- 31 Mart 2008
- 8.769
- 1.121
- 373
Evet yazdığınız her şeye satır satır katılıyorum.Gerçekten çok ama çok bilinçsiz, aklı değil 10 karış 14873368454 karış havada olanlar var.
Ama göremediğiniz bir kısmı da var o beğenmediğiniz gençliğin; gidin boğaziçi üniversitesine, itüye sosyal sorumuluk projelerine bir göz atın.(Başka üniversitelerde de var evet ama bunlar benim en çok bildiğim ve en çok duyduğum üniversiteler.) Maddi durumu yeterli olmayan lise son öğrencilerine ders veriyorlar mesela, hangisinin hangi dersi daha iyiyse o üstleniyor o dersi.Kendi derslerinin yanında sırf o çocuklara yararlı olsunlar diye saatlerce lise konularına çalışıyorlar . Başka bir üniversitenin 'köy' projesi var mesela.Her haftasonu tıp fakültesi öğrencileri belirledikleri köylere gidip sağlık taraması yapıyorlar.Hastalara bakıyorlar, tabii ki profosörler ve diğer hocalarının yardımıyla ama bunu düzenleyenler tamamen öğrenciler.Yine aynı öğrenciler her hafta bilimsel panel düzenliyor, birisi iyice araştırıp öğrenip sunum hazırlıyor, diğerlerine sunuyor.Lösemili çocuklar için bir şeyler satmaya çalışıyorlar mesela, hem de kendisi gibi 3 kuruşla geçinmeye çalışan öğrencilere.Bunlar benim bildiklerim.Daha da var ama bunlar örneklerdi.
Benim çevremdeki arkadaşlarımın çoğu, siyasetten bihaber değil.Konuşuyoruz, tartışıyoruz yeri geldiğinde kendi çapımızda çözüm üretmeye çalışıyoruz.Tarihten, sanattan az buçuk da olsa anlıyoruz.Tamamen boş beleş bir nesil yetişmiyor.Umudunuzu kaybetmeyin diye yazdım bunları.Merak etmeyin yeni nesilin en azından bir kısmı gümbür gümbür geliyor
Günaydın canım. :)
Siz benim kızıma karışamazsınız mı demiş? İyi de bazı kurallar vardır, bunlara uymak zorundayız.
Kız haksızlığa uğrasa neyse, annesi olarak elbette arkasında olmalı ama bu durumda resmen kızına yüz vermiş..
Hayret bir şey ya.. Ondan sonra neden gençler böyle diyoruz.. Tamam arkadaş gibi olmak gerekiyor, benim en iyi arkadaşım annemdir ama asla unutmadım en iyi arkadaşımın annem olduğunu. Unutturmadı hiç.. Böyle davranan ebeveynlerin işi çok zor..
Bu konu için seni içtenlikle tebrik ediyorum arkadaşım... En bu aralar okuduğum en aklıbaşında konu bu.
Aynen bende katılıyorum....Vee tebrik ediyorumm...
evt arkadaşım benim kızıma karışamazsınız demiş giyim kuşamına tabi okulun dedigi oldu sonunda belirli kuralları var buna uymak zorundalar bundan 3-4 yıl önce kuzenim anlatmıştı okuldan bir kız arkadaşının sevgilisi varmış okuldan bir ögretmen veliye bu durumu anlatıyor sevgilisini ögretmenin gözü tutmamış veliyle irtibata geçiyor anne ve babanın verdigi cevap bizim kızımızın hiç sevglisi olmayacakmı o zaman ilkögretim ögrencisiydi şimdi lise ögrencisidir muhtemelen tvlerdeki giyim programlarına bakıyorum ara sıra denk gelince herzaman degil 18-19 yaşındaki kizlar sanki 25 yaş üstü duruyor giyim kuşamları aşırı makyajları falan ciltleri bozulmuş şimdiden bazen yolda sokakta bazı kızlarlar karşılaşıyorum yaşları 17-18 arası ama yaşları 25 gösteriyor ben fazla makyaj yapmayı sevmiyorum yolda annemle beraber yürüyoruz kızın birisi bana diyorki niye makyaj yapmamıssın diye laf atıyor kızda aşırı derecede makyaj yapmış yaşından büyük kıyafet ve ayakkabı giymiş sen kaç yaşındasın canım dedim 17 dedi ben seni 25 yaşında zannetmiştim dedim benimle ayar duruyorsun dedim kız da bana diyorki sen kaç yaşındasın 26 yaşıma girdim dedim kızda bana diyor ben seni 17 yaşında sanmıştım diye yolda giderken kızla biraz sohbet ettik hem annem hem ben neden bu kadar aşırı derecede yapıyorsun herşeyi diyorum kız diyorki ne yapayım abla arkadaş çevrem beni içlerine böyle alıyor​arkadaş çevresi insanı vezir de yapar rezilde yapar diye boşa söylenmemiş
Konu sahibi olarak çok doğru ifadeler kullanıyorsunuz.
