Derdimi anlatacak kimsem yok lütfen yardım edin

Yeri değil ama üniversite mezunusunuz mesleğinizi de elinize almışsınız anladığım kadarıyla. bu zamana kadar noktalama işaretleri ve paragraf kullanmayı nasıl öğrenemediz okuyana kadar gözlerime felç indi.

Konuya gelecek olursak kaçarak büyük bir hata yapmışsınız hatta siz ne kadar alakası yok deseniz de tamamen bununla alakalı yaşadıklarınız.
Eşiniz de zamanında ailesinden güzel kazıklar yiyip onları affetmiş. Yani ailenizi bu kadar istememesinin nedeni ne ? Onunki aile sizinki değil mi?
Ayriyeten aileniz belliki bazı şeyleri hazmedip affedememiş herkes herkesi de sevmek zorunda değil.

Üniversiteyi onların altında ezilmek için mi kazandınız anlamıyorum ki? Bir insan senelerce okuyup saçma sapan insanların altında nasıl ezilir???
Ezik tavırdan çıkın lütfen bu şekilde devam ederseniz sizi pusturma politikaları devam edecek. 4 yılda ne eşiniz ne ailesi ne de aileniz değişmemiş 3. Şahısları aradan çıkarıp sadece kendinize odaklanın bence. Bunu da eşinizle konuşun aynı şeyler devam ederse ayrılık düşünülmeli çünkü 3. Şahıslar var olduğu sürece huzuru yakalayamazsınız.

O kazma kocanız ailesinin kıçına yapışmak için mi ailenizden etmiş sizi? Kim için nelerden vazgeçmişsiniz oturun bir düşünün.

Öncelikle bunu yazarken ağlıyordum ve paragraflar ve noktalama işaretleri aklıma gelmedi kendimi nasıl anlatacağımi düşündüm kusura bakmayın.
Tavsiyelerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim

Aileme sırtımı dönmeyi düşünmüyorum zaten sadece kolay kurmadım bu yuvayı bozmak zor geliyor çok zor bir durumdayım

Aileme sırtımı dönmeyi düşünmüyorum zaten sadece kolay kurmadım bu yuvayı bozmak zor geliyor çok zor bir durumdayım
Yuvanı bozmaya da gerek yok eşin saygılı olsun yeter ama bunda sen sağlayabilirsin anca ciddi bir şekilde konuşmayı dene

Tatlım eşin ve eşinin ailesiyle oturup kesin net kararlı bir dil ile konuşmalısın! Diyeceğin şey şu olmalı; onlar ailem ve onların hakkında tek bir olumsuz kötü öfke dolu bir cümle daha duymak istemiyorum demelisin herkes haddini bilmeli! Sakın ama sakın eşinin yada onun ailesinin gazıyla lafıyla ailen ile kötü olma burada ki hikâyeleri okuyup görmüşsündür sonuçta ileride eşininde sana kazık atmayacağının garantisi yok eş gider aile kalır tatlım inşallah hayatında herşey yoluna girer!

Böyle bir eşle nereye kadar diyorum.Ailenle sorunu varsa sizle arasi hic duzelmez onu söyleyeyim.sen ailene karsi gelip kacarak ailene en buyuk kötulugu yapmissin ki kocan daha ne bekliyor senden.ailene saygisi yok kini cok ve sende durumlar tam tersi onun ailesine kul kölesin..bu evlilikte evliligi baltalayan sen degil eşin..öncelikle ailene saygi duyacak.geriye bakip yarini kaciriyorsunuz..spotculardan ceyiz düzen kv kp de maasallah nazar boncugu bu evliligin..böyle ailenin yuzune dahi bakmazdim.cok bisey yapmislar gibi birde seni eziyorlar.kuzum zaten normal evlenseydin sana ev vs dizeceklerdi kactin diye onlarda isin kolayina kactiklari gibi birde seni eziyorlar..cekmek zorunda degilsin..yol yakın..

Bunu yapacağım ama konuyu ben mi acmaliyim yoksa eşim yine böyle konuşmaya basladiginda mi soylemeliyim ayrıca iyi dilekleriniz için teşekkür ederim

Bunu yapacağım ama konuyu ben mi acmaliyim yoksa eşim yine böyle konuşmaya basladiginda mi soylemeliyim
Konuyu açtığında söylemelisin tatlım ve şunu da söyle ailemi sevmek zorunda değilsin ama saygı duymak zorundasın yeri geldiğin de benim için görüşmekte zorundasın bana sevgin saygın varsa tabi dersin! Senin bu tavrın onları haklı çıkarıyor ve beni onlara mecbur ediyor zor kurduğum bu yuvayı senin kinin yüzünden yıkmak zorunda bırakmamalısın demelisin!

