadıkları için birbirlerinin kötü yanlarını ortaya çıkarırlar.

Şu an toz pembe düşünüyor olabilirsin, sevdiğin için her şey olur gibi geliyor. Ben sırf birinden hoşlanıyorum diye onunla evlenmem, bunu hiç bir yaşımda yapmadım. Senin yaşındayken zaten evliliği düşünmedim bile. Karşımdaki insan bana uyacak ki en azından bu konularda sonradan sorun çıkmasın, kendimi ve onuda garantiye almak isterim. Başka sorunlar çıkar orası ayrı onlar öngörülemez ama senin durumda nasıl sorunların meydana geleceği belli. Anneni ve babanı dinle derim. Onsuz yapamam seviyorum diye bir şey yok. Ölenin arkasından bile yas tutuyorsun sonra hayat devam ediyor...

Ciddi mana da soruyorum bu erkekler neden yaşıtlarını değilde kendilerinden bu kadar küçük insanlarla evlenmek istiyorlar? Amaçları tam olarak ne?

Tabi ki kimse istemez.
Her evlilikte sorun olabilir.
Oluşabilecek sorunları ailenin rızasızligina bağlamak bana göre yanlış bir düşüncedir.
Benim için gecesini gündüzüne katıp bakan anne ve babamın rızası çok önemlidir
Çünkü onlar benim görmediğim olumsuzlukları görmüşlerdir hayat tecrübeleri benden çoktur
Ki burdaki çoğu kişide evladım olsan bende vermezdim diyorlar demekki konu sahibinin ailesi haklı

Ailelerin bu tutumu can sıkıcı olabiliyor ben de benzer şeyler yaşadım ama ne yazık ki haklı çıkıyorlar. Eşiniz çok iyi bir insan olsa bile denk olmayınca ki burda bahsettiğim ortak payda olması birinin diğerine üstünlüğü değil, her neyse işte denklik yoksa sıkıntı oluyor. Siz ailenizi ikna etmek için tavsiye istiyorsanız bekleyip sabredin. Ama ailem haklı mı diye Soruyorsanız maalesef bence öyle.

Yol yakınken vazgeçin aileme düşkünüm demissinz evlendikten sonra aile daha da aranıyor dahada çok ozleniyor hem yaş farkının farkındasınız yaşlı demissiniz bu ileride dahada gözünüze batacak evlenmeden önce herşey toz pembe ama evlendikten sonra öyle değil evlilik zor gecim zor ayrıca aile rizasida önemli

Karakter elbet önemli ama diğer kriterler uygun değilki.
Şimdi olur gibi görünen herşey yarın gözünüze batacak.
Kaldı ki dış görünüşünü siz de kabullenmiş değilsiniz.

Ayrıca adam açısından düşününce ondan her bakımdan üstün ve genç bir kız bulmuş, tabii suyunuza gider sizi kaybetmek istemez.
Belki zalimce düşünüyorum ama öyle.
Sonra kıskançlıklar başlar,siz kıpır kıpırken o orta yaşa doğru yol alır vs vs.
Daha bunun çocuk yapması var.
Kısaca ailenizi dinlemenizde fayda var.
Çok gençsiniz.
Ben 24 yaşında evlendim, kendimi hayal edemiyorum o yaşta biri ile.

yaş konusuna değinmeyeceğim fakat ailenle iletişimin güzel ve mutlu bir ailen, sana değer veren anne baban varsa mutlaka onların düşüncelerini göz önünde tut. ikna etmeye çalış fakat asla aileni yok sayma.

Normal sartlarda her aile karsi cikiyor.
ailenin kendi maddi durumuna bagli olabilir.
hangi maddi durumu düzgün aile kizini "zorla" zengin ama egitimsiz bir kart horoza verir?
ben sahsen ifrit oluyorum- kicindaki kil agirmis herifler gencecik kizlara yaklasinca. kizim evlenmek icin agaca ciksa bile onayimi vermezdim mesela. zengin degil, isterse milyoner olsun. zengin adama gencecik kizimi satacak degilim. Ama kizim rahat eder modusunda hic degilim. Varsin 2 göz odada kendine denk bir adamla gencliginin tadini cikartsin doya doya. adam koltukda pineklerken parayla sevisecek degil.
sizinde yasiniz baya kücük galiba- konusahibin minnak sevgülüsü yakinda andropoza girecek haberi yok.
konusahibin sevgilisi "sadece 14" yas büyük- babasi olacak yasta degil ama adamin gencecik kiza yaklasmasi bence igrencligin tam sinirinda.
ben 32 yasinda genc ve güzel bir kadinim- simdi kalkip 18 yasinda bir delikanliyla evlenmeye kalksam yakisirmi?

bu adam kalkip 25 yasinda bir kadinla "kafalarimiz uyusuyor" dediginde bende bile alarm canlari calmaya basliyor- yahu bu nasil bir denklik? bu adam gerimi? arada koca 15 yil fark var... nasil kafalar denk oluyor?

yukarida zaten kendiniz yazmissiniz- adamin maddi gücü zayif, yasli ve okumamis. tabiki yapisir kiza camsakizi gibi.
kaymak gibi hayat, genc citir kadin, maddi acidan sigortali hayat- ohhh bide kiz hafif saf cikarsa keyfinden yenmez...
ben bu kart heriflere güvenmiyorum kardesim.

Rabbim büyük konuşturmasın ama ben sırf parası için biriyle evlenemem. Kendimden bu kadar büyük biriyle de evlenmek istemem, ama erkekler maalesef iğrenc oldukları için kendi yaşıtlarına değil genç kızlara kancayı takmaya çalışıyorlar. Görücü usulü evliliklerde bile annelerine, ben kendimden 7 yaş on yaş küçük birini istiyorum bana öyle birini bul diyorlar... İşte nedeni de eğer yaşıtları olursa onları parmaklarında oynatırlarmış, kendilerinden küçük kız sözünden çıkmazmış falan. Sanki kendilerine köle alıyorlar.

Zaman taniyin ailenize. Bir sure sadece tanisma evresi olsun gelsin gitsin ailenize kendisini tanitsin. Mutlaka yumusarlar. Belli ki ailenizde size duskun. Bu yuzden cok kiyamazlar bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…