Derdim evlenememek.!

iş yok hayatında biri yok bu ikiside olmayınca büyük mutsuzluk büyük bi boşluk oluyo insanın içinde.ve bide çevrende iş bulamıyosan evlenirsin nolcak diyen bi sürü densiz sanki ben onların gönlünü yapmak için evlencemyaşım 23 bazen diyorum anneme evlenmek istiyorum diye o kızıyo bana evlenipte napcan diye çok meraklısın diyo ona göre 25ten önce evlenilmemeli haklıda olabilir belki ama yalnızlık zor:85:
geçen gün birisi senin evlilik yaşın gelmiş diyo kendisi 22 yaşında evlenmiş şimdiki aklı olsa 20 yaşında evlenirmiş.benim içimdede bi istek olsada bunun ağzına daha fazla laf vermemek için evlenmiyorum evlenmek istemiyorum ben sen kzılarını 20 yaşına gelince evlendir dedimsaçma sapan konuşan insan çok konuşurken birazda karşısındakini düşünseler...boşuna dememişler elin ağzı torba değilki büzesin

Acaba benımde mi derdim evlenememek yoksa şu enerji meselesimi çözemedim..
Liseden sonra ( üni. başlamadan önce ) çok isteyen vardı sağdan soldan ..
Ama ben hep feminist takılır , evlenmicem ben koca emrı altına gırmem pozları verip üni. başladım
şimdi ne bakan var ne soran :)) yaş mı 24'e giriyorum ekimde ..

Bazen çok geç kaldığımı düşünüyorum, oo dıyorum evlenseydın o zaman sımdı cocukların olur , sıcacık bır yuvan yanında başını yasladıgın bır eşin , sırdaşın olurdu .. Yaşardın yani ..

Bazen de delimisin sen diyorum , herşeyin bittiği noktadır evlilik.. Bir olmaktan biz olmaya geçiyor insan hayat değişiyor, oyunmu bu sen yapamazsın dıyorum , oturuyorum aşağıya ..
Ve Neden evlenir insan ? bunun cvbını kendıme bır turlu veremıyorum ..
Çocuk hayatta en cok ıstedıgım hatta tek ıstedıgım şey .. Ama nasıl evlenilir o karar ne zaman verilir ? Birinden hoşlanmak , sevmek , yada maddi manevi uyum içinde olmak yeterlimi evlenmek için ? off ya neyse benden bir cacık olmaz :)

biz bayanlar biraz daha farklı düşünüyoruz tabi kii..heleki anne olma duygularımızda artık iyice gelişmişse..ama maalesef ki kısmet bu iş..kilo falan vermek güzelleşmek...bir çlöüde doğru ,tabiki insan kendine bakmalıda ama kardeşim yaa suratına bakılmaz insanlar bile evleniyor....bir tezatlık var diyorsun burda...yaşım otuza gelme sınırında ama çok şeyin geç kalmışlığı var içimde...zor bir duygu gerçekten Allah yardımcın olsun ve herşey gönlünceo lsun bu mübarek günde..kısmetse gelir çinden yemenden;kısmet değilse ne gelir elden....

evlilik kutsal olsa da asıl amaç bir yerde cinselliktir. yani cinsel duyguların helal daire içerisinde doyum bulması ve toplum düzeninin sağlanması. yine insan evlenince pişmeye başlıyor, olgunlaşıyor, tam bir birey oluyor. en azından genel görüş böyle gördüğüm kadarıyla...

ve herşeyin bitme noktası olarak görmek yanlış bence. tam tersine uyumlu bir insanla çok daha güzel, huzur verici bir hayatınız olur.

ha evlilik kararını vermek şu hayatta vereceğimiz en zor karar bence. ben de yakın zamanda -3 ay önce- bu kararı verdim ve gerçekten çok zorlandım. karşı tarafı sevmek, güvenmek yetmiyor, insan yine de belirsiz bir geleceğe adım atıyor ve korkuyor haklı olarak. bu durumda yapılacak şey karşı tarafı olabildiğince tanımaya çalışmak, bilen insanlara sormak, araştırmak ve dua edip adım atmak. eğer niyetiniz temizse herşey güzel olur.

