Dershane mi evde çalışmak mı? fikirlerinize çok ihtiyacım var...

Dionisa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2011
8.146
14
158
36
İstanbul

Kızlar yine ben...
Kafam karman çorman oldu. fikirlerinize ihtiyacım var...
Ben çalışmak istiyorum ve iş arıyorum. Aynı zamanda kpss hazırlanıcam.
Özel sektörde en fazla 1 yıl çalışmak istiyorum.
Ama hem çalışıp hem ders çalışmak zor olur ve dersaneye gitmeden ilk sene kazanmak çok zor diyorlar. :50:
Kime sorsam bu yanıtı aldım.
Çevremde 2-3 çocuğu olduğu halde evde çalışıp kazanan insanlar çok var.
Bütün bir yılımı dersneye ayırmak istemiyorum. Orda da bana verecekleri aynı şey olacak. Konuyu anlatıp geçecekler çalışmak ve tekrar yapmak yine bana kalan bişiy olacak.
Dersanenin tek artısının orada aynı amacı paylaşan kişilerin birlikte yarattığı motivasyon olduğunu düşünüyorum. Ama ben hiçbi zaman ders çalışırken zorlanmadım. Aksine odamda sessiz sakin kalarak daha iyi anlıyorum. Üstüne üstelik ben aileme yardımcı olmak istiyorum. Annem şeker hastası bu haliyle kadın çalışıyor. Ben bütün sene onlara yük olmak istemiyorum tekar.
Kafam çorba gibi. :14:
Kpss önlisansta türkçe, matematik, coğrafya, tarih ve vatandaşlık var... Türkçe tarih coğrafya konu çalışarak halledilecek dersler. Matematiğim dgs hazırlığından taze daha. Ama daha çok geliştirmem gerekiyor. Vatandaşlığı da bütün sene ezberleyerek de osla kurtarırım diyorum. Netten konu anlatımlı bir sürü video ve denemeler var ve gerçekten iyi olduğunu söyledikleri kitapları alıp çalışıcam...
Bütün bunları düşünüyorum da ya kazanamazsam diye korkuyorum kızlar.:14: Bana bir akıl verin gündüz çalışıp akşamları ve hafta sonları bu işi kurtarabilir miyim?? 86 puana ihtiyacım var. Önlisans da bu puanı evde çalışarak yapmak çok mu zor??
Fikirlerinize çok ihtiyacım var...

canım benım yasın kac senın cıdden
herseyı kendıne dert edıyorusn erken yasta yaslanma sakın

ben malı musavırlık ruhsat sınavlarına evde calıstım
eger kendını dısıplıne edebılırsen ben o denemde ayda dort kılo verıyordum hatta :)
unut bazı seylerı dısıplıne ol ve hallet :)

canım benım yasın kac senın cıdden
herseyı kendıne dert edıyorusn erken yasta yaslanma sakın

ben malı musavırlık ruhsat sınavlarına evde calıstım
eger kendını dısıplıne edebılırsen ben o denemde ayda dort kılo verıyordum hatta :)
unut bazı seylerı dısıplıne ol ve hallet :)

22 olcak :1::1: ya bu konuyu açmak istemedim aslında ama çok kararsız kaldım. benim gönlüm bireysel çalışmadan yana ama ya yapamazsam destek almazsam diye de tırsıyorum :18::18: hangisi daha mantıklı karar veremedim çünkü.:50:

sevgi meleği değil dert meleği olsun senin adın canım.herşeyi kendine dert ediyorsun dövcem artık seniiiii:47: yaşlanırsın bu gidişle tatlım.

evde çalışarak daha iyi anlıyorum demişsin zaten ee otur evde çalış.soruyorsun cevabınıda kendin veriyorsun:1:

Bir yerde çalışmaya başladıktan sonra kpss hazırlığı biter bence.İstediğin gibi hiçbir zaman hazırlanamazsın.Bir sene çok iyi hazırlan.Başka bir iş düşünme.Dersaneye gitmesen bile deneme sınavlarına mutlaka gir,önemli olan bol soru çözmek.

