Derdim gençlerimiz...

kızlar ,ya youtube'da 16-17 lık kızların makyaj bloglarına vıdeolarına ne demelı ,

kucucuk kucucuk kızlar makyaj yapma teknıklerını tonlarca para odeyerek aldıkları

kozmetık urunlerını tanıtıyorlar .özenti gençlık kucucuk cocuklarıda etkıledı .

bu kız da 9 yasında .

[video=youtube;9Su1nz22BfQ]http://www.youtube.com/watch?v=9Su1nz22BfQ&feature=related[/video]

Evet yazdığınız her şeye satır satır katılıyorum.Gerçekten çok ama çok bilinçsiz, aklı değil 10 karış 14873368454 karış havada olanlar var.
Ama göremediğiniz bir kısmı da var o beğenmediğiniz gençliğin; gidin boğaziçi üniversitesine, itüye sosyal sorumuluk projelerine bir göz atın.(Başka üniversitelerde de var evet ama bunlar benim en çok bildiğim ve en çok duyduğum üniversiteler.) Maddi durumu yeterli olmayan lise son öğrencilerine ders veriyorlar mesela, hangisinin hangi dersi daha iyiyse o üstleniyor o dersi.Kendi derslerinin yanında sırf o çocuklara yararlı olsunlar diye saatlerce lise konularına çalışıyorlar . Başka bir üniversitenin 'köy' projesi var mesela.Her haftasonu tıp fakültesi öğrencileri belirledikleri köylere gidip sağlık taraması yapıyorlar.Hastalara bakıyorlar, tabii ki profosörler ve diğer hocalarının yardımıyla ama bunu düzenleyenler tamamen öğrenciler.Yine aynı öğrenciler her hafta bilimsel panel düzenliyor, birisi iyice araştırıp öğrenip sunum hazırlıyor, diğerlerine sunuyor.Lösemili çocuklar için bir şeyler satmaya çalışıyorlar mesela, hem de kendisi gibi 3 kuruşla geçinmeye çalışan öğrencilere.Bunlar benim bildiklerim.Daha da var ama bunlar örneklerdi.
Benim çevremdeki arkadaşlarımın çoğu, siyasetten bihaber değil.Konuşuyoruz, tartışıyoruz yeri geldiğinde kendi çapımızda çözüm üretmeye çalışıyoruz.Tarihten, sanattan az buçuk da olsa anlıyoruz.Tamamen boş beleş bir nesil yetişmiyor.Umudunuzu kaybetmeyin diye yazdım bunları.Merak etmeyin yeni nesilin en azından bir kısmı gümbür gümbür geliyor

Elbette öyle canım. Ama sen üniversite çağındaki gençlerden bahsetmişsin. Biz daha çok ailelerin bilinçsizliğinden dolayı kuralsız ve sorumluluk almadan büyüyen 10-17 yaş arası gençlerden bahsediyoruz. Ama sen de haklısın. Aynı güzelliklere bende şahit oluyorum. :)

evt arkadaşım benim kızıma karışamazsınız demiş giyim kuşamına tabi okulun dedigi oldu sonunda belirli kuralları var buna uymak zorundalar bundan 3-4 yıl önce kuzenim anlatmıştı okuldan bir kız arkadaşının sevgilisi varmış okuldan bir ögretmen veliye bu durumu anlatıyor sevgilisini ögretmenin gözü tutmamış veliyle irtibata geçiyor anne ve babanın verdigi cevap bizim kızımızın hiç sevglisi olmayacakmı o zaman ilkögretim ögrencisiydi şimdi lise ögrencisidir muhtemelen tvlerdeki giyim programlarına bakıyorum ara sıra denk gelince herzaman degil 18-19 yaşındaki kizlar sanki 25 yaş üstü duruyor giyim kuşamları aşırı makyajları falan ciltleri bozulmuş şimdiden bazen yolda sokakta bazı kızlarlar karşılaşıyorum yaşları 17-18 arası ama yaşları 25 gösteriyor ben fazla makyaj yapmayı sevmiyorum yolda annemle beraber yürüyoruz kızın birisi bana diyorki niye makyaj yapmamıssın diye laf atıyor kızda aşırı derecede makyaj yapmış yaşından büyük kıyafet ve ayakkabı giymiş sen kaç yaşındasın canım dedim 17 dedi ben seni 25 yaşında zannetmiştim dedim benimle ayar duruyorsun dedim kız da bana diyorki sen kaç yaşındasın 26 yaşıma girdim dedim kızda bana diyor ben seni 17 yaşında sanmıştım diye yolda giderken kızla biraz sohbet ettik hem annem hem ben neden bu kadar aşırı derecede yapıyorsun herşeyi diyorum kız diyorki ne yapayım abla arkadaş çevrem beni içlerine böyle alıyor​arkadaş çevresi insanı vezir de yapar rezilde yapar diye boşa söylenmemiş

