Derdim kendi ailem

Yok ki gelirleri ne annem ne babam ne kardeşim çalışıyor. O dönem kardeşim çalışıyordu. Annem istedi krediyi ve düğün ertesi duygusal olarak iyi değildim, anneme hayır diyemedim. Ben bir şekilde ödeticem dedi. Şimdi ben ne söylim ki, elimden birşey gelmiyor diyor.

Öncelikle eşinizin değerini bilin demek istedim. Babanızın ya da annenizin emekli maaşı falan var mı? 5100tl için emekli maaşına göre kredi çekebilirler. Araba kredisi konusunda bir çözüm aklıma gelmedi ama kredi notum düşecek diye ödemek zorunda kalırsanız en azından arabayı üzerinize alın çünkü kardeşiniz hiç güven vermedi açıkçası. Arabayı satsa bile size borcu ödemek yerine başka şekilde kullanma ihtimali de hiç uzak değil sanki. Fazla merhametten maraz doğar dikkatli olmakta fayda var.

Merhaba hanımlar konum biraz uzun olabilir şimdiden yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim.

Evleneli 6 ay oldu ve evleneceğim dönemde ailemden tek kuruş yardım görmedim. Düğün hazırlığı yaparken o kadar yıprandım annemle öyle sorunlar yaşadım ki, karşı tarafa rezil olmamak için bana takacakları bilezikleri ben aldım. Annemi babamı baştan aşağı giydirdim ki o kadar borcum varken. Çevremde evlenen diğer arkadaşlarımı gördüğümde özenirdim. Nişanımda başkasından çeyrek altın alıp yakama taktılar, nişan bittiğinde o çeyrekleri alıp sahibine geri verdiler artık siz düşünün. Ben takacağınız bilezikleri alacağım ama lütfen size biriken takı olursa bana verin çok borcum var biliyorsunuz dedim kabul ettiler, kınada anneme biriken takıları almadım gitti boynuna altın zincir aldı. Düğün oldu yakamda çok az takı vardı, ben anladım tabi bir şeyler olduğunu. Sonradan ablam söyledi biriken takılar ile borçlarını verip artanı ile annem kendine bilezik almış Dünya' m başıma yıkılmıştı ki ben düğünden sonra borç kapatmak için bilezik bozdururken annem kendine bilezik almıştı.

Düğünden sonra çok duygusallaştım anneme karşı özlemim geçmiyordu. Yıllarca bana kredi çektirmek istediler asla buna razı olmadım. Düğünden 1 hafta sonra benden kredi çekmemi istediler ve o duygusal boşluk zamanımda annemi kıramadım evet dedim, 40.000 tl kredi çektim araba aldılar. Kardeşim ödemiyor şimdi krediyi kafayı yemek üzereyim. Köye fındığa gittiler fındık parasını orada yeyip İstanbul' a 5 kuruşsuz gelmişler. Köye gittiklerinde eve gelen 2 aylık elektrik faturalarını ben ödedim. Eşim 200 lira harçlık gönderdi köye.

Şimdi geldiler. Düğün zamanı kv anneme biz talep etmediğimiz halde cumhuriyet altını takmıştı kolye şeklinde süt hakkı niyetine, ve bunu bozdurmamasını rica etmişti. Eşimin yanında altını bozdurmaya gideceğini söyledi çok mahcup oldum. Köyden geldikleri sabah evde yiyecek tek lokma yoktur kıyamadık eşimle sabah alışveriş yaptık ve götürdük.

Sürekli maddiyat konusunda eşime mahçup olmaktan yoruldum. Ailemin sorumsuzluğunundan yoruldum. Kredi ödenmiyor öyle pişmanım ki yaptığım hatadan dolayı hamileyim ve çok kafama takıyorum her şeyi.

Şimdi bina tapusu alınacakmış ve 5100 tl ödemeleri gerekiyormuş. Dün akşam eşime anlatıyor annem kaç yeri aramış borç istemek için ama kimse vermemiş. Bende de altın olduğunu biliyorlar eşime daha önce söylemiş annem zaten ama fukkacumi' nin haberi olmasın demiş. Eşimde ben ondan habersiz veremem anne altınlar onun altını demiş. Eşimde bana söyledi ben tabi ki vermeyeceğimi eşime söyledim.

