Derdim var Sevgilim kürt annem konusmuyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

neyazayim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2023
27
-3
1
25
Erkek arkadaşım kürt ailem başta çok karşı çıktı baya kavgalar ettik bitiriceksin dedi sen üniversite mezunusun o lise dediler en önemlisi onlar doğulu dedi istemediler sonra tamam dediler ama sen gidersen annem ölümü cignersin diyo gidersin ama diyo evine ayak basmam diyo sen beni ben seni silerim diyo erkek arkadaşımla da birbirimizi seviyoruz iyi biri napicam bilmiyorum???
Ben üniversite son sınıftayim o lise mezunu çalışıyor ikimizde aynı sehirdeyiz birbirimizi seviyoruz doğulu ama batıda büyümüş şehrin göbeğinde yani çok kısıtlayici biri değil eski kafada olan biri değil çok zeki biri ilerisi için çok güzel palnlari var ama anneme anlatamıyorum çünkü annem benim bunlari anlatmama izin vermiyor istemem de istemem diyor akrabalarım devreye girdi yinede olmaz diyo tanımadan böyle yapması zoruma gidiyor bu yüzden napicam bilmiyorum

Son düzenleme:
Aşçı ve 27

Eğer mesleki eğitimi varsa kusura bakmayın da ikiniz denk sayılırsınız. İşletme mezunundan bol ne var şu ülkede? İyi bir okulda okuyorsanız ayrı tabii. Diğer türlü denk sayılırsınız.

Ayrıca şehir kültürüyle yetişmiş denmiş. Doğulu diye baskıcı ve gelin çalıştırıcı olmak zorundalar mı ki? Çok ön yargılısınız. Doğuda bu durum daha baskın ama hepsi öyle değil. Ayrıca bu Doğululara mı has baskıcılık? Her bölgede var böylesi. O zaman kimse Türkiye'den kimseyle evlenmesin.

İlla eğitim sıkıntıysa o da işletme okusun AÖFle veya MYOda aşçılık okusun. İşi için de faydalı olabilecek eğitimler olur. Lisede meslek lisesi okumadıysa da MEB'in halk eğitim merkezlerinde verdiği kurslarla modülleri tamamlasın.

Her bölüm için demeyeceğim ama akademik hayat sosyal yaşantı hariç insanın günlük yaşantısına pek katkı sağlamıyor. Günümüzde çoğu üniversite mezunu lise mezunundan farksız. Akademik olarak da dolu değiller ne yazık ki.

Benim kaynananın da ağzından bal damlıyordu evlenene kadar. Bunların fix lafı zaten seni boşatacam, heee kesin boşatırsın. Dün telefonda kocama bi araba laf saydı, kocam g.tüne tuttu susana kadar ahahahahah.

İlginç ilk defa duyuyorum. Yöreden yöreye şehirden şehire değişiyordur tabi muhakkak. Allah yardımcınız olsun sizinde.

Kültür farkı ciddi sorun oluyor ama iyi düşün.

Olay Türk-Kürt meselesi degil olay kültür farklılığı bence. Çekirdek aile kültüründe el bebek gül bebek büyüyen genç kızların doğu kültürüne uyum sağlamakta zorlanacağını düşünüyorum. En basitinden bir bayram ziyaretinde o kalabalık gözüne çok gelecek mi, sabahtan akşama hizmet etmen gerekecek mi, eğer gerekecekse bu seni zorlayacaķ mı gibi şeyler de düşünülmeli.

Ben 2 yıldır bitliste yaşıyorum ve gercekten kürt erkekleri geri kafalı, konuşmasını bilmeyen tipler. Bir sürü kardesleri akrabaları var evlenince onlarla mi ugrasacaksiniz. Ayrıca lise mezunu nedir ya şu zamanda okumamak cahillik belirtisi. Doğruya doğru kimse kusura bakmasın

Ee güzel. Adamın güzel bir mesleği de varmış. Maddi açıdan da fena kazanmıyorlar diye biliyorum. Yani ileride sen benden fazla kazanıyorsun gibi bi güç gösterisi, özgüvensizlik ve tartışmalarda olmaz diye düşünüyorum.
Zamana bırak. Sende bu süreçte iyice tanı, gözlemle. Annenle de ters gitme. Tamam anne daha iyi tanımaya çalışıyorum. Zaten evlilik için erken diyip suyuna git. O da seni düşünüyor kötülüğünü istemiyor emin ol. Ben sanmıyorum ki Kürt diye istemesin. Eğitim farkından, yetişme açısından farkından dolayı endişelidir sadece.

Çok özür dileyerek söylüyorum, sizin mesleğinizde vaoooov bi meslek değil. İyi bir bölüm okuyorsunuz sandım. Sevgiliniz lisede aşçılık mi okudu, yoksa alaylı mi? Maaşı düşük olabilir, nasıl geçineceksiniz.
Konuya gelecek olursam, ailesi nasıl bir aile? Annesi seni ezdirmem diye bir cümle neden kurdu? Kadın hizmet eder, temizlik eder kafasında mı? 7 ayda henüz bunları konuşmanız icin erken ama bence annenizi dinleyin.