Arkadaşım eğer eğitim bilimleri, işletme, iktisat vb alanlardan atanacaksan doğru söylüyorlar sıkı bir çalışma temposu gerekiyor, ama eğer genel yetenek genel kültür ise çalışırken de yapabilirsin, çalışırken hazırlandım, dersaneye gitmedim, kendi branşıma göre çok iyi bir puan aldım ve atandım. Ama disipline olamazsan düzenli çalışamam aksatırım, konu eksikliklerim var anlayamam falan dersen en sağlıklısı bir kurs tabi ki derim bu konuda. Yani önce kendi değerlendir sonra seçeneklerden birini seçmiş olduğunu göreceksin. Kolay gelsin.:34:

maddi durum iyiyse bir deshaneye git derim. şimdi kpss ile 90-95 almadan kazanamıyorsun. bizim kuruma atananları bir görsen hiçbirşey bilmiyorlar ama ezberecilikle gelmişler işte. kpps kazanmak istiyorsan dershaneye git ve çok çalış. memur ol hayatını kurtar derim ben özeldede çalışmıştım çok zor özel kamuda gene saatin belli iznin belli.

Sorduğunuza göre demek ki imkanınız var dersaneye gitmek için.
O halde dersaneye gidin ve bu yıl için başka bir plan yapmayın.
Artık kpss puanı çok çok önemli.
Bir yılı yok sayacak kadar

Ben evde çalışarak 87 aldım 2008 de. Ve ilk atamada yerleştim dersane çokda önemli değil asıl senin istemen lazım istemedikten sonra özel derste alsan kazanamazsın bol bol soru çözmen lazım yoksa konuları unutursun. Tarih özellikle üzerinde durman gereken konu. Sıralamayı çok etkiliyor matematik de öyle benim matematiğim fazla iyi olmamasına rağmen 20 küsür net yaptım ve geometri hiç yapmadım düşün sistemli çalışırsan evde de çok rahatlıkla sınavı kazanırsın. Ben 108 net yapmıştım ve 87 aldım. Ama şunu da söyleyeyim eğer ki hem çalışıcam hemde evde sınava hazırlanırım diyorsan işin zor işten sonra insan ders çalışmak istemiyor genelde. :74:

Kızlar yine ben...
Kafam karman çorman oldu. fikirlerinize ihtiyacım var...
Ben çalışmak istiyorum ve iş arıyorum. Aynı zamanda kpss hazırlanıcam.
Özel sektörde en fazla 1 yıl çalışmak istiyorum.
Ama hem çalışıp hem ders çalışmak zor olur ve dersaneye gitmeden ilk sene kazanmak çok zor diyorlar. :50:
Kime sorsam bu yanıtı aldım.
Çevremde 2-3 çocuğu olduğu halde evde çalışıp kazanan insanlar çok var.
Bütün bir yılımı dersneye ayırmak istemiyorum. Orda da bana verecekleri aynı şey olacak. Konuyu anlatıp geçecekler çalışmak ve tekrar yapmak yine bana kalan bişiy olacak.
Dersanenin tek artısının orada aynı amacı paylaşan kişilerin birlikte yarattığı motivasyon olduğunu düşünüyorum. Ama ben hiçbi zaman ders çalışırken zorlanmadım. Aksine odamda sessiz sakin kalarak daha iyi anlıyorum. Üstüne üstelik ben aileme yardımcı olmak istiyorum. Annem şeker hastası bu haliyle kadın çalışıyor. Ben bütün sene onlara yük olmak istemiyorum tekar.
Kafam çorba gibi. :14:
Kpss önlisansta türkçe, matematik, coğrafya, tarih ve vatandaşlık var... Türkçe tarih coğrafya konu çalışarak halledilecek dersler. Matematiğim dgs hazırlığından taze daha. Ama daha çok geliştirmem gerekiyor. Vatandaşlığı da bütün sene ezberleyerek de osla kurtarırım diyorum. Netten konu anlatımlı bir sürü video ve denemeler var ve gerçekten iyi olduğunu söyledikleri kitapları alıp çalışıcam...
Bütün bunları düşünüyorum da ya kazanamazsam diye korkuyorum kızlar.:14: Bana bir akıl verin gündüz çalışıp akşamları ve hafta sonları bu işi kurtarabilir miyim?? 86 puana ihtiyacım var. Önlisans da bu puanı evde çalışarak yapmak çok mu zor??
Fikirlerinize çok ihtiyacım var...

