derdim oglum

ZibidiGonzales

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2013
3.525
18
78
İstanbul
Merhaba hanimlar
Derdim oglum yani ben mi takiyorum yoksa gercekten yardim almam lazim mi bilemiyorum.
2007 dogumlu bir oglum var babasindan seneler once ayrildim. O zama. Pedagoga goturdugumde cok guzel atlarmis bir daha getirmenize gerek yok dedi.
Bu sene anaokulunuda problemsiz gectik genel anlamda mutlu keyifli sicak kanli ve arkadas iliskileri de aslinda iyiyidi. Di diyorum cunku bence suan iyi degil..
Ben evlenmek uzereyim bundan dolayidir demeyin cunku esimi cok seviyor kendi istegi ile 1,5-2 aydir baba diyor aralari cok guzel..
Mesala arkadasi bize geliyor. Uymuyor hic birseye tv izlemeyelim oynamayalim yatagimi dagitma vs. Cogunlukla boyle komut halinde.dune kadar disarida cikiyordu oynamaya ama bir cocuk sirtindan ittirmis suanda cikmak istemiyor. Evde tv izliyor beraber havuza gidiyorz tabletinle oynuyor suanda gunleri boyle geciyor..
Ve icine kapanik gibime geliyor zorla kandirarak agzindan laf aliyorum.
Acikcasi suanda yardim alsam mi diye dusunuyorum.
Siz olsaydiniz napardniz
Ben mi buyutuyorum yoksa gecici mi ?

Son düzenleme:

Geçici bir durumdur bence, okula gidiyor mu? bu yıl mı başlayacak?

Son düzenleme:
Oglun eski eşinle görüşüyor mu.
Gerçek babasıyla

Zaman zaman cok nadir babaannesine gittiginde en son 5 hafta once gormustur. Oglum suan ki esimi cok seviyor beraber vakit gecirmekten cok zevk aliyorlar sinema park hep beraberiz..

Canım Allah mutluluğunuzu daim etsin.
Eşine iki aydır kendi isteği ile baba diyor olması ve gerçek babasıyla da arada bir bile olsa görüşüyor olması ve ona da baba demesi....

Sence?

Canım Allah mutluluğunuzu daim etsin.
Eşine iki aydır kendi isteği ile baba diyor olması ve gerçek babasıyla da arada bir bile olsa görüşüyor olması ve ona da baba demesi....

Sence?

Haklisin..
Ama ben yada biz ona asla baba de diye israr etmedik.
Babasindan geldigi zaman iyi ki onunla yasamiyoruz anne diyen bir cocuk hani desem ki o babasinla yasamak istiyor hayir oda degil..

Haklisin..
Ama ben yada biz ona asla baba de diye israr etmedik.
Babasindan geldigi zaman iyi ki onunla yasamiyoruz anne diyen bir cocuk hani desem ki o babasinla yasamak istiyor hayir oda degil..

Canım bu çocuklar aslında sandığımızdan daha akıllı ve herşeyin farkindalar..
"Iyi ki onunla yaşamıyoruz" diyebiliyor...

Komutlardan bahsetmiştin ya...
Zamanında sen anne olarak ona " oğlum yatağını dağıtma" dediysen..
O da ona söylenen sözleri bir nevi büyük adam gibi söylüyor olabilir.

Benzer bir öykü paylaşayım ,
Yeğenimin anneannesi ve dedesi kreşe gidene kadar hatta ilk senesi de dahil bakıp büyüttüler . Sonra şehir dışına yerleştiler . Çocuk çok uysal ve söz dinleyen bir çocuktu ancak sinirli ve emirler yağdırman bir tip oldu. Pedagog yardımı aldılar . Dönüş şöyle oldu . Çocuklar hayatlarındaki keskin değişiklikleri bizim gibi karşılayacaklar diye birşeyi yok . Karşısında ilk okula başlamak üzere bir dünya görüyor soru işaretleri var bir de büyükebeveynleri uzakta bu yüzden adapte olamıyor . Ayrıca çocuğa çok fazla büyük insan gibi açıklama yapmışsınız çocuk olduğunu değil yetişkin olduğunu düşünüyor diye bir dönüş oldu .
O mutlu olsun kafası karışmasın diye yaşadığınız herşeyi açıklama yapmayın . Müdahale edebileceği ve edemeyeceği alanları tanıtın ona . Sizin evlenmeniz halinde oğlunuz da biliyor ki aynı evde yaşayacaksınız ve sizi paylaşacak. Şimdiki eşinizle çok güzel arkadaş olmuş baba demiş ancak her mutlu sözün altında bir travma olabilir . Kolay bişey değil hem baba istiyor hem anne ona ait kalsın istiyor. Hem okul var . Onun için büyük şeyler bunlar .

Cok haklisiniz..
Peki suan nasil gecti mi o donem..

Bence bir pedogogla gorusmelisiniz,varsayimlarla bi yere varilmaz diye dusunuyorum.

oğlun yaşanılan şeyler dolayısıyla anladığım kadarıyla çabuk olgunlaşmış. bence yardım al. her ne kadar şuan evleneceğin eşin ile arası iyi olsa da belki de neden öz babası ile arasının o kdr iyi olmadığını kendi kendine sorguluyor ve zaman zaman kendini suçluyor da olabilir. suçu olmasa dahi çocuk aklı ile kafasında birşeyler kuruyor olabilir

Cok haklisiniz..
Peki suan nasil gecti mi o donem..

Çocuklarda bir sorun başladığında maalesef sorundan önceki hale tam olarak geri dönmek imkansız . O yüzden yüzde yüz düzelme beklememek gerekiyor . Çocuğun bu sorunu atlatabilmesi için farklı yönlere ilgisini çekip orda küçük bir sorumluluk yüklemek lazım . Çareyi bir aktivitede buldular . Şu anda Bale'ye gidiyor bu önüne aşılması gelen ama aynı zamanda eğlenceli bir oyn gibi geldiği için kendini buna yormaktan düşünmeye ayıracak vakti kalmadı . Eskisi gibi hırçın ve emir verici değil daha söz dinleyen bir tavırı var artık. Size benim de önerim düşünecek vakti kalmaması adına onu bir aktiviteye gönderin . Seçimi birlikte yapın önüne seçenekler sunun unutmayın ki çocuk her boş kaldığında beyni inanın çok çalışıyor ve sürekli bir anlama anladığını analiz etme halindeler .
Ailelerin en büyük hatası çocuğun sorunu olduğu zaman ilgiyi arttırmak . Halbu ki tam tersi ona sorunla ilgilendiğinizi çok fazla hissettirmeden onu meşgul etmek gerekiyor . Bu küçük şeyler sayesinde çocuk da geleceğe hazırlanıyor....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…