Derdim ismim

Deryakuzusu88

Guru
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2014
2.017
1.768
333
37
Kizlar 30 yasima geldim hala ismimle kendimi bagdastiramadim birine ismimi soyledigim zaman rahatsiz oluyorum x hanim diye hitap ettklerinde ciddiyetsiz soyleniyormus gibi geliyo isim degistrsem bu saatten sonra insanlar nasil alisir diyorum birde cokmu masrafli olur bu konuda bilgisi olanlar yazabilirler mi?

Artık dava açmaya bile gerek yok, nüfus müdürlüğüne bir dilekçe ile başvuruyorsunuz, davasız değiştiriliyor.
Hayir o sadece isimdeki harf yanlisliklarinda mesela ayse olacakken ayise yazilmis onu dilekce ile degistirebilir diger turlu dava acmak gerekiyor malesef

Hayir o sadece isimdeki harf yanlisliklarinda mesela ayse olacakken ayise yazilmis onu dilekce ile degistirebilir diger turlu dava acmak gerekiyor malesef
Hayır, isim gülünç, küçük düşürücü, dalga geçilmeye yatkın fln bir isim ise, bir defaya mahsus değiştirilebiliyor. Ama senin çok gerek görürler mi bilemem.

Valla kuzenim değiştirdi geçenler de mahkemeye falan çıktılar 500 tl ye maal oldu diyordu ama daha ödeme falan yaptı mı bilemiyorum ismi Şaziye idi Şeyma yaptı. Bu Arada isminizi çok merak ettim

Acıkcası Yas biraz gecmiş
Cevren oturmus ayşeye fatma demelerini bekleyeceksin cok zor olacak ama ikinci isim olarak yeni bir isim alabilir eklettirebilir yeni tanıstıklarına cok yakınlarına o isimle hitap ettirebilirsin
Simdi soyle bisey cocuguma ismimi ogretmedim cevredeki insanlar soyluyo oyle biliyo cocuk seneye okula gidecek belki cocuklar aaa senin annenin adi x mi diyecekler cunku hala koca koca insanlar dalga gecebiliyo senin isminin anlami kotu biliyomusun fln diyorlar esim bile hatun diye sesleniyo bana cunku ben soylemesini istemiyorum

Sanirim bende bu konuda cok sikinti yasarim ama aslinda tam kararimi veriyorum sonra geri vazmi gecsem diyorum

Calısıyomusunuz ?

Hayır, isim gülünç, küçük düşürücü, dalga geçilmeye yatkın fln bir isim ise, bir defaya mahsus değiştirilebiliyor. Ama senin çok gerek görürler mi bilemem.
O zaman ben bunu gidip sorayim nufus mudurlugu bilirmiki yoksa asliye mahkemesinemi gitmek lazim bilginiz varmi

Canim k.bkma henen suraya bi soruda ben ilistireyim izninle :)
Bil
Kezban ?

Hayir simdilik calismiyorum ama cocuk okula baslayinca is bakacagim insallah
Tamam o zaman sabit bir hayatınız oldugunu varsayarak direk yeni aldıgınız ismi konu komsu es dost akrabaya söylettirebilirsiniz
Zaten bicogu rahatsız oldugunuzu isminizi sevmediginizi biliyordur yadsımayacaklardır
Calısıyo olsaydınız biraz daha zor alıstırma süreci olabilirdi sonucta resmi bi ortam dün ayseydi bugun fatma olmus tuhaf karsılanabilirdi
Cocugunuzda annemin iki ismi var der misal onu kullanmıyor der

Ismimi soylersem taniyan cikabilir o yuzden soyleyemem kusura bakmayin 400 tl adliyeye verilecek onu biliyorum ama ondan sonrasi masraf cikarmi diye merak ediyorum
Çıkmıyor canım dava bitince dosya masrafı düşüyor iade alıyorsun ben 350 verdim 275 geri aldım yanlış hatırlamıyorsam.
Ama isim ekletip yeni tanıştıklarınıza yeni isminizi söylemeniz daha mantıklı çünkü çevre alışamıyor genelde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…