• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim gündelikçi ablalar !

Iyide anlamadigim her meslegin yapilmasi gereken mecburi seyler var. Temizlikcinin gorevide temizlemek. Zaten kedi var diye yada baska sey varsa o diye temizlemen gerek.

Bir memur ben dosyalamasini sevmiyorum diyip baskasina yaptirabilir mi?

Baska temizlikcimi yok?

Birde birsuru kriter. :) sanki evin hanimi o onu yapmam bunu yapmam.

İnanın lafta değil kedilerimin bir pisliği yok. Olanı da ben kadın gelmeden temizliyorum tüyü kumu vs. Tutmak istemez hakkıdır iğrenir diye kedi tuvaletlerini ben kaldıyorum siliyorum. Ama kedim var diye vebalı muamelesi de yapılmaz ki !

İnanın lafta değil kedilerimin bir pisliği yok. Olanı da ben kadın gelmeden temizliyorum tüyü kumu vs. Tutmak istemez hakkıdır iğrenir diye kedi tuvaletlerini ben kaldıyorum siliyorum. Ama kedim var diye vebalı muamelesi de yapılmaz ki !
Ozaman diyecek ki ben senin evini temizleyemem. Yok kedinin bilme. Nesini yapmam. Yok banyoyu yarim yamalak yapacak. Tiksiniyorsa yapmasin bu isi. Kimse zorla gel evimi temizle demiyor. 150 200 isterken cok guzel istiyorlar ama. Sanatci kaprisi var belliki hepsinde.

Her hafta gelir bana da, ben evde yokken gelir yapar ve gider. Memnun muyum evet ama ütü yapmaz hiçbir zaman. Dağ gibi olsa, yine yapmaz. Katlar koyar kenara.

Sizin ayda 1 kadın alıp, hem dip bucak temizlik, bir de hem ütü yapmasına çok şaşırdım.

Ender bulunacak bir türe denk gelmişsiniz, daha onun gibisi olmaz, bunu unutun da. :KK53:

Ayni dertten muzdaribim. Hamileyim evimi temizletecek birini bulamiyorum.
Yuzum de cok yumusak malesef, niye soyle niye boyle diyemiyorum. Uzun zamandır kendim yapıyordum bu yuzden ama simdi gucum yok.
Yillarca bir abla geldi, ama yuzumun yumusakligindan o da beni kullanmayi ogrendi zamanla.
Cinim boyum kisa perdeleri sen tak, e hadi bos durma suranin tozunu sen al.
Ben elimi attikca onun sigara molalari artti.
Cagirmadim bir daha. Simdi de ariyorum ama bulamadim.

Benimde yaşadığım bir sıkıntı malesef eskiden apartman gorevlimizin eşi gelirdi rahat ederdim şimdi ise kimi cagirdiysam fiyasko ile sonuçlandı.hatta bir temizlik şirketi kurup houseceepeng olarak da çalışmayı dusunuyorum:temizlik:

Her hafta gelir bana da, ben evde yokken gelir yapar ve gider. Memnun muyum evet ama ütü yapmaz hiçbir zaman. Dağ gibi olsa, yine yapmaz. Katlar koyar kenara.

Sizin ayda 1 kadın alıp, hem dip bucak temizlik, bir de hem ütü yapmasına çok şaşırdım.

Ender bulunacak bir türe denk gelmişsiniz, daha onun gibisi olmaz, bunu unutun da. :KK53:

Diğer ablamızın geldiği ev 2+1' di balkon yoktu. Dört dedi mi biterdi e ütü de yapardı. Dağ gibi olsa da yapardı ben de biriktirirdim. Ama yaz günü biriktirme lüksümüz yok açıyoruz ütü tahtasını tv karşısında yapıyoruz eşimle. Ama atıyorum kadın Pazar gelecekse Cuma iki gömlek yıkadımsa onu ütületirim burada. En son gelen de 10' da geldi bol bol sigara kahve molası verdi 5' de gitti. Bence 5.30 da gidebilirdi iki ütü yapıp.

