derdim büyük

sekerportak

Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
24
0
16
Balıkesir
kayıvalidemin bizi ziyarete geleceği ihtimali bile beni tedirgin ediyor. evliliğimizin ilk zamanlarında gelmişti ve bana kabus gibi bir gün geçirrti. istiyorki haber vermeden gelsin evde her istediğini yapsın her yeri karıştırıyor habersiz her şeye karışıyor kendi yapsın istiyor benim sevmediğimi bile bile yapıyor bunu . oğlunun eviymiş ya.ama ben istemiyorum kızlar ya gelmesin sonra kavga ediyoruz hep eşimle nsıl idare etmeliyim sizce

1hafta 10 gün kalması sürekli beraber oturmanızdan iyidir .

İdare etmeye çalışın.

Etrafı kurcalamasına özelinizi karıştırmasına müsade etmeyin.

Güzellikle söyleyin..."Anne bişey mi aradın ben vereyim" diyebilrsiniz.

Anlamaması için neden yoktur galiba...

sayginizi kaybetmeden gösterin her imkanda o evin hanimi siz oldugunuzu, ve onun sadece misafir oldugunu, yoksa öyle gelir öyle gider sizede dertlenme duser...kaleyi icden fet etmelisin kocan avucunda olmali anneci degil.. bunu göterdikten sonra zaten sorun kalmaz....

valla okuyunca bi anda kv gözümün önüne geldi 2 gün geldi maşallah mutfağı kendi istediği gibi değiştirmiş yerleştirmiş yatak odamı bile..!valla eşinle konuşup ona şunu söyle ne senin annen ne benim annem kimse dokunmasın eğer kayınvalideni uyarsan gidip eşini dolduracak sana karşı olay farklı yerlere gidecek.bence eşine güzellikle anlat annesiyle konuşsun ama tam eşref saatini yakala adamın

benimkide gelir mesafe yakın olunca sık sık gelir akşam oturmasına vs gönlüne göre şu şöyle daha iyi olmazmı vs der ben hiçbirine evet demem belki de daha iyidir ama sürekli akıl vermesi ve değiştirmesi gözüme battığı için hep onun dediği ters gibime gelir, bazen değiştirir yerlerini o gidince ben eski yerine koyarım , böyle böyle vazgeçer düşüncesindeyim. vazgeçmezse kendi bilir o gidince kendi bildiğimi okuyorum nasılsa bikaç saat takılsın gönlünce

birde herkesin derdi kendine göre büyüktür elbet ama Allah başka dert vermesin gözünüzde çok büyütmeyin ne kadar kafamıza takarsak o kadar büyüyor sorunlar

birde herkesin derdi kendine göre büyüktür elbet ama Allah başka dert vermesin gözünüzde çok büyütmeyin ne kadar kafamıza takarsak o kadar büyüyor sorunlar

bırak karıştırsın.1-2 şöyle güzel iç çamaşırı felan koy elinin altına.kremler diz aynanın önüne.takılarını koy görecegi yerlere.ayakakaıbalrını çizmelerini sırala bir yerlere.kat kat nervesim koy çekmecelere.

ne arıyorsa bulsun.o gelmeden şöyle etrafa biraz çeki düzen ver.çok dagınıkmış demesin yeter.bırak karıştırsın.ben öyle yapıyorum en güzel esyalarımı çıkarıyorum gözüne güzününe sokuyorum.

bence en önemlisi senin rahat davranman.o yokmus gibi davran.eşinle işine gücüne bak.

Eşyalarını karıştırması hiç hoş değil Allah korusun büyü muska bile koyabilir eşyalarının arasına. Bir an önce bu durumu eşinle konuşmalısın. İnşallah seni anlayacaktır.

ben de başlığı okuyunca büyük dert diye koştum burayaSiz daha dert görmemişsiniz,kayınvalideniz olur da bir gün sizin eve yerleşirse naparsınız o zaman öldürürsünüz kendinizi herhal Sakin olun,ona anneniz gözüyle bakın empati kurun zaten sorun kalmayacaktır

valla canım dua et bır arada yada altılı ustlu oturmuyorsun...
bunu çözse çözse eşin çözer canım...bi şekilde eşin seni anlarsa eğerr annesine de gereken cevabı verirr..
benim kayınvalidem yine ben evde yokken gelir girer evime ben eve gideyim kapımı açmaz..altı üstlü oturuyoruz düşün..yedek anahtar var onda ne kadar kızsam da esim anahtar kalcak onda benım annem o gelcek diyor başka birşey demiyor.........

canım benim derdin büyük de.. çekilmeyecek bi dert değil.
Eşinin annesi, sürekli gelmiyorsa eğerarada geldiğinde de anlayış göstereceksin mecbur.
bence bu tarz şeyleri eşine yansıtmadan kayınvalidenle çözmeye çalış.
Herşeyi eşinize anlatmayın hanımlar, bi noktadan sonra siz anlatan onlar sallamayan oluyorlar çünkü.

canım biz onları annemiz yerine koysak onlar sanki kızları yerine koyuyormu bizi???acaba kendi kızına gitse öyle rahat davranabilirmi?tabii orda damat var ya sesleri çıkmaz..ama iş oğlunun evine geldi mi seni yok sayıp herşeyi istedikleri gibi yapmaya bayılırlar..

O evde birseyin yerini veya duzenini degistirirse , arkadan sizde eski haline getirin.
Benim duzenim boyle , ben boyle seviyorum deyin.
Biraz idare deceksiniz yapacak birsey yok.
Beraber oturanlar var neler yasiyorlar
Bir hafta sonra gider evine , sizde hayatiniza devam edersiniz.

sonuçta eşinizin annesi...
şimdi gelmese bile başka birgün, yine gelecek.
bir hafta dayanmaya çalışın ve strese sokmayın kendinizi.

empati yapıp birazda öyle düşünseniz..
sonuçta eşinizde ağaç kabugundan çıkmadı..
oğlununda evi,gelip gidecek ama mesafeyide bilecek..
ailesi ayda yılda bir gelip kalıyorsaaa azıcık katlanmayı bilin..
bunu bu kadar sorun haline getirmenize gerek yok..
bugün var yarın yoklarrr..unutmayın ki birgün sizdee kayınvalide olacaksınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…