Gençliği suçlamak kolay ama neden öyle olduklarını söylemek daha kolay...
Herkes kendine dönüp bir baksa, hatalarıyla ya da hergün rutin olarak sergilediği davranışlarıyla aslında çocuklara ne mesajlar verdiğini bilse sorun çözülecek.
Sizin dışınızdaki herkes yeni nesili suçlamış ama umarım sizin gibi düşünenlerin sayısı daha fazladır ve birinin bir şeyi öğrenmesinin ilk adımının 'doğru öğretmek 'olduğunu bilerek yola çıkarlar.
günaydın canım bizim evimizde de belli kurallar vardır aynı sizn gibi akşam yemekleri mutlaka beraber yenir daha sonra işlerimiz varsa onu hallediriz sabah kahvaltısı mutlaka yenir anne ve babanında bunda payı çoktur kardeşimin gittigi lisede bütün kız ve erkekler pantolon giyiyor etek giyen hiç kız yok okulun açıldıgı hafta bir kız okula etek giymiş gelmiş ama giydigi etegi görsen süper mini tarzında annem görmüş okula gitmişti ogun annem anlattı biliyorum müdr yardımcısı kızı odasına çağırıyor kızım pantolan niye giymedin demiş bu etek çok kısa demiş kızın verdigi cevap istedigimi giyerim kızın annesini çağırıyorlar siz benim kızıma karışamazsınız demiş tabi müdür yardımcısı demiş bizim okulun kuralı var bu kurala uyacaksınız demiş kız ve annesi çok diretmiş ama müdür yardımcısı eve göndermiş kızı pantolunu giymek zorunda kalmış
yazık ya bile bile lades diyor annesi
Bazı annelerde kızının kendini teşhir etmesine bayılıyor.
Dönüp biri baksa kızına mest oluyor
Nasıl sapıklıksa artık.
Bu pantolonların çıkmasınada çok sevinmiştim ama benim zamanıma yetişemedi
Az şeyler çekmedik etekler yüzünden
kızlar ,ya youtube'da 16-17 lık kızların makyaj bloglarına vıdeolarına ne demelı ,
kucucuk kucucuk kızlar makyaj yapma teknıklerını tonlarca para odeyerek aldıkları
kozmetık urunlerını tanıtıyorlar .özenti gençlık kucucuk cocuklarıda etkıledı .
bu kız da 9 yasında .
[video=youtube;9Su1nz22BfQ]http://www.youtube.com/watch?v=9Su1nz22BfQ&feature=related[/video]
ben 26 yaşındayım canım lise sonda ögrenci iken pantolonlar yeni serbest kalmıştı etekler yüzünden evet çok çektik ben bile 26 yaşındayım evli degilim ailemden izinsiz hiçbiyere gitmem tamam ailemde bizimde her istedigimizi yapar el üstünde tutar bizi ama yinede belirli kurallar konulur 16-17 yaşındaki kız olsun erkek olsun gecenin bir saati sokakta olmamalıdır benim kardeşim sporuc ara sıra antremana giderken beraber gideriz bir gece antremanı uzadı anneme haber verdim biz biraz gecikebiliriz diye antremandan çıktıgında saat gecenin 11 di bir baktım salonun dışına babamla annem gelmiş gelmenize gerek yoktu dedik biz olsun saat gecenin 11 dedi ne olur olmaz antremn yolu biraz ıssızda o an bir komşumuzun kızı ile karşılaştık kızın yaşı 16 civarı annem dedi kızım bu saatte ne yapıyorsun bu arada dedi çünkü bulndugu yer ormana çok yakın arkadaşlarımla buluşmaya geldim dedi yemek yiyecez dedi annemde bu saatemi dedi anne ve babası ayrı kızın annenin haberi varmı peki dedi evt var dedi neyse annesi aradı annem kız gittikten sonra evt haberim var dedi ne yapayım diyor annesi sözümü dinlemiyor dedi bu olay olalı bir 2 sene olmuştur şuan kız 18 yaşında okulunu falan bırakmış duydugum kadarı ile
