insanlar bı ırkın safkanı mı ki? ben bıraz rus biraz yunan biraz türküm kim bilir karıstırsak daha ne ırklardan cıkıcak.. oyle kurt murt muhabbetını bırakın bi ya. gelenek gorenek kısmı da butun bolgeler bırbırınden farklı. ve benım aılem hep der hırlı hırsız ahlaksız olmasın allahtan korksun uyum saglanıyor. hıc bı evın duzenı bızımkıyle aynı degıl ki. cok tutucu dıye dusunursun tersı cıkar. kalabalık aıle dersın ıstemezsın batıdaki bı cay vermedın dıye evını basına yıkar. aılenın sana ınsan muamelesı yapıp yapmaması turkıyedekı konumuyla alakalı degıl .. vıcdan ahlak meselesı. aılenın fıkrı degısmıyorsa evlenme. ınsan aılesız kalınca da olmuyor. . doguluları ızledıgımız dızılerdekı karakterlere olaylara baglayıp dusununca boyle on yargı oluyo sanırım .Erkek arkadaşım kürt ailem başta çok karşı çıktı baya kavgalar ettik bitiriceksin dedi sen üniversite mezunusun o lise dediler en önemlisi onlar doğulu dedi istemediler sonra tamam dediler ama sen gidersen annem ölümü cignersin diyo gidersin ama diyo evine ayak basmam diyo sen beni ben seni silerim diyo erkek arkadaşımla da birbirimizi seviyoruz iyi biri napicam bilmiyorum???
Ben üniversite son sınıftayim o lise mezunu çalışıyor ikimizde aynı sehirdeyiz birbirimizi seviyoruz doğulu ama batıda büyümüş şehrin göbeğinde yani çok kısıtlayici biri değil eski kafada olan biri değil çok zeki biri ilerisi için çok güzel palnlari var ama anneme anlatamıyorum çünkü annem benim bunlari anlatmama izin vermiyor istemem de istemem diyor akrabalarım devreye girdi yinede olmaz diyo tanımadan böyle yapması zoruma gidiyor bu yüzden napicam bilmiyorum
Ailesini gördüyseniz mesele yok. Anneniz nasıl biridir, sevgililerinize karışır mı? Bunlar da önemli şimdi her aile aslında çocuklarının mutlu olmasını ister bu yüzden de bazen aşırı mükemmeliyetçi olurlar. Sizin durumunuzda olsaydım evlilik fikrini bir süre ertelerdim daha sonra tekrar gündeme getirirdim. Anneniz de bu şekilde istemese bile kabullenebilir durumu. Akrabalar da tekrar girer araya. Bir de annenizin Kürtlere karşı genel bir olumsuz fikri mi var? Bunlar da önemli noktalar. Ben de üniversite okudum ama ülkemizde üniversite mezunu olmak insana pek bir şey katmıyor, eğitim sistemimiz yerlerde. Bazen keşke okumasaydım da ilgi duyduğum alanda kendimi geliştirseydim diyorum. Lise mezunu, üniversite mezunu aslında denk benim gözümde.Başka gelinide var çok iyi davraniuolar onada
Tabiki gördüm ona göre konuşuyorum bnde ki illa evlenmicem diye tutturmuyorum sadece tanisinpar onlarda baktım istemiyorlar yine napicam ailmei dinlicem
Ben zaten vay denicek bı bölümde okuduğumu ileri sürmedim acelemde yok mevzu annemin bana ters düşmesi tanımadan ters düşmesi anlatmak istediğim buAçıkcası eli ekmek tuttuktan,evini geçindirebilecek para kazandıktan ve sen üniversite mezunusun diye tribe girmedikten sonra lise mezunu olmasının çokta bir önemi yok bence. Ayrıca aşçılıkta güzel para var kafasını kullanırsa,dil öğrenirse yurtdışına bile gidebilir. Ezmek için demiyorum ama sizde öyle vaaay denilebilecek bir bölümde okumuyormuşsunuz hani.
Ben bu devirde üniversite okumayı marifet saymıyorum. Baraj yok bişi yok,180 puan alsan üniversite okuyorsun artık. Ayrıca mantar gibi her yere üniversite açıldı. Önemli olan güzel bir üniversite de güzel bir bölüm okumak bence.
Ben annenizin eğitimi bahane ettiğini düşünüyorum. Yalnız sizde de bir evlenme telaşı var gibi. 7 aydır tanıdığınız birine bu kadar güvenmeyin,ailesiylede şimdiden bu kadar yüz göz olmayın. Aceleniz nedir?
