Derdimin ne olduğunu ben bile tam anlayamadım...

Zomzom3535

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2017
761
518
103
40
Arkadaşlar merhaba,

yurtdışında yaşıyorum. Türkçem için kusura bakmayın Kendi çabamla anca bu kadarını öğrenebildim. benim derdim kendimle. Nasıl desem...hiç sosyal değilim. Hiç arkadaşım yok. Ama aramıyorum da. Benimle arkadaşlık kurmak isteyen, buluşalım mı diyen birçok iş arkadaşı var fakat ben hiç kendiliğimden arayıp sormam kimseyi Aklıma gelmez. Her şeyi yalnız yapmayı tercih ederim. Eşyalarıma çok ama çok bağlıyım. Öğrenciyken hafızama hayrandı öğretmenlerim, çalışkan ve müthiş kapasiteli bir öğrenciydim. Mesela bir sayfaya bakıp bikere okumakla öğrenirdim ve hiç unutmazdım. Bir de resim yeteneğim insanların hep dikkatini çekti. Şuan hatta bir yayınevi için çizimler yapıyorum hobi gibi. Asıl mesleğim farklı....iş hayatımda ise başarılıyım, çok titiz çalışırım. Ama nasıl desem. Bazı sıkıntılarım var. Mesela bu unutmama meselesi. Detaylara aşırı takılmam ve unutamam hayatımı öyle zorlaştırıyor ki. Film izlerkene detaylara takıldığımdan çekim hatalarına konsantre olup izlediğim şeyin tadını kaçırıyorum. Yanımda arkadaşa da eziyet oluyor. Gürültü işiğa vs dayanamıyorum...Konuşurkene kimsenin gözüne bakamıyorum aslında fakat ben bir yöntem geliştirdim. Alınlarının ortasına diye bakıyorum, onlar beni gözlerine bakıyor zannediyor. Aslında göz teması ve tokalaşmak beni ürkütüyor. Grip olduğumu veya elime krem sürdüğümü söylüyorum atlatıyorum insanları. Bazen toplntı isteniyor (bilgilendirme vs ) fakat ben o kadar ürküyorum ki yetişkin insanlardan...çok hassas bir yapım var malesef. Bazen insanların niyetlerini anlamıyorum bana ne demek istediklerini. Korku var içimde. Normal iş hayatımda sıkıntı yok çünki bununla alakalı başetme yöntemlerim var. Bu sosyal fobi midir? Nedir? Psikologluk bir durum olduğunu zannetmiyorum çünki yapımla alakalı sanırım. Böyle olan var mı? Nasıl başettiniz? Adını bile bilmediğim bir şey.

Benzer şeylerin bir kısmı bendede var sanki bir otizmli birey gibi özellikler fotografik hafıza akılda tutma vs ama insanlardan ve niyetlerinden çekinme bağ kuramama,bu yapısal bişey ve yapabileceğimiz birşey var mı bilmiyorum.
Aynen maalesef hiçbir şey yapılamıyor galiba. insanların benden ne istediklerini bilmiyorum çünki yanlış anlıyorum farklı yorumluyorum. Sadece açık söylenenenleri anlıyorum. Ha biri önüme bir nutuk vs yazılı metin koysa şunu söz sanatlarına dair araştır dese okuduğumu analiz ederim detayına kadar ama günlük hayatta konuşmalarda imalı konuşmaları vs hiç anlamıyorum ve dolayısıyla da aptal konumuna düşüyorum...
O kadar çok araştırdım ki. yetişkinlerde bu tür şeylere sanırım çare yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de aklıma otizm geldi. Ben kendimden de şüpheleniyorum hatta. Ama ben insanların gözüne bakma olayını yendim mesela. Bakıyorum artık. Nasıl başardım bilmem ama bakıyorum. Yine de yeni ortama girmekten, yeni kişiler tanimaktan hiç hoşlanmam. Yani belki çok hafif düzeyde vardır bizlerde.

