- 6 Ekim 2019
- 284
- 133
- 103
- Konu Sahibi Harbifitness
-
Topik durmuş. Kimse yazmıyor. Şu formda genel olarak okuduğum kadarıyla endoskopik germenin kalıcı olmadığı herkes düşüyor yazmış.
Endoskopik işlemin derin palndan daha zor iyileştigi dogru mu acaba?Merhaba,
Endoskopik midface derin planda yapılan, kesinlikle kalıcı bir işlemdir. Derin dokular yukarı kaldırılır. Orta yüz germe ameliyatı adı altında sadece yüzeyel bir şakak germe işlemi yapılırsa kalıcılık azalır.
Endoskopik orta yüz germa ameliyatı oldum 6 yıl önce ve yanaklar, kaş göz hala çok iyi durumda.
Endoskopik işlemin derin palndan daha zor iyileştigi dogru mu acaba?
Şu hemen düşüyor denen endoskopik ameliyatların nasıl oldıgınu merak ediyorum. Acaba derin plan işlem yerine ipli falan mı yapıp bırakıyorlar endeskopik olarak. O kadar derine inen ameliyatın düşmemesi lazım mantık olarak. Acaba dr becerisi mi farklı teknik miEndoskopik yöntem de derin planda yapılıyor, kesi daha az fakat şişlik daha fazla oluyor. Derin plan dediğiniz sanırım yüzün alt bölümü ve boynu içeren kesili ameliyat bu da daha ileri yaşlarda tercih ediliyor. Kesili olanda hematom riski daha yüksek çünkü büyük miktarda doku kaldırılıyor. İkisi de derin planda yapılıyor.
Iste cevabini aradigim soru :)Şu hemen düşüyor denen endoskopik ameliyatların nasıl oldıgınu merak ediyorum. Acaba derin plan işlem yerine ipli falan mı yapıp bırakıyorlar endeskopik olarak. O kadar derine inen ameliyatın düşmemesi lazım mantık olarak. Acaba dr becerisi mi farklı teknik mi
Ya birileri dusuyor diyor birileri kalici diyor israrla. Yani tek bu izahat aklima yatiyor; endoskopinin de derini yuzeyseli vardir da endoskopik denince biz tek tip anliyoruzdur. Teyzem yillar once yaptirmisti cok unlu ve o zamanin en pahali doktoruydu, hangi yontemdi bilmiyorum, sac ici kesileri vardi yuzu de iki senede eskisine donmustu ikinci revizyon oldu, o da iki sene falan surdu epitopu. Ustelik bir de keloid olup sac kaybi yasadi. Cektigi butun sikinti, dunya kadar para da bosa gitmisti doktoru klasik senin derin kalitesiz bla bla tipik suc atma, hastaya kabahat bulma malum. Oysa cildi ince beyaz ve normal yapidaydi. O zaman ben asla yuzumu gerdirmem cok sacma bosa para demistim. Bakiyorum aradan yillar gecmis hasta sikayetlerinde degisen bir sey yok. Bence doktorlara bunu bastirarak sormak lazimIste cevabini aradigim soru :)
Sizinle ayni durumdayim kafayi yicem hala endokopikmi derin planmi endoskopik salarmi derin plan oylemi boylemi diye dusunurken gunler geciyor ve her gun yaslanmaya devam ediyorum. Ama kesin olan bisey var endoskopik bana biraz gecici gibi geliyor. Cunku sizin teyzenjnizin basina gelen durumu burda bircok kez okudum. En dogrusu kulak hizasindan yapilan kesi ile baslayan sakaklardan devam eden ve alinda biten islemler gibi sanki faceliftmi deniyor bilmiyorum adina ben suan bunu arastiriyorum.Ya birileri dusuyor diyor birileri kalici diyor israrla. Yani tek bu izahat aklima yatiyor; endoskopinin de derini yuzeyseli vardir da endoskopik denince biz tek tip anliyoruzdur. Teyzem yillar once yaptirmisti cok unlu ve o zamanin en pahali doktoruydu, hangi yontemdi bilmiyorum, sac ici kesileri vardi yuzu de iki senede eskisine donmustu ikinci revizyon oldu, o da iki sene falan surdu epitopu. Ustelik bir de keloid olup sac kaybi yasadi. Cektigi butun sikinti, dunya kadar para da bosa gitmisti doktoru klasik senin derin kalitesiz bla bla tipik suc atma, hastaya kabahat bulma malum. Oysa cildi ince beyaz ve normal yapidaydi. O zaman ben asla yuzumu gerdirmem cok sacma bosa para demistim. Bakiyorum aradan yillar gecmis hasta sikayetlerinde degisen bir sey yok. Bence doktorlara bunu bastirarak sormak lazim
Ben de şöyle biliyorum ; endoskopinin orta yüz ve şakak germede doktorun uyguladığı tekniğe yardımcı bi enstrüman. Aslında işini kolaylaştıran bi sistem. Önemli olan burada dokulara derin plan çalışması. Alt yüzdede de derin olan çalışıyor ancak kesi ile giriyor endoskopik sisteme ihtiyaç duymuyor. Orta yüzde de derin plan çalışıyor ancak bu kez dokulara ulaşmak için araç olarak endoskopik kamera sistemini kullanıyor.Sizinl
Sizinle ayni durumdayim kafayi yicem hala endokopikmi derin planmi endoskopik salarmi derin plan oylemi boylemi diye dusunurken gunler geciyor ve her gun yaslanmaya devam ediyorum. Ama kesin olan bisey var endoskopik bana biraz gecici gibi geliyor. Cunku sizin teyzenjnizin basina gelen durumu burda bircok kez okudum. En dogrusu kulak hizasindan yapilan kesi ile baslayan sakaklardan devam eden ve alinda biten islemler gibi sanki faceliftmi deniyor bilmiyorum adina ben suan bunu arastiriyorum.