Benim erkek arkadaşım bu ya neden böyle peki bilginiz var mı aynısı sorsan çok değer verir. Her şeye koşar fakat işine gelmeyince burnundan getirirLise mezunu olması sorun, doğulu olarak söylüyorum; doğuda öyle kadınlara değer verilmiyor , 2. Sınıf insan bile değilsin burda bence başınızı yakmayın.
aşırı anneci aşırı iş beklerler kadından, libidoları da çok yüksek,çekebileceksen gel yoksa anneni dinle aşk biter bu davranışlar bitmez çoğu doğulu kadın gençken bunları çekip çekip 50 sinde ruh hastası olup ilaçlarla uyuyorlar evde
Üniversite okurken evlenecek adamin derdine dusmek, aileleri işin içine sokmak, müstakbel kaynanayla diğer gelinlerle evcilik oynamak bence vizyonsuzluktur.Ben üstten bakmıyorum kimseye benim derdimde zaten öncelikli olarak iş bulmak stajımı yaptım zaten ayrıca diğer bı meslegimde aşçılık benimde vizyonsuz olduğumu düşünmüyorum emin ol hayatımla ilgili bilmediğiniz çok şey var kimseyle evcilik oynama gibi bı hayalimde yok gerçekten sevdiğim için arkasında duruyordum hemen evlenicemde demiyorum anlatmak istediğimi anlamamissiniz hemen evlenmek istiyorum demedim
Ya şimdi bu konuyla alakalı da fikrimi soylucem ama Linc yiyicem bnde üniversite konusunda aynı fikirdeyim zaten genelde olumsuzAilesini gördüyseniz mesele yok. Anneniz nasıl biridir, sevgililerinize karışır mı? Bunlar da önemli şimdi her aile aslında çocuklarının mutlu olmasını ister bu yüzden de bazen aşırı mükemmeliyetçi olurlar. Sizin durumunuzda olsaydım evlilik fikrini bir süre ertelerdim daha sonra tekrar gündeme getirirdim. Anneniz de bu şekilde istemese bile kabullenebilir durumu. Akrabalar da tekrar girer araya. Bir de annenizin Kürtlere karşı genel bir olumsuz fikri mi var? Bunlar da önemli noktalar. Ben de üniversite okudum ama ülkemizde üniversite mezunu olmak insana pek bir şey katmıyor, eğitim sistemimiz yerlerde. Bazen keşke okumasaydım da ilgi duyduğum alanda kendimi geliştirseydim diyorum. Lise mezunu, üniversite mezunu aslında denk benim gözümde.
Doğru diyorAnnem sana değer vermezler diyo her işlerini sen yaparsın rahatım olmaz diyo
Canım benim,22 yaşında bir üniversite öğrencisisin şu anda herhalde?Evlilik düşünmek için çok erken değil mi?Bunu erkek arkadaşının etnik kökeninden,eğitiminden,mesleğinden ayrı tutarak söylüyorum.Önce bir okulunu bitir,meslek hayatına atıl,hayatı bu şekilde yaşayarak öğrenmeye çalış.Bak,sevgilin iyi bir insan olabilir,ona bir lafım yok ama sen bunları düşünmek için çok ufaksın daha.Sevgilinin güzel bir mesleği var,kendini geliştirmeye ve güzel paralar kazanmaya açık bir meslek ama evlilik için çok erken bir yaştasın.Aşçı ve 27
Valla benim Çervremde ki bütün Kürtler on numara insanlar.
En basit bir sorunumda direkt koşarlar ,yardım ederler, evlerine giderim öyle sofralar kurarlar ki insan kendini padişah sanıyordoğuya gittim şahane insanlardı.
Tabi her yerin iyisi de kötüsü de vardır.
Bakım benim derdim okumak işimi elime almak öncelikle sizin yorumunuz düşünceniz bu bişey diyemem ben evlenme derdinede düşmedim annemin arkasından iş cevircegime geldim direk söyledim yoksa bende bilirdim gezip tozmasini tanısın onunda bı fikri olsun istedim sadece bu kadar evcilik oynamak gibi bı derdim yok kısacasıÜniversite okurken evlenecek adamin derdine dusmek, aileleri işin içine sokmak, müstakbel kaynanayla diğer gelinlerle evcilik oynamak bence vizyonsuzluktur.
Gencecik kızsın. Neden aileleri işin içine katton ki? Her üniversiteli kız gibi sevgilinin koluna girip gezip tozsaydin ne onun ailesine ne senin ailene reklam olmasaydın, birkaç sene sonra elin ekmek tutunca,adamdan da emin olunca tanistirsaydin bence bu saçmalıkların hiçbir olmayacaktı.