Hislerime tercüman olmuşsunuz resmen teşekkür ederim sadece kafam çok karışık

Daha önce bu konuşmanın benzerini yaptım ve bana ben zaten seni. İçin bir sürü şeye katlandim görüştüm sustum ben herşeyi yaptım diyor benim yaptıklarımı hiçe sayıp sen hiç bir şey yapmadın diyor bı Aline silemedin bne olsam senin için silerdim diyor öyle bir konuşuyor ki vicdan yaptirip kendini haklı çıkartıyor kafayı yicem resmen yada ben yanlış bir bakış açısıyla bakıyorum

Ileride daha cok zorluk yasamamak icin herseye bir dur demelisin.esin haddini bilecek oncelikle ailene saygili olacak ki biseyler duzelsin.yuva yanlislarla baslamis ve tek caba gosterende sensin.demekki degistirebilecek olanda sensin lakin sen bile aileni haksiz bulup bilinc altinda onlari surekli sucledigin icin esiyin boyle davranmsini normal gorup cok da bisey yapamiyorsun..oturup etraflica bir dusunup evliliginizi kurtarmayi deneyebilirsiniz ama bunu esinizle yapmalisiniz..benim sizde gordugum cok da bisey degismeyecek yine uzulen ezilen siz olacaksiniz..cocukta yokken güclu ve dimdik bir hayat yasama sansiniz var..

Ayrıca imkanları vardı da yeni evlenen evladına değilde kendilerine ev eşyalarını yenilemek bana garip geldi ben bi anne olarak evladım eski eşyalarla ev kurmaya çalışırken gidip yenilerinin üstüne oturamam! Şunu da anlamadim oğrenciyken babası harçlık gönderiyor diye mi eşin eziliyormuş? O kısmı anlayamadım her baba gaddar değilse evladına imkanı varsa destek olur ki bu bir lütuf değil yani!

Desteğiniz için teşekkür ederim umarin hakkımızda hayırlısı olur

Evet aslında tam olarak öyle eşim sürekli ailemin hakkını ödeyemem bize baktılar deyip haddinden fazla minnet ediyor eşya konusuna gelince yemin ederim ilklerde hiç gözümde yoktu kendilerine alınca bana almış gibi seviniyorum herkesin olsun diye düşünüyordum ama eşim böyle yaptıkça bende onun ailesini sorgulamaya başladım ve sorguladikca bunlar bana batmaya başladı dediğiniz gibi bende şaşırıyorum bir annenin önce kendini düşünmesine

Eşin çok kurnaz resmen senin algılarınla oynuyor bunu yapmasına izin verme daha fazla! Farkında değilmisin senin aileni kötü gösterip kendi ailesini göklere çıkararak kendi eksik yanlarını ailesinin eksik yanlarını kamufle etmeye çalışıyor! Eşinin tavrını görende sana dört dörtlük düğün yapıp ev dizdiler daire verdiler zanneder!

Gerçekten tavrı öyle kurnaz olduğu da doğru katılıyorum sürekli kendini haklı çıkarmaya bayılıyor kafamı karıştıran tek şey bu konuyu açmadığı zaman iyi bir eş yani en azından iyi olmaya çalışıyor bunu görüyorum pişman oluyor ama aklındaki düşkünler degismiyor zehrini akittiktan sonra iyi davranıyor tabi belli bir süre sonra yine aynı konular açılıyor

Aşırı sinir oldum eşine ve gerçekten üzüldüm sana resmen saçmalıyor eşin! Etrafında çocuklarını sokağa atan aileler mi görmüş hep nasılda abartıyor kendi ailesini şaka gibi! Ben evleneli 20 sene oldum maddi desteğe ihtiyacımız olmadığı halde halen eşimin annesi babası maddi manevi destek olur kaldı ki biz evlenirken dört dörtlük düğün yapıp ev araba verdi oğluna (benim ailem sadece çeyizimi yaptı) ve bizden başka evlatları da var mesela onlara da yapıyor adam ve bir kere de başımıza kakaladıklarını görmedim anne baba olmak böyle birseydir! Bende evlatlarım için birikim yapıyorum onlarda iyi yaşasınlar diye bu böyle olmalı diye düşünüyorum! İmkanları yok olsa anlarım ama var diyorsun nasıl iş anlamadım!

Durumu olmasına rağmen zaten kaçtığım için okul bitene kadar öğrenci evi kuralım diyen bendim ben bı beklentiye girmedim daha sonra da işe başladık diye ekmek dilimden ayrıldı diyip bişi yapmadılar hiç düşünmedilerde eşim araba almak istiyordu kaynatam alicam oğluma araba dedi sonra iş ciddiye binde 20 bin veririm dedi daha sonra ise kıvırıp üstüne alma parasını veririm dedi sonuç ne hiç bir destek yapmadı biriktirdiğimiz kadarıyla kendimiz aldık arabamızı işin komik tarafı biz arabayla anlasip kapora verdik persembe günüydu, kaynatam bunu duydu ve cuma günü gidip araba aldı sırf biz para istemeyelim diye peki biz arabayı alınca oğluna ne dedi oğlum siz kapora verdiniz ama kesin değildi ben senin için aldım aslında ha oğlumun ha benim falan dedi ama eşim bunları görmüyor işte babam beni düşündü diyor ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…