ahh ahh kendi genç kızlığım aklıma geldide, ne saf ne temizmişim:97:
ailem gittiğim yerlere kontrollü gönderirdi, yatılı gitmek yasaktı, kadınsı hareketlerimiz yoktu, göğüslerim çıkıyor diye kambur geziyordum
bir erkek laf atsa korkardım, öğretmenlerimin biri küçücük bişey dese yerin dibine geçerdim, şimdi maşallah yarabbi şükür diyor gençler
hatta bigün lisede fizik dersinden zayıf almıştım da annem çok sinirlenmiş, okumazsan gidersin kocaya bana ne demişti de, günlerce ağlamıştım evlenmem diyeşimdi bizim ortaokuldaki kızlara desen çoğu sevincinden düşer bayılır
kaşlarımı bile almama izin vermezdi annem, düşünün üniversite 2 de almıştım o da annemle kavga ederek, neymiş düğün günümde alacakmışım kaşlarımı, anne dedim bu kaşlarla beni kim alsın ki düğünüm olsunhak verdi demekki ses etmedi
ahh ahh kendi genç kızlığım aklıma geldide, ne saf ne temizmişim:97:
ailem gittiğim yerlere kontrollü gönderirdi, yatılı gitmek yasaktı, kadınsı hareketlerimiz yoktu, göğüslerim çıkıyor diye kambur geziyordum
bir erkek laf atsa korkardım, öğretmenlerimin biri küçücük bişey dese yerin dibine geçerdim, şimdi maşallah yarabbi şükür diyor gençler
hatta bigün lisede fizik dersinden zayıf almıştım da annem çok sinirlenmiş, okumazsan gidersin kocaya bana ne demişti de, günlerce ağlamıştım evlenmem diyeşimdi bizim ortaokuldaki kızlara desen çoğu sevincinden düşer bayılır
kaşlarımı bile almama izin vermezdi annem, düşünün üniversite 2 de almıştım o da annemle kavga ederek, neymiş düğün günümde alacakmışım kaşlarımı, anne dedim bu kaşlarla beni kim alsın ki düğünüm olsunhak verdi demekki ses etmedi
şuan bırebır şahıt oluyorum hastanede
bı genç hatun var, 17 yaşında
düşünün reşıt bıle değıl, bazı muayeneler öncesı aılesının ımzasını ıstıyoruz
kız 1.76 boyunda ve 42 kılo
yemek yemıyor, bıtkı gıbı su ıle beslenıyor
nedenını sordum, arkadaşları gıbı ınce olmak ıstemış,
bı kaç sene önce kılo sorunu varmış, arkadaşları dalga geçınce bırde üstüne zevkıne göre bırşey bulamayınca yememeye başlamış
bulımıya sendromu gözlerımın önünde yedıklerını çıkarıyor
aslında çok güzel bı kızmış, eskı resımlerını gösterdı
ama şuan kı halı ınanılmaz, nenem gıbı
ve tek derdı kot pantolonunun ıçınde totosunun küçük durması
saat başı tartıya çıkıyor, bı gram bıle aldığını görse saçlarını yoluyor sınırden
ama farkında değıl kı günden güne ölüme koşuyor....
bazen ağzının ortasına çakasım gelıyor, ama olmaz.
her gün anlatmaya çalışıyoruz ama benden sadece 3 yaş küçük olmasına rağmen ben bıle anlayamıyorum kızı..
beni anlattın sanki
ne günlerdi yaa.
aklıma bir anım geldi
Bir gün orta 2 de fen dersinde üreme okunusunu işliyoruz.
Bende konu anlatacağım bir nevi sözlü gibi
Konumda ikidebir ''prezervatif'' adı geçiyor.
ne olduğunu bilmiyorum, bilmediğim şeyide asla anlatamam
Ben sınıfın ortasında bağıra bağıra hocaya ''öğretmenim prezervatif ne demek?'' dedim
Bütün erkekler gülmekten sıralara vuruyor, yerlere yatanlar falanbiz kızlar birbirimize bakıyoruz.
Sonra öğretmen anlatınca yerin dibine girmiştim utancımdan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?