bir de şu var ki doğru insanı bulduğunuzda bunu anlayacaksınız diyor bir yazar. ben bu kararı verirken uzun uzun düşündüm, nerden bilebilirim doğru insan olduğunu. şu anki nişanlımla evlilik kararını verirken çok uzun düşündüm, dua ettim ve adım attım. içimden bir ses ''doğru yapıyorsun'' diyordu. gördüğüm kadarıyla yorumluyordum, son tahlilde ne hayır ne şer bilemeyiz. kısmetimize razı olacaz yani bundan sonra =)

Bu cok dogru broken, bende bunu bir yerden duymustum, dogru kisiyi buldugunuzda (yani ilerde evleneceginiz kisiyi buldugunuzda), bunu kesinlikle hissedeceksiniz... Iste Aradigim kisi Bu ! diyeceksiniz içinizden bi ses evet iste bu! baska hiç bisey gelmicek akliniza emin olacaksiniz oyle hissedeceksiniz... ve o zaman tamam tereddütsüz adim atabileceksiniz...
Not : ben Evli degilim bekarim :) bu arada.. ama bu dediklerime inaniyorumm
Rabbim'in o hissi verdigine inaniyorum..
mesela gorucu usulu sizi gormeye geliyolar ve karsinizdaki insana hiç yabancilik çekmiyosunuz, bu durumda illaki bisey vardir :) gzl bisey..
Bilmem kendimi guzel anlatabiliyomuyum... ?!

evet canım gayet güzel anlattın söylediğin durumu da aynen yaşamış biri olarak sana katılıyorum =)

ben üniversite mezunu, çalışan biriyim. bu yüzden görücü usülüne mesafeliydim ama ailem ısrar edince onlar kırmak istemedim. hem bir görüşeyim ne olacak ki diye düşündüm. gördüğüm ilk anda da karşı tarafa ısındım =) normalde insanlarla özellikle ilk tanıştıklarıma karşı çok mesafeliyimdir ve arada bir güven sağlanmadan muhabbet kurmam ama bu defa çok farklı oldu. sanki yıllardır dostmuşuz gibi rahat iletişim kurdum. uzun bir ara ve bazı sıkıntılar sonunda da çok şükür nişanlandım bu kişiyle =)

tabi hayırlısı için hep dua ettim bu sürede ''Rabbim eğer hayırlı ise aramızdaki muhabbeti artır ve evliliğimizi kolaylaştır, değilse hayırlıya çevir...'' diye dua ettim. çok şükür şimdilik herşey güzel gidiyor gibi =) inşallah siz de anlaşabileceğiniz, sevgi ve huzurla devam ettirebileceğiniz, hayırlı bir evliliğe sahip olursunuz =)

Amiiiiin canim çok sagolll...
Rabbim seninde mutlulugunu daim etsin nisanlinla.. hep çok mutlu olun insaAllah ..sanada çok hayirli olur ins.. Sevginiz sayginiz hiç azalmasin ilk gunki gibi sevin hep birbirinizi

mubarek kandil gecesinde duaların bütün evlenmemiş sevdiğini o özel kişiyi bulamamış insanlara gitsin inşallah bu bu mubarek gecede eşini bulamayan herkeze allah istedikleri eşleri versin diyorum .ben 9 kilo verdim yaklaşıkbu konuyu açtığımdan beri evet güzel bir bayanım aslında uzun boylu beline kadar düz saçları olan yeşil gözlü ama bu yolda oldukça yol katettim bu evlilik aile kurma olayının güzellikle ilgisi yok biliyorum ve insan nekadar uğraşırsa uğrasın herşey kısmet allahın taktir ettiğinden ziyade yok bu sıra çok üzülmüyorum gerçekten insan birşey çok fazla isterse gönül bağlarsada olmaz
elinden geleni yapıp taktiri yaradana bırakmak lazım

