Ders vereyim dedim ama olan yine bana olacak gibi.

Tamir ettirin şekerim yazik
Benim salonun oturma idam ayri değil
Koltuklar berke mobilya denen bi yerden modern bisi öyle sikidim fidikim değil
Koltukta bi cigirdama vardibsonra yastik kiliflari yiprandi elde yikanmaliymis, sandalye kenar dikişlerin atmak üzere, laptopin sarji patladı yani delindi bi yerden son olarak oğlum çiçekli berjerlere Fenerbahçe yazdi
Dursun daha 2-3 sene diyorum delik görünmeyenbi yerde ygazi yastik alti cigirdama devam kiliflar bozuldu net

Bosverin esyalar kirilip, dokulecek, eskiyecek...
Siz esyalar yuzunden esinizin kalbini kirmayin.
Bakin ne kadar da olumlu bir insan yenisini alalim demis.
Konusun onunla yenisine gerek olmadigini soyleyin ne var bunda.

Ayyy! Bıktırma adamı ya! Eşyaydı şuydu buydu kavga sebebi mi olurmuş ya. Bunun için yıpranmaya yıpratmaya değer mi. Çatlasın, kırılsın isterse nolacak? Güzelce uyarsan yeter tatlım. Adam iki gün sonra " varsa yoksa eşya! Ben eşyadan daha değersizim bu evde" diyecek ve onun da öncelikliler sırası dwğişecek haberin olsun.

Tövbe yarabbiiim.. Eşin hadi dediğinde ''yok be kızdımm diye söyledim sen yinede düzgün kullan görünen bi zarar gelirse vallahi aldırırım,şimdilik sıkıntı yok'' de.Sözümden dönememek nedir? Söyledim bikere napıyım diye inadından vazgeçmeyen çok insan gördüm ben sonra neleri söyleyip yuttular sonra.Hayat bu insan neler yaşar hiç tahmin edemezsin.Bunamı taktın? Günah ya.

Ben o annelerimizin yaptığı gibi evde kullanılmayan odalara da karşıyım. Bu nedenle evimde salonda oturuyoruz oturma odam yok. Eşyalarımı da çok severek aldım, ister yırtılsın ister çatlasın. Ben bunu sevgilimle çatır çatır ve keyifle kullanmak için aldım. Keyifle kullanamadıktan sonra o mal trilyon geçse benim için kuruş etmez.
Bunu da küçükken annem sayesinde edindim. Bana iki pelüş oyuncak almıştı ben ufakken. Biriyle ben her gece uyurdum, koynumdan çıkmadı haliyle tüyü döküldü, yapıştı falan çirkinleşti. Annemde sonra aldığı beyaz bir peluşa elimi bile sürdürtmedi. Kırk yılda bir azcık gösterirdi. Sonra yeğenime ben o oyuncağı verdim al parala dök saç oyna senin dedim, kıyametler koptu. O zaman anladım işte ben malın değerini fazlla kafaya takmak hayatını yaşamana engel oluyor.
Kullan salonunu doya doya. Kırk yılda bir gelecek üç beş konu komşu mu sürsün keyfini o hevesle aldığın koltuklarıı? Sence o o koltukta oturup güleceki sohbet edeceki tv izleyecek olan kim olmalı? Kocanı ikna etmek yerine bence önce bu düşünceyi kendine kabul ettir. Yoksa iki ay sonra başka bir eşya için yine sinirleneceksin. O eşyaları tepe tepe kullanmak için aldın sen, öyle düşün.
Bu arada o koltuklar keyfinizle paralansın

Sanki eşin seni koltukla aldatmış gibi davranıyosun

Ay ben guldum ama ya

Bence esin iyi biri. Gonlu genis biri. Ben eski nisanlimla esya alisverisine giderken her seyi bik bik elestirmisti. 500 lira fazla vermemek icin nasil ofkeli ofkeli elestiriler savuruyordu.
Tamam maddi olatak iyi degildik durumun farkindaydim ama beni 'su olsun olsun mu' demekten utaniyordum. Esya sayicisi 'hanimefendi sizde gelinsiniz sizinde fikrinizi alalim"diyecegi asamaya getirttirdi beni sagolsun. Haddi maddiyat dersiniz ama bu adam sectigim boyanin rengine bile terbiyesizce elestriler yapiyirdu.

O yuzden esiniz bana cok naif yumusak geldi guldum o yuzden ama bilmiyorum ya..

Ben o eski nisanli musvetteme sizin bu yaptiginizj yapsam ohoooooo

Tam bende sana sayicaktimki; az bi kendinle savastin ve hah dogru yolu buldun.
Git simdi ara kocani ve "pismanim, senden kiymetlimi, para harcamiyalim bi onun icin kiyamam ben sana " de.

Yazik adama ya bide tm alalim demis adamcagiz. Bi citlak ya. Kendin diyosun ojeyle kapanir diye. Neyse. Ozur dilemelisin bence.