Hayret bir şey ya..
Yazdım işte benim annem daha hala saçımı boyatmama izin vermiyor. Boyatsam sert tepki göstermez ama o istemiyor gönlü yok diye yaptırmıyorum. Üzerimde öyle büyük hakkı var ki bir heves için neden kalbini kırayım?
Ben anlamıyorum bu özentiliği. Ufacık bebelerin elinde cep telefonu. Son model laptoplar, ipadlar. Saçlar platin, dudaklar kırmızı, gözler simsiyah.
Liseli kızların çorapları ilginç, saçları ilginç, bakışları, yürüyüşleri bile bir garip..

Allah o günleri gösterir de evlat sahibi olursam- kız erkek farketmez- bilgiye yatırım yapmanın güzelliğini öğreteceğim önce. Yüz güzelliğinden, vücut güzelliğinden daha önemli şeyler var bu hayatta.

Son düzenleme:

aslında yorum yazanların çoğunun hatayı yetişkinlerde olduğunun farkında diye düşünüyorum.
Olmasa bile eminim farkına varacaklardır.
Aile ilk öğrenim kurumudur aslında
Atatürk ne diyor; ''Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.''
Aslında anne babada birer öğretmen, evdeki tüm araç gereçlerde kitap defter tahtadır benim gözümde.

yazık ya bile bile lades diyor annesi
Bazı annelerde kızının kendini teşhir etmesine bayılıyor.
Dönüp biri baksa kızına mest oluyor
Nasıl sapıklıksa artık.
Bu pantolonların çıkmasınada çok sevinmiştim ama benim zamanıma yetişemedi
Az şeyler çekmedik etekler yüzünden

ben 26 yaşındayım canım lise sonda ögrenci iken pantolonlar yeni serbest kalmıştı etekler yüzünden evet çok çektik ben bile 26 yaşındayım evli degilim ailemden izinsiz hiçbiyere gitmem tamam ailemde bizimde her istedigimizi yapar el üstünde tutar bizi ama yinede belirli kurallar konulur 16-17 yaşındaki kız olsun erkek olsun gecenin bir saati sokakta olmamalıdır benim kardeşim sporuc ara sıra antremana giderken beraber gideriz bir gece antremanı uzadı anneme haber verdim biz biraz gecikebiliriz diye antremandan çıktıgında saat gecenin 11 di bir baktım salonun dışına babamla annem gelmiş gelmenize gerek yoktu dedik biz olsun saat gecenin 11 dedi ne olur olmaz antremn yolu biraz ıssızda o an bir komşumuzun kızı ile karşılaştık kızın yaşı 16 civarı annem dedi kızım bu saatte ne yapıyorsun bu arada dedi çünkü bulndugu yer ormana çok yakın arkadaşlarımla buluşmaya geldim dedi yemek yiyecez dedi annemde bu saatemi dedi anne ve babası ayrı kızın annenin haberi varmı peki dedi evt var dedi neyse annesi aradı annem kız gittikten sonra evt haberim var dedi ne yapayım diyor annesi sözümü dinlemiyor dedi bu olay olalı bir 2 sene olmuştur şuan kız 18 yaşında okulunu falan bırakmış duydugum kadarı ile