Ben dersaqneye boşuna para verme derim. Kendim dersanesiz kazandıım,motive olman için dersaneye onca para dökmek çok anlamsız. Evde daha bol vaktin var. Bol bol kitap oku anlama -kavrama pratiği içiin ve test çöz. gerisi hikaye. Koca koca insanların dersaneye gitme fikri çok saçma. Evde daha iyisini yapabilirsi

1,5 ay össye hazırlandığım gibi çalıştım evimde kpssye...
Lisans mezunuyum...
94le yerleştim...
Ama güvender kpss kitabını hafızama kazımıştım...
Sınavdan çıktığımda çok basitti sorular diye anneme sızlanırken bulmuştum kendimi, arkamdaki çocuk dövecekti beni:))
Ama şu var başka şansım yoktu benim...Ya şantiyelerde mühendislik yapacaktım ya devlette...Kadın olunca şantiye hayatı zor...
çok azmetmiştim çok...
Şükürler olsun aldım karşılığını...Dershaneye giden arkadaşlarımın hiçbiri yerleşememişti...
Bence dershaneye gerek yok...Doğru kitap ve bol soru çözerek yapılan hazırlık...
Başarılmayacak bişey yok...

evde disiplinli çalıştım ve inandım
kendi branşımda türkiyer 1. oldum...
inan, inanmak başarmanın yarısıdır.

okuduğu okula bağlı ama atladığınız şeyler var. ben önlisans mezunuyum ama ünivde ne mat ne fen kimya görmedik tek türk dili oda kaba taslak. mesleki eğitim aldık. kpss kitapları aldım ama çoğunu görmemişiz bile akla karayı seçmiştim o konuları çalışacam diye. konuları öğrenene kadar soruları hatmederdim tek başınada bazı şeyler çok zor. kendi durumuna gördüğün derslere göre hareket etmende fayda var.

Dersane insana hiçbir şey katmıyor canım inan.
Sadece çalışma programını düzenliyor.
Evde olunca insan biraz rahat davranıyor ama bu sana da bağlı.
Disiplinli bir şekilde evde gayet güzel yürütürüm diyorsan mesele yok.
Dersanelerein denemelerine girerek kendini ölçersin.
Benim 3-4 arkadaşım dersaneye gittiği sene değil sonraki sene evde çalışarak kazandı.
Kütüphaneye gidip çalıştılar sürekli, denemelere girdiler devamlı ve çok şükür atandılar.
Sen de yapabilirsin.
İnşaallah herşey güzel olur senin için :71:

Bence de dershane pek bir şey katmıyor insana.Nasıl çalışılacağını biliyorsan o parayı vermeye değmez.Ben önce konuyu okur,sonra bakmadan anlatır,aklımda kalanları yazar ve bol bol soru çözerdim.Yazarak çalışmak hafıza için çok önemli.Bu şekilde dershaneye gidenlerden çok daha yüksek puanlar aldım.Önemli olan seni derslerden alıkoyan her türlü uyarandan kendini soyutlaman-ki bunu da yapabilirim diyorsun.O halde top sende.Başarılar diliyorum.