Kürt ,Türk ne farkeder öncelik dürüst, fedakar , güvenilir, ahlaklı, çalışkan, kibar vb olması. İnsan olmadıktan sonra batılı olsa annen aman ne güzel mi diyecekti?

Benim de sevgililerimin annesiyle tanıştığım olmustu. Hiç duymadım 'kizim seni ezdirmem' diye bir cümle. ki duysam red flag derdim, bu nasıl bir şey demek ki öyle bir aile ki gündemlerinde gelin ezdirmek var.
Ayrıca ben üni okuyorum üni okuyorum diyorsunuz ama vizyonunuz unide aşçı bir çocuk bulup ailesine girip gelincik oynamak, annenize 'evlencem ben' kavgası etmek, akrabalarınizin hayatıniza müdahale etmesine izin vermek falan. Vizyonsuzsunuz bence . Sizin yaşınızda insanlar Erasmus mu yapsam, stajımi nerede yapsam, iki ay waikikide çalışıp yazın yurtdışına mi çıksam falan hesapları yapıyor. Okuduğunuz üni size vizyon katmamis yani, o yüzden aşçı cocukla da pekala olabilirsiniz.
Bir de okuduğunuz bölüm işletme. Yılda 33 bin işletme mezunu oluyor. Bunlardan yüzde 16si işsiz, kalanların yarısından çoğu asgari ücretle çalışıyor. Bilindik unilerden,köklü ailelerden gelen bir kaymak tabaka da ciddi paralar kazanıyor.
Yani sizin girdiğiniz herhangi bir iş ile aşçı sevgilinizin herhangi bir işten alacagi para hemen hemen aynı olacaktır. Bunu da düşünmeyin.
Aileniz zamanla ikna olur, siz de mutlu olursunuz. Rahat olun

annecimizin istememE sebebleri neler

Keşke başka bir kültürden yazsaydınız. Ön yargı felakettir. Ama ben de bi Karadenizli olarak Kürt biri ile evlilik düşünmem. Çünkü çok rahat biriyim. Ev işi sevmem. Maalesef adetlerimiz farklı. Annem Kürt babam Giresunlu. Hayat tarzları o kadar farklı ki. Babam sırf huzursuz olmamak için anneme ayak uyduruyor. Annemin ailesiyle yıllardır çözülmeyen sorunlarım var. Maalesef aynı kültür olmayınca büyük sorunlar oluyor iyi düşünün. Kürt bir sürü arkadaşım var çok severim ederim sorun değil . Ama aynı eve girmek çok farklı. Annenle güzelce konuş . Eğer erkek arkadaşına uyum sağlıyorsan aşkının arkasında dur. Ama oturup tart

Açıkcası eli ekmek tuttuktan,evini geçindirebilecek para kazandıktan ve sen üniversite mezunusun diye tribe girmedikten sonra lise mezunu olmasının çokta bir önemi yok bence. Ayrıca aşçılıkta güzel para var kafasını kullanırsa,dil öğrenirse yurtdışına bile gidebilir. Ezmek için demiyorum ama sizde öyle vaaay denilebilecek bir bölümde okumuyormuşsunuz hani.

Ben bu devirde üniversite okumayı marifet saymıyorum. Baraj yok bişi yok,180 puan alsan üniversite okuyorsun artık. Ayrıca mantar gibi her yere üniversite açıldı. Önemli olan güzel bir üniversite de güzel bir bölüm okumak bence.

Ben annenizin eğitimi bahane ettiğini düşünüyorum. Yalnız sizde de bir evlenme telaşı var gibi. 7 aydır tanıdığınız birine bu kadar güvenmeyin,ailesiylede şimdiden bu kadar yüz göz olmayın. Aceleniz nedir?

Irkçılik yapmasi hiç hoş değil.Bir Kürt olarak sana şunu söylerim tek sebep ırkıysa annene yoldan cekilmesini söyleyebilirsin.Sonucta bir ömür geçirecek sensin.Ama annelik hissiyatiyla başka bir şeyler hissediyor ve engelliyorsa onu dinle
Bu arada eşim Türk ben kürdüm.Esim ilkokul mezunu ben üniversite.Eşimin ailesi bize göre geri kafalı İnsan kendini gelistirmeli olaya nerden hangi kafayla baktığın önemli.

Ben üstten bakmıyorum kimseye benim derdimde zaten öncelikli olarak iş bulmak stajımı yaptım zaten ayrıca diğer bı meslegimde aşçılık benimde vizyonsuz olduğumu düşünmüyorum emin ol hayatımla ilgili bilmediğiniz çok şey var kimseyle evcilik oynama gibi bı hayalimde yok gerçekten sevdiğim için arkasında duruyordum hemen evlenicemde demiyorum anlatmak istediğimi anlamamissiniz hemen evlenmek istiyorum demedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…