Çünkü şu an sen ailene muhtacsin, onların evinde kalıyorsun, onların parası olmasa belki telefonuna paket alamayacaksin. Haliyle ağzı olan konuşma hakkını kendinde buluyor. Oysa elin ekmek tutunca ve "uzun süredir tanıyorum,ondan eminim" diye getirdiğinde aileye çok fazla laf düşmüyor. Bu işler böyledir yani.
22 yaşında diğer arkadaşlarının derdi ne, senin derdin ne?
Yengenizle abiniz devam ediyor mu nasıl aştılarEtnik köken meselesi değil bende doğuluyum. Ama kafa yapısı,hayata bakış açısı uymalı. Sorun çıkıyor ister istemez. Abim batıdan biriyle evlendi ve çok sorun yaşadı zamaninda. Yengemin ailesinde erkekler reçel yaparmis,baklavayi vs babası acarmış haliyle bunları evlenince de abimden bekledi. Abim doktor ama kafa yapısı dogdugu toprakların yani. Yemegi,temizligi detay isleri kadının yaptigina şahit olmuş bir kere. Çok sorun yaşadılar bu verdigim en basit örnek. Ben ayrıldım esimden ve şuan biriyle evlenecek olsam ama benim kültürümden biriyle evlenmek isterim,tabi buyuk konusmuyorum
Üniversite mezunuyum ve aylardır işsizim. Bölümümle alakalı iş yapmayacaksam boşuna mı okudum? Her yere bir üniversite açıyorlar, üniversiteye giriş zaten çocuk oyuncağı. Öyle üniversite mi olur? Gerçekten hakkını veren üniversiteler var ama pek az. Üniversitenin bana verdiği tek şey unvan oldu. Lise mezunlarına bakıyorum çalışıyorlar, belki çok çalışıyorlar ama en azından cepleri para görüyor.Ya şimdi bu konuyla alakalı da fikrimi soylucem ama Linc yiyicem bnde üniversite konusunda aynı fikirdeyim zaten genelde olumsuz
Hayatım ülkemizin genelinde var bu zaten. Konu sahibinin iki canım cicime inanması komiğime gitti.Benim kaynananın da ağzından bal damlıyordu evlenene kadar. Bunların fix lafı zaten seni boşatacam, heee kesin boşatırsın. Dün telefonda kocama bi araba laf saydı, kocam g.tüne tuttu susana kadar ahahahahah.
Niye ayrılamıyorsunuz sevgilinizden? Sizin de kafa farklı çalışıyor demek ki.Valla annen çok haklı benim erkek arkadaşım doğulu Kürt oda ayrılsam ayrilamiyorum çok değişik bir kafa yapısı var onların kafası erkekleri bizim gibi çalışmıyor. Anneler ne diyorsa doğru çıkıyor.
Kesinlikle benim eski nişanlımda da inanılmaz bir aşağılık kompleksi vardı “sana ve ailene yetemem diye korkuyorum” diyordu ve her defasında hıncını benden çıkarıyordu öfke kusuyordu. Ayrılırken kabul etti ben de aşağılık kompleksi var dedi. İnanılmaz surat asma, küsme huyu ve öfke problemi de vardı. Anlaşılması zor insanlar ya.Hepsi için konuşamam belki ama ne kadar tanıdığım varsa bilhassa sürekli aşağılanmış hissediyorlar kendini sürekli üstünlük sağlamaya çalışıyorlar anlayamadigim bir şekilde. Sürekli hemde. Zaten yöre gelenek olarakta çok farklılık var bana hep diyorlardı ben kulaklarımı kapattım üç yıl oldu ayrılsam ayrilamiyorum bilmiyorum ben olsam bidaha hiç bulasmazdim
Kesinlikle ya benimkide aşırı kompleksli ama asla kabul etmez herkes çok kötü kendisi çok iyi sürekli suçlama asla kabul etmeme ve zihinleri fesat sürekli kötülük dusunuyolarKesinlikle benim eski nişanlımda da inanılmaz bir aşağılık kompleksi vardı “sana ve ailene yetemem diye korkuyorum” diyordu ve her defasında hıncını benden çıkarıyordu öfke kusuyordu. Ayrılırken kabul etti ben de aşağılık kompleksi var dedi. İnanılmaz surat asma, küsme huyu ve öfke problemi de vardı. Anlaşılması zor insanlar ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?