Sıradan şeyleri aksiyona çevirme büyütme abartma gibi bir sıkıntın var sanırım. Konularını düşününce buradan pek sağlıklı gözükmüyorsun.

illa ders verceksen her eşya kırdığında bi altın falan bilezik yada vadeli hesap falan öyle bi ceza ver :S 2 aylık eşyayı yenilemek de neymiş :S

sonuç nolduu
koltugu atmayinda satin bari yariisni kurtrasaniz kâr :)

Aksam rahatsizlandim acildeydik. Ben hastayken anam babam olmus gibi aglarim, huyum bu. Kolumda serum "ben cok abarttiiiim uhuhuhu koltuk senden onemli degiiil uhuhuhu eve gidip bicaklayalim o koltugu uhuhuhu almicam yenisini uhuhuhu" dedim. Gecti.

Bu arada ben de hic istemedim salonu ayirmayi ama bize cidden sartti. 1+1 ev tutmak istemedik. Bir oda bos kalacakti. Bir de ortaligi asiri dagitan ve cok sigara icen insanlariz. Biri geldiginde oturabilecek oda olsun istedik.

Onun mal kıymetiyle alakası yok. 2,5 ayda bu kadar hasar görüyorsa 1 senede, 2 senede ne olur. Eşya dediğin kolay alınmıyor ki. Benim de kedim koltuklarımda tırnak izi bıraktı, engelleyemedim. Kızamadım da sonuçta hayvan ne bilsin. Ama kendime o kadar kızıyorum ki odanın kapısını neden açık bıraktım diye.

Ooo adamın işi var
Herşeyi abartıyomuşsun tek koltuk işini değil
Bi serumla böyle olunca doğum nasıl yaparsın acaba, düşünemedim

Siz konuyu açmassanız eşiniz de açmaz gibime geliyor, ama biraz üstüne gittiyseniz üzülmüş olabilir. O yüzden gidip alalım demiştir. Henüz alacağım şeye karar vermedim , biraz düşüneceğim, sen de dikkatli ol deyin ve bir daha konuyu açmayın. o da unutur zaten, ki erkekler hiç önemsemez bu tür şeyleri.

Edit: Normalde cevap vereceğim konuları tüm yorumlarıyla okumaya gayret ederim. İlk defa okumadım, sorun çözülmüş Ben de cevap yazmış oldum, Neyse...

Resmen kendimi gördüm sizde Bende hırsla sinirle böyle söylenirim devamlı sonra da lafımdan dönemem ama pişman olurum belli etmem Çok olmuştur istemeyerek birşeyler aldırdığım yada yaptırdığım huy işte iyi bari sonuçta tatlıya bağlamışsınız sevindim

ne kıymetli koltuklarınız varmışşş.zamanında 8-9 000 vermiş dokunamazmış.Eşyanın köleliği böyle bir şey olmalı.Tamam eşiniz dikkatsizde böylede denmez yani.Eşin deseki koltuk kadar değerim yok mu haklı

sizi çok maddeci gördüm..
dünya malına bu kadar tamah etmeyin. olabilir bir çatlak nolacak?? belliki çok heyecanlanıyor maç izlerken. zarar verdi deyince tutup camdan attı sanar görende..

benim eşimde kırar döker canı sağolsun.. kahvaltı tabağımı kırdı yanlışlıkla takım gitti.. rondomu kırdı o benim en yakın arkadaşımdı mutfakta olsun canı sağolsun.. halıya çay döktü izi hala duruyor olsun can sağlığı olsun.. napalım yani dünya malı için kendimizi mi paralayalım, kalbimizi mi kıralım..

eşin baya iyi niyetli ben olsam asla yeni ürün teklif etmez telefonu kapatırdım..

Böyle küçük bir şey için eşinizi, evliliğinizi yıpratmaya gerek var mı? Bence bir dahakine tavırlarınıza daha çok dikkat edin, kırılan eşya olsun; kalp kırmaya değer mi?
Koltuk alma konusuna gelince "gerek yok hayatım ya idare eder" deyin. O sizin kocanız, bir şeyi açık açık söyleyemiyorsanız, ne anladım ben o işten..

10 aylık evli birisi olarak bu 10 ayda ögrendiğim tek şey telefonda tartışmayı narkadaşım kavga çıkar :) Eşim bize watsapı yasakladı anlatamıyorum derdimi diyor adam Bende cümle kurmada ve yazmada hiç sıkıntı çekmeyen biriyim takır takır konuşuyorum adamda sinir krizi geçiriyor dogal olarak.. :) Yazık günahtır almayın ne gerek var. ÖYle lafınızından döneceksiniz gururunuz incilecek diye düşünmeyin eşiniz daha çok sever sizi fedakar eşim diye

Mükemmel cvp

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…