kızlar yorumlarınız için teşekkür ederim.
Inanın kendime dert ettiğimden değil benim kafamda neye nasıl çalışacağım falan hepsi belli.
çalışmasam da evde hazırlanmayı planlıyorum.
Herkes o kadar çok korkutuyorki beni dersane olmadan olmaz olmaz deyip. :50:
Bir karar vermek zorundayım o nedenle sizlerin fikirlerini almak istedim.
Gerçekten inanmak ve çok çalışmak lazım. Dersane bir arkadaşın da dediği gibi sadece saatleri düzenliyor.
Günde bir konu bitirsem o bile kar bana.
üniversitede birinci sınıfta gördüm tarih matematik türk dili ve hukuğu. Geriye sadece coğrafyaya yabancı kalmış olabilirim.
Oda zaten 2 yıl önce öss hazırlığından kalmış bilgiler vardır az çok.
Ihtiyaç ve güvender yayınlarından çalışıcam.
Allahım bu yolda yüzümü kara çıkartma yarabbim. :25:
3 ay önce de dgs için matematik kursuna gittim. (mat-1)
ama sınavda heyecandan birşey yapamadım. Hem kazansam da gitmek istemiyorum artık lisans 1 den başlatıyorlarmış.
Ben yolumu bulmak istiyorum bir an önce.
Tekrar sağolun kızlar. Kendi başına kazananların çoğunlukta olması beni sevindirdi :))

dershaneye gerek olmadığını para tuzağından başka bir şey de olmadığını düşünenlerden biriyim. ben hiç dershaneye gitmedim aldığım kitaplarla kendim hazırlandım bol bol deneme testi çözdüm şuan okul öncesi öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim demekki dershane olmadanda başarılı oluna biliyormuş.ayrıca kpss ye hazırlanıyorum dershaneye gitmenin zaman kaybından ve pazara tuzagından başka faydası olmayacağı zarar getireceği kesin.gidenlerede hiç bir zaman anlam veremedim zaten.

Dershaneye gidenler atanamıyor
Boşuna oralara para dökmeyin bir şey öğrettikleri yok
Sizler çok sıkı bir disiplinle 1 sene boyunca bir çok şeyden fedakarlık ederek ders çalışmanız lazım
Benim ablamda dershaneye gitti ama bir sonuç elde edemedi
Hatta söylediğine göre çokta kötüymüş oradakilerin puanı
Ablam bu sene birazda olsa azmetti barajı aştı 75.5 çekti ama dershanenin bunda hiç bir payı yok yani kendi azmi ,
Artık atanmak için 1 sene bekleyecek bu sene çok az kişi alıyorlar :(

1,5 ay össye hazırlandığım gibi çalıştım evimde kpssye...
Lisans mezunuyum...
94le yerleştim...
Ama güvender kpss kitabını hafızama kazımıştım...
Sınavdan çıktığımda çok basitti sorular diye anneme sızlanırken bulmuştum kendimi, arkamdaki çocuk dövecekti beni:))
Ama şu var başka şansım yoktu benim...Ya şantiyelerde mühendislik yapacaktım ya devlette...Kadın olunca şantiye hayatı zor...
çok azmetmiştim çok...
Şükürler olsun aldım karşılığını...Dershaneye giden arkadaşlarımın hiçbiri yerleşememişti...
Bence dershaneye gerek yok...Doğru kitap ve bol soru çözerek yapılan hazırlık...
Başarılmayacak bişey yok...

betty öncelikle merhaba, yeni olduğum için özel msj atamadım diğer kızlar kusura bakmasınlar, sen 1.5 ay çalışma sonucunda ne tür bir başarı elde ettin o dönemki öss öys de yani kaçıncı oldun bölümün ünin..

canım ben evde çalışarak kazandım kpss yi ama işi bırakmıştım çalıştığım sırada.
özel sektörün mesaisi değişik oluyor malum. geç çıkıyorsun birde üstüne cumartesi de çalışıyorsun.
eve geldiğinde tek isteğin dinlenmek oluyor.
üstüne birde ders çalışabilir misin bilmiyorum.
planlı programlıyım dersen hallederim dersen işe başla ama yok planlı hayatta calışamam diyenlerdensen
evde çalışman işini daha kolaylaştırır.

Back
X