Derdim hiç aklımdan çıkmayan kilolarım

Tiroid olabilir mi acaba? Veya insülin direnci? Bi değerlerinize mi baktırsanız? Tek öğün beslenmek çok sağlıksız.
Diyetisyen randevumu aldım bu sefer hastaneye gideceğim orada yapılacağını umuyorum. Yapılmazsa da talep edecegim. Ama şeyi merak ettim bu inusilin direnci bir anda olabiliyor mu? Yani ben Mart ayına kadar yaklaşık 8 yıldır hep 70 kiloydum hiç değişmedi kilom ne arttı ne de indi. Zaten 70 kilo bana fazla fazla yetiyor. Mart'ta karantina da boğaz derdine bir düştüm ondan beri veremedim işte bu haldeyim. Yani bir anda bu durumla karsilasmam mümkün mü? Bilmediğimden soruyorum kusura bakmayın

Yani ciddi ciddi günde sadece bir kere mi yemek yiyorsunuz? Ne yiyorsunuz o tek öğünde çok merak ettim. Buna rağmen kilo almak
Genelde annemle akşam yemegi yiyorum yemekte ne varsa. Evet duyunca korkunç geliyor bana da söylerken korkunç geliyor ama garip bir şekilde alistirmisim kendimi buna istesem yapamam herhalde

Yediklerizle, ailenizde şeker öyküsü olan varsa, göbek çevreniz yağlıysa, hareketsizseniz gibi gibi sebeplerle ortaya çıkabilir. Fakat sağlıklı bir şekilde karışık beslenmeden düzelebilen bir durum, eğer tedavi olmazsanız bi sürü hastalığa davetiye çıkarırsınız. Bunları sizde var anlamında yazmadım genel olarak yazdım. Bi dönem bende neden kilo veremiyorum diye diyetisyene gittiğimde tahlillerim yapıldı, o zaman izah etmişti doktorum.

O dönem metabolizmam yavaşlamış onun için tavsiyeler vermişti öylelikle vermiştim bende.

Anladım evet göbeğim bir miktar var ne yalan söyleyeyim.. Ailemde şeker öyküsü yok vaktinde babamın vardı ama bambaşka bir sebepten oturuydu o zaten.. Ben gittiğimde herhalde yaparlar bakalım inşallah yoktur yaa

Genelde annemle akşam yemegi yiyorum yemekte ne varsa. Evet duyunca korkunç geliyor bana da söylerken korkunç geliyor ama garip bir şekilde alistirmisim kendimi buna istesem yapamam herhalde
O saate kadar hiçbir şey yemiyor musunuz?

O saate kadar hiçbir şey yemiyor musunuz?
Yemiyorum.. Ama bu şey gibi algilanmasın sabah 7de kalkıp akşam 7ye kadar aç gezmiyorjm zaten inanılmaz geç uyanıyorum. Ama bugün 8de kalktım ve kahvaltı yaptım 1 gibi yine biseyler atistirmayı planlıyorum

Yemiyorum.. Ama bu şey gibi algilanmasın sabah 7de kalkıp akşam 7ye kadar aç gezmiyorjm zaten inanılmaz geç uyanıyorum. Ama bugün 8de kalktım ve kahvaltı yaptım 1 gibi yine biseyler atistirmayı planlıyorum
Çok ilginç geldi hiç böyle bir şey duymamıştım, teşekkürler cevap için.
Çok sağlıksız bir durum kendiniz de farkındasınız zaten. Yatma kalkma saatlerinizi düzenlerseniz sorun çözülecektir diye düşünüyorum.

Bakalım elimden geleni yapıyorum şu an gerçekten çok sağlıksız umarım duzeltebilirim

Mutlaka yediğin bişiler vardır..tek öğünde ne yediğine de bağlı
Tek öğünde baya kötü besleniyorum evet ev yemeği yiyorum ama yüksek ihtimalle tüm günün açlığını çıkartıyorum tabak tabak yemek yemiyorum belki ama tıka basa doyup kalkiyorum bu da sorun aslında o kadar mideyi doldurmamak lazım

Tek öğünde vucut korumaya geçer kilo vermez, depolar falan bunlar hikaye bence, kanıtlanmış bişey mi bilmiyorum ama sanmam...Vucuda ne verirsen o yani...

Az verirsen, enerji ihtiyacını depo yağlardan karşılıyor zayıflıyorsun, tam verirsen yediğinden karşılıyor ama depo da yapmıyor, çok verirsen depoluyor ihtiyaç fazlasını..

miktar*kalori kısaca....Spor etkili fakat %80 yediklerimiz diye düşünüyorum...Ben çok spor yaptıgım donemde gece 1 dilim pizza yiyordum ve kilo verememiştim mesela...Müthiş bir spor yapacaksın hergün ki anca oyle ama ona da ne kadar süre dayanabilirsin...Ne kadar devam ettirebilirsin..

Neyse sen 1 öğünde tıkabasa yersen zaten sana tüm gün yettiği için ne alırsın ne verirsin....1 kilo fazla cıkman da o haftaya ozel bi şişkinlik vs olabilir

Evet olabilir dediğiniz gibi ne alıyorum ne veriyorum yıllardır kilomun hiç oynamamasının sebebi de yüksek ihtimalle buna bağlı. Bir ara bozdum çok yedim şimdi toparlayamiyorum sadece onun için yeni ve sağlıklı bir düzen oturtmalıyım

Sebep basit spor yaptınız kas kütleniz arttı. Kas yağdan hacim olarak küçük ama kütle olarak ağırdır. Bir ikincisi tek öğünle olmaz bu iş. Bir süre sonra metabolizma yemek yok, kalori ihtiyacı çok diye kitler kendini. Beslenme düzeni şu sabahları kahvaltı, öğle 6 yemek kaşığı sebze ve salata, ara öğün meyve şekersiz tatlı, akşam 2 gün et, 2 gün tavuk,2 gün balık hepsi 100 gram+ salata. 1 günde serbest olsun motive olun. Bir milyon diyetisyen var instada bakın tariflerine. Artı spor yaparsanız o zaman acayip gider işte. Ben benzer beslenme ile sporsuz ayda 3-4 kilo veriyorum. Ama aşırı aktfim tüm gün ev işi 2.5 yaşında çocukla, o hareket oluyor

Bugün uykumu düzene sokmak adına ilk adımı attım :) Sabah kahvaltı ettim birazdan yine salata tarzı bir şeyler yemeyi planlıyorum sonrasında biraz zaman geçirip spor yaparım. Akşam da artık porsiyon kontrolunde bir şeyler tüketirim aşırıya kaçmadan. Dediğinizde çok haklısınız ben sadece bunu hayatıma uygulayamiyorum ya hiç yemiyorum ya çok yiyorum insan yemek yemeyi bilmez mi ya

Bilmez ben de hep kiloyla uğraştım hayat boyu. 33te diyetisyene başladım. 3 aydır takipteyim yeni öğreniyorum cidden ya hep ya hiç gittim 33 yıl.

Bilmez ben de hep kiloyla uğraştım hayat boyu. 33te diyetisyene başladım. 3 aydır takipteyim yeni öğreniyorum cidden ya hep ya hiç gittim 33 yıl.
Bende tam olarak öyleyim dediğim gibi marta kadar memnundum kilomdan sadece zamanında 20 kilo vermişliğim var onun etkileri vardı vücudumda spor yapıp sıkılaşmam gerekiyordu. Ama ben spor kenara dursun üstüne 7 kilo aldım durduk yere

Canan Karatay tavsiyeleri ile zamanında 6 kg vermiştim Karatay teyze ne diyorsa onu yapın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…