Vallahi yıldım billahi yıldım bezdim ! İki ay oldu taşınalı eski evime senelerdir tanıdığım ailemizin yardımcısı gelirdi. Çalışsam çalışmasam da ayda bir rutinimiz vardı, ütü de biriktirirdim ev küçük olduğundan yetişitirir 10 ' da başlar 17' de giderdi. Buraya taşındık görümcem arkadaşını getirdi. Temiz bir kadın hafta içi ilkokulda çay ocağında çalışıyor ek olarak da bu işi yapıyor. Ama kadın kalp krizi geçirdi gencecik yaşında. Bana da eltisini önerdi. Elti hanım gelmeden bir sürü laf etti kedili eve gelmezmiş falan. Neyse sustum geldi memnun da kaldı çünkü başında duran biri değilim karışmadım. 10-17 arası yaptı gitti. Ama işi içime sinmedi. Banyo duvarlarını silmemiş mesela, duşakabinin cama deterjan sıkıp akıtmış çek çekle almamış leke leke. Neyse dedim altı saat sen de iş yap sen de eksikler bırakırsın vive.

Gel gelelim bu elti beni ikidir ekiyor. Ben de istemiyorum gelmesini.

Yeni birini bulduk öneri ile şimdi onu aradım isyanım da tam bu noktada başladı zaten.

Hanım "150 'ye geliyorum peşinen söyliyim ütü sevmem yapmam, kediden de hoşlanmam" dedi. "İşin piyasası 130 acaba ütü de yapmıyorsun ekstra 20 TL nedir diyemedim." İşler Güçler dizisinde diyemedim ya la diyen Ahmet Kural gibi kaldım.

Bu yardımcı ablaların forsu kime ben anlamadım. Cidden şiştim artık. Eşime dedim ayda bir haftasonu iki güne bölüp yapalım evi , sen cam sil ben iç kısımları yaparım dedim. Kadın bulamayacağız çok belli. Şirketleri de denenişliğim var, kadından komisyon kesiyor ve gelen ablalar " ay paranın 50 sini şirket alıyor benim de çalışasım gelmiyor" diyip erkenden gidiyorlar.

Kanayan yaramı sizlerle paylaşmak istedim hanımlar içim şişti zira.

yaşadığınız yerde de olabilir belki, bazı belediyeler evlere temizlik hizmeti de veriyor. iki hanım geliyor, profesyonel şekilde öğleye kadar evi temizleyip gidiyorlar. hem fiyat olarak da piyasanın epey altında. isterseniz araştırın:KK52:

Ben de ilk defa birini çağırayım dedim, yarım gün gelsin camları silsin evin kapılarını silsin gerisini ben yapcam dedim. Ağır iş diye 150 lira istedi. Bana fazla geldi kendim yaptım, oluru da nedir bilemedim.
Aynı işe yarım gün 60 tl verdim, ekstradan mutfak dolaplarını silip (ki asıl ağır iş bence bu) balkonları yıkadı. 150 ne yahu pes :oha:

Tamam yorucu ama çok kıyak iş yahu. Çok karlı. Tek sermayesi kendisi, enerjisi ama para öyle tatlı ki, bazıları için hiç önemi yok. Zenginlere falan gitseler dünyanın parası. Biz ne yapıyoruz, okuduk ettik o kadar, yok İngilizcemizi advanced yapalım, yok bilmem nerde staj ayarlayalım, yok şu yazılımı öğrenelim derken alacağımız maaş onlarınki kadar bile olmayacak. O da yorulacak ben de yorulacağım, bu işi mi yapsam ya? :D

yaşadığınız yerde de olabilir belki, bazı belediyeler evlere temizlik hizmeti de veriyor. iki hanım geliyor, profesyonel şekilde öğleye kadar evi temizleyip gidiyorlar. hem fiyat olarak da piyasanın epey altında. isterseniz araştırın:KK52:

Aa hiç duymadım bunu sahi mi ? :KK57:

Tamam yorucu ama çok kıyak iş yahu. Çok karlı. Tek sermayesi kendisi, enerjisi ama para öyle tatlı ki, bazıları için hiç önemi yok. Zenginlere falan gitseler dünyanın parası. Biz ne yapıyoruz, okuduk ettik o kadar, yok İngilizcemizi advanced yapalım, yok bilmem nerde staj ayarlayalım, yok şu yazılımı öğrenelim derken alacağımız maaş onlarınki kadar bile olmayacak. O da yorulacak ben de yorulacağım, bu işi mi yapsam ya? :KK70:

Bi konu açtım hepinizin niyetini bozdum :KK53:

Aynı dertten ben de muzdaribim, güya yeni eve taşındık bir güzel temizlensin dedim, görünen yerleri yüzeysel temizledi gitti. Yer silme süpürme bile yok, mutfak dolapları, pencereler, tuvalet banyo temizledi güya ama fayanslara dokunmamış.hiçbiri içime sinmedi ve yeni taşıdığımız için tiksiniyorum resmen evden
100 lira aldı ama evin işi ben de yapamıyorum eşime kaldı bildiğiniz.

