Derdim evlenememek.!

Bende 29 olacağım bende hala bekarım bu saatten sonrada görücü usulu çok zor olur bi sürü kriter var görücülü usulu adama neler sorabilirsinki.Doğru insanla mutlu olacaksan evlenmek en iyisi çünkü kuzenlerim evlendi ikiside boşandı sitedeki bir çok insanın başlığınıda okursan önemli olan evlenmek değil mutlu olmak

Bende dağcılık yapıyorum arkadaş grubum var iş grubum var ama sevemeyince yok yani olmuyor.

ben de 27yim,28 olacağımm
bekarım ama bunun nedeni benim üniversite mezunu işsiz olmam ve yeterince farklı ortamlara girmemek.
ve erkeklerin artk eskisi gibi hamınefendi kız arayışında olmaması.
görücü usulu amaçlı tanıştırılmak gerçekten çok daha zormuş.neyi nasıl öğreneceksin bilemiyorsun her kafadan bir ses çıkıyor kulaktan kulağa gidiyor kendi özelini yaşayamıyorsun kendini sorumlu hissediyorsun zaten bunlar seçilip geride kalanlar olmuş oluyo yoksa normal şartlarda bu yaşlarda evlenilecek bir erkeğin kendi ilişkisi oluyor.

sizi çok iyi anlıyorum aynı olayları durumları yaşadığımız için neler yaşadığınızı ,ne üzüntüler içinde olduğunuzu çok iyi anlıyorum çünki bunu ancak yaşayan bilir yukarda bir arkadaşımız msjıma cevap yazmış evet erkekler hanımefendi ahlaklı dürüst,mükkemmel bir eş çocuklarına iyi anne olacak evi çekip çeviren hamarat bir hanım aramıyorlar çok doğru, işleri güçleri varsa yoksa sadece cinsellik benim değerlerim aile yetirştirme tarzım ve inançlarım evlenmenden önce böyle cinsel anlmada beraberliklere izin vermiyor zaten insan prensiplerine inançlarına bağlı kalmazsa kendine olan saygısını yitirir kendinden taviz kesinlikle vermemek gerekiyor ilişkilerde taviz verirsen karşındaki erkek bu sefer sana olan saygısı kalmaz venitekim ilişkide biter baştan cinsellik beklentisi olan bir erkekle karşılaştığımda ben anlıyorum sadece eğlence aradığını nekadar evlenmek istiyorum ciddiyim desede yine inanmam yuva kuracak adam gibi bir adam böyle davranmaz nitekim kısaca ortada gerçekten sorumluluk alacak aile babası olacak bir erkekle hiç karşılaşmadım çok zor bir zamandayız malesef

eskiden büyüklerimiz nekadar kolay evleniyorlardı ve hiç boşanmıyorlardı onlarda çok zorluk çekmişler gerçekten şimdi ise etrafta en ufak nedenlerde boşanan okadar çok insan varki manevi değerlerimiz gün geçtikçe azalıyor ,ben ayrılmış boşamış erkeklerlede karşılaştım sütten ağzı yanıdığı için busefer yoğurdu üfleyerek yiyiyorlar yani evlilik kurumuna hanımlara karşı güven kalmıyor kalmadığı içinde evlilik düşüncesinde uzak oluyorlar vede hayatımı yaşayacağım evlenmek istemiyorum tarzında konuşma geçiyor çok zor bir durum

birde şunu fakettim açıkçası erkekler akıllı her bakımda mükkemeleğitimli bilinçli konularda bilgi sahibi hem işte hemde evde başarılı hanımlardan korkuyor ben bunun örneğini gördüm msjıma cevap yazan arkadaşların hepsinin kendi için özel insanlar olduğu belli erkekler kadınlar akllısından korkmasının nedeni yönetilmekten korkmaları kadının kendilerinden üstün gelmesi bu erkeklerin içinde kompleks yaratıyor malesef durum bu

dert etmeyin arkadaşlar üzülmeyin
nasip kısmet işi bunlar
zamanı geldiğinde o sizi bulur
Allah en kısa zamanda eşiniz olacak insanı
karşınıza çıkarır inşallah...
hakkınızda herşeyin hayırlısını ve güzelini diliyorum