Amiiiiin canim çok sagolll...
Rabbim seninde mutlulugunu daim etsin nisanlinla.. hep çok mutlu olun insaAllah ..sanada çok hayirli olur ins.. Sevginiz sayginiz hiç azalmasin ilk gunki gibi sevin hep birbirinizi

amin.... ve güzel duaların için çok teşekkür ederim esmer girl =)

evet, çok haklısınız. bu arada hemen bir alimin sözünü hatırlayalım; ''kısmetine razı ol ki rahat edesin'' =)

Hepinizin kandili mübarek olsun.Bu gece hep beraber birbirimiz için dua edelim arkadaşlar topluca,inşlh kabul olur.Rabbim'den gönülden geçenlerin hayırlısının olmasını ama hayırlı zamanda olmasını isteyelim.Unutmayalım ki Allah bir Ol deyince herşey olur.Bizim için hayırlı olanı biz diil Rabbim bilir.Kendimiz Yaratan'a teslim edelim...

"Beklediğin bir şey, anca sen onu beklediğini unuttuğun zaman gerçekleşir.Bu, hayatın; sen bakarken soyunamıyorum, deme şeklidir.
Küçük İskender "

doğru bir laf aslında...bırakın onu bunu ,durakta otobüs beklerken bile beklediğimiz araba sanki inadına gelmiyor...unutmak lazım ama zor bir durum..hani insanın sürekli kendini bişiylere vermesi lazım...gerek yaşadıklarınız,gerekse çevrenizdekiler her seferinde yalnızlığınızı gözünüze gözünüze sokarlar...sanki hiç yalnız olmayacaklarını düşünüyorlar..şahsen ben yalnız kalmayı tercih ediyorum bu yüzden...evlenip özeliikle de çocuk sahibi olan bayanlarımız kendilerini statü atlamış olarak görüp bekarlara farklı gözle bakıyor..aynı düşüncede olmayanları tenzih ederim tabii..

belki iş ,işvede cilvede,kur yapmada vs..malum herkes bir maskeli balo oyanr edasında artık,her yerde...dikkat edin,bunu beceremeyen biz gibi tipler açıktayız..

taktir Yaradandan,vardır bir bildiği....

konu sahibi arkadasim seni cok iyi anliyorum..olay sadece kismet isi mi yoksa bunun sorumlusu kendimiz miyiz bunu bilemiyorum...ben hep kendimi suclamisimdir gozunu acip boyle olqbilecegini dusunup erken yasta evlenmedin derim,akisina biraktin boyle oldu...sonusta bizim de hatamiz mutlaka vardir sadece kader diyemem...musadenle senin yazilarindam senle ilgili cikardigim sonuclari soylemek istiyorum...ben erkek olsam seninle evlenmeye korkardim cunku sen oyle basegecek birine benzemiyorsun, catacat tartisirsin, bir de erkekler hakkinda onyargilarin olusmus kimbilir neler yasadin da boyle oldu...su an tamamen erkek mantigina gore konusuyorum kizma...bence tanistigin erkeklere eger bu fikurlerini soyluyorsan soyleme cunku onlar bu kadar detayin icinde bogulurlar..basit,siradan biri ol konusurken yani evlenilecek kiz tipi bilirsin iste :) yoksa korkarlar, erkekleri cocuk olarak dusun ve bi cocuga nasil karmasik seylerden bahsedilmezse sen de oyle yap v

belkide haklısın canım bende detaycılık ve mükemmelliyetçilik olabilir bunu kabul ediyorum
zaten geçen bana aşık olan ve benimle başa çıkamayacağı için bana ümit bir bile vermeyen bir erkek nitekim geçen gün itiraf etti canım
şimdi pişman olduğunu ciddi olarak çıkmak istediğini söyledi galiba ondan çok şey beklediğimi sanmış anlayacağın benim genelde maddi anlamda çok büyük beklentilerim yok ama manevi beklentilerim oluyor tabii bu konuda biraz titizim zannedersem gerektiğinde hoşgörülü olabiliyorum

melinacığım bu işler nasıl olur bilmem ama düşünerek ve kafayı takarak olmadığı muhakkak.
Bu konuyu düşünme ve rahat ol.sonuçta gelecek belirsiz.
Belirsizlikleri düşünmek sadece moral bozar canım.
Hakkında hayırlısı olur inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…