Aşçı ve 27Sana bir tavsiye daha o zaman. İşler ciddiye binmeden aileleri sokmayın devreye. İleride daha sizin durumunuzun ne olacağı belli değil, gerilmeye gerek var mı? Gerek yok içli dışlı olmaya. Bakın sonra bayramda onu aramadım bana bunu dedi, şunu yaptım bana bunu söyledi olayları dönüyor. Dertsiz başına dert açma. Buradaki olumsuz yorumları da dikkate al. Sana ayrıl demiyoruz. Ama etraflıca da düşün, her şeyi göze alarak karar ver. Ben mesela kalabalık ailede, kalabalık misafirliklerde, sürekli hizmet durumlarına muhtemelen gelemem. Kendimi biliyorum. Daral gelir. Ona göre hareket ederim seçimlerimde de. Sana da fikir olsun. İnsan gençken gözü görmüyor. Aman ne olabilir ki sanki diyor ama olanlar oluyor.
Ayrıca adamın işini neden ısrarla söylemiyorsun? Vallahi aşırı merak ettim sen söylemedikçe. Ve adam kaç yaşında?
Buna verilecek aşırı iyi cevap varda vazgeçtimSanki ülkede üniversite okuyan herkes Cumhurbaşkanı olmuş.
Eğer mesleki eğitimi varsa kusura bakmayın da ikiniz denk sayılırsınız. İşletme mezunundan bol ne var şu ülkede? İyi bir okulda okuyorsanız ayrı tabii. Diğer türlü denk sayılırsınız.
Benim kaynananın da ağzından bal damlıyordu evlenene kadar. Bunların fix lafı zaten seni boşatacam, heee kesin boşatırsın. Dün telefonda kocama bi araba laf saydı, kocam g.tüne tuttu susana kadar ahahahahah.Bizim burada bir laf vardır onu paylaşacağım müsaadenizle. "Gelinler giyinir kuşanır, kızlar da onu bir şey sanır." Şimdi sözün anlamı şudur, davulun sesi uzaktan hoş gelir. Evlenmeden önce genellikle kayın aileler cici görünür. İşin rengi cicim aylarından sonra ortaya çıkar.
Benim kuzenim de kayınvalidesine boncuğum, annem de annem diyordu sevgiliyken, nişanlıyken. Sonra gördü anneyi. Senesi dolmadan kadın buna seni boşatıp oğluma bekar kız alacağım dedi.
Bir de kadın ne demiş sana? Seni ezdirmem. Demek ki ailede ezilme gibi bir durum var. Yoksa ne diye teminat versin durduk yere?
İlginç ilk defa duyuyorum. Yöreden yöreye şehirden şehire değişiyordur tabi muhakkak. Allah yardımcınız olsun sizinde.Hepsi için konuşamam belki ama ne kadar tanıdığım varsa bilhassa sürekli aşağılanmış hissediyorlar kendini sürekli üstünlük sağlamaya çalışıyorlar anlayamadigim bir şekilde. Sürekli hemde. Zaten yöre gelenek olarakta çok farklılık var bana hep diyorlardı ben kulaklarımı kapattım üç yıl oldu ayrılsam ayrilamiyorum bilmiyorum ben olsam bidaha hiç bulasmazdim
Kültür farkı ciddi sorun oluyor ama iyi düşün.Erkek arkadaşım kürt ailem başta çok karşı çıktı baya kavgalar ettik bitiriceksin dedi sen üniversite mezunusun o lise dediler en önemlisi onlar doğulu dedi istemediler sonra tamam dediler ama sen gidersen annem ölümü cignersin diyo gidersin ama diyo evine ayak basmam diyo sen beni ben seni silerim diyo erkek arkadaşımla da birbirimizi seviyoruz iyi biri napicam bilmiyorum???
Ben üniversite son sınıftayim o lise mezunu çalışıyor ikimizde aynı sehirdeyiz birbirimizi seviyoruz doğulu ama batıda büyümüş şehrin göbeğinde yani çok kısıtlayici biri değil eski kafada olan biri değil çok zeki biri ilerisi için çok güzel palnlari var ama anneme anlatamıyorum çünkü annem benim bunlari anlatmama izin vermiyor istemem de istemem diyor akrabalarım devreye girdi yinede olmaz diyo tanımadan böyle yapması zoruma gidiyor bu yüzden napicam bilmiyorum
Ee sen niye sabrettin o zamanBenim kaynananın da ağzından bal damlıyordu evlenene kadar. Bunların fix lafı zaten seni boşatacam, heee kesin boşatırsın. Dün telefonda kocama bi araba laf saydı, kocam g.tüne tuttu susana kadar ahahahahah.