biraz armutun sapı üzümün çöpü durumunun olduğunu görüyorum ben bu durumlarda
bence kısmetler geliyor ama olmuyorsa insan kendinde de aramalı suçu
ben şimdiki erkek arkadaşımla sevgilim olmadan 2 yıl önce tanışmıştm o sıralar bana olan duygularını açıklamıştı ama ben olmaz falan dedim istemedim şans vermedim kısacası
kısmet, 2 yıl sonra oldu bu sefer ona bi şans vermeye karar verdim meğer aradığım insan oymuş
bazen her zaman yanımızda olur kısmetimiz ama bizim gözümüz kapalı olur
bence seçici olmaktansa gerçekten sevginizi hakedicek dürüst temiz bi insan bulduğunuzda ona bi şans verin

şans vermeyi istemek lazım. iki sene önce kabul etseydin şu anki ilişkiyi değil başka bir ilişkiyi yaşayacaktın aynı insanla da olsa. kesinlikle kader kısmet meselesi. her şey dört dörtlük de olsa olmuyor olmayınca.

bi erkeğe asla evlenmek istediğinden vs bahsetmemelisin. kadının istekli olması onları her zaman korkutur.

hayır ilgisi yok, erkek de hayatına almak isteyeceği tarzda bir kızla karşılaşamamış olabilir. geride seçilmişlerden kalanlar kalıyor demek kendine de hakarettir. o zaman sen de seçilmişlerden kalan olarak görüyorsun kendini.

her insanın olgunlaşması, isteklerine ulaşmasının yolları farklıdır ve bunlar farklı uzunlukta zamanı kapsar.

ben çevremdeki bekar erkeklerin ne istediklerini bildiklerine daha çok inanıyorum şu an. erken yaşta ilişkisinin peşine düşmüş olan bir erkek sonradan farklı sorunlar da yaşatabilir: aldatmaya eğilim ya da erken başlayan bir evliliğin içinin boşalması gibi.

yazdığım mesaj silinmiş neden acababilmiyorumkismile
tekrar yazayım canım
belki çok klasik olacak ama bu işler cidden nasip kısmet işi
sen sadece allahtan hayırlısını iste sonuçta evlilik hiç kolay bir kurum değil
yani sadece evlenmiş olmak için evlenmeliyim diye düşünme:1no2:
bu konuya takılmada bence sadece hayırlısı olsun hakkımda de

fiyonk ruzumulu arkadaşımacevap:baştan ciddi niyetinden bahsetmesen erkeğin gerçek niyetini öğrenmemiş olursun ve karşındaki eğlencemi zamanmı geçirmek istiyor ,yada hayatında özel biri ile tanışıp gerçek sevgiyi aile kurmayımı istiyor bunu anlamak lazım ,yaş 35 olmuş ben direk tanıştığım kişiyle seninle evlenmek istiyorum demiyorum tabii ama niyetimin herzaman ciddi olduğunu belirtmişimdir ilişkiler karşısında duruşunu belli etmek lazım bence aksi durum zaman kaybı olmazmı ben burada forumda okuduğum sorunları olan insanlardanbir örnek vereyim kız ver erkeke tanışmışlar üstünden 2 yıl geçmiş beraberliklerinin
gerçek niyetini kız erkeğe sormamış kızda ilişkiye ciddi evleneceğiz gözüyle bakıyor aradan 2 yıl geçiyor kız niyetinin ciddi olduğunu söyliyor ama erkek ben hayatımı yaşamak istiyorum evlenmem kesinlikle diyor ozaman kız 2 yıl harcadığı emeklerine yansınmı üzüldüğünemi yansın kaçınılmaz son ayrılıyorlar

zaman kaybetmeyeyim ya da beni hafif bir kız sanmasın diye en başta ben ciddi düşünüyorum demek zaman kaybettirir. ya da bunu ima etmek her neyse. karşındaki erkeğin seni hayatı boyunca isteyerek beraber olacağı kadın olarak görebilmesini bu şekilde sağlayamazsın.