Şimdi sinirlerim o kadar bozuk ki, bir yandan o kadar kızgınım böyle sömürüldüğüme, bir yandan eşime karşı mahcup oluyorum. O benden çok düşünüyor ailemi. Bizim durumumuz Allah' a şükür iyi. İkimizde çalışıyoruz. Ben böyle iyiyken onlar bu durumdalar diye vicdan yapıyorum. Bir yandan da vicdanıma yenik düşmekten korkuyorum. Çıkmazda gibiyim.
Ayy anneme şükrettim .Benimki de her ay 500 lira almazsa benden çatlar :)
Benim için sorun olmuyor sağ olsun o da bana neler yaptı . En azından okuttular yani beni öyle düşünüyorum .
ama senin ki bildiğin sorumsuz .

Ay satın arabayı gitsin kardeşinşz krediyi ödemiyorsa. Krediyi siz çektiyseniz araba da sizin üstünüze olmalı. Satın gitsin.

İnsan evladını bu kadar sömürür mü yahu :( sizde o kadar şeyden sonra nasıl kredi çektiniz neye guvendiniz anlamadım ... Beni düşünmeyeni bende düşünemem şahsen annem babamda olsa bir yere kadar

Çocuğun olacak farkındasın değil mi?
Hamile olduğumu öğrendiğimden beri kimseye 5 kuruş vermiyorum.
Babam şehirlerarası ziyaretime geldi kredi kartımdan bilet aldık o bana nakit verdi ücreti
Normalde almazdım ama hemen kabul ettim.
Çünkü dünyanın geri kalanı artık önemli değil, benim bakmam gereken ve rızkını başka yerlere harcayamayacağım bir çocuğum olacak

Yok ki gelirleri ne annem ne babam ne kardeşim çalışıyor. O dönem kardeşim çalışıyordu. Annem istedi krediyi ve düğün ertesi duygusal olarak iyi değildim, anneme hayır diyemedim. Ben bir şekilde ödeticem dedi. Şimdi ben ne söylim ki, elimden birşey gelmiyor diyor.

Nasıl geçiniyorlar?????

ailen aynı eşimin ailesine benziyor.bugün ben de konu actım tükendim başlgyla.
eşin nasıl tahammül ediyo. valla ne aileler var ya.

Kv, annenize cumhuriyet altın taktı kısmından sonra fazla soze gerek yok. Süt hakkı da neymiş. Evladım o benim demedi mi? bir cumhuriyetle hakkınız mı ödenmiş oldu şimdi üstelik kv tarafından. Yakasına takmadi inşallah birde.

Ailenle ilgili bişey diyemiyorum canım bunları bekarken yapsan çok takdir ederdim ama elin oğluna karşı olmuyor işte .. eşinde çok düzgün bir insan anlattığına göre umarım kayınvalidenlere falan anlatmıyodur bu olanları

Aile en kiymetlimizdir tmm ama sizinde kendi aileniz var artık ve çocuğunuz olcak. Anneniz sizi arayıp aglansada sızlansada kulağınızı gözünüzü kapatıp vermeyin para falan doğacak evladınızı düşünüp vermeyin lütfen

Annen kendine zincir bilezik alırken vicdan yapmıyorsa sen de vicdan yapmamalısın. Bu kadarı anne baba hakkı değil bildiğin kullanılmak oluyor. Eşine de helal olsun, saygısızlık etmemek için bişey dememiş. Arabayı altını falan satıp kendileri ödesinler bi zahmet.

sakın vicdan yapma. daha napacaksın. annen kendine yaptığı altını bozdursun. sakın verme hamilesin ve gideriniz çok artacak. kızan sen olacaksın yine

Vicdan yapmasi gereken sen degilsin ailen.esinede yat kalk sükret ve mahcup olmamak icin daha annenle filan cok muhabbet etmemesini söyle.sen gideceksen git esinle cok gitmemeye çalış.çünkü yeni evli degil 20 yillik evli bile olsan gercekten ailenin bu tavri seni fazlasiyla esine mahcup edecek.

Hamile olduğunuz için sizi üzecek yorum yapmayacağım. Allah güzel kalbinize göre versin.

Back
X