Sabredecek bi şeyim yok ki, kadının evliliğim üzerinde bi etkisi yok. Anca konuşuyor.Ee sen niye sabrettin o zaman
Ee güzel. Adamın güzel bir mesleği de varmış. Maddi açıdan da fena kazanmıyorlar diye biliyorum. Yani ileride sen benden fazla kazanıyorsun gibi bi güç gösterisi, özgüvensizlik ve tartışmalarda olmaz diye düşünüyorum.Aşçı ve 27
Kürt ,Türk ne farkeder öncelik dürüst, fedakar , güvenilir, ahlaklı, çalışkan, kibar vb olması. İnsan olmadıktan sonra batılı olsa annen aman ne güzel mi diyecekti?Erkek arkadaşım kürt ailem başta çok karşı çıktı baya kavgalar ettik bitiriceksin dedi sen üniversite mezunusun o lise dediler en önemlisi onlar doğulu dedi istemediler sonra tamam dediler ama sen gidersen annem ölümü cignersin diyo gidersin ama diyo evine ayak basmam diyo sen beni ben seni silerim diyo erkek arkadaşımla da birbirimizi seviyoruz iyi biri napicam bilmiyorum???
Ben üniversite son sınıftayim o lise mezunu çalışıyor ikimizde aynı sehirdeyiz birbirimizi seviyoruz doğulu ama batıda büyümüş şehrin göbeğinde yani çok kısıtlayici biri değil eski kafada olan biri değil çok zeki biri ilerisi için çok güzel palnlari var ama anneme anlatamıyorum çünkü annem benim bunlari anlatmama izin vermiyor istemem de istemem diyor akrabalarım devreye girdi yinede olmaz diyo tanımadan böyle yapması zoruma gidiyor bu yüzden napicam bilmiyorum
annecimizin istememE sebebleri nelerErkek arkadaşım kürt ailem başta çok karşı çıktı baya kavgalar ettik bitiriceksin dedi sen üniversite mezunusun o lise dediler en önemlisi onlar doğulu dedi istemediler sonra tamam dediler ama sen gidersen annem ölümü cignersin diyo gidersin ama diyo evine ayak basmam diyo sen beni ben seni silerim diyo erkek arkadaşımla da birbirimizi seviyoruz iyi biri napicam bilmiyorum???
Irkçılik yapmasi hiç hoş değil.Bir Kürt olarak sana şunu söylerim tek sebep ırkıysa annene yoldan cekilmesini söyleyebilirsin.Sonucta bir ömür geçirecek sensin.Ama annelik hissiyatiyla başka bir şeyler hissediyor ve engelliyorsa onu dinleErkek arkadaşım kürt ailem başta çok karşı çıktı baya kavgalar ettik bitiriceksin dedi sen üniversite mezunusun o lise dediler en önemlisi onlar doğulu dedi istemediler sonra tamam dediler ama sen gidersen annem ölümü cignersin diyo gidersin ama diyo evine ayak basmam diyo sen beni ben seni silerim diyo erkek arkadaşımla da birbirimizi seviyoruz iyi biri napicam bilmiyorum???
Ben üstten bakmıyorum kimseye benim derdimde zaten öncelikli olarak iş bulmak stajımı yaptım zaten ayrıca diğer bı meslegimde aşçılık benimde vizyonsuz olduğumu düşünmüyorum emin ol hayatımla ilgili bilmediğiniz çok şey var kimseyle evcilik oynama gibi bı hayalimde yok gerçekten sevdiğim için arkasında duruyordum hemen evlenicemde demiyorum anlatmak istediğimi anlamamissiniz hemen evlenmek istiyorum demedimBenim de sevgililerimin annesiyle tanıştığım olmustu. Hiç duymadım 'kizim seni ezdirmem' diye bir cümle. ki duysam red flag derdim, bu nasıl bir şeydemek ki öyle bir aile ki gündemlerinde gelin ezdirmek var.
Ayrıca ben üni okuyorum üni okuyorum diyorsunuz ama vizyonunuz unide aşçı bir çocuk bulup ailesine girip gelincik oynamak, annenize 'evlencem ben' kavgası etmek, akrabalarınizin hayatıniza müdahale etmesine izin vermek falan. Vizyonsuzsunuz bence . Sizin yaşınızda insanlar Erasmus mu yapsam, stajımi nerede yapsam, iki ay waikikide çalışıp yazın yurtdışına mi çıksam falan hesapları yapıyor. Okuduğunuz üni size vizyon katmamis yani, o yüzden aşçı cocukla da pekala olabilirsiniz.
Bir de okuduğunuz bölüm işletme. Yılda 33 bin işletme mezunu oluyor. Bunlardan yüzde 16si işsiz, kalanların yarısından çoğu asgari ücretle çalışıyor. Bilindik unilerden,köklü ailelerden gelen bir kaymak tabaka da ciddi paralar kazanıyor.
Yani sizin girdiğiniz herhangi bir iş ile aşçı sevgilinizin herhangi bir işten alacagi para hemen hemen aynı olacaktır. Bunu da düşünmeyin.
Aileniz zamanla ikna olur, siz de mutlu olursunuz. Rahat olun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?