bu kız yurtdışında yaşıyor galiba.
Candündarın yazısı tekrar aklıma geldi yurtdışında ergenlik 9 yaşına düştü demişti.
Çok üzülüyorum neresine makyaj yapacak anlamadım küçücük yüzü var
bir konuşmasına birde sesine dikkat edin
''Amanda büyümüşte küçülmüş'' değilde ''Yazık! çocuk yaşta daha büyümüş ilerde ne olacak?'' diye düşünmek lazım

hepsi mankenker gibi güzel olmak istiyor.Güzellikle başları belada.Kendilerini beğendirmek adına bı ton makyaj yapmalarına ben de karşıyım,hele ki dirsekte o çanta tutuşları yok mu!!Çok özenti kokuyor,sınıf atladıklarını düşünürken rezil oluyorlar.

aileni tebrik ediyorum canım
Maşallah ben lise 2 deydim olduğu zaman
Ama bize izin vermediler ilk senekiler giyebildi.
Nasıl bir anne bu anlamıyorum ki gece 11 den sonra ne olacağı nerlere gideceği belli.
Ne yapabilirki sen izin vermesen
İnat ederim kapıları camları kitlerim o evden onu çıkartmam yok böyle bir şey

ahh ahh kendi genç kızlığım aklıma geldide, ne saf ne temizmişim:97:

ailem gittiğim yerlere kontrollü gönderirdi, yatılı gitmek yasaktı, kadınsı hareketlerimiz yoktu, göğüslerim çıkıyor diye kambur geziyordum
bir erkek laf atsa korkardım, öğretmenlerimin biri küçücük bişey dese yerin dibine geçerdim, şimdi maşallah yarabbi şükür diyor gençler

hatta bigün lisede fizik dersinden zayıf almıştım da annem çok sinirlenmiş, okumazsan gidersin kocaya bana ne demişti de, günlerce ağlamıştım evlenmem diye şimdi bizim ortaokuldaki kızlara desen çoğu sevincinden düşer bayılır

kaşlarımı bile almama izin vermezdi annem, düşünün üniversite 2 de almıştım o da annemle kavga ederek, neymiş düğün günümde alacakmışım kaşlarımı, anne dedim bu kaşlarla beni kim alsın ki düğünüm olsun hak verdi demekki ses etmedi

beni anlattın sanki
ne günlerdi yaa.
aklıma bir anım geldi
Bir gün orta 2 de fen dersinde üreme okunusunu işliyoruz.
Bende konu anlatacağım bir nevi sözlü gibi
Konumda ikidebir ''prezervatif'' adı geçiyor.
ne olduğunu bilmiyorum, bilmediğim şeyide asla anlatamam
Ben sınıfın ortasında bağıra bağıra hocaya ''öğretmenim prezervatif ne demek?'' dedim
Bütün erkekler gülmekten sıralara vuruyor, yerlere yatanlar falan biz kızlar birbirimize bakıyoruz.
Sonra öğretmen anlatınca yerin dibine girmiştim utancımdan

Çok güldüm ya çok hoşuma gitti :)

Can dündarın bu konuyla ilgili hikayesinin tamamı
Liselilerin mezuniyet gecelerine gittiniz mi hiç? Gitseniz görecektiniz, ne kadar çabuk yaşlanmış genç neslimiz…

Saçını yaptıran 40 ‘larındaki bir kadın, kuaförüne hemen yan koltukta postiş ve takma kirpik taktıran ağır makyajlı genç kızın hangi gazinoda çalıştığını sordu.

Duyunca güldü kız: "Lise sondayım" dedi, "Mezuniyet gecem için hazırlanıyorum."