Sanırım özel mesajlardan ve sorulardan bunalan arkadaşlar hesaplarını askıya alıyor ve geçici olarak kapatıyorlar. O zaman otomatik olarak üzgün yazısı ekleniyor olabilir.Profillerdeki üzgün ne demek bilen var mı acaba.
Ben yönetimin verdiği bir özellik sanıyordum.Sanırım özel mesajlardan ve sorulardan bunalan arkadaşlar hesaplarını askıya alıyor ve geçici olarak kapatıyorlar. O zaman otomatik olarak üzgün yazısı ekleniyor olabilir.
Ben de tahminde bulundum. Net olarak bilmiyorum.Ben yönetimin verdiği bir özellik sanıyordum.
Ben de ..Benim de merak ettiğim bu.Iste cevabini aradigim soru :)
Valla bir yildir arastiriyorum endoskopik degilde diger klasik yontem bence daha garanti. Ipmi var yokmu dikis mi var koparmi ben gerilemeyecegim gozler yamuluyor kayiyor diyorlar ben okurken geriliyorum burda. En guzeli fazla deriyi aldiracagim mis gibi zimba dikis oh elbet gecer o dikis izleri olmadi kahkul keserim kamufle ederim :))Ben de ..Benim de merak ettiğim bu.
Sabitleniyor ...Okuduğumuz bu. Peki nasıl.
Bir yerde dr açıklaması kemiğe delikler açıyoruz demiş . O zaman iple diken de vardır. Ya da giriş yapılan yere bir tür dikiş mantığı gibi bir sabitleyici yapılıyor ise o materyalin ne olduğu ile ilgili kalıcılığı fark eder. Eriyen materyal metal vs....
Canim sorun sadece ciltte olsa dr zaten fazla deriyi alir kapatir ama bu yontemle ic dokular ayni yerde kaliyor haliyle o agirlik olunca yeniden deriye yuklenip sarkma oluyor.Valla bir yildir arastiriyorum endoskopik degilde diger klasik yontem bence daha garanti. Ipmi var yokmu dikis mi var koparmi ben gerilemeyecegim gozler yamuluyor kayiyor diyorlar ben okurken geriliyorum burda. En guzeli fazla deriyi aldiracagim mis gibi zimba dikis oh elbet gecer o dikis izleri olmadi kahkul keserim kamufle ederim :))
Merhaba, bende endoskopik alt yüz germe işlemini yaptırmak istiyorum. Deneyimlerinizi bizimle paylaşmanız çok iyi olur. İşlem maliyetini soracağım size ama eminim kişiden kişiye değişen fiyatlar vardır. Önceki ameliyatınız da endoskopik olmuş, merak ettim doğrusu öncesi- sonrası paylaşırsanız sevinirim. Yüzün alt bölgesi hacim olarak daha ağır olduğundan genel kanı olarak endoskopik yöntemin yeterli olmayacağını düşündürüyor. Doktorunuza sorar mısınız acaba, ameliyat esnasında cildin fazla dokusunu bu yöntemde kesip alacak mı acaba? Fazla yağ dokusu da haliyle alınacağından deri fazlalığı bir hayli çok olacaktır çünkü.Birde arkadaşlar endeskopik ameliyatın geçici olduğu yazılmış Ben buna katılmıyorum yani 4 saat süren Bi işlem 1 yıl 2 yılda nasıl geçici olabilir normal Bi ip aski değil ki bu ? Ama şu var yaşlanıyoruz cilt kalitesi her yaş almamız ile birlikte haliyle hızlı şekilde düşüyor salıyor kendini stres sigara ve yas bir çok etken de bunu hızlandırıyor ben 30 yaşımda bu ameliyatı oldum 38 yaşına kadar kimse inanmadı yaşıma ama 38 yaşımda yasadigm yoğun stres üzüntü gerçekten mafetti beni ve ona rağmen üst yüzüm alta göre çok çok iyi değişen bisey yok endeskopik ameliyat olup bence sonrası dikkat edilir cilt bakımı yapılır stres ten uzak durulursa uzun yıllar götürür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?