E ne güzel iste, siz de haftalık harçlık verin. O parayla idare etsin,alışverisini yapsın. ilk günden bitirirse de kendi problemi, sabahtan kaba koysun yemeğini okulda yemek için. Böyle böyle para hesabı öğrenir ^^
Bir de yazan arkadaş ne doğru demiş , ergen terapistine gitsenize. madem maddi olarak sıkıntınız yok. Size en akıllıca tavsiyeyi de o verir. Muhtemelen sizin tavrınız değişirse cocunuzun tavrı da değişir.
Ama mucize de beklemeyin , 16 artık kişiliğin coktan oturduğu ,karakterin belli olduğu yaşlardir.

Ya parasından değil ama ben olsam gencecik kizimin vizyonsuzluguna da üzülürdüm. Ben lisedeyken bloğum vardı, o yüzden hatırlıyorum paylaştığım şeyleri. Marketten foto makinası almıştım mesela, lisede okul gazetesindeydim, havaliydi. Kardesinisec diye bir uygulamadan köy okulundan kardeş secmistim, onla mektuplasir ona kitaplar gönderirdim, ergenlere yönelik festivaller olurdu alkolsüz,daha küçük çocuklara yönelik firmalarin sponsor olduğu, onlara bilet alir duman konserine falan giderdim, kitap fuarlarini takip eder giderdik, ilçemdeki sehir tiyatrolarındaki tüm oyunlara giderdim, ilçemdeki bir kadın derneği geri dönüşüm ile ek gelir için defter kitap kabul ediyordu, arkadaşlarla biriktirip birinin babasinin arabasıyla götürmüştük.
Ne bileyim, az buçuk bir vizyonumuz - kendimizi tatmin edecek şeylerimiz vardı.
Ama bahsettiğiniz kız beş binlirayla kendisine tuman tayt aliyor , heves ettiği şey bu...
Yani ne bileyim...
Üzücü bir yandan.
Bir de "arkadaşımda var, benim de olsun" ifadesi çok tehlikeli bir cümle. Sonuçta sırf herkeste var diye telefon , o model ayakkabı isteyen sırf herkeste var diye erkek arkadaş arayışına girebilir , sırf "tüm kızlar yaşadı bana ezik diyorlar" diye henüz hazır olmadığı şeyler yaşayabilir, tüm kızlar sigara içiyorsa sigara içebilir, tüm kızlar bara gitti diye alkol tüketebilir. Yani dislanmaktan korkmak insanı çok büyük yanlışlara sürükler. "olabilir,onlar başka ben başka insanım, ben bireyim" bakış açısına sahip olmayan insan bence çok savunmasizdir.
Belki gideceğiniz terapist bu konuda ona bir şeyler aşılar