* * *

Mezuniyet gecesi değil, sosyete defilesiydi sanki…

Lüks otelin balo salonunda, yüksek topukları üzerinde seken küçük kadınlar koşturuyordu, peşleri sıra çeşit çeşit parfüm kokuları saçarak…

İnce askılı, derin dekolteli, açık belli marka giysileri, en mahrem yerlerinin çevresine yapıştırılmış dövmeleri ve pahalı kolyeleri, kocaman küpeleri, yaşlarını yalanlayacak kadar kadınsıydı.

Kimi cömert mini eteklerle, kimi yerleri süpüren kat kat elbiselerle gelmişti.

Yeni moda bir küpten ya da bir televole programından çıkmış mankenler gibiydiler.

Yürüyüşlerinde, bakışlarında, kıkırdayışlarında görüp geçirmeden, görüp geçirmiş gibi yapmaya çabalayanlara özgü bir acemilik ve acelecilik vardı.

* * *

Ve evet!

Hepsinin, ama istisnasız her birinin ya avucunun içinde, ya minik çantasının cebinde, ya da vaatkâr bir yırtmaçla sergilediği belinde son model bir cep telefonu duruyordu.

Daha doğrusu durmuyor, mütemadiyen çalıyor, konuşuyor, anlatıyor, dinliyor, mesaj gönderiyor, cevap alıyordu.

Vücutlarının sohbete muhtaç bir uzvu gibiydi cep telefonu…

Az sonra dans başladı.

Sanki onlar için yazılmış olan "Hey sexy lady" parçası eşliğinde piste atladılar.

Jöleli saçlarıyla oğlanlar, karşılarında dans eden kendilerinden bir hayli hızlı olgunlaşmış bu genç kadınları neresinden tu***tacağını bilemeyen sakar çocuklardı sanki…

* * *

Balo salonunun fuayesinde küçük kadınların orta yaşlı anneleri bekleşiyordu; kısa kesilmiş boyalı saçlar ve yüzlerinde hafif makyajlarla…

Bacaklarında, diz kısmı dilim dilim kesilmiş kotlar, ayaklarında ponponlu pastel rengi kısa çoraplar ve çocuksu spor botlar vardı.

Hiç görüp geçirmemiş kızlar gibi davranan çok görüp geçirmiş kadınlardılar.

Yaşlarını yalanlamaya çalışan bir lolita kıvamındaydılar.

* * *

Gece oldu.

Yüksek ökçeli kızlar, terden akmış makyajlarla kapıya çıktı.

Çocuk görünmeye çalışan kadınlar onları lüks arabalarına aldı.

Eve gidince küçük kadınlar makyajlarını silip yeniden annelerinin sevgili küçük kızı oldular.

Anneler küçük kızlarından ödünç aldıkları ponponlu pembe çoraplarla, spor botları iade ettiler.

O gecelik değiştikleri maskelerini çok bakılmış aynalarda eritip yatağa gittiler.

Kulaklarında "Hey sexy lady" şarkısı çınlıyordu hâlâ..

Can Dündar

bu yazıyı ben daha önce okumuştum çok hoşuma gitmişti
maalesef sadece gençler değil ben küçücük ilkokul çocuklarının bile davranışlarını beğenmiyorum.o yaşlarda şiddet eğilimi ve küfür başlıyor ortaokulda aynen devam ediyor lisede marka takıntısı sigara içki hatta uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklar kızlarda mankenlere özenti cinselliğe aşırı ilgi derken iyice batağa saplanıyorlar.dersmiş gelecekmiş hiçbirşey umurlarında değil gerçekten çok üzülüyorum aileler bir yerde hata mı yapıyorlar yoksa çocuklar çok mu asi oldular söz dinlemiyorlar ben anlayamadım
Allah hepsini ıslah etsin ve korusun diyorum sadece

bu bir hastalik kimi icin salakca anlamsizda gelsede hastalik iste , kurtulmasi zor bir hastalik , hani sadece ozentiden itibaren birsey degil , yeni nesil hastaligida degil

vallahi yaa, bişeycik bilmezdik, o ne demek bu ne demek

can dündar ın yazısını da okumamıştım daha önce, çok beğendim, paylaşım için sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…