Bir de hanımefendinin geliş gidişleri sorun. Ben nasıl gidicem diye soruyor , eşim müsait değil dedim, arkadaşınız x e söyleyin beni bıraksın diyor, arkadaşım da olsa ben nasıl söyleyeyim. Eşim o kadar işinin arasında çalıştığı yerden aldı, bir de aynı yere bıraktı ki eşim çok yoruldu kaç gündür diye ben adama kıyamıyordum.

kızımın evine aldım geçenlerde birini...1+1 ev....küçük zaten ütüleri de yaparsın diye anlaşmış kızım...ütü olduğu için parasını da fazlasıyla vermiş...o çalışırken ben ütüye başlayım bari dedim...demez olaydım...tüm ütü bitene kadar kadın işini bitiremedi...bitirmedi....ütüyü bana kitledi resmen...

bu şans biraz da
işini layıkıyla yapanların şirket ceosu gibi boş dakikaları yok
lay lay lom yapanlar fazlalıkta annem aldığında bir geldim eve mutfak dolapları iz iz kalmış bazı yerleri silmiş bzı yerleri silmemiş annem sinir olduğuyla biz kadının sildiği yeri tekrar sildiğimizle kaldık

bir de gündelikçi kadın gelmeden sen bir evi topluyorsun ayıp olmasın diye :KK70:
işleri çabuk bitirsin diye bir gün öncesinden evi süpürüp çamaşırları yıkayıp katlıyoruz bir yerde fazla eşya kalmasın diye dolapların içlerini silip düzeltiyoruz :temizlik:
kadın işi bitirsin diye kadın geliyor bir günde ev bitiremiyor üstelik savsaklamayla yapıyor:deli:
ben sinir oluyorum

bir gün herkes aradığı ablayı bulacak inşallah:KK53:
benim abla bana 4 senedir filan geliyor ondan önce iki başarısız denemem oldu ama yılmadım, razı olmadım ve doğru insanı buldum umarım bu dertten muzdarip kk hanımları da bulurlar :KK54:

ben aslında konuya başka birşey söylemek için geldim.
bugün bir kitap bitirdim. kitapta bir karakter var, iyi bir üniversiteden iyi bir bölümden mezun olmuş, akademik çalışma yapar gözüyle bakılırken o kendine başka bir iş bulmuş. bu bizim ablaların biraz daha upgrade edilmiş hali. bir evde en fazla üç hafta çalışıyor ve gece gündüz her türlü işi yapıyor temizlik, çamaşır bulaşık ütü yemek, düzen intizam, çocuk-yaşlı bakımı.
işini dört dörtlük yaptığı için taliplisi çok ama bu emeğin karşılığı olarak ciddi bir fiyat tarifesi var. yılda bir kez lüks yurt dışı tatili yapıyor vs. vs...
inanın bu işler arasında tek severek yaptığım şey yemek yapmak, onu da iş diye verseler yapmam :rolleyes:
ama böyle becerikli iş sever ve bekar biri olsaydım böyle bi işe kalkışırdım çok mantıklı geldi :deli:

Tam gün diyorsunuz 10 la 17 arası diyorsunuz ? Yarım gün alıyorum her hafta 10 dan 3.5, 4 e kadar. Şaşırdım tam aldıgımda 9 dan 5 6 ya kadar yazsa 7 8 e kadar durulardı. Ücret ankarada 120 biliyorum ben. Yarıma 60 veriyorum uzarsa eger 65 70 ütüde yapıyo eksileri var cok ama aramak bulmak zor die idare ediyoruz birbirimi.

Ben de biktim en son artik ve kendim yapiyorum ev isimi.Canim ne zaman isterse yapiyorum gece gunduz hem daha rahat oluyor insan.

Bende bir yardimci almayi dusunuyorum fakat evde yabanci bir kadin fikri beni korkutuyor
Ama artik olmuyo yetisemiyorum
saglam degilim ve bakalim ben nelet yasiyicam
insallah iyi bir bayana denk gelirim cunku cok titizim
bilmiyorum benden sıtkı sıyrılabilir

Back
X