senin tavrın yetmeli ona açık konuşmak ya da ciddi olduğunu, bu yaştan sonra ciddi düşündüğünü vs ima etmeye gerek kalmamalı. tabi ideal olanı bu.

o uzun süren ve sonunun evlilik olup olmayacağı belli olmayan ilişkilerde kadın ipleri erkeğin eline vermiştir.

canım haklı olabilirsin yaşında gelmiş ama evlilik işi kısmet işi
belki 2 sene sonra belki yarın aradığını bulucaksın bilemessinki
evlenip te mutsuz olmakta var
hayatını bunun üstüne kurma lütfen kafandan atmaya çalış mutsuz etmeye gerek yok kendini bunu düşünerek
seninde alnına yazılı bir kısmetin vardır muhakkak

Canım bunun kiloyla falan alakası yok ki...
Kısmet işi bu. Belki bundan sonra evleneceksin belli olmaz ki...
Allah'ım hayırlı bir kısmet nasip etsin, umutsuz olma...

demek açık konuşmaya itiyorlar genelde evlilikten korkuyor evet erkekler işin kolayına kaçıyor ve sadece cinsellik olarak görüyorlar ve ben tavrımı kesinlikle budurumda belli ederim ki zaten aksi olursa onun istediği tarzda bir beraberlik olacak kaçınılmaz zaten bende arkadaşlığı bitiriyorum erkekler ilişkileri bukadar basite indirgeyince

erkeklerin çoğu böyle aklı uçkurunda malesef sanattan siyasetten , tarihten,bunu gibi belli başllı konuları konuşamazsın aklı orada uçkurundadır çünki malesef böyle niyetimin ciddi olduğunu ilişkilerimi ne olursa olsun ciddi yaşadığımı görünce evet kendileri zaten ilişkiyi bitiriyor

ama şimdi şöyle düşününce de zor gerçekten. bir kadını hayatına alacaksın, sana her şeyine uyum sağlayacak, hoşuna gidecek, seveceksin, gıcık olmayacaksın, hayatında yer edinecek, çevrene sokacaksın, gece gündüz bir arada olacaksın, paran ortak olacak, manevi ve ekonomik olarak geleceği beraber planlayacaksın, o kadının alışkanlıkları, görgüsü nedir nasıldır... bütün bunları ve daha fazlasını düşününce erkek olmak da kolay gelmiyor insana.

eski erkeklerin bunları düşünecek zamanları yoktu belki, kolayca evleniyorlardı. ya da kadınlar aynı tipti üç aşağı beş yukarı, alıyolardı birini tamam. şimdi öyle değil. sadece onlar değil biz de değişmedik mİ?

biz de tembelleşmedik mi? erkekleşmedik mi? erkeğin kolunun altına girecek, sözünü dinleyecek kıvamı kaybetmedik mi?

evet ama kadınlar neden erkekleşti erkekler eşlik görevini artık şu yeni kuşak gerçekten her anlamda sorumlulukarını hepsi olmasada yerine gitirmiyor sorumluluk yükünden kaçıyorlarbir yazı okumuştum feminist hareketinin neden ortaya çıktığıyle ilgili bir konuydu 1900 yıllarında başlarında amerikada manevi değerlerve hayat şartlarında büyük değişim olmuş ve ilişkilerde bir yozlaşma görülmüş erkekler sorumluluklarından kaçıyor ne doğru dürüst çalışıyorlarmış nede evlerine eşlerine çocuklarına sahip çıkıyorlarmış varsa yoksa hovardalık eğlence tozma ve boşanma hat safhada olmuş kaçınılmaz ve kadında mecburen erkekleşmiş evine çocuklarına sahip çıkmak için çalışmış iş ortamında yükselmiş yani demek istediğim kadınlar erkekleşiyorsa bulunduğu hayat şartları ister istemez buna itiyordur

ben ne türk kadınları gördüm eşi boşuyor ama eşine evine sahip çıkmak için temizliğede gidiyor hertürlü fedakarlığı çocukları için gösteriyor bence tembellik yanlış bir ibare

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…