Teşhisi konmamış otizm gibi görünüyor. Otizmin farklı dereceleri var. Otizmin derceleri vardır, siz hafif taraftasınız muhtemelen.

Teşhisi konmamış otizm gibi görünüyor. Otizmin farklı dereceleri var. Otizmin derceleri vardır, siz hafif taraftasınız muhtemelen.
Ailede otizm cok var, en agir halinden hafifine kadar. Maalesef akraba evliligi de yaygin, hatta 90% akraba evliliginden olusuyor. Alakasi var mi bilmiyorum...

Ailede otizm cok var, en agir halinden hafifine kadar. Maalesef akraba evliligi de yaygin, hatta 90% akraba evliliginden olusuyor. Alakasi var mi bilmiyorum...

Tam emin değilim ama otizm bildiğim kadarıyla genetik geçişli bir durum değil. Hastalık değil zaten, sadece farklılık. Bu farklılıkla yaşamayı öğrenmek için de öncelikle teşhis konulmalı sonra profesyonellerden yardım almalısınız. Tabi burdan bu kadarcık bilgiyle sadece en yakın sebebi söylüyoruz, bambaşka bir şey de olabilir. Ama işinde uzman bir hekimle görüşmek yararınıza olacaktır diye düşünüyorum.

Bu yazdıklarıniz Otizm göstergesi değil. Gayet çekingen/utangac bir insansınız.
İroni ve/ veya sarkastik konuşma stilini anlamamaniz düşük EQ göstergesi. Bunu aşabilirsiniz.
en mantıklı yorum bu:) ne otizmi allah aşkına o kadar basit değil otizmli olmak...

YouTube dan otizmli bir bayanı takip ediyorum. İmali konuşmaları anlamamaniz banada otizm çagristirdi. O da diyorki mesela gülmeden imalı bişey derlerse onun şaka olduğunu anlamıyorum. Otizmin çeşitleri var sanırım bir doktorla görüşün derim. Ama diğer şeyler mesela detaylara takilmaniz ve sosyallik sevmemeniz kişiliğiniz olabilir

Ben de sizin gibiyim. Konusurken kimsenin gözüne bakmam. Burnuna bakarım :KK22: Yapılan esprileri imalı konusmaları cogu zaman anlamıyorum. Acaba bana laf mı soktu diye. Esime anlattıgımda anlıyorum aaaa öyle mi demis vs..:110: Kendim de laf soylemeyi beceremem pek. Kabullendim yapısal bence.

Ben de sizin gibiyim. Konusurken kimsenin gözüne bakmam. Burnuna bakarım :KK22: Yapılan esprileri imalı konusmaları cogu zaman anlamıyorum. Acaba bana laf mı soktu diye. Esime anlattıgımda anlıyorum aaaa öyle mi demis vs..:110: Kendim de laf soylemeyi beceremem pek. Kabullendim yapısal bence.

Hem yapısal hemde öğrenilen bir konuşma tarzi.
Bende göz temasını fazla sevmem, ses, gürültü hoşuma gitmez. Detaycilikta master yaptım ama süper laf sokarim ve aşırı derecede ironi kullanirim.
İQ olarak normalin üstündeyim ve gördüğüm/ duyduğum bir kelimeyi bile unutmam.
Otizmli değilim... :)

Bu anlatımdan çıkardığım şeyler otizmi direk getirdi benim aklıma, belki değilsiniz ama hareketler, yoğun hafıza, göz kontağı kuramamak, dokunamamak bana bunu anımsattı malesef

Ben de daha yorumlara bakmadan sadece sizin yazdığınızı okurken benim de otizm geldi aklima açıkçası. Bir uzmana görünün bence.

bence ınsanları onemseyın sevın aranın arayın bu şekilde bu yaşadıklarınızdan kurtulursunuz ne kadar erken o kadar ıyı sonuç asosyal ve toplumdan kendını soyutlama...

BIzim ailede yillardir akraba evliligi var ve bircok otizmli cocuk dogdu. Bu da mi moda? Moda demeniz hos degil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X